Хората, които не те харесват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората, които не те харесват
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 5251 пъти
Въпросът ми е какво правите с тях, как се държите с тях. Ясно е, че не може всички да те харесат и тези, които не те харесват си е за тяхна сметка, не можем да им се сърдим, хората са различни. Продължавате ли да поддържате контакт с тях, все едно нищо не забелязвате, избягвате ли ги, опитвате ли се да промените мнението им за вас или просто не ви трогва грам? Изобщо как се справяте със тези ситуации?

На мен като че ли автоматично ми стават и те неприятни. Не им се сърдя или нещо такова, просто разликата в гледните точки ми показва, че няма какво да правя около тях. Гледам да съм далече от тях, но го приемам, все пак сме хора. Но ги отбягвам де, определено не ми е приятна комуникацията с тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5463736f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хората, които не ме харесват се държа мило и любезно с тях, защото знам това колко ги дразни! :)))

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 82ffdfe5c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди години ми пукаше повече - или се стараех да ме харесват, или се наежвах в отговор на нечие "нехаресване". С течение на времето се научих да не ми пука - ако се опитваш да угодиш на всички, ще размиеш собствения си характер. Вече няма да си наясно дали постъпваш по определен начин, защото това си ти и така ти харесва, или е опит да станеш по-приемлив в очите на другите. Освен това старанието да се харесаш (най-общо, като житейска политика) надали наистина ще те направи по-привлекателен. По-скоро би изглеждал като глупак, несериозен човек, който не може да отстоява позицията си. Имала съм случаи, когато съзнателно съм направила нещо, за да ме хареса определен човек. Съвсем наскоро казах нещо пред една нова колежка, което не прозвуча особено на място. Не беше нещо лошо, но тя просто не ме познаваше достатъчно, не разбра мотива ми да го кажа и прочетох в очите й, че и стана неприятно. Понеже осъзнавам, че е симпатичен човек, а не исках да остане с кофти впечатление от един единичен случай, направих съвсем целенасочено нещо за нея, с което промених мнението й. Но много рядко бих постъпила по този начин. Само, ако преценя, че грешката е в моя телевизор и че отсрещната страна си струва жеста.
Разбира се, в процеса на общуване е добре да се съобразяваме с околните, да помним, че всички имаме достойнство и никой не обича да бъде унижаван или пренебрегван. Ако въпреки това някой упорито продължава да те отхвърля, просто си гледай живота, работата и остави на делата ти да покажат колко струваш. Ако си точен и принципен човек, след време все повече хора ще оценят добрите ти страни и ще те уважават заради това, което си и заради това, че не си готова да се харесаш на всяка цена.
Ти също не харесваш всички, нали? Те трябва ли да страдат от това? Най-важно е човек да се чувства добре в кожата си - поне през повечето време - и не заради другите, а заради себе си.
Ел

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker