Нуждая се от съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нуждая се от съвет!
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1079 пъти
Здравейте, искам да споделя с вас нещо което не споделям на никой. Може да ви се стори много странно и да си кажете че сигурно съм луда но според мен нямам на кой друг да го споделя. Аз съм дете на 11 години. Проблема ми е че обичам куче. Но не домашно ами улично куче. Полудяла съм по него не спирам да го мисля болно ли е или здраво живо или мъртво. Просто не мисля за друго. Приятелите и роднините ми се плашат за мен. Не ме интересува че кучето има бълхи или кърлежи просто страшно много го обичам и ме притеснява факта че ако умре от естествена смърт или бълхи или нещо друго няма да се примиря с факта че е умряло и ще почна да рева като бебе ще почна да пребледнявам и роднините ми ще се притеснят за мен. Искам съвет как да го забравя или как поне малко да го мисля да се разсея от него и да не тъжа ужасно много когато умре. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 4eae1da243
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво е това куче? Някой грижи ли се за него, хората от квартала дават ли му храна поне? Има някои животни, които си живеят пред магазини, входове и т. н. и биват гледани добре (доколкото е възможно за бездомни все пак). Ако го виждаш често, може да му носиш ядене. Ако имаш възможност или заделени парички, може да му вземеш нещо против бълхи... Като бях на твоите години, си жертвах джобните и крадях храна от вкъщи, за да храня бездомни животни. Сега правя същото, но вече сама си изкарвам парите. Та щом го обичаш толкова, можеш да направиш нещо малко за него (според възможностите си). И ти, и то ще се почувствате по-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2adc8c221f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вземете го увас

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d9c97ed727
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей хлапе,
Повярвай ми, няма нищо страно в това. Хората се привързваме към животните, понякога и към уличини. Аз даже уличните животни ги харесвам повече от породистите. Няма какво да му мислиш, радвай се на животното, храни го, изнасяй му вода. Ако се разболее, може на ветеринар да го заведеш. Все пак внимавай с физическия контакт и ако го пипаш, се мий добре преди да ядеш. Щом е улично има риск от зарази. А като умре... виж, животът ще те научи да приемаш смъртта за нещо нормално. Рано или късно всеки губи някого - домашен (в твоя случай уличен) любомец, приятел, близък. Боли, няма нищо лошо, но ще го превъзмогнеш, на всеки му идва редът.
А защо не говориш с родителите ти? Ако и те обичат животните, може да осиновите животинчето - да го кастрират, ваксинират, обезпаразият и да го гледате у вас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3e28dd6fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако толкова много обичаш това куче, може би трябва да измислиш как да се погрижиш за него. Вашите едва ли ще ти дадат да го вземеш у вас, но ако например имаш роднини, които имат къща на село, можеш да ги навиеш да си го вземат за дворно куче. И тогава ще ходиш да го виждаш, да го храниш, да го разхождаш и т. н. Е, най-хубаво е да навиеш вашите да си го вземете у вас и тогава ще го изкъпеш ще го заведеш на ветеринар, ще му купиш каишка против бълхи и други гадини, ще го храниш със специална храна и изобщо ще знаеш, че полагаш всички необходими грижи за да е добре и да доживее до дълбока кучешка старост. Аз също имам кученце и да ти кажа на моменти тя е по-глезена и обичана от мен! Чак си е за завиждане. Разхождам я, храня я само с храната, която обича, играя си с нея, нощем ми спи на възглавницата... Изобщо кучешки живот-мечта! Така, че за мен всяко кученце заслужава такъв живот, не само моето и за това те разбирам напълно. Дано вашите се съгласят да го вземете поне на село.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a168258a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами опитай се до му намериш дом, ако не можеш да го взимеш вкъщи. Направи едва обява или накарай някой по-опитен да ти помогне и я пуснете във фейсбук в групите за изоставени и болни животни. Друг вариант е да го заведеш на ветеринарен лекар за да го обработят против бълхи и кърлежи, те могат и да помогнат за намиране на собственик или кастриране или настаняване някъде. Не го оставяй да умре. Има толкова много начини да му помогнеш. Хубаво е, че го го обичаш, сигурно е много щастливо, но с тези бълхи и кърлежи само се мъчи и агонизира. Помогни му като го заведеш на ветеринарен лекар, не е толкова скъпо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker