Понякога съжалявам че знам езици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Понякога съжалявам че знам езици
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1537 пъти
Някога да ви се е искало да не знаете даден чужд език? На мен ми е писнало от английския. Харесвам музиката им, но дотам. А относно Франция, дори и песните ми не са моето. Сега искам да уча два чужди езика, но ме е страх да не се разочаровам от културите им. Има и друг момент - ББ, разни ритнитопковци и звезди като плеймейтките не знаят никой чужд език а правят пари и от въздуха. За чий учих?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 29 дни
hash: 7f7192eb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   "На мен ми е писнало от английския. Харесвам музиката им, но дотам."

На кои, бе? На английския?

Иначе - не! Не съм имал такива проблеми. Вианги е добре, да знаеш чужди езици.

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: 414bf16ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Можеш ли да предложиш това, което имат плеймеитките? Фотогенична ли си? Умееш ли да флиртуваш, да манипулираш и да се продаваш? Можеш ли да правиш секс с мъже, които не харесваш физически или като характер, само защото имат нужните финанси?
Стиска ли ти да спиш с пистолет за самозащита до леглото, защото има опасност да те нападнат? Имаш ли топки или да се занимаваш със заплахи кражби и изнудване?
Не казвам, че е трудно, но просто не е за всеки.

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: ecf259d245
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   ББ е с образователно-научна степен доктор. Завършил е с отличие гимназия и университет, във времето когато това означаваше нещо. А пари не се изкарват с учене, а с умения, късмет, брак по сметка или с кражба. Та запитай се - какво наистина можеш. Езикът е просто инструмент.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: 54eabf3328
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Много хора по света живеят без да знаят чужд език освен майчиния си. Особенно хората в Америка, Англия и Германия, но те лежат на стари лаври. Техните прадеди са завладели света и са разпространили насилствено езика си по света, затова не им е и нужно да учат различен от майчиния си език. Нашите деди са разпространили нашия език без насилие, но ние не знаем как да се възползваме от това. Македонци, руснаци, сърби и много други народи говорят на нашия език без да бъдат наши колонии, доброволно са приели езика ни. Приемаме за вярна заблудата че езика ни бил славянски, дошъл разбирате ли кан Аспарух, превзел тези земи, захвърлил неговия език, научил и приел славянския за държавен, или може би е говорил на руски-славянски и затова местния му е бил близък, макар Русия да не е била още създадена?
Авторе дали знанието на езици ще ти помогне в правенето на пари, никой не знае. Но всички които си изброил че правят пари без чужд език имат други таланти, които най вероятно ти не притежаваш. Б има таланта да командва мафиоти, неговата хич не е лесна да спи с пистолет, ритнитопковците имат таланта да вкарват голове, плеймейтките имат талант да баламосват богаташи, ти какъв талант имаш че искаш да печелиш техните пари?

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: b24e7cd11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Това е една съвсем нереална и крайно малоумна тема!

Само ще ти кажа, че философИите, които си изложил, са категорично несъвместими с начина на мислене на хората, които знаят езици, а да не говорим, че дори и нямат място в него.

Едно съветче: докато главицата ти е заета с това да завиждаш на "ритнитопковците", плеймейтките и на не знам си кои още, ще си караш само на бббееееееееге...

ж33

 
  ...


...
преди: 3 години, 29 дни
hash: d6f530080a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Никой не прави пари от въздуха. Плеймейтките правят секс и плащат с това. Разни дето имат пари и не работят са наркодилъри и пр. А английски всеки знае днес, така че научи някой рядък език - виж кои се търсят и сядай и учи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: f72268d0f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Споко, съвсем скоро няма да има никакво значение дали знаеш езици или не...
Гугъл и подобните превоадчки вече са достатъчно добри, че да хващат и сарказъм, и идиоми.
Скоро ще можеш да говориш по телефона с приятеля си китаец, като ти му говориш на чист български, а той те чува на чист китайски и обратното (той ти говори на китайски, а ти го чуваш на български)...
Не повече от 10-ина години, според мен, а може би и 5...

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: 8aa277d01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да, отвратително звучат английския и френския, а първия за съжаление звучи от всеки ъгъл. И ни облъчват с глупости за робството на черните, сякаш България е имала колонии в Африка. САЩ са толкова заслепени от манията си за величие! Англичаните също, а е един мъглив остров. Френският пък е някакво мънкане и фъфлене. От масовите световни езици само испанският и португалският ми звучат добре. Франция и Англия нямат култура, Англия вече и хубава музика не правят.

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: f2e1aa2946
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И мене ме е яд. Нито можеш да отидеш в Англия или САЩ, нито ще те приемат на сносна работа без диплома от там. За какво ни е изобщо тоя английски тогава?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: 05b5ae7206
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има толкова много информация на английски за всякакви неща, че ако не го знаех и разчитах само на българския, сигурно щях само да чета клюки и да слушам чалга, защото на български има страшно оскъдна информация за каквото и да потърсиш. А на английски каквото и да търсиш има тонове информация, помагал ми е за учене, за намиране каквото ми трябва, абе за всичко. Влизам си в чужди форуми, където хората са много по-позитивни и любезни и наистина може да обмениш мнение и да поговориш с различни хора. Аз не знам ти какво си очаквал- да научиш език и да ти тупне на главата чекмеджето на Бойко ли. Ами не няма как да стане, езика е инструмент и ти помага за да постигнеш нещо, но сам по себе си нищо не ти носи. То може и 5 езика да знаеш и да не ги използваш или да не знаеш за какво полезно да ги използваш и наистина си си изгубил времето да ги учиш тогава.

 
  ...

...
преди: 3 години, 28 дни
hash: 7bcdeff7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Език се учи са достъп до чужда литература и общуване с хора. Това, от своя страна, дава възможност за по-добра/друга кариера или образование. За първи път чувам някой да учи, за да слушка някаква тъпотия. Ако за теб това изчерпва ползите на езика, тогава и аз не знам защо си губиш времето. Няма да обърна внимание на другите ти "разсъждения", защото са ми под нивото.

Едно обаче прави впечатление: сравняваш се с ББ, с плеймейтки, после ги наричаш ритнитопковци. Нямаш вида и вървежността на плейметките, нямаш и хитростта и устремеността на Боко, но ги споменаваш сякаш са ти под нивото. Ако те са ритнитопковци, познай кой е топката, която ритат. Ти, да. Това, че знаеш нещо, не означава нищо. Много хора знаят много неща, за които и помен нямаш. Въпросът е какво можеш да направиш с тези знания. Боко с гола тиква и мутренски напън премиер е станал. Ти, с два универсални езика, едно слушкане на музика си измъдрил, не щеш и нови да учиш, сакън културите да не паснат.

Не се сравнявай с по-успелите от теб, защото личи колко ти можеш. И на сребърен поднос шанс да ти се поднесе, пак ще се разревеш за нещо. Няма по-жалко от антиинтелектуализмът.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 7bcdeff7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №8,

Малкото ти мнение е много сладко, малки Ганьо. Но е само това: мнението на едно задръстено вулгарче. За французите пък твоето мьекане звучи като блеенето на овца с аутизъм. Не че въобще би им пукало, защото само някой с умствен дефицит би тръгнал от Франция за България.

Това за липсата на култура пък направо ме гръмна. Селянче мъничко, поне нещо освен пътните знаци чело ли си? Франция нямала култура? Юго, Балзак, Дюма, Стендал; Декарт, Паскал, Галоа, Ферма, Лаплас, Коши, Фурие, Лагранж. Това са само световноизвестни автори и математици. Англия нямала култура? Шекспир, Дикенс, Р. Фишър, Тюринг, Тейлър, Нютон. Нютон, селянче, НЮТОН. Ябълката, която го е докоснала, само тя струва повече от целия курник, в който си роден. Това са само част от техните интелектуалци. Ти кой си, че културни оценки да даваш? А, да - селският шут.

Ето затова сте ебавката на Европа и ЕС. Култура колкото една чалга, мозък колкото едно теле, но пак със селски претенции. Отрепки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 26 дни
hash: 18aeea83fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Знам английски. Чета картинки на английски по фейсбук, пиша си с чужденци, гледам сериали на английски от интернет без да трябва да чакам субтитри. Може и някой чужденец да си хвана и с него да си говорим на английски. Друг език не знам, не ми и трябва. Затова и след 7-ми клас се записах паралелка с професия, за да не уча много и 2-рия език(испански). Завърших с 5 по него, нищо не знам.

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 9b6d79a28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ами, като чета мнението на автора - научи сръбски и си слушай чалгата в оригинал. Щом нивото е слушане на песни, представям си и как точно знаеш английски, но това е друга т4ема.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 9a58988538
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз честичко се хващам, че ако "съжалявам, че знам език", това е българският. Особено когато съм в чужбина и наблюдавам изцепките на "нашенци".

Номер 5 е абсолютно права.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 8aa277d01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   15 и това го има. 14 - сръбския е гаден. Харесвам Немски, Чешки, Португалски. Гръцкия е малко цигански, но Атина е по-хубава от София с по-добри хора.

Автора

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 8aa277d01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Йежиш Мария! (Исусе Христе на много по-хубав език от английския) 11 и 12 Типичното злобно балканско чедо. Ето затова в чужбина всичките ми приятели бяха небългари!

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 18acd7a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Винаги е от полза. Аз дори завърших Английска филология, после магистратура и станах преводач, лингвист и учител по английски на деца от 1 до 12-и клас. Трудна специалност беше, но си струваше, защото благодарение на нея сега имам хубава и спокойна работа. Впоследствие се отказах да работя с деца, но повече ме влече да превеждам. Езика е красив и богат. Звучен. Френския още повече, но не съм го учила. Съпруга ми го говори и ми харесва когато звучи около мен. Красив език.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 дни
hash: 8aa277d01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   11 и 12 обори тезите на човека, а не нападай. Ти нали си безгрешен/на, типичен нарцисист. Ще ти отговоря по твоя просташки балканско-ориенталски начин: дришък!

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 7bcdeff7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До №17 (предишния №8),

Типичното си ти, чедо Ганьовско. Не аз разсъждавам на селски мащаб, не аз твърдя, че нацията на Нютон и Шекспир нямала култура. Пиши поне грамотно на майчиния език, култороложе. Кой колко е злобен е въпрос на гледна точка. Аз със сигурност не съм се озлобил толкова към няколко нации, че да им отричам постиженията и културата. Ако ще приравняваш всичката култура на една нация до изцепките им в медията или някой друг ненормалник, браво. Показва колко културен си ти. Не реви обаче, когато в теб испанците не виждат Вазов или Ботев, а поредното цигане, отишло за джебчийство.

Обригадо за уточнението, но дори не мисли, че бих общувал с някой като теб. Дори и приятелите ми в България са поне грамотни. Можете поне с авторчето да си гукате колко мразите английския и да се подпичквате на португалския. Ето, той има ново откритие: гръцкият бил малко цигански. Нека не му припомним колко езици (българският включително) взаимстват от този "малко цигански" език или колко по брой и проценти са циганите в двете държави; нека си и траем как ако питаш европеец за циганин, те се сещат за Румъния и България, а като им кажеш Гърция, се сещат за Аристотел и Евклид.

А фактите са си факти. Език се учи по много причини, носи и милион ползи. Ако отричаш език заради тривиален факт като беглите ти познания по нечия култура, не си прави труда. Все едно да не искаш да се учиш на цигулка, защото архитектурата на операта на ти допада. Лиготия, примесена с тъпотия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker