Гоня ли вятъра? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Гоня ли вятъра?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 791 пъти
Привет на всички!

Искам да се обърна към вас за съвет/ мнение относно начинът, по който трябва да постъпя.

Поставена съм пред ситуация, в която да избирам между сигурен доход от работа, която не ми харесва в родния ми град, сиреч вкъщи, и сезонна работа, която ми доставя удоволствие.

Без да навлизам в подробности ще кажа, че три години работих сезонно по морските и зимните ни курорти. Благодарение на пандемията вече година съм в родния си град, където работя като продавач- консултант във верига хранителни магазини. Повечето от вас знаят, че работата е тежка, мръсна и неблагодарна. Плюсовете й са, че за града, в който живея получавам добра заплата, вкъщи съм си при семейството, имам сигурен доход каквото и да стане. Аз не съм мързелива, напротив работя здраво, каквото и да върша гледам да е на ниво. От известно време насам се чувствам, че не съм на място, не съм щастлива, ходя с нежелание на работа. Бих искала да допълня, че наскоро започнах връзка с готино момче, с което се разбираме перфектно.

Струва ли си да зарежа сигурната, но тежка работа, домът и новото гадже? Смятате ли, че гоня вятъра като искам да работя и живея като номад по квартирите в чуждите градове? Странно ли е, че ми харесва да съм тук и там, да бачкам по 12 часа по заведенията, да съм навсякъде, и същевременно никъде?

Благодаря за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 966da3a6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Отиди да работиш на морето, а момчето ти ще ти идва на гости като имаш почивни дни.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9541af2ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Никак не е странно даже, разбирам желанието ти за движения и промени, нови емоции и "различен въздух" т.н.
Бях подобна. Само дето разширих работните си походи и обиколих голяма част от Европа. Установила съм се отдавна в една от страните, но при всяка възможност дори за кратко пътуване и промяна на обстановката- хващам пътя :)
Авторке, върви и си работи сезона където искаш. Имаш дом в който и без това ще се върнеш, момчето ти може да идва да те посещава. Пък и ако един сезон не изтраете във връзка от дистанция...то каква връзка ще е.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a13c7bff0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Човек за да прави големи крачки напред, трябва постоянно да излиза от зоната си на комфорт. Аз на 19г. напуснах бащиния дом с една риза на гърба и 80 евро в джоба. Просто исках да живея на запад като бял човек това ми беше най-голямата мечта.Без език, без квалификация, без познати в чужбина, просто заминах. Минах и 9-тата порта на ада, но сбъднах мечтата си. Сега съм поданик на скандинавско кралство. Имам си собствен дом, бизнес, приятели, сигурност, свобода. Ти си страхлива, и не смееш да излезеш от зоната си на комфорт. Още в зародиш ментално си обрекла твоята крачка към по-добра промяна на провал.


Стой си при мама и тате. Ще бъдеш цял живот хамалин в Кауфланд от сутрин до вечер. Момчето ще ти направи две деца, няма да смогваш и с домакинство и с деца и с тежка физическа работа. Той няма да смогва да те издържа с осемстин леа, ще почнете да се карате за битовизми, ще те напусне и ще бъдеш самотна майка на две деца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e13d80714e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До номер2. Моят проблем не е за един сезон, а по-скоро, че ще поискам да има и следващ. Грешна ли ми е представата за живота като цяло, че искам да се местя от място на място и това не ми омръзва?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c30be8c9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не казваш на колко си, не казваш дали ти е ок да си вкъщи и тн. Като цяло за мен подобно поведение не е особено отговорно, още повече, че си си намерила и приятел. Хората дето казват "ако не изтраете във връзка от дистанция.. каква връзка ще е" просто не разбират как работят връзките за повечето хора. Да не говорим, че много често сама жена на морето ще я свалят яко и може да се поддадеш. Така че от това, което си написала изглежда, че не ти пука особено за връзката. Абе направо късайте, напускай работа и ходи да бачкаш на морето. Явно такива хипарски изпълнения си те влекат.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9541af2ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, 2 съм, ами чудесно! На мен ми се случи така че, намерих моята сродна душа и с него също си попътувахме доста преди да се установим окончателно на един красив испански остров.
И сега опитваме да пътуваме при всяка възможност, но вече повече за удоволствие въпреки че, моята работа специално е такава, че е възможно да реализирам някой бърз проект в страната която посещавам. Случвало се е също.
Млада си, пътувай, работи си, развивам се, пътувай още и още щом това е което искаш и те прави щастлива. Може с времето и твоят приятел да се присъедини, може пък съвсем натурално да се разделите и да срещнеш друг, това само времето ще покаже.
Но ти трябва да следваш твоите си мечти, цели, неща които те удовлетворят и те карат да живееш по- щастливо.
Разпери смело крила и екпериментирай живота с радост!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 891f543919
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Новото винаги е по-добро от сигурното старо, което е стагнация в живота ти.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9d431fab89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз не бих го направила, но теб те съветвам да последваш мечтите си. Защото после като се омъжиш и дойдат децата, няма да имаш възможност да водиш номадски живот. Работи каквото ти харесва и където ти харесва. А ако приятелят ти те обича истински, ще намерите време да се виждате и любовта ви ще издържи на разстоянието.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bf24b51206
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен прави това, с което си щастлива. Имаш време да усядаш и да мислиш разумно. А защо не учиш нещо, щом си сериозна и работлива.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e13d80714e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 5. На 23 години съм, уча в университет специалност, свързана с туризма. Вкъщи се чувствам спокойна, помагам с къщната работа и то много, тъй като родителите ми работят редовна смяна. Именно затова се чувствам един вид длъжна да остана тук, за да има кой да помага с работата вкъщи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker