Кулите близнаци, 9 септември - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кулите близнаци, 9 септември
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2480 пъти
Истина ли е че всичко инсценировка?
Казват че не е имало как обикновени терористи да направляват Боинг над голям град като Ню Йорк.
Също така казват че не е можело самолет да сабори цяла стоманено бетонена кула, имало е вече заложени експлозиви.
Също така се оказва че самолета разбил се в пентагона, се разбива от страната която е била в ремонт.
Може би най- голямото доказателство е че санолетите са летяли придружавани от изтребители, които по протокок е трябвало да свалят самолета.
Вярвате ли в 9/11?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не съм специалист и не съм се ровил по темата, но не ми е много ясно защо сградите падат из основи, след като самолетите ги удрят на 100 и не знам си кой етаж. Дори да предположим, че колоните се топят от високата температура, би трябвало да се нагреят първо по-горните етажи (да не говорим, че топлината отива нповече нагоре) и да паднат първо те, а сградите се изтърсиха като чувал с картофи, доколкото видях на клиповете. И разбира се, те на другия ден вече знаеха със сигурност, че са талибаните. Но честно казано не ме и интересува особено, но интуицията ми подсказва, че това не са го направили талибани или тем подобни. Не знам дали е вярно, но бях чел, че точно този ден нито един евреин, работещ там, не е дошъл на работа.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a2807a9c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Всичко е било исценитано

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e59cab6a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Дааа разбира се. Даже американците знаят за това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6bdbe0f53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Споко, всичко е инсценировка, живеем в матрицата и трябва да изпиеш розовото хапче, за да излезеш....

Само от техническа гледна точка защо падат кулите.
Избрани са полети на далечно разстояние, защото са заредени с много гориво. При всеки един от самолетите горивото е около 100 т керосин. При последвалия пожар горивото прониква през стълбищата и асансьорните шахтни надолу и едновременно започват да горят по 10-15 етажа. Топлината размеква стоматаната и в даден момент основните носещи колони (4 на брой в цялата сграда) се огъват, като частта на сградата отгоре при падането разрушава верижно всеки следващ етаж. Тук говорим за няколко хиляди тона маса от последнте 20-тина етажа, които веднъж като тръгнат, няма какво да ги спре по-надолу чако до земята.
Но това всичкото няма значение, защото кухите глави вярват на всякакви конспирации. Което всъщност е конспирацията, като накараш хората да мислят, че всичко се дириджира от някъде, те ще се чувстват напълно безсилни и съответно ще бъдат командвани много лесно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8c974da2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   5, остава да ни светнеш как още на следващия ден вече знаеха и доказаха, че е Осама, че чак скоро след това започнаха и бомбардировки.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 39fcc5a332
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Не съм напълно съгласен с 5-ти номер. Една сграда когато пада от чужда намеса, тя просто рухва хаотично. Колкото и да са се размекнали бетона и стоманата няма как сгрдата да започне да пада толкова “съвършено” етаж върху етаж. И точно когато една сграда се събаря изкуствено се поставят експлозиви и се взривяват така че да пада етаж върху етаж. А едно от най-странните неща е защо още се говори за това? Минали са почти 20 години. Толкова ли е важно? Сякаш са говори повече за този атентат, отколкото за войната Сирия и Ирак и със сигурност се говори повече за 11-ти септември отколкото за войните в Либия, Афганистан и много други. А знаете ли, че в Демократична Република Конго вече десетилетия се води гражданска война, в която участват 5 различни армии и са загинали над 5 милиона души? Нима 5 милиона души в ДР Конго са повече от 3-те хиляди от 11-ти септември? А знае ли някой какво се случва в Палестина? На мен ми беше много интересна подробността, която първия първият коментиращ сподели, че нито един евреин не е отишъл на работа. А нещо интересно, което чух по телевизията преди няколко години беше, че атентатът от 11-ти септември довел до гражданската война в Афганистан. Що за аутизъм? Как един атентат на другия край на света може да доведе до гражданска война в Афганистан? Какво са се ядосали толкова афганците? Америка ги е нападнала, защото уж били талибаните. А реално Саудитска Арабия също е замесена. Саудитска Арабия е нещо като марионетка на ционисткия режим на Израел. Който се интересува какво е ционизъм може да провери. Няма да бъдете много очаровани от значението му. Толкова от мен по темата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1cf3404637
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Номер 5 защо наричаш хората които вярват в конспирации, че са с кухи глави. Прочети какво казва №.1 в последното изречение на коментара си. Да наистина в тези две кули са работили около 4,000 евреи и нито един не е бил на работа. Защо специалистите не кажат колко евреи са загинали. Ами нито един. Но ти с умната глава знаеш ли че трета 47 етажна кула, близо до двете 110 етажни кули, без да е ударена от самолет се срути за 5,6 секунди. Как третата (47 етажа) кула никога не я показаха по телевизиите как пада, но часни хора са я заснели как пада и аз съм видял това видео в Ю Тюб. Тази кула предварително е била заредена с експлозиви в основите и в определения момент я взривяват. Мога още подробности да ти дам, но този сайт не публикува всички коментари. Да падането на двете кули беше конспирация за да обвинят Садам Хюсеин че той е тренирал "терористите" и както знаеш след няколко месеца Америка превзе Ирак, защото Ирак има повече подземни петролни залежи отколкото Саудитска Арабия. Трябваше да има причина за да нападнат и превземат Ирак заради петрола. Модератори публикувайте този коментар.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 952bd823a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9/11 е 11 септември, а не 9 септември, първо запомни датата после задавай въпроси, чиито отговори вече целият свят знае.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 48f884647b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   6 ами, може би те сами си признаха, но някой хора виждат конспирация навсякъде.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   11, ти би ли си принал, ако беше извършил това, като знаеш, че после ще те изравнят със земята? И не мислиш ли, че керосина докато стигне основаната сградата, няма отдавна да е изгорял? Отделно че по пътя си ще е запалил първо горните етажи.

Гледал съм документални филми как взривяват сгради контролирано и паднаха едно към както паднаха тези кули. Нариче се имплозия, защото един вид взривяват от вън навътре. Така не би паднала сграда, ударена от самолет.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e9e2d96c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12, приятел ти имаш ли представа как около 100 тона керосин изгарят? Тва не ти е една туба бензин, където да светне малко, такова нещо гори с часове и разрушава бетона, топи стоманата, не остава нищо след такъв пожар. Прочете ли ком. н5, където съм описал как точно става разрушаването на сградите?
Защо ги откриха веднага ли? Защото за организирането на нещо подобно са нужни огромни ресурси, много хора и изключително добра организация. Не е нещо, което може да бъде направено от някаква дребна групировка от третия свят. По онова време талибаните бяха на власт в Афганистан и официално толерираха и подкрепяха такива организации. Парите идваха от петрола на няколко арабски държави.
Разузнаването на големите държави има агенти из целия свят, особено ЦРУ, така че са били наясно кой има ресурса да извърши подобно нещо.
Относно твоите разбирания, докато вярваш в конспирации, гущери, кемтрейлс, харпове и каквото още там имаш, пропускаш реалните, простите неща около тебе. Това те кара да мислиш, че нищо не зависи от тебе и съответно не правиш нищо, политиците продължават да си крадат и да си вършат безобразията, защото голяма част от хората по целия свят са като тебе.
Имаше и флат еарт общество, което вярва, че земята е плоска. Може би и за това ще ми искаш доказателства, нали?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: bfcb7e3831
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   до 5: а какво ще кажеш за кула 7, в която не се разбива никакъв самолет, а просто рухва? Официалната "причина" е, че отломки от ударените кули я удрят и избухнало пожар, който разтопил носещата конструкция... но интересното е, че я удрят само от едната страна, а цялата кула се срутва равномерно, все едно при контролиран взрив. И защо никоя друга сграда ударена от отломки не се срутва? Друго любопитно е, че BBC правят репортаж за срутената кула 7 още преди да се е срутила: https://www.youtube.com/watch?v=LEsjv9vKCGc

И друго интересно (понеже колегата горе намеси 'евреите'): Чат апликацията Odigo (популярна по него време, дори аз я бях инсталирал) има офиси близо до кулите, както и в изрелския град Херцлия.. та подръжката на въпросната чат апликация получава анонимно съобщение, 2 часа преди атаката, че ще има атака, и го пише дори в официалната израелска преса: https://www.haaretz.com/1.5410231

Та, може да може да допуснем, поне мъничко, че е възможно да е операция на МОСАД или МОСАД и американските тайни служби. Личи, за който има малко по-мислещ ум де, дано не вярвате сляпо на абсолютно всичко, което ви казват по телевизийката... хаха. Помислете и кой има най-голяма изгода от тази атака и какво се случва след нея - САЩ нападат Афганистан и Ирак, искат да ударят и Иран и Сирия. Всички тези държави са врагове на Израел по него време.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: f54f3ac6b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ех номер 5, пълната ти глава явно не е гледала интервюто на людете строили тази сграда. Основите издържаха няколко хиляди градуса налягане надвишаващо възможната температура от горивото на самолета. Или си мислиш, че те основите на кулите са като на панелка в България? Има и признания на високо ниво и нещата са абсолютно ясни, въпрос просто няма, но твърде много са тези с напълнените глави от медиите. Собствен анализ, възможност за подбор и следване на причинно-следствените връзки, които биха ги довели до логичен край на определен анализ - правилен извод, да се очаква от такива е просто безсмислено. Предвид очевидносста на инсценировката, този който дори сега след толкова години още вярва в Дядо Коледа, едва ли ще схване сега. Или поне особено трудно. Но пък тези с напълнените глави са и много претенциозни, дори и световен проблем ще приемат като възможност да покажат обилносста на наученото от Нова тв и други СМРАДове. СМРАД - средства за масова реклама, агитация и дезинформация.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   14, последно признаха ли си или ги откриха заради големия мащаб? Точно защото мащаба е голям, трябва голямо разследване, което не може да се извърши за няколко часа. Най-малкото трябва да разпитат хиляди хора. Остна само да обясниш и защо нито един 4000 евреи, работещи там, не са били на работа него ден. Да, знам какво ще кажжеш - че е измишльотина или чиста случайност. То друго оправдание не може да се измисли тук.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e9e2d96c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   16, явно си голям специалист, би ли ми казал каква е температурата на топене на стоманата, също и температурата на загуба на носимоспособност? Както и температурата на горене на високо калоричното авиационно гориво, каквото е керосинът? И кой ти каза, че сградите рухнаха от основата? Рухнаха от етажа, в който се е ударил самолета, горната част с тегло няколко хиляди тона като тръгне няма какво да я спре чак до земята. Това се нарича верижно разрушаване и е подробно описано във всички учебници по строително инженерство, но умни глави като тебе няма как да го разберат.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   18, ти явно си спец и по строителство, и по метали, и по химия. Ако не искаш да приемеш, че е било инсценирано, винаги ще намериш псевдонаучни обяснения на всичко. КАкто има хора, които търсят заговор във всичко, така ги има и същите хаховци, само че с обратен знак, които ако ще и Ротшилд пред тях да умори целия свят, те пак ще си мислят, че всичко е случайно и си има логично "научно" обяснение. Ти си от вторите и не знам защо си мислиш, че си по-малко хахо. Сигурно си вярваш, че доводите ти са достоверни, ама са откровени глупости и са плод а собственото ти въображение. Те хората учат и работят цял живот, за да започнат да разбират от всяка една от тия области, оабче видиш ли, ти си специалист по всичко, без да си учил и работил. Ми ти ако толкова разбираше, сега щеше да си генерален директор на някоя от най-големите компании в света.

Та евреите при каква температура напускат работа на момента, викаш?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e9e2d96c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   н.17, е да сигурен съм, че преди атаката в ЦРУ всички са седели да се барат, и са си нямали хал хабер какво се случва по света. За тва според твоята логика като паднат кулите, тепърва трябва да се разтичат да събират информация и пак според твоята логика не им стига времето. Абе да живее твоята логика, къде съм тръгнал аз да се меря с тебе...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e9e2d96c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   н.19 добре бе майна, хайде успокой се, сградите не са били от стомана, стоманата не се топи при 1200 градуса, керосина не вдига 1800 градуса при горене. Само се успокой, всичко е така както ти се иска, дишай дълбоко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0adf18730e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Разбира се , че САЩ сами си ги взривиха кулите ,за да си имат оправдание за инвазиите по света , особено Близкия Изток от 2002 -ра насам . Отделно ВПК / военната промишленост/ . Нямаха отявлен враг , Варшавския договор бе разпуснат , Русия не знаеше къде се намира . А насреща някакви огрооооооооооомни военни бюджети .

Единият "атентатор" се учил на Чесна , и там едва се справял . Ама нямал проблем да управлява огромен самолет на различни височини , да изпълнява сложни заходи , маневри . Как се улучва небостъргач като се движи самолета с няколкостотин километра в час ?????? И за капак документите му не бяха засегнати ни от взрива , ни от огъня , ни от праха :))))))и услужливо бяха открити непокътнати
Пълно е в нета с хиляди документи , видеа на инженери , учени от най-различни области ,че срутването си е било - контролиран взрив

Защо не са задействали бойната авиация да свалят самолетите ??? , което си е стандартна практика по цял свят , в случай на отвлечен самолет и невъзможен друг изход
И още стотици въпроси , на които официалната версия не може да отговори .....

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   20, ами нали каза, че те сами са си признали. А и ако не са седели защо не я успяха да я предовратят, че чакаха да им съборят кулите?

Понеже виждам, че спец, искам да ти задам няколко въпроса:

1. Имало и други такива случаи на сблъсъци на самолети, но това никога не е водило до срутване. Защо?

2. Как ще обясниш, че стомата не топи при 1510 С, а максималната температура на горене на керосина е 1000 при идеални условия?

3. Защо е паднала третата сграда, която изобщо не е бил ударена от самолет?

4. За да падне една сграда върху себе си, трябва всички колони да поддадат в абсолютен синхрон. Ако дори само една поддаде по-рано, сградата пада на страни. Куллите падат идеално върху самите себе си. Нима колоните са се стопили абсолютно едновременно? Дори при контролирани имплозии това изисква страхотна подготовка - рязане на колоните под определен ъгъл,
поставяне на взривове на точно определени места в тях и взривяването им на всеки един от тях в точно опредлен момент с точност до част от секундата. Това случайно няма как да стане.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e9e2d96c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   23, първо това не съм го казал аз, можеш да видиш по хаш-вете.
На въпросите ти
1. ще съм ти много благодарен да ми кажеш кога друг път е имало сблъсък на самолет с размерите на Боинг 737 в небостъргач?
2. Според тебе дали стоманата при температура 1000 градуса има същите свойства като при темп. 20 градуса? Ако имаше дори елементарни инженерни познания щеше да знаеш, че масовата конструкционна стомана запазва носимоспособност до около 450 градуса. Някои специални сплави запазват до около 700 градуса, но с тях не се строят сгради. В авиационните двигатели се използват сплави издръжливи до температури от 1000-1200 градуса, като лопатките на турбините се правят от специални сплави понасящи температура от 1700 градуса, което отговаря на въпроса ти дали керосина гори при 1000 градуса.
3. За трета сграда не знам, предполагам, че е заради отломките, които бяха като цяла лавина.
4. Ако си беше направил труда да се вгледаш в клипа с падането на кулите, нямаше да задаваш такива въпроси. При взривното разрушение сградите падат цели от долу на горе. Тук се видя ясно как етажите над мястото на удара и пожара се сринаха цели, след което всичко продължи надолу като лавина. Обяснението, което масата едва ли ще го разбере, но ще се опитам да го обясна просто. Заради пожара и пораженията от удара се откъсва една от плочите между етажите, когато елементите, които я крепят към носещите колони се скъсват. Като пада върху следващата скъсва и нея и продължават на долу заедно. Основните носещи колони когато загубват хоризонталните си връзки, и вече размекнати от пожара, губят устойчивост и поддават едновременно, с което следващите около 20 етажа тръгват надолу и бутат всичко по пътя си до земята.
Това се вижда от видеоклиповете, а аз имах възможността да го наблюдавам на живо по телевизията.

И да пожарите са една от най-честите причини за разрушаване на сгради. Няма тайни, няма конспирации, сега на акъла ми идва пожара в мола в Кемерово, Русия преди две години, когато загинаха десетки деца. Можеш да видиш на клипове какво остана от сградата, и това при положение, че нямаше 100 тона керосин, представляващ около 4 авто цистерни.
Очаквам следващата тема, че земята е плоска. Даже наскоро един от гурутата на флат еарт обществото им умря при опит да литне със самоделна ракета, търсейки доказателства за убежденията си. Така че давайте, като сте почнали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e59cab6a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До номер 10.

Прието е да се казва 9/11, защото в Америка първо се пише месеца и след това деня.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e59cab6a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Да, наистина има трета паднала кула която всички забравят. Тя пада БЕЗ ДА БЪДЕ ДОКОСНАТА.
https://youtu.be/LEsjv9vKCGc

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e59cab6a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   До номер 24.
Идеята не е там защо и как падат сградите, а как въобще се открадват 4 Боинга, а слес това не бяха свалени по както е по ПРОТОКОЛ.
Във Кемерово, Русия мола беше максимално некачествена изработка, знаеш ги руските стандарти, корупцията и подобни.
Мола не рухна! Внимавай с фактите! Той беле изгорял но не рухна, при положение че не е от стомано-бетон.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e59cab6a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Абе номер 24.
Човека те пита защо пада третата сграда и ти казваш че не си я виждал и предполагаш че е заради отломките върху нея.
Е как тей бе?
Погледни и ми кажи как е възможно подобна сграда, тежаща хиляди мегатонове над 40 етажа да рухне изведнъж, просто да се посипе???
https://youtu.be/LEsjv9vKCGc
Извинявай ама по-хубаво видео не намерих, можеш спокойно да прескочиш до към края, тогава пада.
Моля те да ми отговориш, понеже знаеш всичко, защо кулата рухва синхронно, не е да кажем само лявото или дясното крило, а цялата наведнъж.
След като дадете отговор тогава ми слагайте една звезда.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   "За трета сграда не знам, предполагам, че е заради отломките"

Сериозно ли го мислиш това?

По т.4 не ме разбра. Питам защо въпросните етажи над удара падат директно надолу върху долните, а не леко настрани. Ти даваш ли си сметка какъв баланс и с каква синхронност трябва да подадат колоните, з да се случи това? Те хората дни наред слагат експлозиви, режат колони на точни места, смятат, изчисляват, синхронизират експлозии, за да се случи това, а ти ми обясняваш, че самолета ще удари от едната страна и етажите от там ногаре ще падат точно вертикално.

Демек той самолета ще удари от едната страна и по някакъв магически начин всички останали колони, които са голямо разстояние ще започнат да се топят по едно и също време с една и съща температура с едно и също количество гориво (минало през всички стени) и на място съответтващо на ударената, за да може етажите нагоре да паднат точно върху долните вертикално. Това ако го вярваш, си много наивен. Ти знаеш ли, че дори да има само разлика в моментите на топене или дори само на местата на различните колони, етажите веднага ще се килнат на една страна.

Падането съм го гледал много пъти, както и контролирани имплозии съм гледал. Ами да ти кажа дори и при контролирани имплозии не винаги има толкова прецизно събаряне. Това не е като не е като да събориш 3 кибритени кутии една върху друга. За тая работа си има хора, което цял живот само това работят, а ти ми обясняваш, че съвсем случайно етажите падат идеално вертикално надолу.

Дори да предположим, че сградите наистина са паднали от само самолетите без чужда намеса, пак не е доказателство, че всичко не е организирано от политици. То да не мислиш, че ей така става - отиваш, в кокпита, опираш нож в гърлото на пилоти и си летиш, където ти душа сака и никой не те безпокои.

Виж, не ми обяснявай. Ясно ми е, че не искаш да повярваш и винаги ще намериш оправдание. Каквото и да те питам, ще ми говориш и пълни глупости, ако трябва, само и само да си докажеш, че си прав, но цялата работа много, ама много смърди. Защо всеки един от 4-те хиляди евреи, работещи там, точно този ден е решил да не ходи на работа, също е загадка. Дори 58% от самите американци вярват, че е било инсценирано.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2001b797cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   До 25

Това е формата за изписване на датата в САЩ. Първо е месеца, после деня. На български е "11 септември". На руски, немски, испански, датски и шведски формата е същия, като на родният ни език, включително когато говорим за събитията от този злощастен ден.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2001b797cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ок. И да речем, че "докажете". И какво от това?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: caf726726f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   На забавен кадър на записа са виждат взривове последователно по етажите надолу, докато сградата пада. Също така носещите колони на пентагона са изкривени в посока отвътре навън, а не обратното, както би се случило при удър от самолет. Пентагона е взривен и там не е открит самолет, някой да е видял запис на самолет в пентагона?? Само слепец може да вярва на историята с талибаните, от километри се вижда, че е инсценировка, номер1 добре го е обяснил.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e9e2d96c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   н.27, да мола в Русия не рухна, защото първо беше на 3 етажа, не на 100, второ нямаше изляти няколко десетки тона керосин за поддържане на пожара, но все пак пораженията върху стоманата са показателни. Можеш да изровиш и снимки на изгорелия месокомбинат край Пловдив от преди една година, ще видиш съвсем ясно разкривените носещи стоманени профили.
Пак си помисли, колко отвлечени самолети има през последните 30 години? И кой политик би се осмелил да даде заповед за свалянето на самолет с 150-200 пътници вътре.

28, "хиляди мегатонове" !!?!?!?!??!!!
ти на 14 ли си? И да не знам за трета кула, нещо странно ли има? Не съм писал дисертация за 11.9-ти, а и май за такава се споменаваше само в разни конспиративни теории.

29, по точка 4 съм го обяснил много добре, но това че не го разбираш вече е отделен въпрос.
И добре все пак да предположим, че сградата е взривена. На кадрите от рухването се вижда, че разрушаването и на двете кули тръгва от етажа на сблъсъка. Това е документирано от десетки камери на видеооператори и няма как да бъде манипулирано. Както и удара с втория самолет. Тогава да погледнем как биха могли да бъдат поставени експлозивите? Предварително- демек пилотите трябва да нацелят освен сградата и точния етаж? Което си е сериозно предизвикателство дори за маневрен самолет, какво остава за Боинг 737 с пилот камикадзе в него. Другия вариант- да бъдат поставени след удара- ми тук няма как да стане, защото няма кой да влезе в пожара и да слага експлозиви на точно определените места, дори да говорим пак за камикадзета.
За сега спирам до тука, виждам, че не може да защитите тезите си, доводите ви отпадат един по един и не ми се занимава да ви давам повече отговори.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: bfcb7e3831
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   до номер 33: номер 15 съм. Ти кажи за кула 7, обясни, дето пада перфектно даже без да се вреже самолет в нея, явно ги "разбираш" нещата. И за Odigo месинджъра как получават предупреждение за атаката 2 часа предварително, кажи...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   33,

"За трета сграда не знам, предполагам, че е заради отломките"
"спирам до тука, виждам, че не може да защитите тезите си"

хахаха това го казва човек, който така и не отговори за трета сграда и за евреите на работа. Вижда се кой няма доводи.

За имплозията - има си начини, може примерно на всеки етаж да е имало и да взривяват, так където трябва. Но ти така и не обясни нито как всички колони поддават едновременно, нито за третата сграда, нито за евреите, нито за експлозиите, които се виждат на забавен кадър, ама иначе наашата теза не издържала. Да, твоята издържа наистина, просто защото не отговаряш и нямаш такава. То така падат 200 етажа точно на едно място. Ти да видиш. Третата сграда и тя пада идеално на мястото си... от отломки. хахаха

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e9e2d96c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   н.35 виж сега, казах ти, че не знам за 3-та кула, не съм писал научен труд върху темата и не мога да ти дам подробности. Отделно нали се сещаш, че всеки шизофреник по света може да си съчини каквото му дойде на акъла или чуе от гласовете си в главата, и ако искаш да ти оборвам или потвърждавам всяка такава теория, няма как да стане.
Всичките ви теории почиват на тезата, че самолет като боинг 737 не може да разруши небостъргач. Аз ви давам доводи, каквито и всеки строителен инженер ще го направи, но няма как да убедиш хора без никакви технически познания по този начин.
Изобщо имате ли си представа какво представлява един такъв самолет с маса около 180 тона, половината от които гориво, да удари сграда със скорост 600 км/час. Отделно имате ли представа това гориво колко поражения може да направи- един такъв пожар би погълнал цял квартал от наш град. Само за справка експлозията в Хитрино преди 2-3 години беше само на една цистерна пропан-бутан с количество около 20 т. Преди да кажете, ама тва не е керосин, по същия начин при пожар гърмят и нафтата, керосина, газьола и др. Тук говорим обаче за количество 4-5 пъти повече.
Да погледнем вашите доводи-
дават ми се неща, които са неверни и противоречиви- керосина гори при 1000 градуса, стоманата се топи при 1500. Е да според автора на това нещо може би стоманата е здрава при 1499 градуса, след това при 1500 става на течност. Нищо че ако имаше елементарни технически познания, щеше да знае че още при 750 става като пластелин.
И останалите ви доводи са такива, но няма как да го осъзнаете. В крайна сметка всеки е свободен да вярва в каквото си иска.
А аз си чакам още темата за плоската земя, съвсем сериозно, няма ли кой да прасне тук и тази конспирация?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a286e30a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Отломките са изчистени са часове и не е допускан никой да вземе проба или каквото и да е от срутените сгради.

Разбира се, че е умишлено.
Това им даде основание на американските политици да се намесят в политиката на чужди държави, оправдавайки се 11 септември.

Гледайте сега какво става с тоя медиен вирус.
Всички безработни и съсипани бизнеси са реалните жертви на корона вируса. С хиляди всеки ден!

Кой има полза? Банките, давай заеми, слагай хората под зависимост и печели!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ebb9ad71c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Според военен експерт е било невъзможно терористи да насочат Боингите с такава ювелирна точност в кулите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ebb9ad71c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   До 24. Кажими как е възможно масивна 40 етажна сграда да рухне от отломки. Дори панелките биха издържали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: aa7d8e612a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Аз мисля, че е дело на араби, като идеята за това са взели от наскоро излезлият тогава филм Матрицата. Във филмът има сцена почти идентична с атентатите-добрите се намърдаха в хеликоптер на врагът, след което той се разби в небостъргач предизвиквайки голяма експлозия и нанасяйки големи щети. Като са видели колко лесно стана всичко във филмът, арабите сигурно не са можели да спят от възторг, че могат да направят същото с които си поискат особено важни сгради в САЩ без никой да ги спре. И от там са действали като Али Баба и 40-те разбойници. Както никой не очаква и няма противодействие на това, от раз да направят един широко мащабен удар върху най-важните обекти. Падналият самолет поради схватката с пътниците е целял да се разбие в Белият дом, а тогава беше президент Буш, а той е евреин, така че от тази гледна точка малко ми накуцва тезата, че е дело на евреи и в него ден всички евреи не били на работа в кулите. Накуцва ми и това да е планирано за да имат американците картбланш пред света да нападат държави заради петрол. Щетите които претърпяха от това трудно могат да бъдат избити с петрол. Отделно в Гуантанамо има затворени тия които са преките автори на атентатите, и те искат сделка да не ги екзекутират, а в замяна на това да разкажат всичко с подробности. А самолетите никой не ги закача тогава, защото терористите като ги отвлякоха се обадиха от тях и казаха, че поемат курс към летището за да приземят самолета там. А такъв самолет не е никакъв проблем да събори стоманено бетонна кула. Особено когато над мястото на удара напира тежестта на няколко етажа. Стоманата като се нагрее до жълто става мека като олово. А после като поддаде и се стоварят примерно 30-40 тона железобетонен къс стой че гледай верижна реакция до основите. В Китай и Русия така се срутват цели обитаеми сгради и без да ги удрят даже. Подаде ли конструкцията някъде в средата-край. Наскоро беше с хотел в Китай.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 174db9a7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Инсценировка е, заради тоталният фал на хората инсценирали това със "самолета" ударил пентагона. Около сградата има над 700 камери по официални данни, всъщност са поне 2-3 пъти повече. Няма нито една снимка или видео на тоя прословут "самолет", който е летял с ниска скорост на малка визочина поне в последните километър-два преди "сблъсъка". Никакви самолетни останки също няма, всичко което видяхме е двигател закопан в земята, който може да е бил там вече, и един камион изнасящ нещо покрито с найлон. Разбира се има няколко "очевидци", ни колко може да им се вярва? Щом това с пентагона е фейк, значи всичко останало е фейк.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f4cc604b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   до 36:

пишеш "Всичките ви теории почиват на тезата, че самолет като боинг 737 не може да разруши небостъргач. "

Не, теориите на хората по-горе не почиват на това. Не четеш ли какво те питат? Питат за сградата дето е рухнала даже без самолет да се забие в нея и за предупреждението по чат програмата, ама ти си знаеш твоето. Едно си баба знае, едно си баба бае.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1cf3404637
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   До редактора и модераторите. Забелязах, че не сте публикували 5 коментара. Питам ви защо. До кога това ще продължава.
Настоявам този мой коментар да бъде публикуван без цензура.

Номер 36 ще ти отговоря с още някои данни за конспирацията 9/11. Тези от нас които вярват и знаят че 9/11 е абсолютна конспирация, ти ни наричаш празноглави, шизофреници и едва ли не и луди. Ти ни даваш обяснения базирани на твоите технически знания най-вече за горивото и температурата на топене на стоманата. Точно по този въпрос ще те опровергая. Учените инженери са създали някаква смес от два-три химикала, която са нарекли thermite. (Тази дума няма нищо общо с термитите които изяждат дървото в старите къщи). Тази смес наречена thermite когато се напръска върху носещите колони на двете кули и когато се предизвика пожар тази смес се запалва и повишава температурата на стоманените колони над 1500 градуса С. Точно това е било направено и затова колоните се разтапят и рухват. Гледал съм видеа на инженери химици от сащ които точно това обясняват. Недей да се правиш по-голям специалист от тях.
Недей да се правиш на невинен, че не знаеш нищо за третата 47 етажна кула. Тя е била застрахована за три милиарда долара от някой си мистър Силвърмен (мисля че се казваше). Гледах го на интервю и той си призна, че сам решил да свали кулата защото мислел, че няма да издържи на въздушното налягане от падането на двете кули, а не от отломките. Ти ако си гледал как пада кулата, като камък, без да е ударена от каквото и да е. Тя (кулата) е била плануване да падне и разбира се мистър Силвърмен взема 3 милиарда долара.
Също в тези самолети не е имало никакви пътници, а ти казваш кой политик ще рискова живота на 150-200 пътници. Ами същите политици рискуваха живота на 58,000 млади момчета във Виетнам без да победят комунистите. Ами такива са политиците. Тези самолети са били управлявани безпилотни, като дроновете днес. Освен това охраната на летището Кенеди е била израелска компания също и охраната на двете кули е била израелска компания. Само недей да казваш, че това са измислици на празноглави хора. Ах и за тези 4,000 евреи, от които никой не е бил на работа, как така нищо не знаеш. Струва ми се, че ти не проявяваш никаква логика в коментарите си за двете кули, а също и за третата кула. Жалко за такива коментатори като теб. О, щях да забравя да ти кажа. Знаеш ли, че Америка построи между реките Тигър и Ефрат 21 сгради, 20 етажа всяка, които ще бъдат най-голямото американско посолство в света, което ще бъде пазено от 5,000 американски войници за много, много години в бъдещето. Какво ще кажеш за всичко това. И това ли са наши измислици. Ще бъде много добре ако освен инженерските ти знания си разшириш по-широко логичното ти мислене.
Още един път ви моля да публикувате този мой коментар.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   36, е, като не знаеш какво се дървиш?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e9e2d96c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Имам усещането, че се опитвам да обяснявам ядрена физика на аборигени.
Най-силния ви довод, защо кулите падат на върху себе си без да се наклоня. По-горе се опитах да го обясня, сега ще се опитам пак още по-разбираемо. За да паднат на страни трябва някоя сила да измести центъра на тежестта на отсечената част от сградата извън площта на основата. Какво се случва тук- поддават общо 3-4 етажа в зоната на удара след като се разкачат хоризонталните плочи и 4-те основни носещи колони изгубват хоризонталните връзки помежду си. При това стоманата им вече е в размекнато състояние, което допълнително ги разхлабва. Когато поддава една от тях, другите трябва да поемат и нейното натоварване, обаче когато и те са на границата на своята носимоспособност, поддават и те. Това се нарича верижно разрушаване на строителните конструкции. Защо не падат на страни- защото зоната на поддаване е малка спрямо цялата височина на сградата, отделно оставащите етажи (около 20) също представляват малка част от нея. Нужна е голяма странична сила, за да изкара тази малка част на страни.
КОй разбрал, разбрал, повече няма да обяснявам това.

37, всъщност руините бяха разчиствани около година ако не се лъжа.
38, хайде да обясниш как тогава такъв самолет каца на писта широка колкото сградата. Можеш да питаш същия този военен експерт, интересно ми е мнението му.
40, специално заради вас няма да се разтърся за 3-та кула, нещо за което не съм чувал, а по темата се говореше с години. Беше съобщено за няколко ниски съседни сгради разрушени от отломките. Все пак става въпрос за "хиляди мегатона" отломки, не подценявайте разрушителното им действие.
43, имаше хиляди клипове и снимки на атаките. Защото 2-рия самолет се разби около половин час след първия, когато всички гледаха към кулите.
На въпроса ти, първо от къде си сигурен, че няма такива записи, след като в мрежата има стотици различни клипове?
Второ, камерите за видеонаблюдение са направени да гледат на няколко метра разстояние, към земята и улиците, а не към небето. Отделно самолет в далечината да бъде заснет на такава камера си е трудна работа.

За евреи и други глупости не ме интересува, обяснявам защо падат сградите, всеки с някакви познания по строителство може да даде същото обяснение. Официалните доклади бяха публикувани след широко обсъждане, нямаше неясни неща в тях.
Обаче когато не си внимавал в часовете по физика, химия, нямаш елементарни познания по техника, околния свят за теб е изпълнен с чудеса и конспирации.

п.с. Все още си чакам темата за плоската земя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0315b261e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   До 46

Абе всички хубави, ама като поп във с хипарските глупости за млади момчета и война ... Ако не бяха тъпите хипита, САЩ щеше да изпепели Виетнам и да се води победа, ама нали мнигк хуманни станаха ...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3f95ed600b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Абе кои сте вие да не ми публикувате коментарите?! Спрете се! Това е лично мнение! Съвсем се оляхте с това извънредно положение! Тодор Живков ряпа да яде! 5000 лева вход в парка! Евалата!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: db11b5d2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   48< да, това, на което не можеш да отговориш, не те интереува, а то е най-същественото. Страшна теза!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cea3517293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   Подобни конспиративни истории винаги си имат поддръжници и няма смисъл въобще да се оборват,да се спори и тн.На практика след ВСВ САЩ е постоянно във война с някой-Корея ,Виетнам, Косово, Ирак,Афганистан,Либия,Сирия.Нека да предположим,че сами са си го направили,това би имало логика само,ако 1 САЩ има нужда от причина да удари Афганистан и 2 САЩ има нужда от приятелите си в НАТО да удари Афганистан.Относно 1 точка САЩ заради съмнения за биологично и химично оръжие удариха Ирак( в крайна сметка те нямаха оръжие) относно 2 не мисля,че най-военната нация в света в близките десетки години има нужда от помощ от НАТО да удари една от най-бедните държави в света,за справка военният им бюджет за миналата година е над 700 млрд. долара.Очевидно точка 2 е тотално безсмислена,остава логиката,че САЩ са се притеснили,че някой от другите мощни военни сили ще се застъпи за Афганистан,на коя голяма сила и пука за Афганистан?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0315b261e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   До 50

"Абе кои сте вие ..."
Модераторите на сайта са имаше публикуват каквото си искат, когато и както си искат :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1cf3404637
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

58.   Н.48 сега пък ни нарече аборигени. Как така за евреи не те интересува. Ами те са замесени в тази конспирация. Защо мистър Силвърмен събаря собствената си кула. Това не те ли кара да се замислиш, но ти се правиш че нищо не знаеш. Нали си учен, какво ще кажеш за химическата смес thermite, която при запалване повишава температурата над 1500 градуса C. Нали си учил химия и физика кажи ни от кои химически елементи е съставена тази смес та при горенето й да повдига температурата толкова високо. Като претендираш за знания трябва и да обясняваш и да има логика, а ти бърбориш едно и също. Аз започвам да си мисля, че ти самия си евреин затова не искаш за евреи да говорим защото ще се засегнеш. Как за всичко друго знаеш но за третата кула нищо не знаеш. С такава интелигентност като твоята сигурно всичко си видял в Ю ТЮБ, но казваш, че нищо не знаеш. Аз съм гледал как третата кула пада в Ю ТЮБ, как на теб това ти е убягнало.

Относно темата за плоската земя ето какво ще ти кажа. Тя е създадена от такива като теб, които отричат конспирацията за умишленото събаряне на двете кули, за да ни сравнят с тези които вярват в темата за плоската земя. Или казано с други думи, виждате ли колко глупави хора има които вярват в конспирации и в плоска земя. Всеки един човек, дори със 7 клас образование, знае че земята не е плоска, особено пък ако е учил физика в гимназията и си спомня закона на Нютон за гравитацията. Но тези, като теб, които са направили това видео за плоската земя искат да се подиграват на нас, които вярваме и знаем, че събарянето на двете кули е конспирация. На теб никак не ти се иска да разбираме кое е конспирация. Ами имаме аналитичем мозък и можем да разберем кое е конспирация.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 712fe2b733
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

63.   Аз съм 41-ви и ще кажа за третата кула. В нея пламва масивен пожар предизвикан от горящи отломки попаднали в нея от самолета ударил СТЦ. Пожарът отслабва здраво издръжливостта на сградата. А при рухването на СТЦ се освобождава енергия равна на 2% от ядреният удар в Хирошима, която предизвиква колапс на тази сграда. Един булдозер да мине покрай блокът ви го раздрусва, вие се чудите как е паднала третата сграда. Това е все едно цяла планина да се стовари от стотици метри височина в Земята. Един метеорит колкото автомобил изтърбуши цял град в Русия и от от десетки километри разстояние. Ако такива кули бяха паднали в България целият квартал около тях нямаше да го има. А колкото до стоманата тя се топи при 1350 градуса, а меката стомана която е и най-нисколегираната и се ползва в строителството, при награвяне дори над 600 градуса става абсолютен парцал. Омеква и е страшно уязвима на високотемпературно окисление, като се превръща в така наречената окалина, или трошлива като гипс пореста маса. Вземете един кламер нагрейте го до оранжево със запалката за 5-10 минути и ще видите в какво ще се превърне. А колкото температурата е по-висока толкова по-бързо става това превръщане, като ако се прескочи определена граница самата стомана може дори да започне да гори като бенгалски огън. На кепито на петелът отвъд океана не случайно пише "Ще направя Америка велика отново". Пише така защото Америка не е това което беше преди атаките от 11 септември. Никой не е толкова глупав за да не си направи сметките, че такива щети не могат да бъдат възстановени лесно с петрол или каквото и да е.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 174db9a7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

64.   48 покажи ми поне един клип, или снимка, на която се вижда именно самолета ударил пентагона. Хайде, моля те, покажи! Има стотици не, ами хиляди и хиляди снимки, клипове и прочие, но само на самолетите ударили кулите! За пентагона няма кьорава снимка и това е факт. Дори евтина уеб камера снимаща със скорост 1 кадър на секунда би хванала самолета в полет, но не, няма! Пак повтарям, около пентагона по официални данни е имало над 700 камери, и то далеч не евтини уеб камери! Къде са снимките?

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker