Самота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самота
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 826 пъти
Здравейте мили хора! Ще се постарая да съм максимално кратка,за да не ви отегча с размишленията и проблемите си.
Аз съм омъжена с 1 дете, в началото на 30те съм. Като цяло всичко е наред с живота ни, имаме обща работа с мъжа ми(малък семеен бизнес) и вследствие от коронавируса работим от вкъщи. Вече почти 3 месеца сме изцяло у дома, тъй като мъжа ми си счупи и крака на всичкото отгоре и затова няма как и да ходим където и да било близката 1 година. Както и да е и това ще мине. Проблемът ми е, че осъзнавам как нямам истински приятели около себе си. Хващам се, че даже завиждам на мъжа си, защото телефона постоянно му звъни и си пише с приятели въпреки че и той като мен е постоянно вкъщи. През топлите сезони не съм си мислила така, все се намираше някоя близка майка с която да излизаме с децата навън. Мислех, че имам много приятели, а се оказа че не е вярно. Правя нужното от мен, гледам си детенцето (за сега съм се хванала за нея), но тя ще порасне и си представям че ще потъна в ужасна самота, когато се случи :(.
Разбира се имам и мъжа си- ще кажете вие -
Така е, дано занапред дълги години да сме заедно. Но някак се превърнахме в асоциални хора.
Незнам как стана това, но ми е адски мъчно. Искам да имам приятели с които да споделяме животите си и да ни е грижа едни за други, а не просто такива за кафе за по 1 час.
Не съм добра в изразяването, не успях и да изкажа всичко което си мисля, но се надявам да ме разберете. Има ли други в такова положение, какво бихте ме посъветвали?
Благодаря на всеки, когото прочете и се включи с коментар!
Бъдете здрави и светли празници на всички! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8769126dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си само ти така, малко по-голяма съм от теб. При мен, усеща се, че много малко са хората, които наистина са ни близки. Трябва да се създаде сайт, в който обвързани хора да комуникират, без сексуална тематика

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c2587ef75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смятам, че е абсолютно нормално да се чувстваш така в този период. Доста голяма част от хората са така в момента. Определено повечето станахме по-асоциални. Спокойно, гледай си семейството и не го мисли толкова напред, радвай се, че имате работа и че се разбирате с мъжа ти. Аз съм по същият начин като теб. Имаме едно дете, чакаме второ, двамата работим от вкъщи и рядко се виждаме с хора. Особено и сега времето като е лошо не излизаме дори по цял ден. Разсейвам се с някакви неща и гледам да извлека позитивното от цялата работа, иначе ще изкукам и ще започна да се филмирам за глупости :) Благодарна съм за това, което имам и си казвам, че може да сме много по-зле. Приеми, че периода е такъв и се възползвай от ситуацията. Работи върху себе си, намери нещо ново, което да правиш. И с хора и без хора се живее, зависи какво ти е в главата :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf58f16360
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Живея в едно село близо до София и тук постоянно се заселват млади семейства и те от скоро се познават и излизат заедно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7941343105
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм мъж, живея сам от няколко години, прекъснал съм контакт с преки роднини, просто нямаме нищо общо нито се познаваме, който няма сили - мрази. Освен кръв друго не ни свързва.

Самотен съм, мисля си ако среща жена, с която да станем двойка, да сме си приятели ние, и че не ми трябва друг. Много от приятелите ми дори поредни шансове пак показват, че нямат намерения да спират да ме предават затова реших аз и евентуалната жена и така.

Винаги ще е яко да имаш приятели, но аз вече не вярвам в онея 20 наброй приятели. Няма такова нещо само интриги, драми, ноя мрази тоя... Може би 1 приятелско семейство, излизате си заедно правите общи неща, скейтборд, колела, ролери, заедно с тех, дори заедно с децата ако има такива, нещо подобно.

Не съм сигурен не искам да те съдя, но ми звучиш всякаш не си толкова близка с мъжа ти, ако е така не знам дали е ОК от нищото да се опитваш да му станеш по-близка, не съм женен не разбирам много, но ако поговориш с него, фактите, колко сте близки и т.н. мисля, че може да се достигне до някъде, където да ти стане по-добре.
Едно приятелско семейство поне ако намерите да си прекарвате добре, да знаете, че сте искрени и че може да си вярвате, ще те ощасливи.
Аз лично на драми, интриги, лъжа, скриване, неискреност, дори на най-малките величини не ги търпя и само като ги надуша изчезвам, не ми трябва да знам повече.

Спокойствието около истинските ама наистина истинските хора му е майката. Заеби другото.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bb9cf96e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автор: Благодаря за коментарите!
За съжаление положението ми се вижда безнадеждно. Нямам братя или сестри, работя от вкъщи, нямам и колеги даже. На тази възраст пък и вече няма как да се създават нови приятелства :( За сега съм се примирила, но незнам до кога ще я карам така.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bb9cf96e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 4: Благодаря за коментара! Така е, много си прав..
Просто съм си в такава фаза, депресивна. Неговите няколко приятеля, които има са без семейства и затова не можем да правим това което казваш. Така е и без приятели се живее, няма спор. Важното е да сме живи и здрави. Но на мен ми е много мъчно :(

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7941343105
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към 5 от 4. Как на тази възраст вече няма как, не говори така. И аз съм в началото на 30те си. Мисля, че сега започва живота ми, не може да няма.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9758c2a5f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Знам за какъв вид самота говориш. Аз също съм омъжена и имам малко дете. Живея в чужбина с мъжа ми, който е местен. Логично той тук има много приятели и познати, а аз почти никакви. Дори имам лошия късмет като се запозная с някоя жена, с която си допадаме за приятелки, тя да трябва да се мести. В момента най-добрата ми приятелка тук е една българка на 83 години, а аз съм на 31. Дори ми е кофти да излизам сама, но скоро ще трябва, когато детето проходи и започне да иска да играе навън. От време на време си пиша с най-добрите ли приятелки от училище, но като не се виждаме често не е същото. Засега съм се примирила с положението, а и ме съм особено социална. По-нататък може би ще създам контакти покрай детската площадка и градина. Такъв е животът на възрастните - далеч от романтичните ни представи.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5af6a35276
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мдаааа... Фейсбукът пиказва, че имаш 528 приятели, а всъщност няма с кого на едно кафе да излезеш... С най-близки роднини за да се видиш се правят уговорки поне за 1-2 седмици напред, иначе са "заети" - на ски, на море, не знам си къде...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker