Въпрос за пътуване с самолет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос за пътуване с самолет
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1105 пъти
Здравейте искам да попитам хората, които по често пътуват с самолет чувал съм че задължително трябва да се пътува с куфар и катинар на него понеже се крало по летищата а куфарите са падали от високо разстояние и се разкопчвали?

Понеже ми е по удобно и ще пътувам с 50 литрова раница за туризъм сещате се какъв тип нужно ли е да слагам катинарчета по джобовете и нужно ли е да седи в багажното на самолета предполагам няма да мине като ръчен в никоя компания за това питам дали задължително трябва да слагам катинар по джобовете да не се разкопчаят или нещо да ми се открадне.

Раницата ще е единственият багаж с който ще пътувам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5f7b67498b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да мине за ръчен багаж, ако компанията, с която пътуваш го позволява. Виж в интернет или питай някой представител до колко обемни багажи позволят в кабината. Но пък тогава няма да можеш да вземеш никакви течности, само тези до 100мл. - забрави за шампоани, кремове, гелове, сокове, води, бутилки и т.н.
Работя на летище и съм виждала огромни куфари да минават за ръчен багаж. Зависи от самата компания и правилата ѝ.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5f7b67498b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Забравих да добавя - винаги е хубаво да си заключиш и маркираш багажа, защото никога не се знае какво ще се случи. И да, понякога слуховете за кражби се оказват верни, не само от служители. Макар че тази раница винаги могат да ти я разпорят. Все пак, мисля, че ще можеш да я вземеш като ръчен багаж.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d297a10f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Оправи си правописа!
Слагай катинари, но ако поискат да ти я отворят за проверка нищо не може да ги спре. Пък и кой ще ти краде гащите примерно? Какво толкова ценно ще носиш в чекирам багаж? Слагай по- ценните неща в ръчен.
“ със” самолет

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e6c76b039e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Предполагам, че имаш 8-10кг. борден багаж, а 50л. раница ще тежи повече и ще е по-обемна от това, което може да вземеш с теб в салона.
В багажното не се оставят документи, пари и техника. Това са нещата, които се крадат. Не ти трябват катинари. Дрехи не ми е пипал никой, но като се прибирах имах в раницата в
багажа български предимно стотинки, затова не ги оставих в мен, да не ми тежат по летищата и някъде ми ги бяха откраднали.
В салона има и ограничения за течности, ако са повече на проверката ще ти ги вземат.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1ebaee6e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом единственият ви багаж ще бъде само раницата, препоръчително ще е да си я вземете с вас като ръчен багаж. Така няма да се хвърля и блъска по лентите към самолета и обратно. А истината е, че това с краденето е една измислица която се говори само в България, няма такова нещо. В момента в който си оставиш багажа на гишето за регистриране и служителят пред теб го претегли и пусне по лентата, чантата изчезва и отива на една обща лента с всички други и един след друг куфарите се сканират от служител преди да тръгнат за самолета. Има нещо, наречено проверка на случаен принцип, където един от 10 куфара примерно се отваря просто така за оглед на всяко летище преди заминаване и ако твоята раница е избрана за проверка ще трябва да ти разбият катинарите с възможност за повреда на багажа и евентуално разкъсване на раницата. А ако си с куфар и го заключиш с катинар още по-зле, защото ще се спука. След проверката затварят чантата, слагат една бележка че е проверена от специалисти и я пускат обратно на лентата. Никога не слагай катинари, никога!

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3603fecb08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Обикновено всяка компания си има норми за тегло на багажа. Ако спазиш килограмите, може да мине и за ръчен багаж. Пътувала съм, досега багажът ми винаги е бил непокътнат, но това по никакъв начин не означава, че кражбите не са възможни. Мои приятели са си взимали куфара със счупени колелца или дръжки, но това са бели кахъри. Като цяло по летищата доста подмятат багажите и е напълно нормално. Можеш да използваш раницата, но гледай да не оставяш нищо ценно в нея. Дори някой да я отвори, той няма да има интерес към дрехите ти, а ще търси пари, техника или по-скъпа вещ. Можеш да сложиш катинар за по-голяма сигурност, но ако някой реши, може и да я среже. Всъщност, ако някой реши, ще открадне голям куфар и ще намери начин да го отвори. По тази логика няма особен смисъл да слагаш катинари и да мислиш схеми, просто сложи ценните неща в ръчния багаж и не го изпускай от поглед. Ако се притесняваш, че раницата ти може да се отвори, винаги можеш да ѝ сложиш катинар, но това ще те направи леко подозрителен и... ами, не е препоръчително багажът ти да изглежда подозрителен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: da864706b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля че това с катинарите е забранено.
Аз съм пътувал най много с 35 литрова раница като ръчен багаж, и то не пълна. 50 литра може да мине, може и да не мине. Зависи от условията на компанията.
А не знам какво толкова могат да ти откраднат. Ако имаш нещо толкова ценно си го вземи в ръчния багаж. Иначе никой не ти е умрял за дрехите или бутилката "марков" алкохол че да ти тараши багажа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 48c1172188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Така е, това не е като да пътуваш с влака-виждал съм куфари и чанти с катинари, но на гарите няма проверки-прави се с цел някой като заспи или отиде до тоалетната, другите в купето да не могат да отворят куфара или чантата и да откраднат нещо! Но на летищата е друго-вярно, че имат рентгени, но ако поискат да отворят нечий багаж, тогава е лошо, ако има катинари! Не съм пътувал със самолет, но от телевизията съм научил това-онова за ограниченията на багажа, когато се пътува със самолет!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: baba907006
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   всяка авиокомпания има изисквания и ограничения за багажа - и като размери, и като килограми. Така поставен въпросът няма как да получи точен отговор.
Иначе кражбите са възможни навсякъде, не само в България, затова ценните неща (пари, документи, техника) - с теб в ръчния багаж.
Катинари понякога съм слагала, понякога - не, мисля, че няма особен смисъл. Точно заради хвърлянето на куфари никога не си купувам пластмасов, а текстилен, за да не се чупи. Но аз не нося чупливи неща в багажа, така че ми е все тая колко ще го хвърлят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c9ffc900f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора е


Пичове стига сте спамили какво е могло да ми откраднат иле не.... хора сякакви идеята е раницата да не се разопакова при общаците от летищата докато си я подхърлят или пада от 10 метрова височина..


за катинарите не разрах кое е забраненото ако искат да ми направт проверка на багажа не се ли вика даденият човек по име сяда се на една кръгла маса и започват да ми казват да си изпразня целият багаж, докато не им кажа кръгом и да викнат преводач и да започнат разправийте примерно по редица причина няма как някой бай хуй да отвори багажа ми това трябва да стане в мое присъствие.. но да не се откланяме от темата


въпроса беше дали 50 литрова раница минава като ръчен багаж щото дефакто мен паспорта и протмонето са ми ръчен багаж всичко друго е в раниата и е излишно тя да е в багажното а не при мен

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ffa346592e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей авторе. Това с катинарите се прави с цел да не ти се отвори ципа и да не се посипе багажа ти по някоя лента. Това с кражбите са пълни глупости. Туристическата раница си е достатъчно добре измислена за да не и се отварят циповете и връвчиците от самосебеси, така че катинари не ти трябват. На всички летища има опаковачни пунктове, където можеш да си увиеш раницата в скреч фолио преди да я чекираш. Така ще си по-спокоен, че няма да се разпилее нещо от нея по време на товаренето и разтоварването - там работниците често ги подхвърлят. Също така препоръчвам фолиото защото на някои летища са ми правили забележка за стърчащи коланчета, въженца, презрамки свински опашки и т.н. Държат багажа да е компактно опакован за да не се закачи нещо някъде по лентите. Приятен път ти пожелавам !

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 389fbe8a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Научи се да пишеш грамотно. Измъчих се да разбера какво си написал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker