Някой, който предпочита хълмове пред планини и равнини? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Някой, който предпочита хълмове пред планини и равнини?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 657 пъти
Някой който предпочита хълмове пред планини и равнини?
Много хора харесват планините, особено високите като Алпите, Пирин и Рила. Други харесват равнините и долините. Но на мен най-много ми харесват хълмове, плата, редуващи се с долини. На баканите няма много такива места, защото или са равнини и низини или високи планини, но ми харесва Стара планина и предбалкана, хълмовете около Варна. Има ли други, които предпочитат хълмист релеф пред еднообразната плоска земя или прекалено нагънатите високи планини? От София съм и честно казано Витоша ми задушава гледката някак си както е надвиснала над града, предпочитам кварталите, гледащи към Стара Планина, която е хем по-ниска тук, хем по-далеч.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 975037a537
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Да, баща ми харесва. Аз харесвам също, но и планини, и двете. Не ме кефи равно и като погледнеш, край да няма. Ние имаме къща в едно село близо до София, но и точно до Стара планина. Супер е, точно хълмисто наоколо, както и планината близо до теб, а София или друг голям град не се вижда.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e3f56e48d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Хълмовете в Пловдив са страхотни и неслучайно са любимо място за разходки и отмора на жителите на града. Удобното при тях е, че всеки е много различен от останалите и си има свой чар. Освен това, са разположени в самия град и ако се намираш в центъра на Пловдив или западно от него, е лесно буквално за минути да се озовеш на някой от хълмовете. Така бързо можеш да се озовеш на чист въздух сред природата, далеч от шумотевицата на колите и хората. Десетки хора тичат сутрин (и не само) нагоре по двата най-големи пловдивски хълма или развеждат кучето си. В южното подножие на Младежкия хълм има и детска железница, която редовно се използва от майки с деца, но и възрастни, за да се качат с влакчето до половината височина на хълма откъм северната му страна. Също на Младежкия хълм на 200 метра от детската железница, на голямата поляна в южната част отвъд горичката, почти цяло лято в почивните дни (и някои от работните такива) се организират безплатни концерти вечер, плюс увеселителен парк и десетки маси и столове, на които посетителите да се почерпят със скара и бира. Ето на това видео показват това, макар че е в по-ранно време и няма все още толкова посетители:
https://youtu.be/N-svrV25Jtg

Не ти трябват коли, за да се насладиш на всичко това - просто палиш кракомобила и след броени минути си насред тишина, далеч от цивилизацията; но и също така достатъчно близо до нея, че след още няколко минути пак да си в градската среда.

Гребната база също е много посещавано място за отдих и спорт, особено лятно време привечер, когато прохладата му и дългият над 2 км воден канал създават приятна атмосфера. В съседство на нея е парк "Розариум", който е на практика гора с поляни и находящи се там детска площадка, затворена площадка за разхождане на кучета и малък полигон за планински велосипеди.
Естествено, Градската градина до самия централен площад и намиращите се в нея Пеещи Фонтани и детски площадки са любимо място на всички пловдивчани.
Друг посещаван парк е Лаута в съседство с квартал "Тракия", който също има много добре развити детски площадки и места за разходки.

През лятото на 7-8 места из Пловдив в някои дни се организират и безплатни летни кина на открито из поляните, където се прожектират предимно европейски и български филми.

Ето това видео горе-долу дава представа за разнообразието от места, на които човек може да намери бърза отмора, макар че набързо показват само един от хълмовете и част от гребния канал, без парковете около него.
https://youtu.be/aOSO7HKcujU

И още две други:
https://youtu.be/7F5A_2tjDuM
https://youtu.be/4_zoB1gjc1Y


- Кифлоприземител

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker