Приятелката ми пазарува от втора употреба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятелката ми пазарува от втора употреба
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 5751 пъти
Здравейте! Пише ви момче на 23г., имам приятелка, която след месец прави 19. Заедно сме от 9 месеца, всичко си е окей във връзката ни и нямаме проблеми. Връзката ни е от разстояние, но намираме начин да се виждаме. Въпросът е, че аз никога не бях идвал в тях, докато вчера тя не ме покани да дойда. Влезнах и като цяло не беше кой знае колко луксозно, но беше подредено и уютно. В нас също не е лукс, тъй че до една степен се радвам, защото иначе бих се комплексирал. Тя ми каза, че ще влезне в банята да се измие и аз мога да я изчакам в нейната стая и ако искам мога да си пусна нещо на компютъра да гледам. Така и направих. Почнах да разглеждам някакви сайтове, докато не ми излезе отстрани една реклама на сайт за втора употреба (аз лично съм против такъв тип дрехи, не съм си купувал и не ми е окей да нося, не си купувам супер скъпи дрехи, но предпочитам да дам повече пари, отколкото да нося такива боклуци), случайно цъкнах все пак да видя и видях, че тя има регистрация във въпросния сайт (няма да споменавам име, за да не правя реклама), че дори си е правила поръчки и изобщо не бяха малко. Останах в шок, знам, че се облича по-странно и ме кефи начина и на обличане, но не съм очаквал да пазарува от такива магазини. Но си казах - окей, ще го приема, докато не видях две касови бележки от друг магазин за втора употреба - пише, че си е взела някакви неща на стойност 3, 88 лв., направо откачих. Не знам как да и кажа, че съм много против това и да спре да пазарува от такива магазини, дори не знам как да и споделя, че съм разбрал. Най-гнусно ще ми е, ако разбера, че всичките и дрехи са оттам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 64

преди: 5 години, 2 месеца
hash: e9f9b1ff21
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

1.   Човек.. Чета, чета и... не мога да повярвам, честно. Ти НОРМАЛЕН ли си? Какво им има на дрехите втора употреба? ! Това само един комплексар ще го каже! А знаеш ли, че има много МАРКОВИ дрехи, които са втора употреба, но са чисто нови, защото примерно не са им станали на хората и те ги дават? Нямаш представа колко маркови, качествени дрехи могат да се намерят там! Какво като са на стойност 3, 88? Че това си е за радост! И това, че примерно някоя дреха струва 200 лв не я прави качествена, нали знаеш? Ти просто тотално ме озадачи, какви хора има... Приятелката ти заслужава някой много по-добър!!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3437f31224
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

2.   Ти сериозен ли си? Мъж ли си наистина? Смятай щом една млада жена няма проблем да има дрехи втора ръка, а ти имаш, какъв комплексар трябва да си...

Ако не беше и ровил в компютъра и в регистрацията в сайта едва ли щеше да разбереш. Значи момичето е готино и барнато с хубави дрехи. Пазарът вече е толкова пренаситен с дрехи, че много от тях не могат да се продадат в Европа и някои от тях идват директно чисто нови с етикетите и са си чисто нови. Просто в продължение на дълго време веригите по западна Европа не са успяли да ги продадат и с кашони и тирове идват в България и съседните страни. В магазините за втора ръка е пълно с такива чисто нови, също пуснати на безценица. Например в Германия вместо голямата верига да ги хвърли е продала 5 кашона дънки за 20 евро на някоя от нашите вериги за втора ръка дрехи. И тва е.

Няма нищо лошо и ако ми беше близък щях да те наб*я. Много ме изнерви с това ти изказване зад гърба а приятелката ти.

Да, аз не нося втора ръка, но явно момичето няма 100лв за дънки. Разбираемо е. И не е мъжко да говориш такива глупости и да се излагаш по този начин.

Мъж на 25

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2fe452773b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Дрехите се перат! И аз не бих си купил втора употреба в сегашното си положение, но преди години бих. Може да няма достатъчно средства за нови. Аз не бих обръщал такова внимание на такива неща

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 55c37ec699
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aз също пазарувам от такива магазини и не виждам нищо лошо в това. Напротив. Всичко е много по-качествено, здрави са, не побеляват, повечето неща, са на hm, zara, c&a, tomtaylor, и т. н и нямат нищо общо с китайските боклуци и материи, които уж купуваш нови за 15-20лв, но на второто изпиране избеляват, излизат им конците и са вече за хвърляне. Дрехите втора употреба след изпиране и гладене са като нови, а и си разнообразяваш гардероба с качествени неща за малко пари и често. Има наистина много жени, които пазаруват от там, аз също. По-скоро ти ми се виждаш комплексиран и ограничен човек. Приятелката ти е умна!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bcf9ad1f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ти сигурно пазаруваш от трета употреба или майка ти ти купува бельото, затова и завиждаш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ef7bc00c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Да пазаруваш втора употреба е едно от най-умните и етичните неща неща, което може да се направи за планетата. Аз лично много съм чела за тези неща и всички тези маркови дрехи nike, adidas, puma както и fast fashion марките zara, h&m и т. Н. Са причината донякъде защо най-бедните държави в света стават все по-бедни. Дрехите са топ третия фактор за омърсяването на земята, заради такива марки които плащат по стотинки на ден и го продават по 100,200 лв. Ако ще си купува такива марки, нека поне да е от втората защото много неща съм си вземала от втората а в същото време ги има по магазаните, и защо? Защото боклуците които не се продадат ги пращат тук, а реално са от години направени и след това отиват в ландфил. Много умно прави приятелката ти, евала на нея. Предполагам, че и е страст защото има много заможни хора които пазаруват от втората и наистина е страхотно усещане, или е отраснала по този начин и така е свикнала. Това., че ти не го одобряваш не значи че трябва да я променяш откъде си купува дрехите, това си е нейна работа. Не си с някого за да го промениш, а до го приемеш какъвто е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 65f9107c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да ти имам проблемите човек, хаха. Не знам тази тема майтап ли е, реална ли е...
Аз примерно от няколко години работя в чужбина, пари имам, но приятелката ми редовно си пазари от втори употреби и дарителски магазини. Аз нямам нищо против, даже половината ми тениски и някои панталони са от такива магазини.
Пък и да ти кажа, като знам в България какви схеми и тарикатщини стават, сигурен ли си, че "новите" дрехи които си купуваш не са всъщност добре запазени "втора употреба". Да не говорим, че качеството на запад и това в бившите соц страни е доста различно.
Ако се влюбен и се разбираш с приятелката си, какво ти пука какви дрехи носи.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Не виждам какъв е проблема да пазарува от такъв тип магазини. Най-важното е тя да се чувства комфортно в кожата си и да има самочувствие, ако толкова ти е проблем, можеш да я зарежеш, защото не смятам, че заслужаваш такова момиче. Хвани си някоя кифла да ти харчи парите и после ще осъзнаеш каква огромна грешка си направил.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ed18e928c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Колко странен човек си?
Можеш да казваш кой и как да харчи, ако даваш на въпросния човек много пари - без да му държиш сметка.
Честно да ти кажа - разбирам приятелката ти. И аз пазарувам от втора употреба. Защо?
- по евтино е (понякога):
- намират се уникални дрехи, които са с високо качество и няма да срещнеш друг човек облечен в същата блузка;
- пестя ресурсите на природата. И смятам, че така е правилно; Не се кефя на консуматорското отношение към дрехите.

Приятелката ти има проблем с комплексар като теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не виждам нищо лошо да пазарува от втората, аз също пазарувам заедно с моя приятел и много често си намираме супер яките неща. Според мен си доста повърхностен и реално не знам какво правиш с такова момиче.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ехаа, "големия" проблем, че пазарува втора ръка. И какво от това? Не е ли по-важно в една връзка разбирателството и доверието м/у двама души, а не това кой откъде си купува дрехи. Не мога да повярвам, че още има хора с такова мислене.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: fce4f8bc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А ти откъде си пазаруваш би ли ни споделил?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1e85a4220f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   На мен също не ми харесват такива покупки, но родителите ми пазаруват изцяло от такива магазини. Хората са бедни и затова го правят. Момичето може да няма избор.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   И аз съм против тея магазини, ама нали тя пазарува оттам, не ти. Какъв ти е проблема тогава?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 10162b5274
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   Заведи я в мола и й напазарувай. Така би постъпил истинския мъж.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d23115d643
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Е голяма работа. Па и на драма го правиш вече. Аз също не пазарувам от такива магазини, но имам приятелки, които го правят. Вярно има и много боклуци, ама има и чисто нови дрехи, които са си с етикет. Защо да не ги купи някой. Да не говорим, че са и много много много по евтини. В някои магазини има известни марки и много качествени дрехи, както казах още с етикет, на половин цена. Не виждам нищо лошо. Не знам дали те е гнус, защото си мислиш, че са само стари и износени от някой друг ли? Или има някакъв друг проблем, който не споменаваш. Може момичето да не може да си позволи скъпи дрехи? А за "по-странното" й облекло....просто това й харесва. Лятото излизах с една приятелка, която си беше взела няколко едноцветни семпли потника и няколко тениски от такъв тип магазини. Така че, просто твоята мацка тва я кефи. А иначе сигурно дрехите, които си е купувала да са нови с етикет. Ако са поръчвани от сайтове и не е олучен размера много хора ги продават на магазини втора употреба. Така че, не се шашкай да си мислиш, че носи износени от някаква леличка с гъбички гащи

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f8c7f1c5df
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   Напротив - радвай се, че е такава и знае истинската стойност на парите, а не някоя кифла, която тегли кредити за маркови дрехи и оригинална козметика.

Това, че ти си против подобни дрехи, не ти дава право да и се месиш. Тя не е длъжна да живее според твоите разбирания, нали се сещаш. Това, че сте гаджета от 9 мес., съвсем не ти дава право да си налагаш разбиранията.

Между другото не си мисли, че като си купуваш нови дрехи са по-качествени. Аз лично съм си купувал дрехи втора употреба и то не защото не мога да си позволя нови, а често се случва така, че точно втората употреба са качествени, защото често са малко по-хубави марки, докато повечето нови, масово са правени в Китай, вкл. и много модели, които уж трябва да са маркови и в крайна сметка се късат на втория месец. И понеже съм си патил много от подобни "качествени" дрехи, отивам и си купувам втора употреба на безценица и често издържат повече, а и не се набутвам през месец да си купувам нови дрехи и общо взето не ми пука, че са носени, защото изобщо не им личи и никой не би се сетил, че не са нови. По-добре така, отколкото да давам примено по 100-200 лв за тениска, която наистина е оригинална.

Но това го казвам, само за да ти кажа, че не е толкова лошо да си купуваш дрехи втора употреба. Ще се изненадаш колко и какви хора, вкл. от средната класа (и лекари съм виждал в подобни магазини) си купуват такива дрехи и има защо, така че се успокой малко.

Ти като си против, си носи нови, но не се прави на малък глезльо, натрапващ своята си истина на хората, ами се вземи в ръце и бъди мъж.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 012401f2b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   От какво де шашкаш, от цената, или от факта, че някой е обличал дрехите? Дрехите втора употреба са много по качествени, доказва ги и времето през което са се запазили. Отиди в Турция и си купи нова дреха, още след първото пране се превръща в парцал. Личи си, че си комплексар, по добре остави момичето, само ще го притесняваш. Ако продължиш така, то ще ти бие шута!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d9c282c866
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Леля ми обича много вторите употреби, намира страхотни дрехи там. Подарила ми е доста и мога да ти кажа, че точно за тях съм получавала комплименти от приятели, а понякога и от непознати. Повечето са маркови, дори има и на марки, които не можеш да откриеш на българския пазар. Има и чисто нови, просто очевидно не са се харесали на притежателите им. Не си представяй как някоя германка ги е носила 10 години и вместо на боклука, ги е дала там. Пък и наистина са качествено направени и доста издръжливи. Има и изключително оригинални модели, дето по магазините не можеш да намериш. Похвално е, че мисли толкова за стила си и не робува на марки. Стегни се малко!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7070cd6bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Чета и не мога да ти се начудя на писаниците, авторе. В качеството си на какъв държиш съдиш приятелката си, че пазарува от вторите употреби? Нито я издържаш, нито нищо. Допускам, че момичето може да се е ориентирало към по-природосъобразен живот и да не подкрепя изчерпването на ценни ресурси и ти нямаш право да я съдиш за това. Както ти написаха по-горе, тя очевидно не е някоя кифла, която само се чуди как да си купи скъпи дрехи/аксесоари/козметика. Познавам доста хора, които пазаруват от такива магазини (включително и такива с много добри финансови възможности) и са добре облечени. Неоспорим факт е, че от такива магазини можеш да се снабдиш със маркови дрехи в отлично/много добро състояние да помогнеш частично за опазването на околната среда. Аз също имам дрехи на марки за стотици евра от такива магазини и сайтове и повярвай ми, всички ме считат за много добре облечено момиче. Факт е, че не се спирам на всичко и пробирам доста, но има предлагане за почти всеки вкус. Новите дрехи по сайтовете и магазините отдавна не се славят с качество и като цяло могат да са един сигурен вариант за лошо похарчени средства. Гарантирам, че трифт шопинга не е гнусен и опасен, ако дрехите се изпират добре и се гладят със силна пара. Заявявам го като човек с много чувствителна и уязвима кожа, не съм имала никакви кожни проблеми с такива дрехи след изпиране и дезинфекция с пара. Нито пък имам нагласа, че такива дрехи могат да носят нечия "съдба". Необходимо е да преосмислиш нагласата и ценностите си спрямо това момиче, ако наистина искаш да я задържиш до себе си, защото не е тя човекът в грешка.

Момиче, 22

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Никога не бях пазарувала от такива магазини, не съм била против, но не са ми правели впечатление, докато най-добрата ми приятелка веднъж не ме заведе и оттам започна всичко. Вече втора година най редовно си пазарувам и приятелките ми постоянно ме питат откъде са ми дрехите и като кажа, че са от втората употреба седят с отворена уста и не могат да повярват. Тъй че, стига да имаш вкус да съчетаваш дрехите няма никакво значение откъде са. Виждала съм хора, които носят безумно скъпи дрехи и ако не знам, че дрехите са им по 1000 лева ще ги помисля за клошари. Има и хора, които целия им тоалет е не повече от 50-60 лева и изглеждат уникално.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6ed984f2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Ти ли носиш дрехите ѝ? Ти ли плащаш? Кой си ти да съдиш нейните лични решения, засягащи нещо толкова незначително като коя употреба са дрехите ѝ, скъпа?
Вземи си купи едни дънки вместо да си слагаш пола, защото личи кой носи панталоните в тази връзка.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 37b0f58006
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Как не те е срам да ги ишеш тия тъпотии... Нямаш право да коментираш и да и казваш какво и как да облича. Когато живееш с един човек след време ще се научиш да уважаваш личното пространство. Аз живея в чужбина и когато има разпродажби нещата са супер евтини, понякога купуваш неща без да мериш и не ти харесва как ти стоят. 10-20 такива покупки пускам в контейнер за дарения годишно чисто нови без етикет.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f2eac65c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Според мен е безсмислено да се пазаруват дрехи втора употреба. Има много нови дрехи на нормални цени и не е задължително да се пазарува от най-скъпите магазини.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f2eac65c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До номер 13

Важното е да знаеш откъде да пазаруваш.
Има много места, където можеш да си вземеш нови дрехи на добра цена има и такива места където можеш да си вземеш нови дрехи на висока цена.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f2eac65c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

26.   До номер 9

Не мисля, че дрехите втора употреба са по-качествени и по-евтини от новите дрехи. Българина ще изкара още малко и колата, която е втора употреба за по-качествена от новата.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d7a4450519
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   Смея да кажа, че съм една от най-нагласените жени в София. Не преувеличавам. Има много кифли с повече пари, но стил не се купува:) Пазарувам от всякъде - от молове, от чужбина, от интернет... но най-много обичам да намирам находки от втората употреба. Оттам имам най-уникалните неща. Парите си пазя за хубаво бельо и обувки. И за важните неща:)

Момичето е широко скроено, за разлика от теб.

Alpha, ж. 30 г.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: fb67217542
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

28.   Имам смесено мнение за твоя случай. Като цяло по-скоро те подкрепям. Хората, които те нападат, явно не са живели никога в чужбина. Преди 4 години моята майка също влизаше много често във втората употреба, защото й бяха казали, че може да намери оригинални дрехи на хубави марки на ниски цени. Аз влязох 2-3 пъти с нея, но искам да ти кажа, че реално в тези магазини цените са доста високи. Тениските са по 20 лева, а в мола има чисто нови за 15 лева. Няма логика. Иначе след това заминахме да живеем в Германия и там има кошове за дрехи смисъл до коша за боклук има кош за дрехи и тези дрехи ги перат и ги пращат в България. Искам да ти кажа, че с майка ми бяхме погнусени. Тези дрехи меришеха, имаше и дрехи на клошари, имаше и смърдящи обувки, имаше всякакви гадости, защото кошовете преливаха и вече хората ги пускаха по земята, който минаваше ги настъпваше, в кошовете влизаха хлебарки и мишки. Дори изпрани, тези дрехи са крайно гнусни. От тогава майка ми не стъпва в такъв магазин. Ние си имаме пари, не сме бедни и никога не сме били, просто като може да си вземеш маркова дреха на половин цена, всеки би влязал. Реално не намирахме марки и сме си взимали само някакви якета, но те бяха с етикети, даже бяха нови, не бяха носени, но отдавна ги изхвърлихме и вече нямаме нищо от такъв магазин. Не може да се оправдава, че е бедна. Аз лично си харесах три тениски в един онлайн магазин дето слагат щампи и ме изкефиха и всяка беше по 10 лева и за 30 лева си взех три нови тениски с много яки надписи. Затова оправданието, че е бедна и затова ходи там е смешно. Мога да си купя и тениска за 300 лева, но просто тези ми харесаха. В случая за мене твоята приятелка е някаква мърла щом носи тези дрехи. Гнус ме е от нея, честно. Моят съвет към теб е да й кажеш някой път като се видите е така както си говорите, че някаква твоя приятелка ти е разказала как е ходила по втората употреба и после в Германия е видяла как мишките лазят дрехите, тоест да й разкажеш каквото ти казах, но уж че съм твоя приятелка. Сподели й, че е гадно и, че е нехигиенично и я питай тя какво мисли по този въпрос и ще видиш дали ще си признае и ще спре, или ще скрие, или ще ти каже, че не й пречи, просто виж какво ще каже. В моловете има супер евтини магазини ако е толкова бедна, буквално съм виждала на разпродажба тениски по 3 лева и нищо им няма. Ако ти се прави на бедна значи си е просто мърла.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ac11c876e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

29.   Откачил бил... Абе глезльо, сигурно още живееш при родителите си и цялата си заплата за себе си я харчиш, ако изобщо имаш такава! По-добре остави момичето да си намери по-свястно момче, че като ти чета разсъжденията, ми стана ясно какъв тип си. Ама ти пожелавам да изпаднеш в такава мизерия, че не от магазини втора употреба, а направо от контейнерите да си търсиш дрехи, та да оцениш правилно парите. На 23 станал, а още не му е дошъл акъла в главата!! Като си толкова против, що не вземеш да ѝ платиш изцяло да си смени гардероба с чисто нови маркови дрешки?! Ебаси простака, нямам думи!!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a11f7afba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Аз съм против пазаруването от такива магазини, но смотания беден българин, какъвто и ще си остане, пазарува от там. Много сме зле наистина. Авторе тук няма да срещнеш разбиране. Ще се нагледаш на повръщаното мислене на масовия българин. Наистина сме много зле.
Не трябва да се облича дреха, носена от някой друг. Още Петър Дънов го е казал. Но какво да ви обяснявам, едва ли с ограничените си мозъци ще разберете.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8d3484d9a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Преди и аз бях против. Първите 3 пъти ми беше срамно, притеснено едно такова. Но нямах избор -живеех сама, издържах се сама, пари за дрехи лукс. После макар, че взимах повече пари пак ходих в такива магазини. Купувала съм си якета на H&M, only направо за без пари както се казва с етикет но понеже са от стара колекция захвърлени в такъв магазин. Не е голяма трагедия -марково, запазено, от хубава материя, не избеляло на сносна цена, срещу дреха внесена от Китай с нереална цена, изброяваща след 3-тото пране. Не е срамно и гнусно

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5689d1caf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Недей да казваш нищо, иначе може да я засегнеш и/или засрамиш. Помисли малко, може да няма финансова възможност да си купува нови дрехи.
А дори и да има, това си е изцяло нейно решение. Ти нямаш право да и налагаш твоето мнение. Когато си във връзка, трябва да приемаш и уважаваш различията ви ако искаш същото и ти. Не виждам да пишеш, че тя кара и теб да купуваш такива дрехи, нали?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5f784414df
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   30. не е точно така. Не си мисли, че само българите сме такива. И на Запад има хора, които не виждат смисъл да харчат излишни пари, дори да ги имат. Точно обратното - хората са научени да си правят сметката и затова са богати. Селското мислене е да демонстрираш стандарт, който реално не можеш да поддържаш. Само тук можеш да видиш хора с 1000 лв заплата, които теглят огромни кредити, за да карат лъскава кола и носят маркови дрехи, а после гладуват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5f784414df
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

34.   Вижте, тук темата малко се измести към "За или против дрехи втора употреба". Не е в това въпроса. Всеки си е свободен да си взима сам решенията. Въпроса е, че автора иска да си налага разбиранията на гаджето си. Това мисля, че няма нужда да се обсъжда, защото несъмнено е крайно неприемливо. Съветвам автора да се научи да уважава избора на хората. Ако пък не може, значи не е узрял за сериозна връзка и по-добре да не натоварва момичето с неоходимостта си да налага своите виждания и да се разделят.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3f60435e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   27, за другото съм съгласен, приятелката ми също намира добри находки във втората употреба. Ама да кажеш, че си една от най-нагласените в цяла София, малко се поизхвърли. Направи ми впечатление, защото скоро един приятел програмист каза: "Аз съм най-добрият Python Developer в България". Всеки може да се провъзгласява за какъвто иска, но дали наистина е така...
Нищо лично към теб, не ме разбирай погрешно, но е малко смешно да се провъзгласяваш сама за еди каква си.

За да не кажеш, че завиждам, мъж съм, на 25.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a9ac9f49a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Здравейте! Аз също не пазарувам от този тип магазини, защото не ми е приятно и вярвам, че дрехата носи енергията на човека, който я е обличал. Всичките ми приятелки купуват от такива магазини, но на мен това не ми пречи по никакъв начин. Също така смятам, че тези дрехи са доста скъпи за "втора употреба". На по-ниска цена могат да се намерят дрехи на пазара. Не купувам марки, но си купувам нови дрехи от пазара по-евтини. Не се чувствам добре в тези магазини за втора ръка дрехи. Но всеки има право да купува каквото иска. Всеки си знае. Не е хубаво да заклеймяваме така хората. Само в България дрехите, колата и телефона те определят какъв човек си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c37650df6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Независимо от това какви гадини са лазили по дрехите, има си начини за стерилизация-гладене, накисване във вряла вода и т.н., а също така има и химическо чистене, не нападайте автора така, а и втората употреба са си добри дрехи, щом са с етикетите си! А и защо ти е да си харчиш половината заплата само за една дреха-блуза, тениска и др, при положение, че щом хората са доволни от втората употреба, и има защо! Щом и в моловете качеството на дрехите е занижено, тогава и аз няма как да се мотивирам да купя някоя дреха оттам! Нямам още приятелка, но когато имам, няма да я виня за това, че си купува дрехи втора ръка! Както казаха някои по-горе, ако ще и куфари с пари да имам, пак ще си купувам дрехи втора употреба! И бездруго като свикнеш с една дреха, а тя излезе от строя, ти става лошо, че трябва да я смениш с друга! И не съм консуматорски настроен!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 48ed918d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Наричаш боклуци, но са много по-качествени от тия дето си купуваш в мола
Всичките ни почти дрехи с приятеля ми са от втора употреба-не живеем в БГ.Но сме попадали на страхотпи неща които ще се скъсяш от яд ако видиш.
Приятеля ми има ризи само на Ralph Lauren, Armani
Аз имам мега яки рокли на Gucci и Versace
Спортни дрехи супер яки на Hollister.
Нощники на Victoria Secret.
Айде ся се скрии и ходи в мола да се фукаш с НОВИ дрешки

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1ac6afc5c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Защо ти пука толкова много? Не виждам проблем, че момичето пазарува дрехи втора употреба. Решението си е нейно, дрехите ги купува със собствените си пари, изобщо- тя си решава какво да носи. Ти си направил своя избор, че няма да си купуваш такива дрехи. Точно толкова е просто. Всеки решава за себе си. Всеки се тормози за собствените си решения. Никой не бива да се тревожи за чужди решения. Аз не бих си боядисала косата в синьо, но имам приятелка, която го направи. Не ме бърка, косата си е нейна, тя си решава. Толкова е просто.
Не можеш да ѝ налагаш мнението си. Сам си казал, че тя изглежда добре, че има интересен стил и всъщност ти не си подозирал, че пазарува от втората употреба. Очевидно, че избира запазени дрехи, вероятно купува и такива, на които още им виси етикета (необличани? ). Носила е същите дрехи отпреди ти да разбереш. Единственото, което се е променило е това, че ти си разбрал откъде пазарува и сега вече можеш да я упрекваш. Ами, наистина няма смисъл да го мислиш толкова. Не ти е дала блуза купена от втората употреба, не е облякла детето ти в такива дрехи (вие дори нямате дете). Така че е излишно да я съдиш за нейните решения, които впрочем можеше да са много по-лоши от това, че купува дрехи втора ръка. Това даже не бих го причислила в графата с лоши решения.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2bcf054ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Божееее, чета и се чудя на акъла ти. Ти знаеш ли, че във вторите употреби намирам маркови дрехи чисто нови дори в етикети и давам супер малко пари за тях
А и дори да не са маркови, какво от това ако са добре изглеждащи? За 5 лв купувам 20 дрешки, а в обикновен магазин даваш 20-30 лв за тениска, дето на 3тото изпиране избелява..

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e2153ddd0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Има ти нещо.. Тая суета дето я имаш може да убие връзката. Момичето може да няма пари, като не искаш да пазарува от там защо не й купиш ти? Не всичко по тия магазини е втора ръка но ти това сигурно не го знаеш. Страшен мъжкар, остава да скъсаш с нея заради това от къде пазарува.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c10aeb7a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   С всеки изминал ден се убеждавам, че населението все повече изпростява... Пожелавам ти да изпаднеш в такова положение, че да не можеш да си позволиш нищо друго, освен "тези боклуци", да разбера от къде и какво ще си ги вземеш и да ги докарам до възможно най-мърлявото състояние. Ти си един комплексиран, разглезен материалист, за когото цената е правопропорционална на качеството. Чак се чудя как момичето е с теб още. Зарязвай я, че да има възможността да си намери някого, на когото няма да му е проблем, че се облича с гнусни парцалки за по три лева.
- скорпион.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7a90345d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Ако имаш достатъчно доход, купуваш си първа употреба. Ако имаш повече, купуваш си и маркови или с по-високо качество.

Със калкулиран бюджет може да се купят повече дрехи втора ръка. Понякога могат и да са маркови и/иили със по-високо качество.

При всички положения на човек му трябват дрехи.

Нямам идея каква глава на семейството би бил ти, ако това ти прави проблем. Само начина на мислене и неразбиране, или пък липсата на това да ти пука за нея и живота й, показва колко си зле.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cde709768f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Гледах един филм по-стар от мене с почти 20 години:"Господин за един ден". Темата не пасва идеално, но заглавието много ми допада като описание на темата. Това изобщо не знам би ли ми минало през ума, от къде приятелката ми си взима дрехите.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Какво значение има откъде пазарува? Аз съм много ЗА такъв тип магазини, ако толкова те е срам от нея, значи не я заслужаваш. Момичето според мен е супер скромно, а ти си комплексар и не знаеш какво искаш...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: df5783166c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   По принцип такъв проблем са по- склонни да правят жените в една връзка, но тук е обратното. Не разбрах, какъв е проблемът с дрехите, скъсани ли са, избелели ли са?


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Силно се надявам тази тема да е шега, защото ако реално има хора с такова мислене, ми е жал... Не е нормално това нещо, не е нормално да налагаш мисленето си на хората, какво остава на приятелката ти, нямате проблеми във връзката, окей ви е всичко, тогава защо реши, че дрехите са проблема? Искаш да я изгубиш заради една глупост ли?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Какъв човек трябва да си, за да се бъркаш в живота на някой и да му казваш откъде да пазарува, най-малкото това е момичето, което е до теб и сте заедно от 9 месеца, не е много време, но за това време смятам, че си я обикнал достатъчно и не разбирам как може едни дрехи да променят виждането ти за нея. И какво като пазарува оттам? По-глупава ли е станала, не е достатъчно добра вече за теб ли? Авторе, смятам, че ако наистина не осмислиш нещата е по-добре да се разделиш с въпросното момиче, най-вече за нейно добро.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Щом след месец приятелката ти прави 19, вземи и подари един ваучер да си накупи дрехи и да ти е мирна главата. И пак не разбирам какъв е проблема да пазарува от такива магазини, явно проблема не е в нея, а в теб и твоите грешни разбирания.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b9d4d059b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Като момче мога да ти кажа, че също пазарувам от такива магазини. Единственото нещо, за което влагам по-голяма сума са обувките, тъй като обичам да ми е по-стабилно, а и си взимам 1-2 чифта на година и съм склонен да дам по-голяма сума. Също така и дънки си взимам, но най-често на намаления и излизат около 25-30 лева. Иначе тениски, блузи, ризи и всякакви такива неща (дори якета) съм си взимал и продължавам да си взимам от втори употреби и изобщо не ме е срам и не мисля, че трябва да ме е срам. Тук нещата не опират до възможност, просто понякога не си струва да дадеш двойно по-голяма сума за нещо, което можеш да намериш на супер достъпна цена. Всичко си е до човек и неговите разбирания.

 
  ...

1-50 от 64
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker