Забелязах, че психичното състояние влияе на здравословното - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Забелязах, че психичното състояние влияе на здравословното
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1398 пъти
Преди време ме оперираха и докато чаках да ме викнат в операционната, се страхувах адски много. Като знаеш, че всеки момент ще те викнат и теб, ще те упоят и кълцат и няма гаранция, че ще се събудиш и че ще успееш да се възстановиш, си е страшничко.

Докато чаках, дойде и друг мъж, по-насран и от мен, едва дишаше и гледаше в една точка, тотално неадекватен. Като видях, че има по-уплашени и от мен, изведнъж ми дойде смелост и се успокоих. Всички черни мисли ми минаха и някак имах пълно доверие на лекарите и съдбата. Това чувство ми хареса. Беше ми леко и можех да мина през всичко.

В крайна сметка операцията мина, но това спокойствие не ме напускаше. Даже се чувствах още по-уверен, че всичко е минало и не се и замислях, че тепърва ми предстои тежко възстановяване. То не беше никак приятно, но през цялото време не ме напускаше това спокойствие и тази смелост. Просто имах доверие на нещо и аз не знам на какво. Знаех, че каквото и да стане, така е писано и е за мое добро и израстване. Нямаше как да ми се случи нещо лошо в истинския смисъл на думата.

Лекарката ме наблюдаваше и все казваше, че много добре зараства. След няколко дни беше толкова изумена, че викна професора да ми покаже разреза като образец, че зараства с невероятни темпове. Той също се впечатли и викна някакви стажанти да им демонстрира как изглежда перфектно зарастване на разрез. Даже организмът ми се самодренира и нямаше нужда от изкуствен дренаж. Сам си изкара всякакви излишни кървища, гной и т.н.

Обаче лекарката отказа да ми махне конците за всеки случай, а те след още няколко дни станаха твърди като телове и започна истинския ад. За пръв път се притесних, защото не знаех каква е причината да започне отново да ме боли страшно и състоянието ми рязко се влоши. Както психически, така и физически. Възстановяването практически спря. В крайна сметка ми махнаха конците и внезапно ми олекна.

Тогава се запитах дали пък психическото ми състояние не е оказало влияние върху здравословното. Прочетох в интернет, че в действителност при притеснени пациенти, статистически се случват много повече усложнения, неконтролируеми кръвоизливи, възстановяването е много по-дълго и т.н.

Помислих, че мога да прилагам това и при други здравословни проблеми. Аз примерно имам дискова херния. Не е в тежка форма, но на моменти правя кризи и боли. Започнах да експериментирам и вечер като си легна, нарочно започвам да си мисля, че всичко ще стане, както е писано, че съм дошъл тук, за да науча уроци и дори лошите неща, вкл. и тази болка са за мое добро, че имам пълно доверие на живота, мислено искам прошка за това, че съм изпитвал страх, че съм имал прекалено големи желания, че съм бил алчен, давам прошка на всички, които примерно са ме ядосали през деня, изразявам благодарност за това, че аз и близките ми са живи и здрави, че имам работа и всякакви такива банални за някои хора неща. С две думи освобождавам се от страхове, омраза, притеснения, яд, недоверие и всичко негативно.

И винаги когато го направя, на другия ден не ме боли кръста. Правил съм експерименти, няколко вечери да го правя, после да не го правя, за да елиминирам случайностите. Няма лъжа, няма измама - работи. Пробвал съм с упражнения, с чакръкчии, с лекарства, доктори - нищо не помага с изключение на едни инжекции, но минава временно и имат много странични ефекти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: be241a7113
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баба ми цял живот е имала рана на крака си, която не зарасваше. Постоянно я е боляло и е мислила за това. Когато получи инсулт и влезе в болницата, раната и зарасна. Явно е спряла да мисли за това. Психиката определено влияе на човек.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 07d60ef9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Решението

https://youtu.be/eheNI88PALQ

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c7f309d523
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Така е, но го има и обратния вариант в още по-голяма степен - физическото здраве да влияе на психическото. Преди да започна да вземам лекарства за проблем с щитовидната жлеза бях много тревожен и получавах паник атаки. Това беше години наред. Не исках да вземам нищо дори отначало като разбрах за проблема.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c980b86304
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Двете неща са взаимосвързани, но според мен по голяма роля има психиката. Хората намерили душевен покой по рядко боледуват от сериозни заболявания, от хора които са неудоволетворени от живота и се лутат постоянно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: efd45514a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Психиката влияе на здравето.Точен пример за психика,която трябва да работи са психосоматичните заболявания.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: efd45514a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да свързани са

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 786dccbd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ти за този пост човече, стига до мен в точния момент...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8cbc8f24e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Ще отбележа само следното: под дълбока хипноза, когато в ръцете на хипнотизирания бъде поставен обикновен молив с внушението, че това е нагорещено желязо, по ръцете му излизат мехури точно като от изгорено!
Спомни си и за йогите, които си "пробиват" с дебели игли бузите, ушите, дланите на ръцете, а след това няма нито кръв, нито белег.
Примерите са безброй! Включително си спомням и един много интересен случай, описан в книга за психологията, преведена от руски - навремето през социализма, в който се разказваше за една девойка от дълбоката сибирска провинция, в която дошъл по работа за няколко седмици симпатичен инженер. Залюбили се те, правили каквото правили, и след като инженерът си заминал, се оказало, че девойката е забременяла... Бременността напреднала, коремът ѝ станал голям, гърдите ѝ натежали, дошло време да ражда. Контракции, бързо в родилното, по пътя ѝ изтекли водите, седнала на стола да ражда и... вътре нямало никакво бебе! Оказало се, че тя толкова силно си внушила че е бременна, че тялото ѝ преминало през всички етапи на "бременността", заедно със съответните хормонални и физиологични изменения, че никой, до самия край, не разбрал каква е истината (навремето е нямало видеозони и подобни техники за наблюдение на плода, а и никой не се е занимавал да се задълбочава... Бременността се е следяла само "отвън" - по външни признаци).
Та това е положението... Например диагнозата "рак" директно убива пациентите с по-слаба психика и по-голяма внушаемост (понеже страхът е на-силната и устойчива емоция). Докато текат изследванията за неговото доказване, буквално можеш да предизвикаш рак от нищото в тялото си...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7f4d908765
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   3, двете са свързани, но върху психиката имаш директен контрол до някаква степен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 01dea318b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Болка в кръста означава вина. Виж таблицата с болести на Луиз Хей.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dfdc8abec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   "Ще отбележа само следното: под дълбока хипноза, когато в ръцете на хипнотизирания бъде поставен обикновен молив с внушението, че това е нагорещено желязо, по ръцете му излизат мехури точно като от изгорено!"

А аз ще отбележа, че освен ако не ми пратиш източници за това си твърдение, ще сметна, че си шарлатанин, който се прави на интересен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1111b8ea8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отдавна известна истина. На английски се казва:"Mind over matter" или "Духът над материята". Мога да ви дам много примери, но ще ви посоча само един. В моето село имаше един от малкото интелигентни хора, но се страхуваше от доктори и болници. Наложи се за не голям проблем да отиде в болницата в Пловдив, но той до последния момент не искаше да влиза в болницата. Близките му го принудиха и насила го заведоха в болницата. Още първия ден без никаква операция той умря от страх. Бате Георги беше съпругът на моята класна. Страхът убива защитните сили на организма и помръчава съзнанието. Не се страхувайте от нищо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9ef615d4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Умът контролира тялото!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0e19deed1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   до 11:

Не съм номер 8, но съм чел преди време за тези хипнотични експерименти и ми стана интересно. Потърси в нета "The Production of Blisters by Hypnotic Suggestion" на GL PAUL - има таблица, която обобщава такива експерименти. Доколкото може да се вярва на таблицата, има експерименти, при които под хипноза се създават блистери/мехури по кожата на субекта.

Сетих се и друга интересна история, която съм чел - за композитора Арнолд Шьонберг. Той е умрял от страх от числото 13. Точно на 76-тия си рожден ден някакъв астролог го подсетил, че сумата от цифрите 7 и 6 е 13 и той легнал в леглото, разболял се и умрял.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_Schoenberg#Superstition_and_death

Може би не всеки ще развие блистери под хипнотично внушение, явно трябват подходящи субекти, но в науката има такива случаи.

Плюс това ефектът плацебо, който е доказван многократно, също работи на базата на внушение. Ако ти е интересно и разбираш английски, потърси Derren Brown - Fear And Faith за "лекарството" Rumyodin, което с подходящи внушения успява да премахне дори дългогодишна екзема, а всъщност е чиста захар.

Та, явно двете системи - физическата и психическата са много свързани.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6dd1a68892
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 14

Тези "ескперименти", са проведени от "специалисти", но никога не са били възпроизведени другаде, а цялата им теория е базирана на псевдоаучни разбирания от преди един век. "Дълбока хипноза", "нервно програмиране" и прочие, са интересна тема за истории и филми, но освен ако нямаме достатъчен набор от емпирични доказателства, то в най-добрият вариант, трябва да останем силно скептични към подобни твърдения. Всеки може да напише "научна работа", дори и да си намери "журнал", да му я публикува, а в публикацията да се твърдят всякакви небивалици, базирани на недомлъвки, зле разбрани данни и грешно проведени експерименти.

Просот искам да кажа, че не намирам достъчно доказателства, че да говоря за хипноаза и подсъзнание, както и влиянието им върху неволни процеси, каквито мехурите от изгаряния, поне според скромните ми знания. И поради лиспата на тези доказателства, не смятам, че е редно да считаме хипнозата и предполагаемите ѝ качества, за истина, още по-малко за публично познат факт.

Иначе см съгласен - стресът, особено продължителен, влияе на кръвното, начина на хранене, способността човек да се грижи добре за себе и сънят. Тогава се наблюдява ясна връзка между стрес и лошо здравословно състояние.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker