Болно ми е... България не я чака нищо хубаво. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Болно ми е... България не я чака нищо хубаво.
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 838 пъти
Здравейте, пиша тези редове тук, защото ако споделя с някой какво мисля, се опасявам, че реакцията ще е изключително негативна. Също така, знам, че аз нищо не мога да направя по въпроса тъй като той засяга много много хора, но все пак не мога да го тая в себе си и би ми олекнало ако го напиша тук. Надявам се модераторите на сайта да публикуват това което пиша. И така...да започнем от там, че аз не съм чист българин. Майка ми е от Аржентина, а баща ми е от България. Запознават се през 1979
и т.н. Таа, понеже майка ми е мургава - аз също съм мургав :), но богу...всички ме смятат за ром. Работя в офис, в бих казал чудесна фирма, и обичам България...страната България, но държавата... държавата - това са хората, а хората в България с мъка на сърце вече потвърждавам са най-завистливите, злобните, мразещи, расистки и ксенофобски хора на тази планета...вярно ще си кажете "е как пък всички българи ги слагаш под общ знаменател", не слагам всички под общ знаменател, не...но масово има толкова много ОМРАЗА в българите, че ми се ПОВРЪЩА !!! Ходя си по улицата, влизам в магазина, виждам жена да изпуска покупките, тръгвам да и помагам и какво ми отвръща ? "Махни си грозните цигански ръце от продуктите ми"... И ТОВА НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ СЛУЧАЙ !!! Ще си кажете "ми като не ти харесва тук, отивай си в Аржентина" АМИ ДА...за жалост си отивам (не, че ви пука само казвам) но наистина ми е изключително болно и тъжно, че хората тук са масово така. Искам да видя България просперираща, успяваща, но първо...хората трябва да променят и да обогатят своя мироглед...иначе тази държава няма бъдеще !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 572ce6e2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Прав си!
Превърнаха България в рептилско убежище.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 959b57c4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм от по-мургавите българи и само 2-3 пъти съм получавал расистки коментари, на които в общия случаи не обръщам особено внимание. Към циганите си има расизъм но не бих казал че е основно заради цвета на кожата, а заради поведението им като култура.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 51595f9b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ми не е само тук така, на запад са още по-големи ксенофоби и расисти, но не обиждат директно, защото е подсъдно и могат да си загубят работата. Обаче знам какво отношение имаха към по-тъмните. Някои имаха и към мен, въпреки, че съм бяла, но тъмните направо си ги мразеха. Съжалявам, това е реалността. Разбира се, има изключения. Опитай да се обличаш добре, ако говориш перфектен български, няма да имаш такива проблеми. Иначе и към мен ако се спусне някой така, аз няма да реагирам добре. Уплашил си жената. Нищо, че е простачка,все пак бъди по-внимателен. Общо взето в България много се радваме на добре-образовани цигани, защото то просто няма такива и си е направо шок да видиш нещо подобно. Ако го съчетаеш и с добро възпитание, няма да имаш проблем. Но нещо в подхода ти куца. Вината не е само в простаците по улицата, опитай да си по-обран.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 588c2d6979
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Пичага, за да го казват, има защо. Или мислиш, че "махни си циганските ръце" е дошло заради кожата им? Ами не, те са правили маса мизерии, та вече като ги види някой, не иска и да ги доближи. За циганите става дума. Ако приличаш, нормално е първосигнално да те отбягват. Кофти, но тия сами са си виновни. Защо като видят някой рус скандинавец, не кажат "ей го тоя русия, махни се бе, рус скандинавецо"? Сигурно защото престъпленията от русия скандинавец с 2-3, а от господин ром 70-80 на 100 човека. Та така, затова сме и "ксенофоби", "расисти" и каквото се сетиш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 04f95d386f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторе никой в България не мрази цветове на кожата, никой няма и по голямо самочувствие от бялата си кожа, да не говорим че белите нямат вина че са бели. Проблема на българите и циганите не е расистки или ксенофобски, а е на база престъпления.
Не можем да наречем проблема расистки защото българи и цигани са от една и съща раса европеидна!
Не можем да го наречем и ксенофобски, защото нито българите, нито циганите са чужденци в България.
Не е и от завист, надали има българин който завижда на циганин.
Престъпленията натрупани през годините извършени от цигани са толкова много, че е нормално жената на която си помагал, да си помисли че си се приближил не за да помагаш, а за да крадеш продуктите или парите й. Няма семейство в България, което не е пострадало от цигански набези, или джебчииство, как да имат доверие обикновенните жени.
Аз съм жена имах проблем с раменната става затова не можех да нося малката си дамска раница на гърба и я носих отпред. Спрях се на сергия на пазара на която продаваха цигани, вместо да ми продадът стока те коментираха че нося раницата си отпред за да ги дискриминирам, с носенето на раница отпред съм показвала че се съмнявам да не ме оберът на сергията им. Аз бях човека който нямаше проблем да пазарувам от роми, оказа се че те имат проблем с това, че нося раницата с портфейла си отпред, а не на гърба.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dee1116583
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Защо като видят някой рус скандинавец, не кажат "ей го тоя русия, махни се бе, рус скандинавецо"? Сигурно защото престъпленията от русия скандинавец с 2-3, а от господин ром 70-80 на 100 човека. Та така, затова сме и "ксенофоби", "расисти" и каквото се сетиш





Номер 7 Пич предполагам в час по история основното училище си бил освободен. Иначе щеше да знаеш, че най-големите бандити в цял свят са именно западно европейците включително и скандинавците. Престъпленията на циганите са нищо в сравнение със световните престъпления и мизерии, които са извършили западно европейците, включително и скандинавците. Преди няколко години в бегето гръмнах гума, заради, , хубавите, , български пътища. Установих, че крик липсваше в колата. Един българин не спря, само един циганин спря. Човека даде крик даже настоя той да смени гумата. Едно малко момче беше с него, синът му. Извадих пет лева и исках да му ги дам да си купят по един сладолед, не иска да ги вземе. Настоявах, да ги вземе, той отказаха, пожела ми лек път, качи се в колата си и отпраши.








Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 64c7603d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прецакан си от циганите - докато те се държат неадекватно, ще се шири и това отношение към тях. Предлагам ти да направиш някое НПО или направо да станеш политик и да ги вкараш в правия път!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 568d2e4ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Нали Аржентина се имаше за бяла страна покрай готини мигранти като Менгеле и другите нацисти? Майтапа настрана, Ако съдим по индекса за човешко развитие (нагласен за неравности), България и Аржентина са на една ръка разстояние:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_inequality-adjusted_Human_Development_Index

Не знам, авторе, ти си знаеш какво ще правиш. Нито знам какви са ти квалификациите, нито знам какви стопански сектори са печеливши в Аржентина. Но ако така си решил, давай. Все още си мисля, че в Европа ще ти е по-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 430f1561f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Предполагам, че и коментарите тук са те убедили, че си взел правилно решение да се махнеш.
Сякаш ще ти стане по-лесно от обясненията, че не "било заради цвета на кожата", ами щото приличаш на циганин. :)

Погледни го от друга страна - ти имаш избор, особено ако говориш испански. Оная патка от супермаркета ще си остане злобна бабушкера от гетото.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f645046a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз имах приятели - цигани и мургави, но след разочарования с тях трудно ще се доверя на мургав човек. Не е от расизъм, а от горчив опит.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker