Нормално ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нормално ли е?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1870 пъти
Според вас нормално ли е човек на 24 години все още да търси себе си, да няма яснота с какво иска да се занимава, да не му се пораства?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: ea4fac76f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Да, нормално е! Поне си наясно че, не си наясно.
Много са които просто хващат "вълната" на други и чак на 40 си признават пред себе си че, са нещастни, че са изгубили себе си някога назад във времето или изобщо не са си дали възможност да опознаят своята душевност, да мечтаят със своята си душа, а не да следват стадото и очакванията на други. Или пък още по- слабите които сами търсят мненията на другите че, да им угодят за "престиж".
Не губи детето в себе си- никога! Можеш (и трябва) да бъдеш детето, сериозният, улегнал мъж с ясни цели, веселякът без възраст...
Не бягай от себе си в търсене на модели които да следваш...те никога Няма да са ТИ!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8b4d21c3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Още с първия си абзац кандидатствам за единичка.
Лично по мое мнение много неща не са нормални. Но когато немалка маса хора не биха допуснали конкретна ненормалност да бъде коригирана, то има ли значение какво мисля аз. (малък пример - смятам, че родителите, които проявяват каква да е било форма на агресия към децата си трябва да бъдат строго санкционирани от закона)

Добре, на въпроса ти ще отговоря така: обикновено много хора си мислят, че знаят какво искат на възрастта, която си посочил, но доста от тях след 5-10-15 години разбират, че всъщност изобщо не са искали това, а нещо съвсеем, съвсем друго. Малко са късметлиите, които хем знаят какво искат още в 20те си (или по-рано) и след 30, 40 още продължават да искат същото нещо (това са такива, които обикновено съвсем несъзнателно, съвсем естествено, с лекота са успели да чуят вътрешния си глас, истинското си аз и така в този смисъл). Повечето хора в 20те си още не са излезли от третирането на родителите си (визирам конкретно на емоционално ниво), а и често са били третирани по някакъв токсичен начин (нямам предвид само агресия, но пък и тя има доста нюанси) и това им бърка в решенията, преценката, в изоборите, които взимат, в някои случаи води до загуба на увереност, ниско самочувствие и т.н.

Подозирам, че ти знаеш какво искаш, но просто нямаш смелост да го последваш. Насочиш усилията си върху това да развиеш смелост и не трябва да ти пука от грешки.
Има хора, които ще те критикуват, но знай, че на повечето от тях животът им (също) е общо взето манджа с грозде. Критикуват за да се заредят и утвърдят емоционално, да се разтоварят за момент от личните си проблеми, да се почувстват малко по и горе... и т.н. може доста дълго да се продължи това изброяване все с ей такива едни субективни работи. Абстрахирай се и давай смело напред!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 39c0b59e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Би трябвало да знаеш какви умения имаш след 20 години.
Може да е "да правиш вкусен хляб", "да умееш да рекламираш", "да ти се отдава интериорен дизайн", "да умееш да отстояваш/защитаваш нечия позиция". 'да правиш някакво изкуство с ръце", "да умееш да изслушваш", "да реагираш бързо в кризисни ситуации"

Просто на всички ни се иска таланта ни да е огромен и видим от раждането ни, но уви често не е. Аз до последно си мислех, че нямам таланти. Обаче след 20 осъзнах, че емпатията е моята сила.
Аз просто усещам, когато нещо не е наред и мога да успокоявам хората, когато има проблем. И това не е професия, но е полезно умение. (А понякога и проклятие, защото попиваш чужди емоции и се стремиш постоянно към хармония). След това съзнателно започнах да се интересувам от комуникация и това ме направи харизматичен човек, защото хората се чувстват разбрани.

А за професионално развитие е нужно да намериш професия, която би работил и да видиш какво ти трябва, за да правиш това. Ако не знаеш какво искаш да работиш прегледай каквото можеш обяви за работа или помисли за какви услуги те молят познатите ти, с какво ти може да помагаш на обществото срещу заплащане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: daa0a33963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ако беше се родил в. някоя държава на севрозапад, може би нямаше да имаш този проблем. Системата ни е такава. Излизаш уж образован, а в същото време напълно неорентиран с липса на елементарно познание и себепознание. Някой психолог сигурно ще каже, че причината е в теб и това донякъде е вярно, донякъде не. Истината е, че много малко хора осъзнават каква основна роля играе политиката и колко много зависи промяната на всяко едно същество в тази общност от нея. Колко важно е да се преборим с лъжата, корупцията, бай ганьовщината, простотията. Колко важно е да се наорави съдебна и образователна реформа. Реални нашето поколенуе може да направи така, че поне следващото да израстне нормално. Създали сме си много тъп филм и всички ние участваме в него и много от нас не могат да погледнат отвъд него, над него

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker