Как да спра да прекарвам толкова много време в интернет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да спра да прекарвам толкова много време в интернет
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 819 пъти
Писала съм тук за това, но сега ми е трудно.

Как се обсебих толкова много с интернет? Лесно. Като бях малка нашите купиха лаптоп(бях на 7) който все още ползваме. Първоначално нямахме никакъв интернет и социални мрежи. Нямахме нужда от тях. Но после ни се наложи и купихме рутер. Всичко почна с детски игри(аз лично играех момичешки(лакиране на нокти, подстригване на коса, куклени къщи и тем подобни) игри но от време на време разнообразявах). Не знаех какво е то фейсбук. Един ден, като бях 3ти клас баща ми ми направи и аз бях като "Какво е това?". Първоначално не го ползвах много, но си бях обсебена с игрите. Прекарвах 3 часа на компютъра, но лека полека почнах цели дни да прекарвам, НО можех да изкарам някой друг ден без технологии. Сега? Сега съм пристрастена. На телефона прекарвам 12 часа дневно и не мога и ден без технологии.

Имате ли съвети как да намаля това? Сега съм във ваканция и цял ден какво ще правя? Имам хобита, но мога да ги правя и пред екрана. Но как да намаля използването на технологии особено в условията на пандемия когато трябва да си седя вкъщи? Не ми казвайте да излизам. То животът ми е бил такъв и преди пандемията. Нямам приятели и никой не ми харесва. Просто имаме различни интереси и няма да станат нещата(а и според тях съм скучна и странна). Имам приятели само онлайн. Там поне има хора със сходни интереси. Но не мога постоянно да съм на телефона. Имам само 2 приятелки, но и с тях е така само дето ме приемат до някаква степен. А и не знам кога ще са на село. Те си имат и други приятели и като излизаме на групички въобще не е яко защото съм игнорирана. Просто ми дайте съвети как да прекарвам по-малко време пред екрана вкъщи. Мога да си поставя граници, но те стигат до там да не ползвам телефона докато не се наобядвам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 09de07a0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Хората масово са зависими и зомбирани от игри/социални мрежи и ала бала, защото тези развлечения разчитат да ти предоставят мънички дози допамин, само че често. Мозъкът свиква на тях и затова всичко друго ти става безинтересно. Така или цъкаш до следващото ниво в играта, или скролваш до следващия пост в социалната мрежа. И не можеш да се спреш.

Единственото решение е доста радикално и изисква огромно количество воля, но пък е ефективно. Заделяш си един ден, през който да не правиш нищо. Ама абсолютно НИЩО, разбираш ли. Без да гледаш в телефона, без да цъкаш дори на статусите, без да пускаш играта. Без да отваряш книга, да разговаряш с приятели, дори да чистиш и т.н.

По този начин мозъкът ти ще се преустрои. Един ден без допамин, еми, тогава ВСЯКО действие ще ти се струва доста по-интересно отколкото преди.

Мани ги тия работи да се самоограничаваш и т.н. Много добре знаем че няма да ги спазваш, какво се самозалъгваш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 624c09b14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Като имаш личен живот. Нямането на работа, задължения и т.н. те кара да висиш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 018ab775a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами, трудно ще оставиш интернет като си постоянно вкъщи. И аз в дните когато не съм на работа и съм цял ден вкъщи съм с телефона или пред компютъра. Трябва да се насочиш към нещо което те влече и ти доставя удоволствие , не може да нямаш такова което не е свързано с технологиите. Иначе такъв стана светът , че доста хора са така като теб но и не го имат за проблем, най-вече точно заради технологиите вече хората са много по-отчуждени отколкото беше преди 15-20 години. Проблемът не е в теб обществото стана такова.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker