Жилище след развод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жилище след развод
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 924 пъти
Здравей те,
От месец съм разведена и след развод съдът присъди ползването на семейното жилище на мен и непълнолетните ни дете.
Аз съм задължена да заплаща наем. за. неговата половина от жилището.
Проблема е това, че той идва звъни на вратата и казва, че има право да си наглежда имота.
Не спира да иска да продадем апартамента или да му платя неговата половина
Страх ме е, че може да заведе дело за делба и да остана на улицата.
Моля за съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 47d189125b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   нищо не може да те принуди по никакъв начин ако нямаш друг имот на твое име, но ще продължи да идва и за това му пусни една жалба за ЗАКАНА ЗА САМОРАЗПРАВА и заплахи и искай ограничителна заповед да ти се издаде от съда.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ecdb6e993b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо наемната цена, щом жилището е общо и щом в жилището отглеждаш едно ваше общо ненавършило пълнолетие дете не трябва да е половината наем, а 1/4 от наема.
Все пак ако половината жилище е ваше то детето му ползва половината от неговата част, така че вие би трябвало да плащате 1/4 от наемната цена.
Поради факта че се явявате наемател на имота му имате права. Имате право да поискате да ви издаде наемна книга, ако не го направи оплаквате се в общината. Той е задължен да ви издава разписка за всеки платен наем. Имате право на предизвестие за посещението му да си нагледа имота поне 48 часа. Имате право да не го пуснете. Ако както твърдиш той иска да наглежда имота, можеш като наемател да претендираш обезщетение за това, че е нарушено спокойното обитаване на квартирата.

А като собственик на половината жилище ти съвсем не си длъжна да се съгасяваш с неговите предложения за продажба. Нека завежда дело за делба, детето има права да ползва неговата половина, пък ако ще и да продаде неговата 1/2 част, надали ще намери клиент, но ако фиктивно я продаде на сестра си примерно, то ти заради детето, имаш право да живееш в имота с детето поне 1 година след продажбата. Пък и той трябва преди продажбата да е предложил писменно на теб, като съсобственик да закупиш неговата част на цената на която е продал, ти да си отказала и чак тогава има право да продаде неговата част на такава цена.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a399ca4c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз давам под наем жилище и мога да ти кажа, че докато наемателят е в него, аз нямам никакво право да му ходя вкъщи (въпреки, че апартаментът е мой), ако той не ме покани да вляза.
Ако се опитам да вляза по какъвто и да е начин без негово съгласие, той може да подаде оплакване в полицията и аз да си имам проблеми.
Съветвам те да се консултираш с адвокат за това какво може и какво не може.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 83e7428518
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имаш право на всичко писано по-нагоре, но на каква цена. Едва ли ще се чувстваш спокойна.. Но си помисли дали няма да е по-добре за спокойствието ти и това на общото ви дете, наистина да се продаде въпросния апартамент особено ако е голям и с парите от твоя дял ти да си закупиш твое жилище.
Дори една гарсониера да успееш да си купиш ще си по-добре отколкото сега, изложена на постоянен стрес и разправии. А един ден детето ви така или иначе ще има дял и от жилището на баща си, ако и той си купи друг имот.
Тогава няма да идва и да наглежда нищо и да се налага да се разправяш и съобразяваш с него за каквото и да е в имота ти...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ffd54741a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   до 2
Вие хубаво ги давате тия съвети, ама има и други - опис на вещите в жилището, задължение на наемателя за грижа на добър стопанин и съответните обезщетения при погиване на вещи, да не говорим за съвета по-горе да пускат ЛЪЖЛИВИ жалби срещу човека, което си е престъпление по НК. Също - правото на бащата да вижда детето си...Гадни са тия ситуации, но знам едно - тръгнеш ли на война - война ще получиш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8ac393deb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Един практичен съвет - щом очевидно мъжа ти е идиот, продай жилището и си купи друго, в далечен град. Така няма да го виждаш и ще си спокойна. Него ще го домързи да идва да вижда детето, вярвай ми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ecdb6e993b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   №6 Бившия мъж пръв е тръгнал на война, тя жената затова се оплаква тук! Колкото до вещите, те вече са разделени при развода и в жилището би трябвало да няма негови вещи!
Разбира се уважавам правото на бащата да вижда детето си, но това трябва да се случва в дните определени от съда и то извън дома, който майката ползва и плаща НАЕМ.
Все пак да идеш да видиш детето е едно, да отиваш да притискаш бившата си жена да продава или да оглеждаш имота как тя живее вътре не е правилно. Такъв дето иска от бившата си наем, че живеела с детето им в семейно жилище не можеш да го наречеш баща!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 81fec26254
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Този човек плаща ли си поне издръжаката. Съди го за издръжка или се разберете с адвокат 2 или 3 години да не плаща издръжка и да те остави намира с апартамента. Ама след това време вече да си плаща.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ace94d93ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, щом авторката е вече бивша, ще си остане такава. Жилището може да е било семейно, но не е ясно по какъв начин е придобито. Женската наглост днес е достигнала висините. Дори и в наследствено жилище от родителите на мъжа, съдът пак присъжда при развод жилището заедно с децата на жената. Т.е. жената винаги е печеливша. Така чрез съда се изнудват мъжете и когато женската мерзост достигне степен на нетърпимост се стига до крайност фатална за жените, където женските по-големи права делегирани от законите остават без значение. И, № 8, такава бивша, дето е отнела дете и жилище на бащата, който трябва да го вижда само в определени дни, не може да се нарече майка, заслужаваща каквото и да е уважение от съпруга си, камо ли снисхождение относно наема за подвизаване в чужд имот!

P.S. Мъжът никога не е виновен за разводите при семействата, жената е отговорна и винаги е причина за конфликти и раздори, защото се чувства недосегаема! За това в повечето случаи си получава заслуженото от мъжа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 71a8ec481d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10 изби рибата. Мъжът никога не бил виновен за разводите, само жената. Ти се шегуваш сигурно. Сигурно жените пият, бият и изневеряват, друсат се и играят хазартни игри. Има и такива жени, но мъжете са 90 %.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0c7ef427b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ей, ако бях се оженил сигурно и аз с такива глупости щях да се занимавам ...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5c829f517f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   до №8 - Под Вещи тук според мен се има предвид самата недвижима собственост, която изисква грижа на добър стопанин според закона - водопровод, отопление, електричество, също - макар и да са разделени движимите вещи, вероятно част от тях въпреки, че принадлежат на съпруга са останали в жилището и се ползват - печки, хладилници и прочие. Не разбирам злобата на жените, че трябва да плащат нещо, което не е тяхно, а ползват. Нали вече не са семейство, отношенията им преминават на друга основа? Тя не може да го спре да идва да си гледа имота, защото плаща наем върху половината от имота, а не върху целия, тоест правото на наематаел не е пълноценно, да не говорим, че реално ползва цялото жилище срещу половин наем. В много случаи наемът се определя от съда, а при положение, че бракоразводните съдии са предмно жени, може да се предположи, че този наем е символичен. Колкото до оценката дали е баща, вижда се двойният стандарт - всяко нещо, което не изнася на жената се оценява като лошо родителство - откъде накъде? С кое от тези действия бащата е застрашил интересите на детето, които в случая са водещи? Това, че майката се нерви, не е от значение за детето, но са налице много примери в живота, в които жената представя нуждите си като нужди на детето за да минат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker