птп - съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

птп - съвети
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1151 пъти
Здравейте! Ситуацията е следната. На малко нормално кръстовище в Пловдив неосветено със светофар към 20 часа. тъмница вече, правя ляв завой. Изчаках насрещният автомобил, огледах на и около пешеходната за пешеходци, такива нямаше и затова предприех завоя. Обаче видиш ли, едно момче около 17 годишно с огромна скорост по тротоара мина на пешеходната и го бутнах. Нищо сериозно му няма, предложих да го закарам на лекар, дадох номер, говорих с родителите му и казах, че ще си заслужа наказанието обаче в момента съм заплашен от тях със съд. Какво да правя? Нямаше нито светлина, нито светлинна жилетка, нито осветление, а скоростта му беше наистина голяма.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: d32808a797
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не е парвов момчето. Ако не е стъпало на пешеходната пътека, не си длъжен да го изчакваш. Наеми си адвокат за по-сигурно, че така могат да те изнудват и заплашват и ти няма да знаеш какво да правиш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b0bb727d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По стар селски обичай, ще искат да те съдят за пари. Съветът ми е, да се свръжеш с адвокат, да обясниш ситуацията и да отказваш всякакви срещи на живо с тях, без да адвоката си.
Също така, записвай всички разгоори по телефона.

Най-вероятно ще се стигне до "Дай ни 3000 лева и няма да заведем дело".

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 591d736e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Дай му някой лев и това е. Вината си е в теб, при съд ще ти вземат точки, пари отделно адвокатски хонорари и съдебни разноски.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a84d9de25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако му няма абсолютно нищо няма място за притеснения ,защото без медецинско няма доказателства

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2fbc8f6d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Значи родителите на момчето ще те съдят, защото детето им не се оглежда като пресича вместо от малък да го научат, че трябва да се оглежда винаги, нищо, че е с предимство. Даже по пешеходните пътеки има надпис "погледни". Много хора вървят като коне с капаци, не се оглеждат, не се пазят и после като ги блъсне някоя кола обвиняват шофьора. Разбира се, че понякога и шофьорите са виновни, че не дават предимство или карат бързо през пешеходната пътека.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6cbda91361
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Виждам, че са допуснати само успокоителни коментари за автора, че момчето което е пресичало е виновно, а автора е невинен!? В правилника е записано, че всеки водач е длъжен да шофира така, че всеки момент да може да предотврати ПТП. Сам казва, че кръстовището е било тъмно и нищо не се виждало. Като нищо не се е виждало, защо предприема маневра неуверен? Тук и да се гадае полза няма, с нищо не може да му се помогне, затова най разумно е да се примири с факта, че е ударил момчето и по човешки да се споразумеят за някакма морална компенсация. Най важно е, че момчето е живо и здраво, но във всички случаи уплашено. Даже и само за това е морално да получи извинение и някаква парична компенсация, ако родителите му я искат, защото поне на психолог е бил, а това не безплатно. Стигне ли се до съд, разходите ще са много по големи, а както по горе някой пише, може и наказание от КАТ да има!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a05681a149
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До номер 8. Бих искал да те питам откога шофьор е длъжен да спре посредата на кръстовище без причина и да създаде предпоставка за ПТП зщаото евентуално там в далечината ще има засилен колочездач. Изпадал съм в доста подобна ситуация като на автора, един пич фучеше по тротоара и буквално се телепортира пред мен. В тая ситуция ме спаси това, че имаше котка на пътя и спрях заради нея. Погледнах в двете посоки на поне 10 метра от пешеходната и нямаше никой. За каква скорост говорим тогава? Същото е ти да си караш по главния булевард и покрайа всеки пешеходец на тротоара да наамаляваш до 10 км защото евентуално може да скочи н пътя сеш се. Кажи ми кво правим? Караме с 10 по главен булевард ли какво? и спираме на всеки завой нищо че насреща ни идва автомобил и ще ни удари. Извинявам се но наистина не сте виждали какво е това засилен колоездач. Може и автора да е направил някоя простотия, но просто след като той се е огледал какво повече може да направи? Обзалагам се че момчето е било на сумати метри ама като ги засилят тея колелетаа и се озовава пред теб за отрицателно време

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6cbda91361
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, дано не ти се случи, но с тези разсъждения, сигурно скоро ще сгазиш лука. Няма значение къде се намираш, щом има вероятност да настъпи ПТП си длъжен да спреш или намалиш скоростта, както ти си спрял за котката. За котка спираш, а за човек не, така ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker