Предварително планиране на неща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Предварително планиране на неща
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 653 пъти
За вас нормално ли е, когато приятели, съпруга, гадже да ви кани няколко дни предварително, примерно на разходка или да празнувате някакъв празник, повод? Какво ви е мнението по въпроса?

Лично аз в 90% от случаите планирам кога, къде, какво и се подготвям 2-3 дни. В останалите случаи просто нямам какво да правя и от скука излизам на случайни разходки.

Как възприемате човек, който ви отказва ако в 10ч. му предложите да излезете в 11ч.? Или пък как бихте възприели човек, който отказва покана за голямо събитие, празник 24ч. по-рано? Примерно днес ме канят на Бъдни вечер, със семейството на приятелката ми, а аз имах други планове, да пазарувам за Коледа, да се подготвям за 25-ти, да се подстрижа и т.н, освен това цял ден ще съм на работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4b9db8228f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Аз също съм от хората, които плануват. Някак си доста обмислям нещата. Може би е безмислено. Някои хора казват или правиш дадено нещо или не го правиш. Обичам, ако ме поканят някъде, да са ми съобщили поне 2 дни по -рано, за да си подредя дните и да се настроя. Някак си да ми кажат утре сме еди къде си, а аз да съм си замислила друго, ми създава голям дискомфорт. Обичам за всяко едно нещо да съм си планирала времето, чантата, странно е, но - дори и какво ще облека ( което си е друга моя странност ). Ако поканя някого в 10ч. за дадено нещо и ми откаже, напълно ще го разбера , защото самата аз не обичам нещата да се случват в последния момент. Разбирам те идеално, на 24ти ще работиш, мислил си да напазаруваш и да свършиш нещо за себе си, но в случая 24ти е Бъдни Вечер, тя оказва чест да те покани на вечеря с родителите, те ще се подготвят. Трябва да се лишиш малко от себе си, за да уважиш този жест. След работа, ако можеш напазарувай набързо или отмени пазаруването за 25ти. Подстрижката, ако и за нея не остане време я отмени също. Просто в случая с тази вечеря трябва да уважиш приятелката си и нейното семейство. Мое мнение.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4e5aa3f31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Покани в последен момент не приемам почти никога.
Особено за празници, обикновено съм планирала вече нещо друго и най- малкото е несъобразително някой да се просвети да ме кани в последния момент.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8a3c20fa9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Понякога се чувствам по-малък човек, ако ме поканят в последния момент и аз кажа "ДА". Всякаш нямам характер и каквото и да ми кажаш, аз ще се съгласявам. И също ще изглежда, всякаш нямам живот.

Като бяхме деца, да. Мамо може ли, в последния момент, еди си какво? ОК.
Сега показваш не дали те пускат родителите, а по-скоро безхарактерност и липса на личен живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: be188fbded
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много зависи за каква точно покана става дума. Ако ме канят на разходка след час и нямам какво да правя, ще приема. Но ако е събитие, за което трябва да се подготвя (тоалет, подарък, etc.), е, тогава нещата стоят малко по-различно. Като цяло не обичам да ме канят в последния момент за каквото и да е, но както казах, в някои случаи не е голяма драма. Отчитам факта, че някои хора са по-спонтанни и се съобразявам с това. Примерно имам приятелка, която винаги ме кани да излизаме от днес за утре както се казва, и затова се виждаме рядко - просто почти винаги става така, че вече имам други планове. Но това си е характер и начин на живот. Всеки е различен. :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dd4743a9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По света е така. Мисля, че това е достатъчен довод. В България е нормално да ти кажат айде идвай, та и да се разтърсят. Да ти се изсипе някой без покана с довод, че минавал просто или на имен ден не се кани. Живеем във време на много стрес и ангажименти и на за мен това е стрес, накой са ме притиска и препира, но пак опираме до манталитет.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 89372d7630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хубаво е човек от време на време да прави импулсивни неща.Това на мен лично ми дава свобода и заряд.Най-хубавите ми спомени в живота до сега са от импулсивни решения.Например решаваме с приятелката ми, както лежим на дивана, да запалим колата и да отидем до съседна държава да хапнем скаричка и хубава кухня и да се разкараме по тамошните магазини.Винаги е било невероятен кеф такива импулсивни пътувания.Същото е като да получиш планирано и очаквано от седмици удоволствие, и да получиш това удоволствие рязко на момента без да си го планирал.Отделянето на хормона на щастието при втория вариянт е в пъти повече:))))



Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f7caf2b1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мен лично би било странно мое гадже да се оправдае за това, че не може да дойде на вечеря с такова празнично значение, понеже имал да се подстригва. Няма да казвам повече.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cb108a7601
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До 7

Би било странно, ако те поканят 2 седмици предварително. Ако ти се обадят утре за вечеря, а ти си до 18:00 на работа а в 18:30 имаш час при фрозьора, отиде 21:00 докато можеш, да се дотътриш, а ако онези са решили да почнат в 19:00 е заминало вече. И е много стресиращо.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cb108a7601
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Би било странно, ако те поканят 2 седмици предварително. "

И да е странно,какво от това?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker