Има ли смисъл? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121570)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли смисъл?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1056 пъти
Какъв е смисълът на живота според вас, защо сме тук, защо има живот? Интересно ми е да чуя какво мислят хората по въпроса. Аз смятам, че целта е да получим духовно извисяване, а не да трупаме кинти както хората смятат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: e71564cdb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Тая тема сигурно ще има 100-200 преглеждания и 5 коментара, защото не се говори за изневери и секс. Но има хора, като теб, мен и други, които се интересуват от такиав неща, задават си подобни въпроси и търсят отговори.
Много пъти съм се питал. Конкретен отговор не получих и не мисля, че има. Според за всеки човек животът има различен смисъл. Ние всички сме различни вселени, като се замислиш. Имаме различни мисли, цели и желания и е нормално да имаме различно виждане за света, в който живеем. За мен смисълът е просто да живеем, да сме тук и сега както се казва. Да усещаш всеки един момент, а да не го приемаш за даденост.
Времето, въпреки че за мен е илюзия, минава много бързо, затова трябва да живееш според твойте правила.
Няма конкретен смисъл. За мен е да бъда свободен в мислите и действията си, да не ме ограничава никой, да не ми поставят граници.
За някоя майка смисълът са децата и нищо друго. За някой други хора смисълът ще бъдат парите, а за другите приятелите и семейството.
Аз приемам живота като игра. И затова не робувам на хорското мнение и не правя нещо, което някой изисква от мен, защото така трябва или така се очаква да направя. Не се женя, защото видиш ли вече ми е време, нямам деца, ако не искам да имам, защото вече ми е било време и едва ли не е задължително.
Ще дойде момент, в който ще си на края на живота си и ще се чудиш защо бяха всичките тези притеснения, които си имал/а през живота си.
Тогава ще осъзнаеш, че всъщност наистина всичко е една игра. Накрая умираме и ще ни забравят, но живота си продължава. А темата за смъртта е вече нещо съвсем различно. Не мисля, че душите ни умират, но това е друга тема.
Парите не са нещо лошо. Дават ти огромна свобода. Те са само и единствено средство и нищо друго. Затова се казва, че не трбява да им бъдеш роб, но в същото време трябва да ги управляваш добре. Не бъркай богаството с духовна нищета. Да бъдеш беден е много по-пагубно и е истински порок. Бедността по никакъв начин не те извисява духовно, а напротив. Изкарва най-примитивните ти желания, зашото си готов на всичко, за да се оттървеш от нея.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1d74a54177
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз пък виждам, че така нареченото "духовно извисяване" също се продава. Всеки който твърди, че ти дава духовност си е обявил и цена за услугата, по този начин той самия "трупа кинти", от там твърдението че обикновенния човек не трябва да "трупа кинти" издиша.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9e1e9cb7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз смятам, че няма никакъв смисъл в живота. Живей, както ти си искаш. Щом ти омръзне, слагаш въжето и толкова!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 67c918a662
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   за всеки е различно, не е универсално
За някои са деца, за други кинти, за трети духовно извисяване, за четвърти ядене и пиене, за пети няма смисъл и живота е една игра на съдбата с нас.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: caa388c4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според мен сме тук, за да изживеем всичко възможно на земята. Душата ни слиза тук, за да може да има преживявания в тяло, защото тук е материята-накратко-да натрупа житейски опит, защото никъде другаде не може да преживее тези неща, освен, ако не е на Земята. И аз вярвам, че се връщаме тук доста пъти, защото човек не може да преживее толкова много само в един живот.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0052d95228
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Създадена е някак земята, създадени сме ние хората и просто трябва да живеем. А животът на земята е както ние хората си го направим.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker