Нови избори 2021 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нови избори 2021
преди: 3 години, 4 дни, прочетена 1474 пъти
Здравейте, тъй като виждам че новите избори се печат, реших да питам аудиторията тук за кого мислят да гласуват на новите избори, няма да пиша всички партии, първо какво мислите за "ИТН", дали ще им се получи плана им за детрониране на "ГЕРБ" с този служебен кабинет на президента, от тук някой дали ще гласува за тях, а ако е гласувал преди за тях, с тези си действия дали пак ще гласува за тях. Следващите са "ДБ", те са следващите по потенциал, даже се обсъждаше възможна коалиция с "ИТН", дали бихте гласували за тях, представят се за Десни но като им гледам политиката, клонят към Левите, в партията има доста млади.
Нека да попитам за другите две нови партии, който имат потенциал да влзенат на идните избори, първата такава е на Божков "БНО", на тези избори имаха близо 3.45 %, малко им трябваше да преминат бариерата, както знаем Божков е един от най големите мафиоти в страната, бивш собственик на Национална Лотария, докато минаваше с подкупи си мълча, сега изведнъж е най големия потърпевш в страната, смятате ли че партията има потенциал за страната, пълна е с нови лица и са млади, или смятате че партията му е създадена за вендета срещу Бойко и "ГЕРБ". И последната партия от новите, която има потенциала да влезне е "Възраждане", партията на Костадин Костадинов, на тези избори имаше 2.89%, тя е изключително спорна, те са крайно консервативни, и са с Русофилска ориентация, обвинявани са че са Руски агенти и Рубладжии, разбира се няма доказателства, поне аз не съм чул Костадинов да казва някъде, че иска да ни връща в Руския МИР, или доказателства че ги финансират Руснаците, другия скандал беше за усвоявнаето на Субсидиите, в който Костадинов беше обвиняван че е обещал да дари Субсидията на партията, а вместо това я е използвал за негови цели, заради това бяха подсъдими но оправдани в последствие от съда, имат 7 одита и никой не бил показвал съмнения, накрая се оказа че уж бил обещал цялата Субсидия да дари, пък показа документ че дарил половината, демек е излъгал, вие какво мислите за тази партия, бихте ли гласували за тях. Както забелязвате, не съм писал за "ГЕРБ","БСП" и другите партии на статуквото, защото за тях знаем достатъчно, ако някой ще гласува за друга партия, която не е от тези за който питам, нека я напише, и последния въпрос ми е към подръжниците на "ГЕРБ", често чувам от хора който гласуват за тях, че те са по-малкото зло, може ли да се обусновете защо смятате така, защото има много скандали срещу тях от "Соджук гейт"до източването на Еврофондове ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 дни
hash: a8ca2cd4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз пък се чудя какво толкова ще се е променило за 3 мес., че резултатите да са коренно различни. Почти съм сигурен, че и след тези избори дори и да има известни разминавания в процентите, пак няма да има кой с кого да се коалира, защот при създалата се ситуация, единствения вариант е или ГЕРБ да има абсолютно мнозинство, което е невъзможно, или Слави да има значителен процент, че с Да, България и Мутри вън да направят мнозинство. А ако влязат и още няколко малки партийки, които бяха на кантар, съвсем няма как да стане, защото и те ще отчупят някой друг мандат и ще намалят влиянието на големите партии още повече. Аз не си представям Слави да се коалира с Божков например. А Възраждане имат меко казано странни разбирания и членовете им са същите интриганти и бивши участници в партии от статуквото. Не знам защо се правят на различни и светци. Единия даже го знам, че е обиколил няколко парти и където го огрее.

НО в едно съм сигуре, а именно, че Слави ще има по-голям процент и вероятно почти ще се изравни с Бойко, а няма да се очудя ако и го задмине. На хората им хареса, че мълчи и прави сечено на пожарникаря. Само че какво от това, като пак няма да има с кого да се коалира. А и Бойко вече не държи толквоа ЦИК, че да манипулира изборите.

За мен трябва президента да състави едно експертно правителство от хора без политическа принадлежност и всички да го подкрепят и това е. Иначе още 20 пъти да гласуваме, пак нищо няма да се промени на този етап. Но колко стабилно ще е ова рпавителство е друг въпрос, защото ако няколко партии му искат вот на недоверие, ще го смъкнат на момента. Но от друга страна това е добре, защото така може и да работят по-ефективно, като знаят, че всеки ден може да им е последен, а може и да крадат по-бързо, че и да ги изгонят да са се ояли достатъчно.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 29c3403931
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Не съм социолог, но струва ми се, че ББ постоянно се самоубива с почти ежедневните си брифинги. Дори абстрахирайки се от огромните скандали, в които е забъркан, на хората адски много започва да им омръзва постоянното му говорене, карайки се на някого и самоизтъквайки се как само той бил способен да управлява. А и ако се пресекат голяма част от схемите за купуване на гласове, процентите на ГЕРБ още повече ще спаднат. Няма да е лесно, но тази партия трябва да се изкорени, защото по мое мнение не е партия, а мафиотска структура.
ИТН имат към момента най-голям потенциал да го направят, но сами няма да могат със сигурност. Ще им е необходима подкрепата и на ДБ, както и поне още една партия - дали ще са Мутри вън или друга, предстои да видим.
Споменатите от автора са крайни популисти и трудно биха привлекли такава подкрепа, че да преминат бариерата.
А това с "по-малкото зло" е най-глупавия възможен аргумент за гласуване за дадена партия.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 06b9c03db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз ще гласувам за ИТН

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: a81accf93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   В никакъв случай за БСП, Слави Трифонов и партията му! За БСП няма какво да коментираме, ама това, че Слави Трифонов и "сценаристите му" са в политиката си е чист цинизъм!

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 8b232dca36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Абе всичките партии са филиали на БСП. Има голям избор - чисто БСП с издънкаджиите, младите бизнесменчета от БСП в нещо наречено ГЕРБ или кандидат-политици в други партии. За когото и да гласувате, все една и съща групичка ги командва.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 8ac85eea4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Гласувах за БСП. Всички ме разочароваха как не могат да се обединят срещу шайката на Баце. Но не желая повече той да управлява и пак ще заложа на друга партия, а не на Герб, за които се минах да гласувам 2009-та. Затова като видях, че ИТН са втори този път най-вероятно за тях ще пусна!

Вярно е, че всички са филиали на БКП и ДС, то има ли бизнесмен и живущ в баровски квартал да не е бил член на тях или ако не той - дядо му, баба, родители?! Риторичен въпрос. За Слави знам със сигурност, че не е обвързан, поне лично с БКП и ДС, а е момче от село, което успя да развие успешен телевизионен проект. Та е за предпочитане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: d892c7ed9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз като номер 4 със скептицизъм гледах към ИТН, обаче гледах два пъти по телевизията излъчвания от парламента с дебати и се убедих, че все пак ИТН са успели да привлекат и доста качествени хора... дори оня сценарист се изказваше далеч по-премерено и мотивирано от квачките от ГЕРБ Д. Атанасова, бившата на туризма и една друга устата жена, които просто повтаряха едно и също нещо и доводите им бяха чисто заяждане без разумно и логично да се мотивират. След като станах свидетел на незрялото "напреки" поведение на ГЕРБ дори се зачудих тая държава, колко по течението се е движила последните години и ако имаше по-качествени хора в управлението нещата щяха да са много по-добре! Определено ИТН ме спечелиха с поведението, премерените изказвания на представителите им! Най-вероятно гласът ми ще отиде при тях!

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: a0e3a10799
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз на изборите гласувах за ДБ, смятам и на новите да гласувам пак за тях.
Иначе не смятам, че новите резултати ще са по-различни.
Българина като цяло си пада по популизма, а ИТН си е популистка партия. Не че и ГЕРБ, БСП, Мутри вън не са популисти де.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 7927a4a6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Надяваме се глупаците, гласували за “ИТН” първия път, да се осъзнаят малко, защото това сега се случва само заради тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: f365487487
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Ще гласувам за ВМРО!!! Мисля,че трябва да бъдат в парламента. Има какво да покажат и са достойни българи! Не знам от къде това самочувствие от Тошко Йорданов и ИТН!! Нищо не направиха освен да си направят машинно гласуване ! Лично аз предпочитам бюлетина :) Къде беше Слави? Ще кажете ами Бойко Борисов! Добре,но Бойко поне говореше пред медиите!!! Той се е изпокрил и само зад фейсбук говори!! Не мисля,че отива на водач на нова парламентарна група да се крие така!

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 9f31023a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е вярно, че резултатите ще са същите. За този един месец много какво се случи. Преди всичко Слави Трифонов се дистанцира максимално от партията си. Предложи за министър председател световен шампион по шахмат в контраст със самата слава на партията му на "чалгари". Отделно неговата формация не е крайна като например ДБ, което му позволява да стигне до повече маси. Та те просто буквално нямат каквито и да е позиции по определени, важни въпроси, очевидно, за да не отблъскват хората. Със 100% вероятност ще бъдат първа политическа сила - въпросът е с колко.

Всъщност резултатите ще са същите за Мая Манолова, ДБ и ДПС, но не из за ГЕРБ и БСП, които ще отбележат исторически минимум. Божков вероятно няма да влезе, както и Възраждане, заради рекордната избирателна активност която се очаква, а и отлива на техен електорат към Слави.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 9170860f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Гласувайте си,после си умирайте в комунистическата клоака.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: d7eb5e6f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Герб не са по-малкото, а най-голямото зло! Стигнахме дъното с тяхното управление! Никога повече Герб!

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 9f31023a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   На предните избори не гласувах, но на тези ще подкрепя ИТН. Те максимално се доближават до моите виждания. Разбира се, за изключение на пряката демокрация, която си е чист популизъм. Обвиненията, че хората, които гласуват за тях, а и самата партия, че са чалгари е признак за тесногръдство. Аз никога не съм гледал шоуто на Слави. А твърденията, че е безотговорен са също безпочвени. Нека щом всички толкова много искате стабилност, си направете една коалицийка ГЕРБ-БСП и си управлявайте спокойно 4 години. В началото ги наричахте ту патерица на ГЕРБ, ту на БСП, а сега били безотговорни. На ИТН им даваха да са червърта политическа сила, а се оказа, че са втори. Сега ги дават втори - но истината скоро ще излезе наяве.

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 55e670cce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   10, значи като не даваш пълна власт на тиквата, си глупав? Напротив хората се изкефиха, че го направиха за смях и на пук на мутрата ще гласуват още повече за Слави.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 дни
hash: b26dfb9fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз пък съм фенче на Атака

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: 536bbc0a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Гласувах за БСП и въобще не съжалявам с избора си. Те са единствената партия която мисли за хората. А популистите от ИТН са поредната патеричка на ГЕРБ. Защо никой от новите политически "ангели небесни" не подкрепи мораториума на БСП още в първата седмица, а го протакаха и направиха нов чак след няколко дена (ИСМВ). За преизчислението на пенсиите също. Видя се как гербаджиите ръкопляскаха и се смяха в залата когато оная председателка на парламента ПКП 2 не пожела да се гласува процедура за това предложение. Със този егоизъм няма да стигнат до никъде. Също така адски наивно ми се струва някой да си мислят, че герб нямали даже да изкарат 10 % само след няколко месеца. Да, президента има правомощията да назначи нови министри, също така и
да организира и едни по-честни избори, но не и цялата тази администрация в областните градове, където управлява герб. Изборите 2017 бяха със служебен кабинет но какво стана... имаха повече от 1 000 000 гласа. Каква е идеологията на ИТН? Защо не дават изявления в медиите? Защо Слави има същите маниери като тиквата да пише от фейсбук? За жалост ще го върнат на бял кон и пак ще има едно олеле мале.
П.П И стига сте причислявали БСП като статукво.
М21

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: de93134f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Само Бойко оле! За мен Бойко си е най големия мъжкар и не мога да си представя да гласувам за друг. стига с тия лъжи по телевизиите

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: c1bf9366e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   10, какво се случва сега? Че за първи път от 6 години Бойко Борисов не може да сформира правителство? Че бе въведено 100% машинно гласуване?

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: be8ec00bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Според мен при едни евентуални нови избори ИТН ще са на първо място. Просто всички видяха ГЕРБ разклатени и осъзнаха, че шансът някой да ги събори е голям. Като добавим и че на всички ни е писнало от мутренската структура ГЕРБ и неадекватното им управление и членове нещата клонят все повече към промяна. Очаквам доста хора, които са гласували за други партии на миналите избори да подкрепят ИТН с цел да бутнат ГЕРБ, защото осъзнаха, че това е напълно възможно и искат промяна. Дали ще се случи е друг въпрос, но сме длъжни да опитаме. Време е това некадърно управление да се махне. Не става с мрънкане и чудене какво евентуално ще стане. Ако и хората, които се жертваха за свободата на България преди време се чудеха какво евентуално може да стане ако отидат да се бият, каква ли щеше да е реалността днес? Видя се, че почти никой вече не вярва на ГЕРБ. Официално за тях са гласували около 830 хиляди, което не е и 15% от населението! Като се замислим, че администрацията, която е около 400хил. под строй техните семейства са гласували за ГЕРБ, дали има хора, които реално подкрепят ГЕРБ и вярват, че правят нещо добро или просто всички са интересчии и страхливци? Дори да вземем само половината администрация половината членове на семейството им цифрата пак ще е около 300хил. Като към тях добавим и поне 200хил. купени цигански гласове и още поне 50-100хил. неадекватни пенсионери, които не знаят къде се намират и си продават гласът срещу грандиозните 50 лева какво излиза? Излиза, че реално за ГЕРБ масово гласуват интересчиите, хората които си продават гласовете за 1 кебапче и още 200-300 хиляди заблудени човечета, които си вярват, че в България някога е имало демокрация. Аз ще гласувам за ИТН, но въпреки това не я виждам като партията, която е способна да изкорени мафията и да стегне държавата (Дано да греша). Единствените партии, които за момента ми се виждат нормални са ИТН и ДБ, но на вторите им нямам особено доверие, дано да променят мнението ми с действия.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 дни
hash: ae92054533
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Шофьорчето Борисов дори не се появи в парламента. Джипко Бибипко е една страхлива мишка, която таи много омраза, с която залива обществото чрез всекидневните си фейсбук стримове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 дни
hash: ae92054533
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   18, Корнелия Нинова е агент на ЦРУ. Виж в речника какво значи статукво и се образовай малко. Ако за теб стогодишнина партия не е от статуквото :/

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 0bef7c930b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   ГЕРБ, БСП и ДПС, няма какво да ги коментирам, но понеже, не симпатизирам нито на чалкаджиите на ИТН, нито на мекедонистите от ДБ, съм за Изправи се - Мутри вън.
М, 21

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 649203be5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Комбайнеро и пак Комбайнеро!Без напъни и крясъци ги направи на мати маскара.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 дни
hash: 536bbc0a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   23, Хаха а ти това, че Нинова е била агент, да не си го чел в ПИК.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 4b1d617a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   До 23. Казваш, че Корнелия Нинова е агент на ЦРУ. Истинският агент на ЦРУ е Бойко Борисов, най-тъпият министър-председател, който България някога е имала. Ти си политически СЛЯП или си някой от самата партия ГЕРБ. Как може да си толкова НЕВЕЖ. Толкова прост политик не съм виждал в България. Освен, че е прост ами е и тотално неграмотен, а да не говорим какъв език има. Ако някой политик заслужава тъмничен затвор, това е само отвратителната мутра, дебелоглавия, отвратителния Бойко Борсука.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 98e1430418
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Ще гласувам за ДБ!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 часа
hash: b64a04793a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Не съм гласувал на избори от президентските(Петър Стоянов) и не се интересувам от политика. Все ми е тая дали е бойко или мойко на власт. Аз пари си изкарвам честно и достатъчно, не ме бъркат законите нито данъците нито цените на тока/горивото.. така че последните 15г. си живея добре.
Но като видях, че тоя смешник Слави има партия и простия народ ходи да гласува за него.. се реших отново да гласувам. Не виждам смисъл да гласувам за малка партия, затова ще е за прекия му конкурент. Не съм фен на бат бойко, ама .. слави ли бре хора?

 
  ...
преди: 3 години, 1 час
hash: a8ca2cd4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   29, аре стига, бе човек. Това е тиквата. Ти сериозен ли си? Мазохист ли си, какъв си? Или тотално не си чел новини последните 12 г.

 
  ...
преди: 3 години, 18 мин.
hash: e3ff949c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Виждам, че много хора са се хванали за Слави като удавници за сламка. Въпросът ми е - С какво точно Слави е по-различен от Бойко, когото всички наричаме "мутра"?
Нима не помните, че дълги години Слави беше пръв приятел и "клоун" по партитата на СИК и ВИС, беше и пръв приятел със същия този Бойко. Открито афишираше приятелството си и с всички митични мутри на прехода. И с какво се е променил днес? Аз лично съм го вижда да се придвижва с кортеж отдва джипа и поне 5-6 човека охрана....замислете се що за човек се нуждае от подобна показност?! От какво се страхува? Какво иска да покаже? С какво това го отличава от начина на държане на разни Маджовци, Маргиновци, Жоро Илиевци....А си представете ако вземе властта какъв цирк от 90те ще наблюдаваме.
От друга страна, идва безобразното му отношение към собствените му избиратели. Едно е да си "твърд" и да си отстояваш принципите да не се коалираш с определени партии, а съвсем друго е презрително да комуникираш с хората през Фейсбук и с някакви любителски клипчета с телефон от мазе. Той дори не благоволи да излезе пред хората и да им обясни за какво се бори и защо няма да направи това или онова. Вместо това пращаше Тошко, който с тоталната си липса на харизна и дребнавата си заядливост и конфликтност, по-скоро навреди на имиджа му, отколкото помогна на партията.
Онзи ден Слави даде интервю по радиото, от което отново не стана ясно какви са му възгледите и какво смята да прави, ако дойде на власт. Масово хората ги вълнува състоянието на техния портфейл и на държавата като цяло, а не това дали Слави щял да се коалира с някой и какво мисли за Русия. Аз от него освен най-общ див популизъм, нищо не съм чул за икономика, пенсии, здравеопазване, образование...Излиза, че всички хора са запалени по него само защото е "нов", "мъжкар", "гледа лошо и се заканва" и са го "гледали по телевизията". Той реално не предлага нищо конкретно на избирателите си.
Чудя се как не ни омръзна от подобни измислени герои. То не бяха царе, Барековци, Яневци, Марешки, Воленовци...сега и тази намръщена чалга мутра. Но както се казва - Каквото сами си направим, друг няма да може. Българите сме доказали, че трудно си вземаме поука и все си мечтаем за митичния герой, който да ни оправи....но както и в живота често се случва, когато си мечтаеш някой да те "оправи" и магически да те отърве от проблемите ти, оправянето се случва освновно от задната ни страна.
С казаното горе по никакъв начин да агитирам за ББ. Той продължава да си е един мафиот, която обаче успя да се впие в държавата и доста успешно да я източва 10 години. Аз лично съм дясно ориентиран човек и винаги гласувам за десни партии,в случая за ДБ. Мисля, че те, въпреки доста слабите си лидери и доста заиграване с популистки леви идеи, все пак са някаквъв остров на нормалноста и трезвото мислене в България.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 мин.
hash: a8ca2cd4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   31, щом и двамата са мутри, какво значение има кой от двамата? Те всички са мутри. По тая логика Бойко докато не пукне, не трябва да го сменяме ли?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 35b3c4f7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Досега съм гласувал само веднъж на едни президентски избори, а съм на 41 години съм, т.е. реално можех да гласувам за първи път на парламентарни избори, когато спечели Царя, а на президентски, когато Първанов спечели първия си мандат, а за местни не си спомням тогава кога имаше точни избори, но да кажем около 2000-та година. И не мисля да гласувам и на тези през юли. Смятам, че които гласува ста ва съучастник в това, което се случва след изборите. А то, за съжаление, в България винаги се изражда и става това, което всеки знае. Дори и някой да има добри и чисти намерения, в крайна сметка се стига до това, че който е станал на власт (или опозиция (често привидна)) да злоуптреби с властта за собствени негови, партиини или интереси на групорвки близки до него. Затова, смятам, че който и да управлява състояниети на държавата и гражданите няма да се подобри.
Малко за всяка от партиите. ГЕРБ, БСП и ДПС няма какво да ги коментираме, те са ясни. За тях постоянно се говори и се знае много добре за обвързностите им една с друга и с този или онзи олигархичен (мафиотски) кръг и бизнесмен.
ИТН не знам защо хората ги мислят за някакви носители на промяна, след като те и те са същите. Явно хората имат слаба памет и не си спомнят как Слави и хората около него бяха хора на Илия Павлов и Мултигруп през 90-те, след това на Божков, лансираха за президент Меглена Кунева, която си е една национална предателка, заради отказа да се бори за първите четири реактора на АЕЦ-а.
ИСМВ са някакви стари и изтъркани кадри, като Дончева и Манолова плюс онзи Хаджигенов, който е толкова жаден за власт, че два пъти се самопредлага за министър и министър-председател, без никой да го е канил.
От тези три партии най-неприятни са обаче Демократична България. Христо Иванов, е човек и той на Божков и се прегърна с ДПС на Росенец, но иначе е най-големият демократ. Пази Боже. Въобще как може да има партия, която е наследник на Костов и да влиза в парламента е непонятно за мен. Партия, в която едно от лицата е Атанас Атансов (ченге, верен кадър на Костов), просто не е истина. Вили Лилков и Найден Зеленегорски. Според мен те са най-неприятните, защото постоянно повтарят: "Ние сме партия на обрзованите, десните, умни и хубави хора, а вие другите сте прости, неграмотни и необразованите". А всъщност са алчна сбирка на хранилка при олигарсите Прокопиев, Саша Безуханова, Америка за България и сие. Та от тази партия депутати станаха Кака Цона (Антоанета Цонева) и Мартин Димитров плюс евродепутата Раданчо??? Как въобще е възможно това? И после защо не гласувам, е за тези хора ли? Хора - тотално дискредитирани, които в една нормална държава биха били или в затвора или дълбоко в миманса, но в България са в Народното събрание и въобще във властта. Лошото е, че с добри каузи, като незастрояването на Пирин и включването на Тома Белев и Борислав Сандов към тях, много млади и наистина интелигентни хора с идеали, но за съжаление подведени и заблудени ги подкрепиха. Пиша най-много за тях, защото се представят постоянно колко са добри, а всъщност са вълк с овча кожа, за другите си знаем че са си вълци и искат само кокала, те даже не се и преструват.
Какво би могло да се очаква на новите избори през юли. Не вярвам, че двете малки партии, за които говори автора, ще успеят да си увеличат процентите до там, че да минат 4. ИСМВ според мен отпадат, защото избирателната активност, по всяка вероятност в чужбина ще бъде по-голяма, а това не е в тяхна полза и просто ще потънат. В чужбина най-много гласове ще получат ИТН, Демократична България, ДПС и ГЕРБ, те за това и премахнаха ограниченията, което не е лошо. Патриотите ще се обединят и ще влязат на мястото на ИСМВ - просто в името на общата си цел (да бъдат в парламента ще се реазберат някак си). Както за огромно съжаление напрвиха т.нар. демократи. А колко добре си беше, когато не се търпяха взаимно, но явно 4 години извън властта ги направи твърде бедни и гладни и забравиха за егото си. ДПС, Демократична България и БСП ще запазят сегашните си гласове (е може и да има по някой и друг процент промяна и да се разместят, ама това не е толкова важно). В една културна държава след цирковете през този един месец в Народното събрание би трябвало да има отлив на гласуващи за ИТН и ГЕРБ, но това е България и няма да се случи. Ако някой в Германия изрече от трибуната на Бундестаг-а по адрес на канцлера "Джипко Бибитков" или други бисери, като "Поцинкова кофа", "Слушайте биографиите и сами си правете изодите","Мутри" (Веждито към ИСМВ), "Сестра Галева" (не си спомням кой от ГЕРБ), то това означава минимум едни 5 % надолу на следващите избори. Разбира се, това арогантно, цинично и най-общо казано простоашко поведение само носи дивиденти у нас. Затова смятам, че вместо да носи негативи мълчанието на Слави, нежеланието да се поеме отговорност и простошкото поведение на лидерите на ИТН, само им носят ползи и смятам че увеличат гласовете си. ГЕРБ ще загуби още и може да се достигне дори и до ситуация, при която да са дори втори, което също им е много имайки предвид какво се случваше със страната по време на управлението им. В крайна сметка правителство ще се състави, трудно, с уговорки, даване на постове и извиване на ръце, но ще се случи, защото три избори в рамките на една година е като самоубииство. Правителството ще бъде ИТН-Демократична България с мълчаливата подкрепа на БСП и ДПС. Не вярвам да има кардинални промени за страната. Пак ще си бъдем най-бедната и най-корумпирана страна. Като нещо свежо и позитивно (все пак, когато има нещо хубаво задължително трябва да се спомене) е Ива Митева и Мика Зайкова :)
Лошото е, че не виждам решение, което да доведе до реална промяна. Може би преврат, вместо протести и управляващи да станат хора на по 30-40 години без партиино (във всяка една от досегашните партии) и ченгеджииско минало (защото на тази възраст просто няма как), по възможност с образование извън България. И разбира се нов Народен съд (е без убииства, но със затвор за по 4-5 години, колкото е един мандат и конфискация на всичкото имущество, до което се има достъп, както лично, така и на най-близките им роднини и на фирмите им).

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ef674dfd8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Трифонов и аверчетата му са ултра либерали. Няма нужда да говори за пенсии и другите битовизми, които ги касаят хората. Щото те зависят от политическата система. Тя е зададена като дойде Костов на власт. Той изцяло възприе без никаква оспорвания и противопоставяния неолибералния модел на икономическо развитие. Той в България няма да се промени или смени поне не и без световни изменения.
Тук е последната дупка на кавала. Затова яко всички и особено банките те обират.
В САЩ няма такси и банките не крадат така хората, както тук. Номерът е да се бяга към центъра на капиталистическата сисмтема. Там баницата е по-мека. В периферията, където са колониите като България е диво, зло и жизнеопасно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 84037810a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   "В САЩ няма такси и банките не крадат така хората, както тук. "

Досега не ме е крала банка. В интере на истината, не познавам човек, който да е бил окраден от банка.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8f65cdde0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   До 34, много ми е интересно какво имаш в предвид под "Банката те обира"?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker