Да си купя ли газов пистолет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да си купя ли газов пистолет
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 4170 пъти
Няколко пъти вече ми се случва да ми се зверят агресивни шофьори. Подчертавам, че повечето пъти не са в правото си и си карам нормално. И въпреки това решават да си го изкарат на мен. Последният път ме засякоха от двете страни едновременно, защото един се мъчеше да се включи в движението пред мен, а от другата страна един ТИР реши да направи обратен завой и за да го вземе навлезе към мен и избута колата зад него, която се принуди да ме засече. Нямаше къде да избягам и се наложи рязко да набия спирачки. Обаче този зад мен караше на една педя разстояние, без да спазва дистанция и щеше да ме блъсне. После започна да ми свири агресивно и продължително, да ме застига, да ми се звери през прозореца и да се опитва да ме избута от пътя. Бяха няколко селтака в разградска кола и можеше да ме спрат и да ме пребият. Това е само един от малкото примери.

Мисля, че е въпрос на време с тия селяни, някой да се опита да ме пребие. Замислих се да си купя газов пистолет, защото ако ме нападнат няколко души, аз няма какво да направя. Добра идея ли е според вас? И какво трябва да знам, ако си купя? В кои случаи е законно да го използвам? Например ако нападателят ми е невъоръжен, имам ли право да стрелям? Бях чел, че за да се смята за самозащита, трябва да сте с равностойни оръжия и ако той е без, нямаш право да използваш оръжие. И мога ли да раня някой сериозно и да си навлека беля?

Спрейовете пък не ги харесвам, защото по грешка може да се напръскаш сам, особено ако има вятър. А и ако не успея да го оцеля, може да стане по-зле. А пистолета поне ще вдъхва респект, защото той няма да знае дали е газов или боен.

Газовия мога да го използвам и вкъщи, ако някой влезе с взлом. Замислял съм се, ако случайно някой влезе, докато спя например как бих се защитил. Ами трудно ще е без оръжие. Може би няма да имам време да отида до кухнята за нож, а и мога да го убия с него или той да ме убие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 020bb967bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това би било глупост. Това остава само и с патлаци из улиците.

Българите и за шофьори не стават. Класацията за смъртни случаи по пътищата и смърт на глава от населението гърми и тръщи в сравнение със други европейски страни.

Всеки си прави каквото иска на пътя. То не бе ланци, давай газ със превишена скорост защото видиш ли 'изглежда яко'..

Ако попадаш на олигофрени не бъди от тях.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cef63dafca
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Спреят първо е по-ефективен от газовият пистолет, второ не подлежи на регистрация в полицията. Газовият пистолет е пълна глупост. Това не е оръжие, а по скоро външна имитация на такова за атрактивни цели-стреба с халосни патрони и сигнални ракети. За самозащита като цяло е негоден и не може да направи нищо съществено на нападател. Спреят е и по-устойчив на вятър тъй като пръска течност, а не аерозол. Бг законодателство е олигофренско. Да налагат регистрация в полицията на имитация на оръжие изработено от цинк, със запушина цеф което ползвам за да си отпушвам синосите като се гръмна от упор с него. Уникум сме. Уникум. А и що за кретения е човек да се защитавал със същото с което го нападат. Ами като си един срещу четирима да нямаш осем ръце.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 52eb95c0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Проблемът на газовият пистолет е, че някой може да реши, че си извадил истински пистолет и после успех да се обясняваш с полицията. За съжаление България не е страна с традиции в носенето на оръжие. Аз лично се кефя на американците че си пазят правото на самозащита. Не ги слушайте тия постоянни новини за стрелби и т.н. Дирижира се защото никое правителство не харесва гражданите му да носят оръжие. А в същото време това трябва да е в хартата на правата - право на самозащита. Но проблемът е, че изисква развита социална култура, закони и т.н. неща които тук ги няма.

Ако не искаш спрей, алтернативата е електрошок. Аз също съм се замислил за нещо, но е трудно да прецениш от всяка гледна точка кое е най-доброто за нашите ширини.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 796291c3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   "А пистолета поне ще вдъхва респект, защото той няма да знае дали е газов или боен."

Само дето има. Освен това, пистолетите не са детски играчки, били те газови или бопйки. Тежки са и се изисква една сила, да дртъпенш спусъка.

"Замислял съм се, ако случайно някой влезе, докато спя например как бих се защитил."

Заключи вратата и се обади на полицията. Ако тръгнат да напъват вратата, кажи, че си извикал полиция. Ще хукнат веднага.

"Може би няма да имам време да отида до кухнята за нож"

За кое няма да има време? Крадеца ще те дебне с пушката ли, какво?

Аз така бях награбил едно мекере, дето влизаха в нас през едно рпозорче. Защото го бях ударил в тъмного, едно искаше някакви си 10 000 лева обезщетение. Представям си, ако го бях набил сериозно, какво щеше да е. Добре, че адвоката му се оказа авер от едно време и взе малък подкуп.

"а и мога да го убия с него или той да ме убие."

За съжаление, законите са ни много тъпи и не може свободно да тепаме крадците. Иначе, ако можеше ... ехеееее! Ама така де - злаби закони от слаби хора.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 830679b7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мой съвет от мен, като притежавам законно КНО, или спрей, или въздушен пистолет, имам и газов но освен за неколко рунда на нова година, за друго не става. Най много да те бият повече като им го извадиш, по горните мнения за шпрея са най добре, има хубави и ефективни, но за мен като най ефективно средство за близка самозащита, си остава въздухар. 4.5 съчмата има енергия от 4 джауа, което е достатачно да причини болка на нападател, особено като имаш в пълнителя 18 истрела,ако един не проработи изкараваш целия, гарантирно работи. Изпробвано, при опит към мен цигани да ме оберът, а още нямах разрещително за боен, а и ако е реплика на боен тамън, и ще респектира като газовия само дето ще е в пъти по ефективен, но имай едно наум, ако ще се правиш на каубой, внимавай някой да не го вземе за боен обаче той да има такъв.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2c59261d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще ядеш много бой с този газов пистолет а не се знае и на кого ще попаднеш да не станеш пушчино месо. Вземи си един спрей и не се прави на ганкстер.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f93517c10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разлика във външния вид между газов и боен пистолет реално няма, по звук също не се различават особено. Разликата идва от патроните и вътре устройството и цевта, което няма как да го разбере някой ако не го разгледа отблизо. Само че не е вярно, че с газов не може да направиш нищо, ако стреляш от 10 см може дори да убиеш човек или поне ще го нараниш сериозно. Чувал съм по новините за хора ранени и по болници от газови пистолети. Има и някои по-скъпи модели, които са ефективни до 1-2 метра.

Газовият пистолет е добър за сплашване само че не знам как си представяш една реална ситуация ? Някой те засича, или те гледа лошо, спирате колите, пускате аварийките и какво започваш да стреляш във въздуха ли ? Ти знаеш ли каква олелия ще стане, особено в някой град, където са и повечето засичания, псувни и такива ситуации ? Един изстрел от пистолет се чува на минимум 200 метра и то ако има движение и шум около вас. Ако е тихо може и на 500 да го чуят. Нали се сещаш, че в момента в който произведеш първия изстрел всички погледи в радиус ще са вперени в теб.

Ако не сте на безлюден извънградски път, където всъщност шансът да стане проблем на пътя е минимален, тоест ако приемем, че ще го ползваш в населено място е почти сигурно, че ще си имаш разправии с полицията. Някоя бабка като се обади на полицията и каже "тук става престрелка, единият е извадил пистолет" после ходи обяснявай в районното, че нямаш сестра.. Струва ли си да пишеш 2 часа обяснения, защото някой те е засякъл ? Това са глупости.

Най-ефективното средство ако някой излезе да ти се репчи и е опасен е просто да запзиш самообладение и да си останеш в колата. Почти всички могат да се заключват отвътре, оставаш вътре и си в безопасност. Какво, някаква велика шофьорска чест ли имаш да пазиш ? Повярвай ми стъклата на колите не се трошат толкова лесно, някой ако тръгне да ти разбива стъклото с ръка, по-скоро ще си счупи ръката. Не излизай да се разправяш, ако знаеш, че другият е по-силен. Но повечето просто се репчат. Много малко ще ти скочат на бой, всъщност повечето хора не са се били от години. Просто си псуват, бибиткат и се репчат вътре от колата, без да имат намерение да се бият. Има едни 10%, от които трябва да внимаваш и за тях ти казвам по-добре да не слизаш, отколкото да вадиш пистолети.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f93517c10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не си купувай. За какво ти е тоя газов пистолет, на мъж ли ще се правиш с него ? Най-много да ти треснат някоя глоба за нарушаване на обществения ред. Отделно като ти правят проверки ще има да се обясняваш излишно за каквото ти е, имаш ли разрешително и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 71e01f2f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Газов пистолет е все едно надуваема кукла за гадже... смешно е.

Само проблеми може да ти докара газово оръжие, няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 18669d1033
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   В кой свят живеете? Това не е дивият запад. Ще си създадеш неприятности с този пистолет, не се занимавай с глупости. Има безброй решения как да се защитиш в дадена ситуация. Веднъж в града ме засякоха и аз им пресветнах с дълги, а в колата имаше двама келеша и излязоха и започнаха да ми бият по капака. Излязох от колата и го попитах какъв му е проблема, а той започна да ми крещи, че е бързал и съм карал бавно. Казах му това си е изцяло твой проблем, а секунда след това ми налетя. Момент по-късно се озовах върху него със захват на ръката и ми казах ако мръдне ще му счупя ръката. Келеша ме захапа за крака и ръката му стана на сол. Приятелят му не помръдна. После тичане по съдилища и накрая излязох виновен за телесна повреда, въпреки, че в колата имам видео регистратор който показа, че те започват конфикта, а не аз. Както и да е. От нищото става беля за секунди, така че се замисли с този пистолет.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 16d855261e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз в колата имам метален бокс и джобно ножче с 10см острие. Жена съм, само веднъж влязох в пререкание и то за да защитя друг. При вида на ножа на агресора му увиснаха топките. Аз лично не предпочитам газов пистолет - просто това не е истинско оръжие. Ами ако не го уплашиш? Нали знаеш че няма как да се защитиш впоследствие. По-добре нещо действащо лютив спрей, палка, бухалка, дори и една точилка или сатър са по-добре от газово оръжие. И стигне ли се до там, удряш пръв за да си последен. Оставиш ли се, свършен си. Може някой да ме оплюе за мнението ми, но моята безопасност и безопасността на близките ми са моя отговорност и ги защитавам на всяка цена.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2bf34835d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако насочиш газов пистолет без да стреляш се води заплаха все едно е истински - няма(ло) как да знае какъв е. Ако газовия стои постоянно в колата, представи си на 45-50 градуса жега... някой патрон току виж гръмнал. Така си мисля. За вятъра и спрея е вярно, но донякъде важи и за газов пистолет. Общо взето не си струва за тая цял - все пак ако го покажеш може да размислят. Най-добре не се оставяй да те спират или се прави че спираш и после газ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 47804c76f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Автора: поразрових се малко из форумите и доколкото разбирам, законни са само халосните патрони, които издават само шум и нищо повече, както и заслепяващите, светещите. Такива със сълзотворен или нервнопаралитичен газ, както и гумени патрони са незаконни и трудно се намират. Разрешени са само за органите на реда. А и газовите пистолети обикновено лесно се чупели и много засичали. Освен ако не си вземеш някой скъп, ама не ми се дават 300-400 лв за такава глупост. Та ако в такъв момент ти засече пистолета или се счупи, може да стане обратен ефект. Или ако онзи разбере, че патрона е кьор фишек.

Така че мисля да си взема спрей.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2cc6f01bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7d708a007e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До 10

Не, не сме в дивия запад, ама не сме и в кунг-фу филмите ти.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7d708a007e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 7

И като ги знаеш в България какви са, никой ни чул, ни видял. Братовчед ми е адвокат и НИКОГА не се намират свидетели, освен ако не са роднини. На 10 дела, един има, който да свидетелства и повечето си отказват преди делото, като помиришат някоя хиялдарка. Не разчитай.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2bf34835d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   13, излагаш се. Газовите патрони се продават точно толкова разпространено колкото и халосните. Досега ако не си влязъл още в един оръжеен магазин да попиташ и разгледаш не знам какво пишеш тук?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ae1c53d329
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Приятелче, струва ми се, че това с пистолет, газов или истински, е пресилена и неефективна работа. Все пак тук не сме в Дивия запад. Ако искаме да живеем в едно по-нормално общество, не може всички проблеми да ги решаваме с това кой по-бързо вади патлака.

От моя скромен житейски опит мисля, че в доста случаи е по-добре да не отвръщаш на обида и провокация. Често пъти това води до задълбочаване на проблемите и още повече и по-големи негативни действия. Понякога трябва да отвърнеш, но съвсем не винаги. Приеми го като тактика за да съхраниш собственото си здраве и благоденствие, а не като страхливост.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8fdb6ee290
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Газовият пистолет не е оръжие, а атракционно средство. Изпълнява четири вида атракции.
1. Стрелба с халосни патрони по празници.
2. Изстрелване на светещи ракети.
3. Изстрел с патрон със CS газ в затворена стая. Тогава на празнуващите им текат носовете като хремави, тъй като това вещество дразни лигавицата.
4. Най-голямата атракция. Насочване срещу друг човек и натискане на спусъкът. Тогава атракцията е само за страничните наблюдатели и е за сметка на собственикът. Изразява се в това което се случи когато онова турче опита да отстрелва Доган с газов пистолет на трибуната. Смляха го от бой, а после искаха да го съдят и за опит за убийство, понеже българинът е яко спек на тема пистолети. Но нали се намериха адекватни репортери и тестваха "пистолетът" на стреблище, където от половин метър не можа да пробие лист хартия.

Спреят е несмъртоносно оръжие за самозащита.
При използването му резултатите са два.
1. При неулучване на очите и носът, агресорът побягва със страшна сила като недоклано животно от касапин, тъй като се чуства като точно такова. Само изгарящото чувство върху кожата го кара и през ума да не му мине да остава там и да застава с открито лице пред това.
2. При улучване на очите и носът, агресорърт се гърчи и приртва като заклано животно. Спреят не изстрелва малко и разредено бавнолетящо облаче газ, а плътна струя течен сълзотворен газ която е със стотици пъти по-голямо количество от при газовият пистолет и достига моментално върху нападателят като полепва по него.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ba35024ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   "Изразява се в това което се случи когато онова турче опита да отстрелва Доган с газов пистолет на трибуната. Смляха го от бой, а после искаха да го съдят и за опит за убийство, понеже българинът е яко спек на тема пистолети. "

Представление... Онзи дори не произведе изтрел, както си беше и плана, де! Все пак, не искаме да пукнем тъпанчето на шефа. А за боя. Не си виждал истиски бой. Ако го смлели от бой, щяха да го изнасят с носилка на системи, след като преди това внимателно бяха намествали счупените му кости и бяха гледали за кръвоизливи. А това за пистолетите и "спек"-а е така, защото в историята ни, като се е стигало до проблеми, е ставал много кърваво, много бързо. Нашите палят и гасят бързо. Ако имат пистолети, ще стане лошо ... много лошо. Затова са го сложели тоя "спек".

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ec24723114
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Лютив спрей се купува под формата на пяна, не аерозол. Пяната е лепкава, ако попадне на лицето ни слънчеви цайси, ни търкане ще го оправи. Безопасен е, законен е напълно, не се регистрира, евтин е, лесно се носи, не изисква тренинг за боравене.

Га(ъ)зовият пистолет, това е бебешка играчка. Първо, регистрира се. Второ, работи с газ под налягане и след първите 2-3 изстрела вече е значително по-слаб. Трето, това са съчми, изстреляни с газ под налягане. Дай му на оня по-дебели зимни дрехи и файдата клони към нула. Можеш да се целиш в лицето, да, но това пък може да убие. Ако дотам се стига, един Глок си е много по-добър вариант. С въздушното пищаче най-много да сплашиш глутница кучета.

А и като ти чета разсъжденията, гарантирам, че пистолетът не е за теб. Смяташ, че всява респект, ма не. Да, ако от черния Мерцедес излезе някакъв бабаит с пистолет и гледа лошо, това е едно. Но дори текстът тук издава трепета в гласа ти, синко. Носи лютив спрей. Ако толкова те е страх, купи реален пистолет. Газовата дрънкулка само ще те убие.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b7d612bddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Недей. Това е проблем.. Ще ти навлече проблеми. Полиция. Затвор. Бъди спокоен. Бъди отстъпчив. Давай предимство. Бъди кротък и ще живееш спокойно.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 15df72ec61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   С газовия можеш да убиеш човек, ако стреляш в лицето отблизо. Освен това, както някой вече написа като видят, че вадиш пистолет, някой друг също може да извади... ама истински.

По-добре бокс, бухалка, чук, електрошок или даже спрей. Аз имам един фенер с електрошок, никога не съм го ползвал и се надявам и в за вбъдеще да не ми се налага, а шофирам от години (вероятно и батериите са паднали вече). Всъщност ако не беше тази тема въобще нямаше да си спомня, че нося някакво "оръжие" в колата.

Като цяло и мен са ме засичали, отнемали предимство, изтласквали от лентата и тн, но съм гледал да запазя спокойствие. Още по-голяма бъркотия може да стане ако човек загуби самообладание в такива ситуации.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 93fab7e49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторът: вече си купих 2 спрея - един за вкъщи и един за колата. Купих си лютив, а не задушаващ, защото продавача ми обясни, че последния би могъл да е опасен за нападателя.

За газовия ми обясни, че също е опасен, ако стрелям отблизо. Аз му обясних, че може да е нож с две остриета - ако например засече или другия не се стресне или има изтински и той се съгласи. Каза и, че се вдига голяма врява с такъв, защото шумът е като на пиратка. Отделно би могло да се наложи да се обяснявам излишно, ако ме спре полицай. Трябва и регистрация в полицията. Абе общо взето е нож с две остриета и ще привличам излишно внимание.

Препоръча ми електрошок, но на мен не ми допадна идеята, защото трябва да си до него, а ако той е по-бърз от теб, това го прави безполезен и второ, също не е безопасен. Ако отсрещния има сърдечни проблеми, като нищо може и да му спреш сърцето с 20кВ ток. Той ми каза, че ги смъква от раз и обикновено ги изнасят насрани. Не е за мен.

Та сега си държа едно спрейче (само лютиво) в колата и едно вкъщи - за всеки случай, дане не влизат в действие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker