Коронавирус ситуацията и ваксините - Какво е вашето мнение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Коронавирус ситуацията и ваксините - Какво е вашето мнение?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1278 пъти
Бих искал да създам нещо като анкета (тъкмо сме и на предизборна вълна), в която колкото може повече хора да си споделят мнението относно ситуацията. Ще ми е интересно да разбера как стоят нещата пропорционално, сигурно и на вас. Ще се постарая да изброя всички мнения, които съм чувал от познати и непознати, както и съответно своето.

Ще помоля модератора да одобри темата. Ще помоля и всеки за най-ясно просто да посочи номера на това, което подкрепя пък ако иска да си добавя и негови разсъждения по-долу.

Да подчертая, че нито подкрепям безрезервно вярващите на всичко чуто и прочетено без грам критическо мислене, нито подкрепям тези които не искат да спазват никакви мерки и дори не вярват че има такъв вирус (има и такива). Аз лично съм изкарал коронавируса.

Та обръщам се към теб, читателю:

***КАКВО МИСЛИШ ЗА СИТУАЦИЯТА КАТО ЦЯЛО***

1) Коронавируса е измама! Такова нещо не съществува, просто използват сезонните вируси и грипове и манипулират всичко по медиите. Абсолютно всичко е за пари и контрол!

2) Коронавируса е изкуствено създадено биологично оръжие, което по погрешка е било изпуснато.

3) Коронавируса е изкуствено създадено биологично оръжие, разработвано от много време и умишлено пуснато. Всичко това което се случва е планирано от "онези" и се целят много неща сред които масово подчинение на хората, икономическа криза, бунтове, нов световен ред.

4) Не знам какво се случва и на кого да вярвам, но определено има нещо гнило в цялата тази работа и нещата определено не са такива, каквито ни ги представят!

5) Коронавируса се е появил съвсем естествено от прилеп в Китай и от там пламна всичко. Медиите определено пресилват нещата и определено някои хора извличат полза от ситуацията, но коронавируса е натурален и няма заговор за "нов световен ред".

6) Коронавируса се е появил съвсем естествено от прилеп в Китай и от там пламна всичко. Медиите отразяват всичко точно и обективно, напълно им вярвам.

***КАКВО МИСЛИШ ЗА МЕРКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА КАТО ЦЯЛО***

1) Трябва да се спре с масовото всяване на паника от медиите! Всичко трябва да се отвори незабавно, защото хората вече се побъркаха, няма какво да ядат и не знаят как ще оцеляват. Не може да има такава несигурност за обикновения човек и абсолютно всичко да е коронавирус! Всеки има глава на раменете си и ще прецени дали е безопасно да ходи на ресторанти, магазини и т.н. но не трябва да се погазват основните човешки права!

2) Трябва да има известни ограничения от властите, ресторанти, културни събития и като цяло места, на които се събират повече хора не трябва да бъдат затваряни, но трябва да има засилен контрол и намален капацитет. Не трябва да ни налагат какво да правимм какво може и какво не, всеки си носи последствията за действията си и не живеем в диктатура.

3) Трябва сегашните ограничения да се запазят. Места на които се събират повече хора трябва да бъдат затворени.

4) Трябва държавата да бъде изцяло затворена, всички работни места да бъдат затворени и държавата да поеме издръжката на хората за кратък период от време, докато ситуацията се оправи. Без събирания, без ненужни излизанки.

5) Трябва държавата да затвори границите си, принудителна карантина за абсолютно всички, вечерни часове, смс-и при излизане от вкъщи, глоби и побой за всеки осмелил се да напусне дома си (и такива съм ги чувал...)

***КАК ОЦЕНЯВАШ ДЕЙСТВИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ДО МОМЕНТА***

1) Тотален хаос! Хората масове се чудят как да свържат двата края и какво да ядат, докато нашите спасители си играят на тука има тука няма. Напълно неадекватни действия в условия на пандемия! Никаква подкрепа за хората, както и с нищо не ни предпазват, само налагат абсурдни ограничения. В другите държави ти дават по 1000-2000, тук ти дават един ...

2) Ситуацията е сложна, може и по-добре но едва ли някой от нас знае какво точно да направи в такава ситуация и да отговаря за цяла България. Трябва да има повече подкрепа за хората

3) Напълно одобрявам и подкрепям действията на държавата, правят всичко възможно за хората и чисто медицински като мерки и като финанси. Аз съм добре и нямам никакви оплаквания.

***ВЯРВАШ ЛИ ЩАБ, СВЕТОВНА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ И ИНСТИТУЦИИ***

1) Категорично не, правят ни на маймуни!

2) По-скоро не

3) Не мога да преценя, има нещо съмнително

4) По-скоро да

5) Категорично да!

***КАКВО Е МНЕНИЕТО ТИ ЗА ВАКСИНИТЕ***

1) Нито е доказано че изобщо имат някакъв положителен ефект, нито е доказано какви странични ефекти имат. Една ваксина се разработва 5-10 години, а тази уж невъзможната я направиха за няма и година. Днес казват, че има имунитет и всичко е наред, утре се оказва че с тази ваксина се заразяваш с коронавирус, но няма страшно, в други ден се оказва че имунитета ти е изчезнал. Не бих се ваксинирал, нещо не е наред с тези ваксини определено! Кой знае какво искат да ни вкарат в телата, всичко е един цирк! Искат правят паспорти, да ни налагат забрани ако не сме ваксинирани и още куп лоши неща!

2) Имам сериозни съмнения за тази ваксина и за момента не бих си я сложил. Евентуалните позитиви са по-малко от евентуалните негативи.

3) Бих се ваксинирал, но не точно сега. Има много въпросителни. Мисля да изчакам 1-2 години докато нещата нормализират и тогава бих си сложил ако всичко е наред.

4) Категорично бих се ваксинирал и не ме интересува какво се говори в интернет! Слушам щаб, доктори и световната здравна организация!



Надявам се повече хора да отговорят на тази анкетка, сигурен съм че на всеки ще му е интересно да види какво мислят другите ако се съберат примерно едни 50 човека.
Също така да не остана назад ето какво мисля и аз по всеки въпрос, в хронологичен ред: 4, 2, 1, 3, 3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 85b9acd055
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Лично мнение и преживявания - Ковид не е измама, нещо много сериозно е. Преболедувах го, но майка ми е с кислороден апарат заради него в Пирогов поредна седмица, ходих в отделенията там и ставах свидетел многократно на хора буквално колабиращи пред мен от липсата на кислород, положението е повече от страшно. По 30 човека ги приемаха по спешност един след друг. Наложи се да моля хора да я закарат до там при положение, че беше в карантина защото от 112 ни казаха, че линейка най-рано след 6 часа ще пристигне. Ако бяхме изчакали щеше да е късно...
И друго - българина не взема нищо насериозно докато не го стигне, един познат си правеше майтап с Ковид, после почина от него...

Няма да отговоря на всичко, само на част от въпросите.
Въпрос : КАКВО МИСЛИШ ЗА СИТУАЦИЯТА КАТО ЦЯЛО ?
Отговор според мен - "Коронавируса е изкуствено създадено биологично оръжие, което по погрешка е било изпуснато."
Въпрос : КАКВО МИСЛИШ ЗА МЕРКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА КАТО ЦЯЛО?
Отговор според мен - "Трябва сегашните ограничения да се запазят. Места на които се събират повече хора трябва да бъдат затворени."

М. 27

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: bbd65dfaf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Въпрос: КАКВО МИСЛИШ ЗА СИТУАЦИЯТА КАТО ЦЯЛО?
Отговор: 4.
Въпрос: КАКВО МИСЛИШ ЗА МЕРКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА КАТО ЦЯЛО?
Отговор: Пак 4.
Въпрос: КАК ОЦЕНЯВАШ ДЕЙСТВИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ДО МОМЕНТА?
Отговор: 1.
Въпрос: ВЯРВАШ ЛИ ЩАБ, СВЕТОВНА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ И ИНСТИТУЦИИ?
Отговор: 3.
Въпрос: КАКВО Е МНЕНИЕТО ТИ ЗА ВАКСИНИТЕ?
Отговор: 1
Като цяло нямам търпение всичко да свърши. Не знам колко е истинска тази пандемия(вече не ми и пука защото има много смесени мнения за всичко), но искам да предпазя семейството си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 23b82ea3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   1-4,2-2,3-1,4-3,5-3 :Мъж на 20г от София Вече познавам 10 човека прекарали Ковид 19 и вярвам в вируса!!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3728fc3f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Много е дълго, но общо взето мисля че е дошъл вирусът по естествен начин - мръсните китайци ядат всичко, унищожават адски много животински видове и нямат никакъв контрол. Мерките са ОК, но хората не ги спазват масово - простаци. Ваксина съм си набила вече - вярвам на проверени изследвания, сериозни институции и доктори, не на анти-ваксът постове във фейсбук.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 92ad91b05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   3,4,1,4. Пояснение към отг. на въпрос н.1:"Онези" са правителствата на страните от Г-20. Не целят бунтове, подчинения и т.н., а целят хронично-болните, възрастните хора-пенсионери, тези , които не допринасят с доходи и данъци да бъдат елиминирани. Целта на това е икономическа-да се намалят разходите и социалните помощи, които държавите плащат по тези хора с години напред. Колкото по-малко , толкова по-добре. Това правят "онизи" с този изкуствено-създаден вирус.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b3864c9cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Защо не дават протестите срещу мерките в Германия?
Защо има пълно затъмнение, какво е всъщност е мнението на хората на Запад?
Защо упрекват българина, а в същото време навсякъде има скептици, не вярват и не искат да се ваксинират.

Всичко е бизнес, за пари и контрол.
Не ви четох точките, щото не ми е необходимо да следвам нечии мисли.

Интересно, а за починалите от грип досега не бяхте ли чували?
За пневмониите?
Та пневномиите отдавна са №1 за смъртност, номер едно.

Просто под Ковида вкараха всичко, всички белодробни заболявания.

Да не ви достигне пневмонията, жестока е. И кислородно дишане трябва, и специални грижи.

Така, че Ковидът е майсторски съчетание от реални проблеми и внесена отвън паника.
И пускането на такива теми си е чиста провокация, нищо че е замаскирана с някакво благоволение, ....
Спрете се!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a9295cc5b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   За вируса знам че го има, но съм против ограниченията. Всеки има глава на раменете, вече сме достатъчно информирани, така че всеки има правото да реши дали да се пази, как и до колко, рискът дали да умре от ковид е личен, който се страхува няма да ходи по заведения и магазини, има куриерски услуги, в днешно време не е нужно да излизаш ако те е страх. Все пак ако държавата толкова много искаха да се грижат за народа щяха още в началото да затворят границите и всеки пристигнал от чужбина да прекарва 15 дни в дадена група хотели примерно в златни пясъци.
Моя позната преди месец беше болна с леки симтоми, доказана с ПСР, сложиха я под карантина 15 дни, тя след 8 дни ми се похвали, по телефона, че ходила в голям хипер маркет, да се разходи. Казах й не те ли проверяват полицията дали си спазваш карантина, нейния отговор бе, а те днес вече минаха, та реших да се поразходя, ако се обадят за втора проверка, което е малко вероятно, казвам че съм в тоалетната, ковида нали има страничен ефект разтройство и така не ме карат да се показвам на терасата.
Отделно в България има 20% богато население за което за да не му пишат глоба му е лесно да подкупи проверяващ за маска не е никакъв проблем и да му пишат 300лв не са им проблем, а чувам че има и връзкари на които и написана вече глоба се изтрива.
Това което трябва да направи държавата от днес е да отвори всичко и да насочи средствата си само към здравеопазване за да може да посрещне в болница всеки здравноосигурен потърсил помощ и нищо друго. Ако насочи за здравеопазваме всички пари които ги раздава уж за спасяване на бизнеси и работни места ще могат да се бостатъчно болногледачи. Решението дали някой ще ходи на заведение или фитнес трябва да е лично, решението дали някой ще рискува да се самоубива чрез ковид трябва да е лично. Уж сме в ЕС за да можем да се придвижваме свободно.
Я помислете в ромските гета някой спазва ли карантина, носят ли маски в махалата, като живеят по 10 човека в 1-2 стаи и често ходят по съседите си, пазят ли се те колкото българите и защо за вече година ковид не са измрели до крак, след като и пари нямат за качествена храна, витамини, лекарства и добавки? Ако нямаше карантина и ние щяхме да сме получили техния стаден имунитет, те вече имат стаден имунитет.
За ваксините срещу ковид съм против, защото това не можем да го наречем ваксина. Не, не съм антиваксър. Но ваксина можем да наречем субстанция, която има антигени и ваксинирания въобще не се разболява, свидетели сме че се разболяват, продължават да ги карат да носят маски, били вирусоносители, ако имат антигени какви вирусоноситеили са? . За мен днес се правят опити върху прекалено много хора, ами ако се окаже, че има прблемна странична реакция? Трябва да минат поне две години за да се види има ли ефект, какви и колко са страничните реакции и те по лоши ли са от самата болест. Защото да си говорим честно смъртността е под 2%, над 85% го карат като обикновен грип и държавата не може да хване всички заразени.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d80cbca7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Отговорите ми: 5, 2, 1, 4, 3.

Аз: Мъж, във възрастова група 30-39 г.
Детайли: Мисля че не съм го изкарал коронавируса, все още не съм ваксиниран. Близки и познати са го изкарали, с различни интензитети. Имам и допълнителен коментар.

За ситуацията като цяло: "Нов световен ред" няма, но определено има решения от миналото, като например установяването на Федералния резерв в Щатите и властта, дадена на банките, премахването на златния стандарт за долара и т. н., което ни засяга икономически, на глобално ниво. С всяка криза, богатите стават по-богати, а бедните - по-бедни. "Дот ком" балона от началото на века, финансовата криза през 2007-8, сега коронавируса. Да си измисляме конспирации без никакви доказателства за тях само допринася към дезинформацията.
Конспирации всеки може да си състави, включително и аз. Дай да се пробвам: Китай се застреляха в крака преди 20-30 години с ограничението за едно дете на семейство. В резултат, в момента демографските им групи са изкривени, след 10-20 години ще имат повече пенсионери отколкото работещи и този ефект ще се засилва с всяка измината година. За какво да ги "хрантутят" и да си забавят икономическия растеж, когато могат да извадят вирусче от прилепче, да го модифицират леко в лабораторийка, и опа, проблемът е решен? Започнах с факти, завърших с дива спекулация - ето колко е лесно да си сложиш шапката от станиол.

За мерките и действията като цяло: Има логика в мерките... на теория, де. Идеята е, както са казвали и писали хиляди пъти, да се "flatten the curve. " Ако се препълнят болниците, ще стане още по-страшно. Ама в същото време тези мерки удрят малките бизнеси и особено обикновените хора по изключително брутален начин. За това по-нататък.

За действията на държавата: Пълен фарс. Абсолютен "фейл. " Дори системата ни за онлайн записвания за ваксини е пълна идиотщина. Записах се в един център, после се оказало че станало грешка и там ваксини не поставяли. Седмици по-късно - така и не го махнаха тоя център от списъците. По никакъв начин не помагат на хората. На една моя позната, целият й бизнес отиде в кофата. Кандидатствала в една програма дето уж щяла да й изплати 6 хиляди лева като помощ. Прави, струва, накрая изведнъж щели да й дадат не 6000, а 600... :)))) Мизерия пълна.
Не знам дали сте забелязали, ама нашия велик вожд досега само копираше какво правят на запад. Сега обаче? Когато целият свят върви към по-добре, а при нас е обратното? Глей как се лутат като кокошки без глави.

За мнението ми за ваксините: Който смята 1 по този въпрос е изключително заблуден. Коронавирусът неслучайно се нарича SARS-CoV-2 (ДВЕ). R&D от предишния SARS е допринесъл за по-бързото излизане на ваксини. В същото време обаче... Ами наистина повече време отнема тестването им. По-дълго време се чака да се видят странични ефекти у ваксинираните, и такива които се появят не след месец-два, а година-две МОЖЕ да има. Бих изчакал, ама не чак 1-2 години. Нямам вяра на АЗ, и тази липса на вяра датира още ПРЕДИ скандалите за нея - просто слушам какво ми говори един микробиолог-познат. Ако ще си сложа нещо през Април, ще е иРНК, иначе ще изчакам.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5eb9aab9b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   3) Коронавируса е изкуствено създадено биологично оръжие (вирус като всеки, който в един момент се е появил по естествен път, но е модифициран лабораторно), разработвано от много време и умишлено пуснато. Всичко това което се случва е планирано от "онези" и се цели: икономическа криза.
Нямам желание да развивам теза и ако на някого това не му допада нека ми хакне единичка.

Спазвайте физическа дистанция доколкото това ви е възможно. Всичко ще мине. Мисля, че примерно догодина по това време вече ще сме без маските.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a88c0c660e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   КАКВО МИСЛИШ ЗА СИТУАЦИЯТА КАТО ЦЯЛО?
2. Коронавируса е изкуствено създадено биологично оръжие, което по погрешка е било изпуснато.

Защо? Защото в Ухан има лаборатория точно за такива неща. Защото никой китаец няма да тръгне да злепоставя собствената си страна или да рискува животът си като казва, че е биологично оръжие изпуснато по погрешка. Става въпрос за оная китайка която е била научен сътрудник в Ухан и избягала в САЩ. Освен това комунистическите свине от Китай имат огромна вина за разпространението му по света, защото постъпиха в типичен за тях стил Ала Чернобил.

КАКВО МИСЛИШ ЗА МЕРКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА КАТО ЦЯЛО?

3) Трябва сегашните ограничения да се запазят. Места на които се събират повече хора трябва да бъдат затворени.

Мислех да избера 2 но ме спря това, че всеки трябвало да носи последствията от действията си. Е как някой ще носи последствия от действията си, като с неспазването на мерките засяга не само самият себе си но и околните? Просто няма логика в такова твърдение. Писал съм хиляда пъти къде е проблемът, но българинът се учи много бавно и от грешките си. Проблемът е в крайно недостатъчният контрол на местата където се събират и циркулират много хора в затворени пространства. Ярък пример за това за хипермаркетите. Това е основният инкубатор на заразата. Проблемът първо се състои в това, че от хората не се носят правилните маски. Правилната маска е KN95 задължително плътно уплътнена, без никакви изпускания(има и некачествени такива с по-къса скоба, които изпускат около носа). Но най-големият проблем е, че има страшно много индивиди които се размотават там с изваден навън от маската нос. Ако по закон имаше униформени разположени на няколко точки във всеки хипермаркет които да следят и да санкционират здраво за тези неща, днес нямаше да ни се налага да си затваряме държавата. Като други проблеми бих посочил масово ниската хигиена в заведенията за бургери, дюнери и други такива, където едни и същи ръце пипат нечисти предмети и пари и храната на хората, с което освен, че се пренася вирусът така, 99 процента от българите са пълни с паразити-червеи от всякакви видове и размери във вътрешностите, черният дроб и мозъка. Колкото до заведенията рискови са само дискотеките защото е бъчканица вътре и всеки говори на ушенце, иначе в ресторантите, ако има дистанция и се забрани на хората да говорят докато се хранят не би имало особени проблеми. Доброто проветрение е от ключово значение. Училищата трябва да останат на дистанционно, не само защото са инкубатор на вирусът но и на наркоманщина.

КАК ОЦЕНЯВАШ ДЕЙСТВИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ДО МОМЕНТА?

3) Напълно одобрявам и подкрепям действията на държавата, правят всичко възможно за хората и чисто медицински като мерки и като финанси. Аз съм добре и нямам никакви оплаквания.

Но съвсем не е за оценка отличен. Описаните пропуски в отговор на въпрос 2 са крайно сериозни.

ВЯРВАШ ЛИ ЩАБ, СВЕТОВНА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ И ИНСТИТУЦИИ?

4) По-скоро да (в щабът)

В световната здравна организация, категорично не. Това са тотални аматьори.

КАКВО Е МНЕНИЕТО ТИ ЗА ВАКСИНИТЕ?

3) Бих се ваксинирал, но не точно сега. Има много въпросителни. Мисля да изчакам 1-2 години докато нещата нормализират и тогава бих си сложил ако всичко е наред.

Ваксините имат обратен ефект в България. Дават илюзорно успокоение, което води до пренебрегване на мерките и бум на заразата. Малко хора ще се ваксинират, а ваксинираните имат защита само 6 месеца, като не е ясно през това време могат ли да предават заразата на други. Според мен определено могат. Непрекъснато се генерират и нови и нови все по опасни щамове от извадените от маските носове срещу които ваксината има доста по-ограничено действие.

Чорбаджията на курникът

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: eebd7a6697
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защо е тоя толкова малък интерес към тая толкова важна тема? Трябваше да има поне сто коментара досега. Какво правите бе хора? Това върви по новините от сутрин до вечер.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 23b82ea3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11 не сега горещата точка са изборите!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker