Спазвате ли извънредното положение ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Спазвате ли извънредното положение ?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2514 пъти
Здравейте!
Искам да попитам дали спазвате извнредното положение, дали сеите по цял ден вкъщи и т. н. , понеже ми е доста интересно. Дали според вас ще удължат карантината? Надебеляхте ли по времена карантината хD, така и така пожелавам ви един страхотен ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 13476f3b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не я спазвам , само това ще кажа :Д .

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef77910631
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Излизам отвкъщи само за да отида на работа и да напазарувам. Ходя с маска навън. Не се събирам с хора, не ползвам градски транспорт. Спазвам я. Аз лично се надявам да не я удължават, макар че вероятно ще я удължат... Според мен е супер неадекватно цялото нещо, предвид, че още отначалото казаха "като има няколко поредни дни спад на новооткритите заразени, ще я махнем" - е имаше такъв спад в началото на този месец още - няколко поредни дни. Ама не я махнаха. А сега даже започнаха да тестват повече и съответно откриват повече заразени и тръбят наляв-надясно, че имало повече случаи. Ами логично е, Уотсън, като тестваш повече да откриваш и повече заразени...

В Испания и Австрия започват да отпускат мерките, само при нас държат, въпреки че сме с много по-малко смъртни случаи от тях като процент от населението.

Плюс това не знам защо медиите нищо не казват за хората, дето са се изследвали и откриват, че имат антитела (от тези дето трябва да мине по-дълъг период, за да ги изградиш) и се оказва, че има хора боледували от това още през февруари/началото на март - т.е. още преди да открият първите официално заразени. Вероятно някаква част от населението вече е изкарала вируса без да разберат.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6ecd6d9395
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Спазвам го, но като изляза до магазина навън е пълно с шляещ се народ и направо явно почти никой не го спазва това извънредно положение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: b738668e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Карантината или ще я удължат или ще сложа ликът с бръсната глава с военната униформа, големите пагони и строгият поглед на Венци Мутафчийски на тениската си. Вече му пратих писмо къде е проблемът. В това е, че в закусвални и витрини с храна, едни и същи пипат храна и пари. Направи ли така че навсякъде да има касиер който работи само и единствено с парите и човек който работи само и единствено с храната и е изолиран в прозрачна кабинка която не му позволява и да иска досег до предмети извън нея и особено до касиерът и пари, Венци Мутафчийски става вторият Левски. Всъщност той няма избор. Средният път по който върви досега започва да се цепи на две. Вирусът е устойчив на топло време. А страната определено не може да си позволи да поддържа това извънредно положение повече. Отива към икономически колапс. И ако това продължи накрая страната ще фалира и всички ще се изпозаразят до един. Тоест ще изядем и солта и боят накрая. Изходът е само един. Вземаме пример от Китай и излизаме от това положение като него или положението ни смазва. Китай забрани парите, а ние поне като минимум можем да направим това което споменах. Валяме се в кенефа в момента и като си мием зъбите си мислим, че правим нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 44e3c09af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Спазвам го, обаче вече така се сдухах вкъщи, че не ми се коментира. То не са нерви, криво ми е. А останах и без работа. Просто великолепно...

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ace6106af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Жертвите в България ще са по-малко, заради грешните причини.

Нямам толкова възраснти хора. Средната продължителност на живота в България е с почти 10 години по ниска при мъжете, спрямо тази в Испания и Италия. При жените е само с 2-3 години разлиакта но има нещо друго - нашата здравна система е много по-лоша от техните. Нямам ги толкова болни със "съпътстващи заболявания", защото сме неспособни, да помагаме на хората с подобни заоблявания. Тоест - тези, който щяха да умират масово от този виръс, за съжаление са вече починали.

Аз в момента съм в Дания - 2/3 от заразените са мъже, около 320 жертви, средна възраст 79 години на починалите. Мерките са много по-разпуснати. Можеш да излизаш и да пътуваш навсякъде из страната. Забранени са събиранията на над 10 души на едно място, всеки пази дистанция и в магазините има летни през 1.5 метра, дезинфектанти и всеки общо взето гледа, да не се навира на другите, а тези, които не им се излиза, разчитат на доставки на продукти и си ги дезинфекцират вкъщи. Много народ с маски няма. Бих казал 1 на 50.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c4c16ccaba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спазвам разпоредбите, само излизам до магазина, до аптеката и си стоя в къщи. Нормално е до известна степен да се виждат щъкащи хора насам натам в по-големите градове, все пак трябва да идат и те да пазаруват. Не всеки има кола да напазарува за 10 дни наведнъж и после да не излиза.
Щаба обаче трябва да даде по подробни инструкции какво значи да се носи маска. Гледам, че някои си я носят на брадата, други на челото, а трети си я носят в джоба.
До кога ще продължи карантината едва ли някои може да каже. Според мен едно от най-важните неща е да се установи създава ли се имунитет след прекарване на вируса и колко е продължителен.
То в момента излиза, че отнема 14 дена да се развият симптоми, после може да отнеме до месец да се изчисти човека от вируса и през всичкото това време е заразен. Теорията за груповия имунитет все повече искат да я прилагат но има данни(от Азия, не знам дали има такива и от Запада), че имунитета дето се създава е нетраен и е възможно повторно заразяване скоро след първото. Това може да предизвика една непрекъсната циркулация на вируса в обществото и ще разсипе още повече икономиката. Вижте в Италия, уж са под карантина вече месец, а всеки ден имат по над 4 хиляди нови случая. Представете си какво щеше да бъде ако нямаше.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 173817f766
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Спазвам стриктно, работя от вкъщи, не ходя да пазарувам - ако нещо свърши, поръчвам онлайн. Единственото ми излизане е до кофите за боклук и го правя в такива часове, в които никой не щъка наляво надясно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: efa1a4fa66
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Работя от вкъщи, навън излизам само до магазина, за да купя храна. Два или три пъти седмично излизам за по половин час из квартала, колкото да не изперкам в нас и това е. Колкото продължи - толкова. Не мрънкам и не се оплаквам, здравето е най-важно и вярвам, че с малко търпение и дисциплина нещата биха могли да минат леко у нас, в сравнение с други държави.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 89c5fa6fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Карантина се нарича когато болен бива изолиран. Правилното понятие за това което Борисов въведе е домашен арест. Естествено решението се взаема отвън както всичко друго...

Положението ще се запази, докато хората го търпят. Принципно въз основа на никакви научни/статистически факти/показатели не са го въвели това положение, така че няма как да има показател за неговото приключване. Нещата ще завършат най-вероятно с масови кръвни проби/ваксини/следене с кого общуваш, т.н. surveillance state за който Сноудън говори, но естествено в много по-големи мащаби.

Не знам, в тая държава, никой не вярва на политиците, но всеки изпълнява и си мисли че всичко се прави за негово добро. Сигурно е Стокхолмски синдром...

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8076351069
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

11.   Не, не я спазвам. Дори в деня , в който обявиха извънредното положение излетях на почивка в чужбина и с тази насаждана паника и страх сред хората се радвам, че на мен още не ми е повлияло. Събираме се вкъщи с приятели или ходим при тях и си правим домашни купони, играем игри и т.н. През деня задължително ходя на разходка. Просто няма как да се случи при това слънце да си стоя затворена. Слънцето вдига имунитета, стоенето вкъщи го сваля. :) Маска също не нося, не е нужно да пиша, че тя не предпазва...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b5ce23791e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мен общо взето ме боли тръбата. И без това всичко е инсценирано. Даже чувам, че предлагат 700 лв на близките на починалите по други причини, за да се съгласят да пишат, че е от коронавирус. Бройка да има. Явно имат някакъв план график от горе, който трябва да се изпълни.

Жена ми е на първа линия и казва, че това колко смъртоносен бил вируса са пълни глупости. В 20% от случаите имаш един ден лека температура и се ооправяш, а в останалите 80% изобщо не разбираш, че си болен. Само че лекарите ги притискат да не казват истината. Защото има някакъв план да се паникьосват хората умишлено.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a478a62b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Пълни глупости, извънредно положение в скооби с възможност да се краде докато овцете се паникьосват. Пресен пример за това е незаконната сеч на дървета точно до блока ми и познай, нали карантина няма кой да се сезира хич. Иначе уж да всички трябва да си седим вкъщи - да бе да, комшиите останали без работа хващат по един къртач и викат пишман майстори от гетата плюс хамали пак от тази прослойка, днес онези режат като луди дърветата и вдигат адска врява от 8 часа сабалян до 3-4 следобед. За какво седене вкъщи говорим? Изобщо не я спазвам карантината още от началото, за мен е пълна глупост с цел сплашване и усвояване на пари. Аз не съм от най-общителните, имам доста малко приятели с тях се виждаме от време на време, всеки ден излизам я по работа, я по задължения. Инак основно бачкам от вкъщи, но гъза ми не седи на едно място, ще изкукуригам така. Излизам, спортувам, ходя където ми се ходи, е не съм хукнал по магазините все още макар че да ми се иска. И на село при родителите си ходя и сега по Великден пак ще се съберем и църквата ще обиколя като по традиция. Маски не слагам, не търпя жегата и второ няма никакъв смисъл от тях, крият сериозни опасности, тези които ги носят могат да прочетат за тях. Писнало ми е от грозните мутри на генерала и бай ганьовския ни примиер. Изобщо не гледам новини вече, а и фейса го шътнах заради масовият тормоз. Като гледам днес по улиците не съм единствен, навън е фрашкано с хора. И ако някой ми каже - "заради такива като тебе ще удължат извънредното положение" ще му кажа да сваля гащите и да кляка пред всички 240 тояги недодялани, които му нареждат и той изпълнява безропотно, въпреки че желаят да му го турнат четворно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1a789d2185
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Спазвам, защото не искам да умират хора.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b30d941366
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Спазвам изолационните мерки. Не съм се виждал с приятели, ръкостискал или прегръщал с тях от 2 месеца сигурно. Избягвам тълпи хора, гледам да минавам на дистанция от хората.
Справянето с тази криза е въпрос на ОТГОВОРНОСТ (нарочно го написах с главни букви). Запомнете, вирусът е невидим с просто око. Лесно е да помислиш, че той не е “тук”. Ако имаме чувство на отговорност към всички, тогава ще спазваме мерките!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7b86b1eb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

16.   Не, разбира се! Аз съм горд българин, вирусолог, статистик и самообучил се (от клипчета в интернет) медик. Никой не може да ми каже какво да правя и изобщо не ме интересува благото на другите хора, защото съм егоист. Не вярвам че има коронавирус, защото не мога да го видя, но мисля че 5g ще ми убие кокошките на село. Също така работя за 700лв, но причината не е в мен, както можете да видите от коментара ми аз съм образован човек, но държавата е виновна!

Глупака Ханс

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 699d48adf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Спазвам я. Имам късмет, че професията ми позволява да работя от вкъщи; поръчваме хранителни продукти и лекарства онлайн и излизаме в краен случай.
Опасявам се, че заради хората, които не спазват грубо извънредното положение (излизат да се моткат и т.н.) ще го удължат и ще въведат още ограничения...
А имам приятели, които вече си загубиха работата и едвам свързват двата края..
Много сме разглезени от удобствата, с които сме свикнали и забравяме, че животът е жесток. Ако този вирус мутира или се появи някой по-смъртоносен, просто не знам.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ba34e7b1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Не е срамно да си дете и да вярваш в Дядо Коледа ,
срамно е да си възрастен и да вярваш на Бойко Борисов

А що се отнася до №16 подписал се Ханс, колкото и да се прави на остроумен, цялата тая пъдардия е толкова страшна, но не заради самия вирус, а заради страха, паниката, която блокира човешкия мозък и то непоправимо.
След всичко това, човекът вече няма да е същия, страха ще го съпровожда във всеки един момент още много дълго, а правилните медии и тролове ще го поддържат изкуствено.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5b77fa99fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Спазвам, не излизам освен на 10 дни веднъж за пазаруване. Не се дразня и на хората, които си живеят в бг и не я спазват и излизат по паркове. Аз и без извънредно положение обичам да излизам само по планините на все още самотните места където няма много хора, сега не ми дават!
Обаче се дразня на държавните служители, които позволиха, внесоха вируса от чужбина и продължават да не забраняват ходенето до чужбина и обратно, очакват пристигащите от чужбина да спазват карантината си на база собствения си морал, а над 90% от заболелите са дошли от чужбина или са техни близки и познати, като си дойдат и купон си правят.
И най лошото повече от 80% от доказано заболелите, си боледуват по домовете си, и трябва да се надяваме на техния морал, а доста от тях въобще не им пука защото го преболедуват леко. Вчера ще ми обявят, че спират даден полет от Лондон, питам се защо държат българи, които не са напускали страната, без работа и защо тормозят гражданина който ги е издържал досега , за да посрещнат от чужбина ходещи по екскурзии и идващи си за велик ден, хора водещи се бг граждани, които не са плащали данък доход в бг, не са плащали осигуровки. Досега издържахме българия без тях, сега страдаме заради тях.
На 12 март пуснаха нашите ученици на училище, в него ден този вирус не бе страшен, седмица по късно затварят градовете с КПП и такива като мен нямат право да ходят сами в планината или за риба някъде, все едно в цяла българия по планините се правят сбирки като по еко пътеките на Витоша.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ace6106af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Най-жалкото ще е, ако вече си изкарал вируса, но пак трябва, да кибичиш у вас ...

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b0876786cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Спазвам я, ходя само до магазина, нямам кола, за да купя повече продукти наведнъж. Минах на лека диета, за да не напълнявам. Имам и бягаща пътека вкъщи, но предпочитам да изляза на слънце, пък дори и сама, дори и за малко.
Според мен да носиш маска на открити пространства, както си вървиш по улицата е пълна глупост, защото няма как да се заразиш като няма хора около теб, а при продължителното носене на маска бактериите, които са в устата попадат през носа в белите дробове. Повече вреди отколкото помага. Иначе в магазина си нося маската, но там има доста хора и е затворено пространство. Дано да свършва по-бързо тази ситуация, за учениците и студентите е 10 пъти по-натоварващо от преди!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 37afbef6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Не, не спазвам никакви карантини. Върнах се от Англия и ме платиха 14 дни под домашен арест. За 14 дни излизах по 2 и 3 пъти на ден всеки ден. Чаках да мине полицията и след 15 мин излизах навън за часове. Ясно ми е, че няма да минат пак, ще проверяват други, малко полицаи имат и т. н. Вечерите излизах в 2300, те по тъмно хич ве минават. Така и не се разболях, значи съм бил прав, а те грешаха с 14те дена. И още - като кацнах се двуумях, заради глобите, но си казах - човече, ти си с 2 висши, стигна до Англия и големи пари, беше, си и винаги ще си по-умен от тях, плосто ги изиграй. Това е. Минават по едно време, нямат ресурс за повече, минат ли - вън. Не спазвам фашистки мерки, нито се кланям на фашисти. Просто това са ми принципите. Да ме бяха помолили, можеше да пазя карантини, но глоби, подписи, полиция - загубиха ме

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3085785df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не мисля, че ще удържат извънредното положение. Все пак в България в момента голяма част от бизнеса не работи и хората са безработни. Ако го удължават още може още много други бизнеси да фалират.

Работя от вкъщи. Голяма част от времето ми минава вкъщи.
Нося маска, за да не ме глобят, ако се разхождам по улиците на града. Ходя на отдалечени горски места и там можеш, да ходиш, както си искаш без да се страхуваш от глоби.
По паркове не ходя.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cc3e5e60f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Спазвам я по принуда, тъй като заведенията и парковете са затворени, а по молове по принцип ходя само за техника и грам не ми липсват. Извънредното положение може би ще се окаже голямо бинго за България, тъй като сега много народ ще изгладнее и ще бъде принуден лятото да излезе на улицата, с което ще се сложи край на диктатурата на Шибаняка. Колкото до мерките на щаба - те са по-скоро вредни. Първо, не затвориха границите, а всякакви изгонени от Западна Европа нашенци се прибират ежедневно и сеят зарази. Второ, Гробаря с тази военна униформа всеки ден стресира населението и повече хора ще умрат от други болести, нямащи нищо общо с вируса. И накрая, Шибаняка с простотиите му за камионите с трупове... Хайде стига! И в Беларус има до момента 40 починали, ама там не са си затворили държавата, даже и футболното първенство си върви.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 285907c4bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До някъде. Миналата седмица станаха 30 дена от както не съм излизала навън. Като излязох с мама на парка(на Цветница) едни полицаи едва не ни глобиха. Много ме дразни като най-добрата ми приятелка всеки ден ми пише "аре да излезем" и на мен ми иде да напиша "ай да ни глобят" или "ай вземи 600лв за двете ни".

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1543371cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   До 16. Вярно си глупав. Държавата не е виновна, а лакомията.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1ffd41a40c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Благодарение на тези, които си сесят в къщи, други си позволяват да се разхождат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: da7c1f635e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   И да спазваме, и да не спазваме, всеки от нас ще се зарази с вероятност 70%...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6ecd6d9395
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   22, и се хвалиш? Такива като теб изпозаразила маса народ. ако се връщате, като 14 дни не може да си седите у вас? И в Англия така надали щяхте да се държите, ама тук свободийка.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 63ada2712e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Сега идеята е хората да видят в Кратунника бащицата спасител и пак да гласуват за него.За да може да опоскат фондовете и помощите,които ще се отпускат на България.Отделно сега се краде в ужасяващи размери,непознати в цялостната история на България от създаването и.
И когато всичко приключи в един момент ще си вземе дърмите и ще избяга по таен държавен коридор при своите работодатели сенчестите американски кукловоди.
Иначе след вируса богатите ще станат още по-богати,бедните още по-бедни,умните ще си извлекат духовните поуки и ще станат по-умни и ще продължат по еволюционния си път,а глупавите ще деградират до степен генетически идиоти.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1543371cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   20, това че си "изкарал" вируса не означава, че не може да го изкараш пак, защото теорията за това че организма си изгражда антитела вече се пропуква. В телата на много хора, които са били болни, изследванията показват, че не се намират антитела, което ги прави отново уязвими.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8f3d936ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   спазвам я. Излизам винаги с маска навън да пазарувам. Пазя дистанция, работя от вкъщи ако трябва да отида някъде по далеч от квартала ми, ползвам колелото си или вървя пеша. Няколко пъти се виждах с приятели, но бяхме с маски и не сме се докосвали. Стояхме по - далеч един от друг. Иначе напълнях малко, защото не се движа и сега започнах да тичам по улиците, не в паркове, но гледам да е вечер или рано сутрин, ако имам сили да стана, за да няма хора.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 34655e27dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Не я спазвам, не нося маски и тем подобни пародии, както и не минавам през КПП по нормалния начин с общи думи не ми пука, всичко е ала бала, в семейството ми има много лекари и за ся няма реален случай при тях, схемата е да се вземат едни пари и да бутнат малкия бизнес който е кредитиран, този грип общо взето е един нормален грип и в момента сме доста под нормалната смъртност за сезона

Ала бала

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: e8d5716bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   нищо не спазвам.
Мен от настинка не ме е страх

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: c41eb857cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   22, а ако се беше разболял и беше разнесъл заразата? Как се живее с мисълта, че от гордост си причинил смърт?
Понякога не е важно да си по-умен. Важно е да имаш сърце.

 
  ...

...
преди: 4 години, 28 дни
hash: a8fd46e317
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Номер 34, а ако някой твой близък почине, няма ли да ти е тъпо, че е възможно това да е станало заради теб?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: ace6106af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   До 39

Аз затова избягвам рисковите и това е. Не съм виждал баба си от 1-ви март.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: ace6106af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Искам да кажа, че ако "имунитета е нетраен" и "само" 90% от населението няма проблеми с вируса, много по-вероятно е, да изолираме останалите 10%, след време, отколкто да чакам поне още 12 месеца за ваксина. Вече последниците за икономиката стават тежки. Едно е барове, кафенета и ресторанти - тези се отварят и взъстановяват бързо. Ама когато започнат производства да се закриват, тогава става лошо.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 9a33ea47bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Номер 31, ако изкараш вируса няма как да нямаш антитела. Аз съм студент последна година в тази област. Ти ако нямаш антитела срещу вируса не може да го преболедуваш бе, приятел! Какво мислиш, че убива вируса в тялото ти? Лекарство няма. Убиват го имунната ти система, която вече го разпознава като "нарушител" и го унищожава, т.е. имаш антитела. Всеки преболедувал не само КОВИД, но всяко вирусно заболяване изгражда антитела(едра шарка преди, дребна шарка, ебола ако щеш, жълта треска, денга и т.н.), иначе просто няма да го преболедуваш :). Нали сега лекуват с кръвна плазма с антитела и викат как се излекувал човека....е, ако не образуваш антитела как ще се прави тази плазма от преболедували? И изобщо как ще е ефективна? Не ги слушайте тези, те и идея си нямат от вирусология. Единствения истински вирусолог е доцент Мангъров и то той е светило, огромен специалист, просто слушай него, г-дата хирурзи си нямат и идея от вируси. И айде стига паника. Коронавирусите са едни от най-неустойчивите сред човешката популация защото по принцип те виреят сред животните. Освен това коронавирусите имат много къс живот дори при животински епидемии, в смисъл разпространението е в рамките на месец-два, после вируса губи темп и сам изчезва. Примера е в Китай. В Корея. В началото бум, после спад и изчезване в рамките на 2 месеца. Това е вирусология, г-да, нов вирус (по-точно щам), но все пак ВИРУС! Има си закони. Още един такъв е, че всички коронавируси са много уязвими на топло време. А на топло и влажно даже и не виреят. Пример ви давам веднага - Виетнам. Тропическа държава, съседна на Китай, 100 милиона население. Знаеш ли какво трябваше да стане с Виетнам според нашия хирург с пагоните? Ярост, катафалки, трупове на всеки ъгъл. Виетнам вчера отвори всичко след едва 277 заразени и нито един починал! Нито един! В тропическия влажен климат и жегите толкова. Ами Африка? Колко заразени има в Африка? Ами Близкия изток? Нещо за ОАЕ? За Катар? За Ирак? Единствено чухме Иран, но Иран е планинска страна и сухото топло време идва по-късно, т.е. дойде сега и Иран също угасна. Искам да ви успокоя. Вируса вече върлува почти 2 месеца в България и неминуемо ще умре и изчезне средата на май месец. Юни няма да има и следа от него, както тук, така и в Европа. Не само 2 месеца, ами и лятото просто ще го довършат. Тези, които говорят, че не изграждаме анти тела, че топлото не убива вирусите - те хал хабер си нямат от вирусология. Това са политици, подставени лица или медицински лица, но не и специалисти по вирусология. При бактериалните зарази е обратното, те обичат топлото, а при студеното изпадат в хибернация, но бактерията е друг тип зараза с други правила. Чумата е следствие на бактерия, но хайде да не се увличам. Просто реших да напиша нещо. Разберете, че всичкия този шум беше изкуствено иницииран, защото под давление на страха лесно ще приемете мерки като затворени МОЛове, карантини, спрени мачове, КПП-та и т.н. Ако не ви е страх никога няма да сложите и маска. Впрочем маската е изключително вредна за вас ако сте здрав! Устата е най-мръсната част на тялото и това ще ви го каже всеки лекар! Там има много бактерии, които не могат да навлязат естествено в белите ви дробове. Но ако носите маска, вдишвате и издишвате в нея, топло, влажно и поемате бактериите право в белите си дробове! Това е просто безумна мярка и всеки вирусолог и бактериолог ще ви го обясни колко вредно е. Маската не може да ви спаси от вируси. Ако човек се изпърди ще му усетите ли миризмата на пръднята през маската? Да? Е, какво мислите, че е пръднята? Газ, частици, защо маската не ги спира? Ако някой не се е къпал ще го подушите ли? Тази миризма какво мислите че е? Пак частици, които той отделя, а маската НЕ спира. Айде, дерзайте и като говорим за вируси - слушайте вирусолози, специалисти, не хирурзи или политици. А, да, всички вируси имат още един смъртен враг - слънцето. Направо ги изпича. Тоест да си седите у вас, а не в парка е 100 пъти по-лошо, вие спасявате вируса от естествения му враг. Освен това стоенето вкъщи унищожава вашия естествен имунитет и като излезете сте в пъти по-уязвим не само за КОВИД, а за всякакви вируси, бактерии и т.н., вие сте имуно развалина. Още една безумна мярка на паникьосани хора, които и идея си нямат как да менажират криза от подобен характер.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: bf1970906b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Номер 42 напълно съм съгласен с теб. Макар че съм на възраст аз имам страхотна имунна система. До сега никакви вируси не са ме разболявали. Живея в Америка и тук населението е откачило. Всички носят маски дори когато вървят сами на улицата. Аз маска не слагах, но когато влезна в супермаркет всички ме гледат накриво и ме питат защо не слагам маска. Аз се извинявам и казвам че съм я забравил в колата. Отивам вземам я и чак тогава я слагам. Американците са с много промит мозък, но има и някакви изключения. В един топъл ден на плажа в Южна Калифорния имаше хиляди хора без маски, но това не се хареса на калифорнийския Губернатор и той забрани ходенето на плаж. Ще видим как ще се развият събитията. Всичко с този COVID-19 вирус е една жестока конспирация. Гледах някои видеа в YouTube в които смели вирусолози отричат тази пандемия. Дори Bill Gates е замесен в тази шашмалогия. Гледах видео с него преди две години в което той говореше точно за създаване на вируси за намаляване на населението на земята. Модератори искам да публикувате коментара ми.

 
  ...

...
преди: 4 години, 16 дни
hash: da6f821bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   "Нещо за ОАЕ? За Катар? За Ирак? "

https://www.worldometers.info/coronavirus/

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: d89c633f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Не, не я спазвам. Повече от очевидно е, че се прави за усвояване на пари и далаверки. Нали уж от ЕС бяха отпуснати еди колко си милиарда за България? Къде потънаха? Разбира се, в политическите бездънни джобове, както с всички останало досега.

Дори и наистина да имаше такъв вирус, маските НЕ ПОМАГАТ, защото:

1. Вирусът минава през маските.
2. Човек може да се зарази и през очите, ушите.
3. Маските са много вредни, по много причини.

А те нашите с маски и ръкавици ходят, даже аптекарите... Спазвате дистанция от 2 метра, влизате като излезе предишният и почвате да дишат въздуха, който е дишал и той преди секунди... Тогава за какъв чеп я спазвате тази дистанция??? Ум и логика на н-та степен. За да сме наистина защитени от заразяване, трябва да ходим с нещо като скафандри, буквално.

И не забравяйте - днес ви задължават да ходите с маски (което не е особено законно, да не кажа никак), утре ще ви накарат да си сложите каишките, а вдругиден на синджира. Тихи и безпомощни.

Най-лесно се манипулира уплашен човек. :) Къде в друга държава сте чули и видели за чучело като Мутафчийски, което по 2-3 пъти дневно да се появява по телевизията и да плаши хората??? М, къде??? В кризисен момент, едно от най-важните неща е запазването на спокойствие, за да може да мислите трезво. Именно тези ви неща отне Бойковата дружинка, заедно с Майтапчийски, използвайки мнимият у нас коронавирус. Отворете си очите и ушите навреме, мислете.

Ж,22

 
  ... горе^
преди: 4 години, 15 дни
hash: 397f578044
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   От автора

Благодаря на всички , които си изказаха мнението , да но цялото това "нещо" свърши скоро :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker