Има ли държава, която да се е оправила с избиране на подходящ кандидат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли държава, която да се е оправила с избиране на подходящ кандидат
преди: 4 години, 17 дни, прочетена 1410 пъти
Тук има теми за кого да гласуваме и подобни. Но ми е интересно има ли държава, която да е била зле като нас и само с избирането на някаква партия, политик да е станала значително по-добре като икономика. за обратния вариант се сещам, но за този не. Държавите, които са напреднали икономически днес или винаги са си били такива (макар в определени моменти да са имали кризи), или просто са открили големи природни богатства като някои арабски страни и Норвегия, или са били основани като колонии на богати държави (Австралия, САЩ, Канада) и покрай колонизаторите са забогатели. Но като изключим тези по-специфични примери, като цяло богатите днес са си били богати винаги. Обратното е възможно - богати преди да са бедни днес. Примери - Монголия, Египет. Но обратното има ли го според вас? Ето примерно кои са най-богатите икономики? Япония - ами те винаги са си били световна сила още от древността. Макар сринати след ВСВ, бързо стават пак световна сила. Германия също. Италия от край време са си люлката а цивилизацията. Испания не е чак сред най-богатите, но още от колониални времена са си били богата страна. Да, по време на Франко са били бедни, но това е било временно, после пак постепенно се превръщат в сравнително богата страна (не сред най-богатите). А ние като цяло никога не сме били богата страна - може би при определени владетели в ранното средновековие, но са били някакви епизодични периоди.

Мисълта ми е, че явно за да си богата страна днес, трябва да имаш мая, както се казват старите хора. Мож би манталитет, не знам. Но ако нямаш, дори и да си богат, ще е временно. А ако имаш, дори и си сринат след война, пак за кратко време ще наваксаш. Ние явно си нямаме мая и няма как да сме богати като Германия никога. Най-много временно. Може би така е устроен света.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 17 дни
hash: aa4a471720
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С избиране сериозни промени няма начин. За големите промени си трябва революция, бунт, война... Друг е въпросът какво значи "оправяне". На много хора тук им е добре, десетки милиони направиха.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 9cac6ea31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, ми аз и с революция не знам някой да се е оправил. Нали революцията някой трябва да я организира. А познай този, който я организира и реши нещата (обикновено с кръв) дали няма да е същия и няма после да поеме властта? Арабската пролет до какво доведе? Гърците като протестират през ден, какво постигнаха? Вярно, по-добре са от нас, ама никога няма да бъдат Германия примерно.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 3393ef4046
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ирландия, Чехия, Испания, Исландия, Норвегия.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: 03c29145ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Българина все революции му дай, все кървища и трупове, без кръв и черва не ставало... Но както пее един наш рапър и артист "оставаме си на кухненски революции".
Аз съм българин, но смятам, че и без тези драматични революции може да се получи.
44-та, елита е избит, революции, простотии, бай Тошо има три фалита. Управлявали са ни прости комунисти с трето отделение, а сега и децата и внуците им.
Стига с тия революции.
Не можем ли просто всички да работим за едно по-добро бъдеще.
Управниците какви са, не са ли българи, не са ли част от нашето общество, кой ги възпитава, кой ги избира, кой им дава вот на доверие.
Ние, обществото правим всичко това. Но какъвто народа, такива и управниците.
Катаджията ми иска рушвет, началника ми е далавераджия, на пазара ме цакат с грамажа, бай Георги си изхвърля боклука през терасата, всеки прави тънки далавери.... Еми с такова общество какви политици и каква промяна търсите.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 3f2a057838
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Богата държава не се става като дойде някой да те оправи. А с работа и плащане на големи данъци, които тук всеки си спестява при все че данъка е най-нисък.

 
  ...


...
преди: 4 години, 17 дни
hash: c87e223c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно няма такава закономерност.Италия-наследник на Римската империя-външен дълг над 130%,Гърция-наследник на Византийската империя-на практика фалирала държава,Персийската империя-Иран пълна разруха,има и други Монголска империя,Руска Империя и тн.Абсолютно всичко е в манталитета.българинът все обича по тънката лайсна,политиците са ни същите и за това сме на този хал.В един сериал го казаха-трите стълба на българското нещастие-нихилизъм,недоверие и завист.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: 3393ef4046
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До 2

Извинявай, ама ако гърците не бяха натискали яко, днес част от земите им, щяха да са продадени на Германия (отнаало се пробваха с едно малко островече, но ако бешеш минало, щеше да е много повече), сега щяха да са със 60% данъци и 35% ДДС, само и само, да си платят дълга. АКо не бяха казали нищо, другите държаваи, просот щяха да им бият ембарго, след ембрго, ако отказваха да си плащат кредитите, щяха да им извиват ръцете, да сключват пагубни сделки и щяха да са една робска нация без права.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 3393ef4046
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   "Българина все революции му дай, все кървища и трупове, без кръв и черва не ставало... Но както пее един наш рапър и артист "оставаме си на кухненски революции"."

Първо - рапър? РАПЪР? Даваш а примери тая някакъв, дето даже не може и да пее?
Второ - къде "все" революции му дай на българина? Колко са били тея "революции"? 5, 10, 20? Без Априслкото възстание, щяхме да живеем като поданници и да трябва, да козируваме на всеки турчин. 44-та не е революция, а беше просто превземането на една България от Русия, като дадоха властта в ръцете на хора, които бяха тотално неспособни и от злоба, избиваха далеч по-можещи и с повече достойнство от тях. Сега, че е имало и доста лоши от тогвашният елит е имало, ама е било много сложно, да караш селско говедо, да мисли за морали, закони и последствия ... е трудно. Дай му чарвено знами и да си прави селските номера.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 3f21c06dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Българинът живее по-добре от 80% от човечеството, но все иска някой да дойде и да го оправи... Сами трябва да работим да се оправим. Не си хвърляй боклука през терасата. Карай в рамките на ограниченията. Не предлагай подкупи. И така нататък... иначе все ще си стоим с надеждата някой да дойде да ни "оправи", а накрая все ни "оправят" по другия начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: dd1dee285d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Има да, Русия. Преди да избере Владимир Путин е била 1 към 1 с България, както и останалите бивши Соц държави. Върлувала е мафия, мероприятията са приватизирани и разпродадени (ограбени), а политиците са си въртяли техните си схеми, досущ като нашите днес.
След Путин мафиотите са натикани в затвора, а държавата за 20 години се превръща в световна сила.
И преди да ми кажете, че Путин е мафиот, фактите говорят, че следва интереса на държавата и народа си. Разликата между него и нашите е, че нашите не държат на българският интерес, а на своя собствен. Именно това ги прави мафия.

 
  ...

...
преди: 4 години, 17 дни
hash: fcd0091bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От 4 към 9.
С "кухненските революции" имам предвид, че българина все ще прави революции, но все свършва в кухнята, псувайки тоя и оня, пиейки поредната ракия (а не че е правил много революции).
Изразът "кухненски революции" е на рапърът Атила/ Орлин Милчев, който всъщност е не само "рапър".
За 44-та явно сме на едно мнение. Армията е окупаторска, а не освободителна.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: fd79b2f876
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11, хахаха. Благодаря, имах нужда.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: cf686dd27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Може това да не отговори на въпросът ти...
Но защо най лесното е най трудно?
Защото ние си го правим такова!
Всеки иска просто един добър човек ,човек с ценности.Който онда не му се получава ,ще продължава да го прави- не заради народа ,а за хората ,за своя вид.
Но този така наречен човек ,бива подтиснат от това че е невъзможно някой като него да стигне там горе.
Някой ден ще разберем че не е важно това кой от къде е и на кого да даваме и от кого да взимаме.Кого да предаваме и от кой да крием.
Висшия идеал ,който аз виждам е човекът .Хората.От тук от там- навсякъде...

Добро.Лошо...
Само си го правим ...

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: c095fc1f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   № 11 напълно съм съгласен с теб, имаме едно и също мнение. Казвал съм, че България има нужда от такъв министър председател като ПУТИН, който да постави всички български министри начело с пожарникар Бойко, не само в затвор, но в тъмничен затвор до края на живота им и да им се отнеме всичко откраднато. Тези наши политици нямат управия. Само със сила. Аз винаги казвам, че съм русофил, но не когато беше на власт Елцин и Горбачов.

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: edc7f1d0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Оправянето на една държава не става чрез избирането на месия, а чрез оправянето на хората в държавата, т.е. когато те работят в една посока за постигането на тази цел.

Погледнете само коментарите под всяка една такава тема, всеки иска различни неща, да не говорим, че една голяма част искат едновеременно напълно противоположни и несъвместими работи.
Едни искат държавата да ги храни на хранилка (без да дори да разбират, че държавата само преразпределя, тя не произвежда, за да дава, т.е. за да даде на някой, трябва да вземе от друг), други искат да живеят по западен модел с всички придобивки и екстри на този начин на живот, трети ревът за Русия, четвтърти ревът за социализма (да не говорим, че много голяма част искат всичките неща едновременно)
Така че на всеки един лидер ще му се наложи да угажда на всички по тези направления и става това, което е баце в момента, т.е. грозна гледка.
За това вместо да чакате месията, образовайте се, учете историята и се опитайте да разберете как функционират политическите системи, как функционират държавите и икономиката. И най-вече се учете да не вярвате на всичко, което ви залива от мрежата, да можете да различавате фалшивата информация от истинската. Когато голяма част от хората имат нужната политическа култура, на политиците им се налага да се съобразяват с тях и нещата вървят на добре.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 16 дни
hash: d95f103241
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ами като гледам Русия са по-добре от нас... Путин е избор добър...

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 3393ef4046
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 10

То па едно "човечество" ... АХХАХАХАХАХХА

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker