Защо строим Руски поток? Как може да го спрем преди да е станало твърде късно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо строим Руски поток? Как може да го спрем преди да е станало твърде късно?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 725 пъти
При последната спец-акция на сдружение БОЕЦ, по трасето на строителството на Руски поток, се оказа, че няма нито един представител на българската държава там, нямаше работник, машина, нямаше го българското знаме!
Няма контрол. Имаше руски работници, руски фирми, които строят руски проект за руски газ, за който плащаме всички ние.
В договора няма посочени подизпълнители. “Булгартрансгаз” официално отрича. Саудитска фирма строи, това заяви Борисов от джипката и самолета. Саудитската фирма няма нито един човек и нито една машина!
Това е един загробващ за България проект, който незабавно трябва да бъде прекратен! Но надали, докато Борисов е на власт! Даже по едно време се появи някакъв руски охранител, който най-безочливо избута протестиращите от БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2d21a92969
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поредните глупости, независим си когато имаш много източници на енергия, и тогава цените падат. Ако спреш руската тръба и прокараш една друга, ефекта на зависимост ще е същия, само ще се сменят държавите. Затова е добре да се строят всякакви газопроводи и електро централи, все повече енергия ще е необходима.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 52e3796a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледах ви аз. Да ви бяха ударили два шамара, да се опомните малко.
Отишал Гошо Тъпото и почнал да се разправя с някакви си руски работници - "Ти откъде си", "Какво правиш тука", "Къде е началника ти"... ами аз ще ти кажа какво прави, строи ти тръбата, за да имаш с какво да се топлиш зимата. Щото пред телевизора всеки може много акъл да дава, ама я иди тогава кат много знаеш ти да прокарваш тръбите. Всъщност сега си спомних, преди месец два не бяха ли български работниците на интер-конектора дето ги бяха оставили без заплати няколко месеца, а на гърците им бяха платили всичко до стотинка? Или пък, значи руснаците не могат да опънат един прост строителен лагер с два фургона и 3 "бунгала", ама американците могат да разгърнат 4 военни бази? Ех, друго си беше Орлов мост. Замалко да изядете бой от руският охранител. Няма нормална държава в която да блокирате на оживеното кръстовище в страната и цял месец да не посмеят да ви докоснат.
Потока не е нито Руски, нито Балкански, а Турски. Да ти кажа ли защо? Ами защото вече веднъж се правихме на много интересни и ги спряхме и четерите тръби. И сега си ядем попарата. Ама той бай Ганьо може само да руши и после да мрънка как всичко му било много зле. Много интересно как си мените мнението в зависимост от ситуацията. Преди половин година подскачахте от радост как Турски поток прецаквал Русия, как великолепно сме си били изиграли картите. Истината е, че ощетени останаха и Русия, и България, а Ердоган излезе победителят.
Тука даже не става въпрос за партийна принадлежност. Много ми е интересно как най-русофобските партии излизат, най-големите поддръжници на руските проекти, а най-русофилските ги закриват. Визирам Орешарски, в коалицията с Атака дето замразиха Южен поток и Иван Костов дето продадоха цял Бургас на Газпром.
Значи все се хвалим как България е на кръстопът, колко важни сме били. Не е ли именно това идеята, такси от транзит? Да врътваме кранчето когато трябва.
Ок. Да приемем, че си прав. Руският газ е лош, скъп (той всъщност наистина е скъп). Защо тогава продължаваш да ползваш именно руски газ? И от какъв зор реши, че американското гориво ще е по-добро? Като не ти харесва, вземай лопатата и компаса, и върви в Сибир да го търсиш и копаеш. Не ме разбирайте погрешно. Борисов си е руска марионетка, подкрепям протестите, но вие само се чудете каква нова глупост да сътворите.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e861dd8da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да го спирами. Някакъв проблем?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 45e96c2dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз отдавна чакам едно дамаджана американски течен газ, но така и не идва!? Вече 30 години чакаме танкерите им, а тях все ги няма, сега ли ги строят като Ф16!? Само глупак би повярвал, че амереканската газ би била по евтина от руската, виждаме тока им от Марица колко е по евтин у нас. Руската газ стана скъпа след 89-та година, умните си обядняват защо, защото си подложихме задниците на Запада. Сега ще разберете къде серат гладните! Навремето през соца, хората с централно парно спяха с отворени прозорци през зимата, и плащаха 10 лв за парно, а след 89-та, на два пъти им замръзваха задниците, когато Русия спира газта заради Украйна. Какво по сигурно има от това, газта да ти идва директно от извора, а не през други държави? Нима Турция е по сигурна държава от Украйна? Утре ще започнат да правят същите морафети и накрая пак България ще страда! А течен газ от САЩ ще видите на кукуво лято!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 82b946b07e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Защо трябва да го спираме

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker