Защо българите мразят арабите и африканците? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо българите мразят арабите и африканците?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1616 пъти
Прочетох една история в сайта с име "Защо българските жени предпочитат чернокожи и мюсюлмани пред българските мъже? " и четох коментари и имам въпрос. Защо в България ако си във връзка с някого от друг етнос или раса се възприема за нещо лошо, докато действително не е. Има много смесени бракове, в другите държави не се гледа с лошо око на това да бъдеш с чужденец. Какво значение има етносът и къде си роден, когато всички сме хора, трябва да се гледа какъв е човекът, а не от каква националност е. И друг въпрос. Защо мислите арабите, нигерийците, дори индийците и кюрдите за по-низши от вас? Особено арабите, непрекъснато говорите колко са лоши, но вие не познавате достатъчно добре животът им, отношението им, не сте общували с толкова много араби, сигурно сте чули слухове или сте прочели някъде пропаганда и вярвате и дори не сте проверили от личен опит. Повечето араби са изключително верни, отдадени и уважаващи религията, семейството и съпругата си. Само, че вие нямате никаква представа какви са, мислите си, че едва ли не се дъркат като някакви пещерняци, че са терористи и си мислите, че всички араби са богаташи. И за нигерийците не разбирам какъв е проблемът. Сигурно си мислите, че те живеят в племена на палатки или са свръх бедни, защото не сте пътували, не сте контактували с нигерийци и други народи от Африка. Те са в крак с времето, живеят напълно нормално, имат си пари, маркови дрехи, образовани са и си живеят цивилизовано. И също мюсюлманите-не знам защо не ги приемате/харесвате. Ако вие не искате да бъдете мюсюлмани, тогава не бъдете, религията е личен избор, но недейте да им се подигравате или да ги мразите. Ислямът е любов, дисциплина и почтеност. Аз не пиша тази история за да съдя, просто искам да разбера защо виждате чужденците по този начин. Искам да разбера начинът ви на мислене, гледната ви точка. Защо възприемате арабите, хората от Африка и други етноси за по-низши от вас? Каква е причината. Няма логика. В другите държави на тези етноси се гледа напълно нормално, никой не го интересува от къде си, а какъв човек си, нямат предразсъдъци за арабите и африканците както вие. За тях са си напълно нормални хора, както са и американците, и българите, и испанците и т. н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: fcb3323209
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тук има много силен стаден инстинкт още от турско време да мразим всичко и всички, за да се самосъхраним уж. Само че много странно, хем мразим другите и различните, хем и вътре в нашето си стадо има много завист, интриги и вътрешновидова конкуренция. Тук всеки е спокоен, ако съседа му е по-зле от него, не гледа той да е добре, трябва вуте да е зле..

И аз винаги съм се чудел защо е така. Българин съм, знам си поколенията назад, но никога не съм бил против да си общувам с всякакви етноси и хора. И понеже съм имал наистина много контакти с различни хора мога с ръка на сърцето да заява, че съм завързвал повече приказка с цигани и полуараби/афганистанци, отколкото със западняци. Понеже учех международна специалност в университета и имаше доста чужденци една зимна привечер - към 6 да е било излязохме до магазинчето в почивката няколко души, да си купим някакви неща.

Аз излязох набързо и само по блуза с дълъг ръкав по спомен. А си беше студено. Задържахме се малко навън и един колега афганистанец, който беше с нас си свали якето и ми го даде да се облека! Първоначално отказах, защото ми беше неудобно, но той много настояваше. Заклевам се, че през живота ми никога българин не е правил подобно нещо за мен! А ние афганистанците ги приемаме по презумпция за "талибани".

И другата страна на монетата. Бях спасител на един басейн в Китен преди няколко лета. Хотелът беше средна класа, дори леко мизерен и имаше най-много руснаци, чехи, поляци, словаци, словенци. Общо взето от Централна Европа повечето. Какво ми направи впечатление. Руснаците супер задружни. Сутринта ги събира някоя жена децата всичките идват на басейна, заедно ходят да ядат, заедно всичко. Нищо общо с нас. Разните чехи, словаци и т.н. повечето.. пияндета и проблемаджии! Че и със самочувствие до небесата идват и започват да ми плямпат на техния език, все едно съм длъжен да знам 10 езика и да говоря с всеки на майчиния му. Правеха страшни мизерии само ядаха и пиеха около басейна после кочина. Това бяха големите "европейци"...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8293081ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Повръща ми се. Напълно подкрепям с шут в задника всички българи, които искат да са половинка на араби и африканци да отидат скорострелно да живеят в страната на половинката си от съответния произход. С безплатен еднопосочен билет. После кепенците и всеки е свободен да е щастлив .

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5edbccf833
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Защото сме българи и искаме да запазим своята идентичност. И смесването на раси изобщо не е добро и това е вече доказано. Аз лично не мразя никакви националности, но съгласете се, че за японците и норвежците не може да се каже лошо, но за арабите - може, нали? Мързеливи, миризливи... айде да не допълвам. Не всички, но... и т. н. Мислиш ли, че французите случайно не стъпват в африканските и арабските квартали в Париж примерно? Защо ли???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4c95db9e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе измисляш си доводи за измисено твърдение!
Няма такова нещо. Българите не мразят арабите или африканците.
Нямат и нищо против брака с чужденец.
Проблема идва от самите араби те не дават дъщерите си за жена на българин.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 16df6bc1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Кой каза, че ги мразим? Аз не ги мразя. Безразлични са ми. Хора като хора. Иначе расисти и ксенофоби колкото си искаш, не само в България има лумпени. Не обръщай внимание на тези, обикновено са с по-бедни интелектуални способности, мразят всичко и всички, защото мислят, че светът се върти около българите.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9639108a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   А ти защо казваш за всички българи, че мразели еди кого си? Ето затова. Защото хората имаме тенденцията да обобщаваме и ти не си по-различен от останалите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 237e5f116c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам защо така генерализираш, но не мразя никого, най- малко пък по националност, етнос.
Съдя по човека, но какъв е произхода му.
От личен опит имам 1 наум към мароканците. Живея в Испания и съм работила ма различни места с различни хора от тази националност, и мъже и жени. Всички, без изключение бяха интриганти, способни са да си измислят каквото и да е за своя угода и са фанатици с всичко, несамо религията. Не значи, че по презумция приемам, че всички мароканци са такива, но определено си имам едно на ум с тях.
Иначе всичко е до човека, възпитание и културнасреда т. н

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d23f326745
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Един от най-добрите ми приятели и най-добрите хора, които познавам, е Харипрасад - индиец, женен за българка. Лекар е и много много рядко има толкова печени и услужливи хора. Познавам и един сириец Ясер - също лекар, женен за помакиня, също много точен, който обаче вече не е сред живите. Майка ми пък е работила с мароканци и първоначално имаше лошо отношение към тях, обаче после се оказа, че точно те са най-печените. Разказвала ми е, че са били против жените да работят и когато имало тежка работа и са я възлагали на жена, те самите не са ѝ позволявали да я върши и мъжете ги отменяли в най-тежката част на работата. А българите дори място на бременна жена в автобус не отстъпват, за възрастни хора да не говорим. И до днес едно мароканско семейство си остава сред най-добрите ѝ приятели.

Всеки си мисли, че ако някой е австриец, немец или белгиец, едва ли не по презумпция е супер готин, възпитан и какъв ли не. Изобщо не е така обаче, знаете случая с онзи швед, който преби камериерката, знаете и за хилядите пияни и дрогирани англичани, знаете колко случаи има в Австрия на дъщери, държани като пленници, затворени в мазета и с деца от бащата, демек дядото на децата и това са бели кореняци австрийци.

Аз съм сигурен, че повечето българи, които не са излизали от България, говорят на изсут и почти не са виждали негър или арабин на живо и си ги представят като някакви забулени жени без никакви права, гледащи 10 деца в мизерия, и мъже, биещи жените си, или някакви гета, в които се стрелят постоянно за наркопазари. А западняците си ги представят като някакви образовани, възпитани, интелигентни хора - върха на цивилизацията. Но това често не е така. Знаете ли, че чак до 1971 г. жените в Швейцария не са имали право да гласуват?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9639108a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Мда, както казва номер 4. На една приятелка майка й е мюсюлманка, а баща й - българин християнин. Голям грях било. Постоянно говори как разни мюсюлмани й обяснявали, че майка й била грешница, че самата тя била плод на грях и подобни даже по-крайни изказвания.

В Исляма ако мъж си вземе жена от друга религия няма проблем, но ако жена се омъжи за мъж, който не е мюсюлманин, било грях. Защо така, авторе? Нали Ислямът бил любов? Или май не съвсем.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e67ad5e22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Авторе, ти арабин да работи тежка физическа работа виждал ли си? Срещат се вече доста африканци и тук, но не съм мяркал някой от тях по строежите или да работи занаят с ръцете си. Не ги мразя, но не искам да лежат на гърба на обществото ни. Колкото до религията - знаеш ли, че в мюсюлманските райони религиозните училища са финансирани от арабите - същите тези, които съсипаха огромно културно наследтво в Сирия, и в името на тази религия бяха изклани хиляди хора като животни - включително и двама невинни българи преди години. Религиозният фанатизъм е силно свързан с исляма. С две думи - не ги мразим, просто искаме да идват тук само като туристи, и да си отиват. В Холандия ме съветваха да не се мяркам в кварталите на черните - защо ли?

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d23f326745
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, шегуваш ли се? В Испания точно мароканци и тем подобни работят по строежи и на нивата. Разбира се, има и еквадорци и източно европейци. Тия с помощите са в страни като Германия, защото там можеш да се издържаш само от помощи, но в Испания трудна работа. А това, за което го говориш, че рушали паметници на културата - това са терористични организации и религиозни фанатици и нямат нищо общо със средностатическия арабин.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fc1dc769d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   10, няма и да видиш! Защо да идват да блъскат по 12 часа за 50 лева, когато в германия или Англия ще взимат съответно 120€ и 100 (средно)?!?!

ДС,21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 237e5f116c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Н 10, специално за африканци ще уточня нещо поне тук в Испания каквото се случва. Приемат ги, но не им дават документи за работа. Вземат европейски пари уж за интеграцията им, но не им дават никаква възможност за такава освен някои курсове за езика, като пишат примерно 20 за годината, а реализират 2- 3, прибират пари за вписаните "измислени" включително.
Така те увисват, нямат възможност за законна работа, нямат възможност и за законна квартира с адресна регистрация.
За това повечето работят или по полета/ниви и няма как да ги видиш, освен ако и ти не работиш там или препродават по улиците каквото намерят, обикновено очила, чанти, кърпи.
В Испания поне е виновно правителството, липсата на закон за тях (Не им и изнася да променят) и се възползват от тях. Те пък от свия страна печелят както могат и по- добре така отколкото примерно да се занимават с дроги или други престъпления.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d9d0d94df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Можеш да видиш какви са арабите и много от африканците и ще разбереш защо ние ги мразим, а и не само ние.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 081bb0ecdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Авторката
Това,което имам предвид е,че българите се мислят за повече от етноси като араби и африканци.Най-вече говорят лоши неща за арабите и тези неща не са истина.Изкарват арабите едва ли не пещерняци,а в действителност повечето от тези българи не са пътували толкова много и нямат реална представа какви точно са хората,които критикуват.Ако общуват с тези етноси ще разберат,че са си нормални хора и не са кой знае колко по-различни от тях.В онази тема (аз прочетох всички коментари) беше написано,че арабите и африканците са от по-долните прослойки на обществото,а западните европейци са от по-горните.Това е толкова неадекватно мислене.Искам да разбера защо за някои от вас арабите са толкова зле и с какво са по-малко от вас?Не слагам всички под общ знаменател,но повечето хора в България така възприемат азиатците и африканците.Като втора ръка хора,някои които са по-низши от българите.Въпреки,че арабите са дали много на света,измислили са толкова много неща,имат богата култура,традиции.Погледнете Дубай например,всичко това е изградено от тези хора.Уж са по-низши от Българите (според самите Българи).Българите кога ще изградят нещо като Дубай?Не точно омраза,по-скоро темата (въпросът) ми беше защо българите си мислят,че има хора,които са от по техни думи "по-долна прослойка"?Това е толкова смешно,никой не е повече от никого.Никой не е избрал какъв да се роди.Не е редно хора да си мислят,че някои етноси са на по-ниско ниво,други на по-високо.Това,че някой има мургава или черна кожа не го прави по-малко човек или утайка.Както българите не са по-низши хора от западните европейци,така и арабите,индийците,турците,авганистанците,африканците не са на по-ниско ниво от българите.Повечето българи са затворено общество,които рядко общуват с хора от други държави,пътуват малко и нямат толкова добра представа за другите етноси,а си живеят с предразсъдъци и грешни виждания.И номер 4 зависи от семейството,има арабски семейства с такива стари виждания и традиции,но има ужасно много така да се каже модерни араби,които са като всички останали и нямат проблем да се обвържат с човек от друг етнос.Има доста араби с чужденки и арабки с чужденци.И в България най-вече в София арабите и африканците си работят.Познавам африканци,които работят в киното Бояна,много араби съм виждала,които работят в ресторанти,дюнерджийници,не лежат на гърба на обществото,изкарват си честно парите.Номер 8 е прав,за това,че много българи не са излизали от България и говорят наизуст за арабите и африканците.Всеки човек е индивидуален,не можем да обобщим какъв е даден етнос,можем да кажем отделният човек какъв е когато сме го опознали.Има няколко стотин милиона араби по света,знаете ли това колко много хора са.Просто много ме ядоса онази тема,как всички коментари са как арабите са по-низши от българите и като цяло низши хора.Каква е тази надменност?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 06f4fda05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Аз живея в чужбина и имам достатъчно опит от общуване с араби, за да ги знам що за стока са. Няма по ограничени и назадничави хора от тях.
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 02cda926ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не знам. Буквално съм виждала хора които казват "Не съм против тъмнокожите хора, но никога не бих излизал/а с тъмнокож/тъмнокожа. Отвратително е, но поне за секс стават." И това ми звучи като "Не съм расист, но съм." и за жалост повечето хора мислят така. Аз лично не се интересувам от расата, а от характера.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 57f689e424
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Само един аргумент: защото тяхното средно IQ е много по-ниско от средното IQ на българите.
Оттам-нататък следва всичко - те се опитват да компенсират този прост факт с лъжи, "хитрости", измами, насилие и каквито се сетиш още мизерии. Въобще да не споменаваме за скапаните им "миролюбиви" религии и това, че мечтата им е да отидат в богатите и уредени (разбира се не от тях) общества, където да легнат на социалки, да чукат бели жени да бичат маанета и минарета и въобще в опитите си да "подчинят" гостоприемника.
Има и изключения, но са единици на фона на милионите абсолютна смрад!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 819c997a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Модератори крайно време е да спрете да публикувате такива теми с провокации! Не може всеки мюсюлманин на който му скимне да тръгва да прави дисекции тука с тъпото си острие. Сигурно авторът е същият пуснал темата "Митове и легенди за турското робство в България". Тия хора не разбраха ли, че ние не сме на нивото на анадолците за да се връзваме на такива плитки манипулации. Ако това върви в Турция тук не върви.
Не отговарям заради хората, защото не би си струвало тъй като на тях са им ясни нещата, отговарям само заради авторът.

1. "Има много смесени бракове, в другите държави не се гледа с лошо око на това да бъдеш с чужденец."

Айде бе! Само дето не поясняваш за какъв чужденец става въпрос. Ако е между християни от различни държави в Европа или извън нея, действително няма проблем. Но ако е с мюсюлманин има и то голям. Малцина биха допуснали това. Това значи предателство спрямо кръвната линия и вярата. Никой християнин не иска да прилича на вас турците, арабите, индииците и нигерииците. Нито външно като ген, нито като ценности и култура. Не ми казвай и, че това ти е непонятно. В случай, че ти е непонятно си задай тогава въпросът защо християните никога не се натискат да се преселват при вас, а вие сте тези които масово искате да живеете в страните на християните. Ми нали сте правите, стойте си в ислямските страни. В Корея даже семейството се отказва от жената, ако тя се хване с такъв, както и държавата спира всичките си привилегии към нея.

2. "Какво значение има етносът и къде си роден, когато всички сме хора, трябва да се гледа какъв е човекът, а не от каква националност е"

Всички сме хора само, че нацианалността и особено генът, средата от която идва и религията значат много и формират основната част от личността. Кое не е ясно?

3. "Защо мислите арабите, нигерийците, дори индийците и кюрдите за по-низши от вас?"

Отново къртиш с простотия.
За какви трябва да мислим арабите които са пълни мизерници, които третират жената като животно и я задължават да ходи покрита цялата в черен плат при 50 градуса жега, да не си показва лицето все едно не е личност. За какви трябва да мислим изроди които като хванат някой че притежава Библия му режат ръката до китката бавно на тънки шайби една по една? Има още много неща, но не виждам смисъл да ги изброявам. По-правилният въпрос трябва да е защо смятате арабите за хора?
Нигерииците тук са много малко, за да ги е опознал някой, че да ги намрази от това. Това което знам за тях е, че генетиката им е такава, че мозъкът им е по-слабо развит от на европеидната раса. Просто ген. От тази гледна точка действително има основания да се твърди че са по-нисша раса, макар и аз лично да не одобрявам това определение на база равитост на мозъка. А и тази информация се избягва да се тиражира, тъй като стигне ли до белите веднага става причина за унижаване и пренебрегване на черният етнос при всеки случаи. По-важното е що за хора са нигерииците и дали са морални. Е морални ли са или не, ти ми кажи за да знам по-нисши ли са? Доколкото знам, ако не са живели дълго в нормална страна, а са дошли от Африка или Азия, запознанството и флиртуването с жена при тях са заменени с изнасилването, нагли са, държат се като аборигени, крадливи, могат да те наръгат с нож.
Индииците са от един ген с циганите които тук са слабо познати и при това едва се търпят. Не ми се мисли какво щеше да е ако хората ги познаваха добре и имаха по-задълбочени вземане даване с тях. Всеки би станал фашист тогава. Обзалагам се и Меркел. Кражби, тотална неморалност, инцест, къпят се в калта като хипопотами, навсякъде мирише на лайна. Какво мнение трябва да има човек за тях?
Най-същественият момент!!! Всички мюсюлмани, нигериици, индиици и други подобни са добър показател за това какво представлява човешкото естество без Христос.

5. "Ислямът е любов, дисциплина и почтеност"

Това го вземам за подигравка. Сериозно ли си мислиш че някой в България е толкова тъп за да се опитваш да го убедиш в това?
Чети корана мюсюлманче. Там пише неверникът трябва да се убива. Каква почтеност те бие по главата? Обичайният начин на общуване при турците и другите им подобни е лъжата. Наглост без граници. Нулева самокритичност, винаги вината е в другият. Лъжисвидетелстване против другият стига да има сметки за уреждане с него или да някаква полза от това. Жената никой не я пита обича ли мъжът, важното е че той може да я изнасили. Значи щом му се получава има и любов.
Когато ви изритат всички мюсюлмани от нормалните страни тогава ще престанат хаосът и атентатите. Шапка и свалям на Япония за прозорливостта да го направи. От една страна сте за съжаление, тъй като се намирате в собственото си блато на ислямът и средата в която се раждате. А може би има индивиди там макар и малко които не искат да са в това блато, но са заложници на средата. Най-правилният подход би бил да минат еднократно журналисти, уж че правят обществени запитвания и анкети, като един от въпросите е бихте ли приели християнството ако можехте. И тия в Турция, Индия, Арабия, Сирия които кажат Да, на тях след това да им се даде право да живеят в Европа, и то след комисия която да ги преценява добре. Само при тия обстоятелства биха дали искрен отговор, и само при този вариант може да става отсяване на това кои да имат право да влизат и кои не. А на всички които се застъпват за ислямът и дивашките си ценности, насилието налагането на исляма и атентатите и не желаят да приемат Християнството и европейските ценности, за тях това да си остава просто анкета от журналист, като това най-вече да се приложи на такива попаднали вече на Европейска територия и такива веднага да бъдат връщани обратно в кочините им откъдето са дошли, без право да стъпват никога повече в нормалният свят, към когото толкова се натискат иначе. Узряването на европейските лидери е въпрос на време.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f1c4256fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Нищо против арабите, нигерийците и мюсюлманите нямам, имам само против религията и законите на държавите им. Осоебено в страните, където се практикува шериат.

Един арабин може да е много внимателен и любящ съпруг, да, вярно е! Съгласен съм! И евала му, че е такъв! Но какво правим за утайките, които НЕ са такива? А такива боклуци има навсякъде по планетата, не само у нас, нито у Запада, нито в Близкия Изток или Африка! В такъв случай се намесва държавата и осигурява защита на жената. Така е в белите страни. Така е, донякъде, и при нас. Ама в шериата какво става? Там жената няма НИКАКВИ права, изцяло е под контрола на мъжа си. Една отрепка може да я затвори и да я направи негова робиня, да държи децата й като заложници и т.н. Под шериата няма законодателна рамка, която да й осигурява права, това ми е на мен проблема.

Иначе съм съгласен с написаното от други, че араби и т.н. са ок да се жени арабин-мъж за чужденка-жена, но не и обратното. Даже намерих статия, където някаква саудитка се омъжила за северно американец, и саудитите се възмутили все едно го е направила с кон. Което пък ми звучи като баш примитивно, като желание да "доминират", да асимилират другите нации с тяхната си кръв.

Гледал съм и ютуб клипчета, където един негър си пътува насам-натам, и по някое време се озовава в България. Отива на женския пазар, където си пазарува, и после коментира колко дружелюбни били българите. Така че не съм съгласен че мразим различните. По-скоро авторът си измисля оправдания да ни храни като нация. Ми айде бегай тогава!

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7c19cb43ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Не мразя арабите в арабските държави, нито африканците в африка. Нямам нищо против исляма в пустинята.
Ислямът, това е набор от идеи. Е съжалявам, но е мое право да не приемам дадени идеи, като например това, че жената стои по-ниско от мъжа ,трябва да носи фередже, забрана на свинското и т.н.
Опитът показва, че голяма група хора с определена култура не се интегрира, а се капсулира. И българските колонии в чужбина са така. И това не означава, че тези хора са лоши, а че просто така работи. Та, да, за мен е проблем по улиците на Европа да се разкарват жени с бурки, мъжете им да не им дават да учат и работят, да се забранява свинското в детските градини и училищата, че да не се обидели ония. Ами като си в Рим, прави като римляните. Като са в Европа, да се държат по европейски.
И преди либералите да истерясат, че съм расисте, имал съм съквартирантка негърка и съм имал връзка с арабка. Но и двете бяха цивилизовани и приели европейския начин на живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 046dd0a10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   То в други държави и на педерастията се гледа с добро око. Скоро и инцестът ще легализират, проституцията на някои места вече е нормална. Сериозно ли се очаква да вземаме пример от умиращи общества?

Колкото до арабите и негрите - не ги мразя. Даже нямам проблем с тези, които не ми натрапват религията си. Но не се спогаждам с хора, които са готови да убият заради карикатура. Не си търся подобна връзка и не ме привличат нито сексуално, нито както и да е. И докато не тръгнете да ми обяснявате как е общочовешко право да започнеш връзка с някой чужденец и едва ли не само аз съм толкова назадничав, няма да имам проблем с вас. Питай гейовете какво стана, когато започнаха да обясняват подобни неща!

С други думи: моята работа си е моя работа и не ви интересува, а вашата си е ваша и мен не ме интересува. Не се бъркайте в моята и не ме занимавайте с вашата, за да има мир по Земята!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fd56328fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Писал съм и преди по подобна тема.
Живея в Лондон от няколко години, и още няколко в по-малки градове в Англия.
Работил съм с нигерийци, араби, пакистанци, индийци, азиатци и най-различни. В студентските години пък съм делял квартира с двама индийци, както и с американци.
Не вярвам, че са по-низши, а че имаме големи културни различия и светоусещания за света около нас.
За нигирийците всъщност те още живеят като племена и фамилии в собствената си страна.
Работих с един ортодоксален християнски нигириец, и трябва да ти кажа, че тоя пич беше доста голям религиозен фанатик.
В родната си страна е бил свещенник. Заговорихме се на темя вяра и религия, и като почна да бълва- Жените били дяволи, заради това не трябвало да работят на равно с мъжете. Татуираните били обладани от дявола, жените не трябвало да се гримират и прочие радикални неща.
Та, просто аз се отдръпвам от такъв тип хора, не защото съм расист, а защото такива вярвания са твърде радикални за мен.
Индийците и пакистанците.... Хората, които мразят най-много пакистанците са индийците.
Индия и Пакистан имат териториялни претенции и постоянно водят конфликти и терористични актове. По начало индийците мразят мюсюлманите, отново заради исторически процеси- прочети.
Специално за арабите в Англия мога да кажа, че се капсулират и не се интегрират.
Проучи за ритуалните и семейните убийства на мюсюлмани в Англия.
На кратко, има много случаи, в които бащи убиват дъщерите си, само защото разбрали, че не са девствени или, че излизат с хора от друга религия.
В Лондон веднага можеш да направиш разлика между бял и арабско-индийски-черен квартал. Вторият тип са мръсни и с висока престъпност.
Просто хора, които не са работили с други националности, не би трябвало да пишат.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9639108a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До авторката /16/:

Цитирам те, авторке:
"Всеки човек е индивидуален,не можем да обобщим какъв е даден етнос,можем да кажем отделният човек какъв е когато сме го опознали"

Значи от една страна не можело да обобщим какъв е даден етнос, но ти с лека ръка и без грам да се замислиш обобщаваш, че "българите мразят араби и африканци".

Как не виждаш грешката в мисленето си? На колко си?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 38bbb57dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Хората беха доволно изчерпателни. Само един довод - като толкова ти харесват разни араби, индийци и прочие аборигени , що не идеш да живееш в техните държави. Гаранция ти давам, че никой от нас нема да се хукне в техните държави, че да ги пита що не харесват белите. Странно що винаги е обратното обаче - тази сган се изсипва из Европа буквално с камионите и после почват да обесняват колко готини хора са и що така не ги харесваме тех и техната религия. И ето абсолютното доказателство че са по глупави - не зацепват, че ако това беше наистина така, нямаше да го има този наплив на милиони от тези хрисими орица да си избегат от готините и уредени държави. Почвам да си мисля, че Хитлер е имал правилната идея, макар и малко крайна...

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5edbccf833
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   А защо трябва да ги обичаме? Да си стоят в държавите и да не се самопоканват в Европа. Не може един континет да събере цялата мързелива сган на планетата и да я храни. Няма нужда.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d23f326745
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   до горния

И ние не си стоим в държавата и сме заляли белия свят, вкл. и други континенти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b7a01b3629
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Интересно, защо не отиват да живеят в богатите мюсулмански държави като Дубай,Катар,Кувейт, а идват в Европа.
Там трябва да работят и спазват стриктно законите, а в Европа карат на помощи и правят золуми. Другата им цел е да ни завладеят, което е на път да стане след 30 години в Англия и Франция.
Работя с такива екземпляри и те се държат така, все едно целият свят им е длъжен. И като почнат да се кланят през 2 часа, само и само да работят по-малко.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dd9b7d731d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Пич...българите мразят всички, та даже и сънародниците си, да не кажа и родата си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d1b1cc1f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Заради манталитета. Това бива погрешно отъждествявано с "расизъм" и пр. Расизмът определя човека само и единствено според произхода, не и според лични качества и убеждения (вкл. религия). Двете неща са коренно различни, но много хора слагат знак за равенство.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6fe85b6631
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Леле хора много сте изостанали. Живея в западна Европа и такива теми са били актуални преди 20 г. Пълно е с чежденци,. смесени бракове вече 3-4 поколения. Няма мюсюлманска да се трепи да работи, мъжете си ги гледат и ги жалят много. Или ще работят почасово или въобще не. В къщите им цари някакъв баланс, чисто, уютно, подредено, големи домакини. Такива тъпи расистки разсъждения, като коментар 2 няма и са недопустими. Аз никога не съм била расистки настроена, но никога не съм имала афинитет към албанци примерно. За моя изнинада двете ми най-близки приятелки са шиптерки. Е няма такива хора, такова отношение към мен, толкова човешки, топли и услужливи. И колко проблеми имам с българите, интриги, завист, ще ме изядът. Защо?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f478e0e734
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Първо е нормално да си по-резервиран към различните от теб и второ, както и сам спомена в темата, те са мюсюлмани. А за недоверието на българите към тези хора си има куп причини, от онези 500 години да чак до разказите на жени като една моя леля (беше омъжена за ливанец и в последствие избяга с дъщеря си от там. Направо по-мека версия на "Не без дъщеря ми"). Така, че не ми говори, че животът на българките, които се омъжват за мюсюлмани е лесен.
Да, не съм била в повечето от изброените от теб държави, но учих в чужбина и то в група за международни студенти. И имам доста наблюдения как се държаха колегите ми от мюсюлманските държави. Е, това не са отношенията които имат европейските жени с мъжете си.
Така, че е повече от нормално когато разбереш, че твоя близка жена е в такава връзка да имаш едно на ум и да я предупредиш да внимава.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 16df6bc1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   до 30: според исляма кланенето е 5 пъти на ден, като обикновено сутрешната, вечерната и нощната молитва не са част от работното време ако работиш от 8-9 до 6, не го правят специално защото ти си там. И продължава максимум 7-8 минути, голям праз, пък и щом работиш с такива екземпляри, явно и ти си мигрант, гледай си в собствената паничка, че май става присмял се хърбел на щърбел.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 16df6bc1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Сега първо: не всички ги мразят. Явно общуваш с много ограничени хора. Смени си обкръжението. Има го и това, че българите по принцип сме си расисти, няма достатъчно осъзнатост по тези въпроси. Бях изненадан да чуя българи, които работят/учат в чужбина, да се изразяват по изключително грозен начин за другите националности или етноси, с които са имали контакт. Обяснявам си го с това, че семейното възпитание трудно се компенсира в по-късна възраст. Може да извадиш човека от селото, но селото си остава у някои хора. Не общувай с такива хора, направи си услуга. Впрочем сподели. нет напоследък е пълен с такива лумпени, както и сам забелязваш. Лоши хора има от всякаква националност и етнос, запомни това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker