Срамежливост и тревожност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Срамежливост и тревожност
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1361 пъти
Здравейте,

Много се притеснявам като трябва да общувам с хора и напоследък около пандемията съвсем спрях да общувам и това не е много добре за човек със социални притеснения. Живея с нашите и баща ми никога не е работил и може би от това идва и някакъв мой страх да не попадна на някой мъж, който е мързелив и нищо няма желание да прави.. Стоя си вкъщи главно, ходя да пазарувам. А една моя приятелка често ми се обажда да се видим с нея и компания.. Но мен ме е страх, тъй като не живея сама и отказвам.. Искам да се запиша на актьорско майсторство.. За да се изправя срещу страха си, преди време ходих и имаше добър ефект.. Но сега покрай тази пандемия чувствам нещата много по-различни и ме спира по някакъв начин...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: e88808f27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбрах защо те е страх да излезеш с приятелка (с или без компания).

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5425957135
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, всичко зависи от това какъв поглед имаш над нещата. Имаш лоша самооценка за себе си, от там ти идват проблемите, защото си си втълпила че си "притеснителна". Като решение ти препоръчвам да прочетеш книгата Силата на настоящето и да започнеш да практикуваш випасана медитация. Докато не стигнеш до усещането, че всичко което мислиш за себе си е една илюзия, няма как да избягаш от себе си. Като не се приемаш и отхвърляш само задълбочаваш проблема, мислиш че трябва да предприемаш определени действия, защото в твоята глава се възприемаш като човек, който не е достатъчен и не струва. Междувременно това с актьорското майсторство е добра идея, но много зависи от какво място искаш да го правиш. Говоря ти от личен опит на човек, които е излизал по сякакъв начин от зоната си на комфорт, редовното практикуване на випасана беше най-важната стъпка за мен.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0611bb4df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тръгни на психолог, за да овладееш стеснителността и тревожността. И да, актьорското майсторство също е добра идея. Работи върху себе си и се срещай с хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 450d2026a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами страх, защото не живея сама.. А с нашите и покрай вируса и пандемията гледам да ограничавам излизанията си.. Още по малко като знам.. Че тези хора, които ме търсят излизат с много хора на ден и не се пазят много.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 450d2026a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нямам толкова лошо мнение за себе си.. Имам добро мнение.. Просто може би е останало част от уплашеното дете като съм била малка, защото тогава бях много притеснителна. С годините не съм толкова много като преди.. Но знам, че трябва да се предизвиквам, да излизам, да ходя на театър и групи и тн. Но с тази пандемична обстановка е по-трудно това да стане. Да, практикувам и йога и стречинг и съм доволна
Но просто и преди съм имала много моменти, в които като съм в центъра на вниманието се изпотявам, забравям си мисълта.. А имам толкова много неща да кажа.. И в същото време някой по"отракан"с голяма уста и малко знания взима думата и аз оставам в сянка. Преди време ме питаха защо все мълча.. Мисля че причината беше страх от осъждане и силно силно притеснение какво ще кажат хората за мен.. Сега притеснието е по-малко.. Но пак го има

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 450d2026a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Просто съм по-интровертна личност.. Обичам спокойствието и тишината. Не обичам да говоря толкова по телефона.. Обичам да ди стоя вкъщи, да си чета, да слушам хубава релакдираща музика, да си запаля ароматни свещи. Не ме привличат много шумни компании, даже ме напрягат. Обичам да си готвя, да уча чужди езици. Това е част от характера ми. Когато пападна в компания с много пруказливи хора и такива, които гледат да изпъкнат, не спират да говорят, нарцис са.. Понякога се подхлъзвам от идеята да съм като тях, да говоря много, да се в пиша, но после осъзнавам, че това не съм аз. Може би идеалният партньор за мен би бил някой като мен, спокоен. Но винаги ме гонят някакви екстроверти, просто така се получава. Моите откази може би ги мотивират и се чувстват силни да говорят и да имат добър слушател. Обичам да прекарвам време и сама, обичам да съм у сред хора, но не съм от много приказливите. Какво мислите?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 33fbda3943
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Нарцисистите търсят някой, който да ги слуша, който и да е, затова ти налитат, при тях мотото е - "трябва да се биеш, за да вземеш думата", а ти им я даваш "безплатно", сметката плащаш ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker