Легализиране на педофилията. Отворете си очите. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121592)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18630)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Легализиране на педофилията. Отворете си очите.
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1817 пъти
Все по-често забелявам, че някои хора се опитват да ни я наложат, като нещо нормално, като новия вид сексуална ориентация. Нека който не е съгласен, да провери в интернет, че още от преди години е започнало да се подготвя обществото за "новото нормално". Споделям моите навлюдения.
1. думата Педофил, която е натоварена с негативни асоциации се прекръства на МАП.
2. МАП не е престъпление, то е психично разтройство. На 17 август 2011 г. в Балтимор, САЩ се състоя „научен“ симпозиум на тема: „Педофилия, хора със сексуално влечение към деца и дефинирането на психическите разстройства“.
3. Учените установяват, че любовта към деца е съществувала винаги и е нормална в природата на човека. Среща се и при животните.
4. Това са хора със сексуално влечение към деца. Те не са виновни, че са се родили така. Те са транс-възрастови хора-
деца затворени в тяло на възрастен. Те обичат децата, а кои сме ние да пречим на любовта.
5. Следователно Мап е човек със различна сексуална ориентация от традиционната. Вписват педофила в списъка с еди колкото си там видове сексуална ориентация.
6. Появяват се крайни противници на педофилите. Те са наречени еди какви си фоби. Те не зачитат правото на личен избор и на щастие.
7. Мап човекът е дискриминиран. той не може да води нормален живот, какъвто всеки заслужава.
8. Следователно попада под защитата на закона за дискриминацията. От тук пътят за легализиране е кратък.


Замислете се как ни беше наложена педерастията. И как беше любезно наречена гей. Наложиха ни, че гейовете са по-умни, по-талантливи. Че всеки е роден да бъде такъв какъвто е. Сега се опитват да въведат осиновяването на деца и браковете. Много ми е чудно, как при все че в бг не е модерно да се жени човек, при все толкова разделени родители, едни 10%( така са ни обявили, че е процента на гей) много се обичат и искат да се оженят. И много са се притеснили, че ако единия нещо се гътне, другия нямал право да му дари орган, зощтото не му бил роднина, сиреч нямат брак. Аз ви питам, вие хетеро хора, които не сте женени, не се ли тревожите за тоя проблем с даряването на органи. Или за проблема, единия тегли кредит, умира и горкия му партньор гей няма да може да наследи кредита, защото не са женени. Горките, а майка ми я гони банката, понеже беше станала поръчител на човек който спря да си плаща кредита. Но това гей да си е голяма дискриминация, един кредит не ти дават да изплатиш.

И сега очаквам да скочат срещу мене колко бяха... 10 процента, а по най-новите данни 17% от хората + още едно 50-70% либерални хора. А останалите, които се съгласят са хомофоби.

До там се докарахме, че на сина ми в училище учителката му е казала, че човек сам избира какъв да е и трябва да пробва за да разбере дали не е гей. Синът ми е на 9. Изобщо не мисля, че е редно на 9 да ги занимават със секс. Днес със гей-секс, утре със секс с чичковци обичащи деца. А помежду другото порното е безплатно и леснодостъпно, да гледат и да се образоват.
А, че са неграмотни, няма проблем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 07486bf217
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако си над 14, какъв ти е проблемът? Педофилите няма да те вземат, дишай спокойно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 854c3c2ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Бахти, сериозно ли така е казала на сина ти? Да пробва да разбере самия той дали не е гей... Хора, сексуалността, както всичко друго в личността на детето, се оформя в семейството, до пубертета включително! Ако на едно дете започнеш да казваш да експериметнира със това, ако има проблем в семейството - липсващ баща например - латентните проблеми се превръщат в явни! Да прибавим порното и пошлата култура... и имаш перфектния коктейл за личностни проблеми като възрастен...

Иначе, комунистическия нячин на мислене, който казва че всичко е равно със всичко друго, води точно до такива перверзии като описаната от автора.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e6ff6de472
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Съвсем откровенно: за мен педофилите са за смърт! Нямам против да бъдат приспани по-хуманно, но не трябва да живеят! Не е лечимо тяхното, само пълното изключване от живота ги прави безопасни!
Веднага щом се установи доказано, че са педофили, трябва да бъдат изолирани от обществото и да им приложат евтаназия!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fdbcbc1605
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Всъщност, процентът на хомосексуалните индивиди при различни висши бозайници е 0,8! Това 10-17% си чиста пропаганда!
Ето защо не вярвам на нито една думичка на гейовете и подкрепящите ги организации... Това е някаква инициатива за редукция на населението чрез почти насилствено изпедерастяване...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6cee22e659
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   Виж сега, пич. Педофилията е възрастен човек да изпитва влечение към децата. По закон всеки педофилски секс се води изнасилване, понеже няма как детето или тийнейджърът да даде съгласие (consent) заради крихките си години и психика. Хомосексуалните хора, от друга страна, са хора, които изпитват влечение към същия пол. Разликата е, че те правят секс и завързват връзки с хора, които са пълнолетни и могат да дават съгласие за секс и връзка. При хомосексуалните и двамата/двете са съгласни да бъдат във връзка. При педофилията единият/ едната от двамата бива изнасилен/а, манипулиран/а и тормозен/а. Разликата е огромна и двете неща не могат да се сравнят. И да, има хомосексуални педофили, но множеството педофили са хетеросексуални. И да не забравяме, че най - големите педофили са в църквите, така че ако наистина вземат да легализират педофилията, ще е заради любимото ви християнство и влиянието на църквата над правителство.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9651fd4ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мисля, че мога да отговоря на някой от точките ти. Моята теза е, че няма "легализирана педофилия" и преувеличаваш.

1 - MAP е термин, който разни педофили с нереализирани фантазии, се опитват да се наврът в LGBTQ общността. LGBTQ общността, от крайно левите, до крайно десните (да, има и такива) не ги искат и ги отричат.
2 - Педофилията Е дефинирана психично разтройство. Това не означава, че не се преследва от закона. Въпросната конференция, от това което виждам (ако имаш данни, записи и публикации, посочи ги, моля), всъщност е имала хора, които са искали, да помогнат на педофилите с проблемът им, а не да им помогнат, да нараняват децата, както твърдят някои статии в интернет. Но това е мое мнение. А дори и да са се оптивали да "озаконят" педофилията - не е минало.
3 - Не съм сигурен, че това са го твърдели учените, при това всички.
4 - "Това са хора със сексуално влечение към деца. Те не са виновни, че са се родили така. " - Да, в интерес на истината, не са виновни, че са се родили така. Виновни са, ако посегнат сексуално на дете. За това съм съгласен. Но за следващото "Те обичат децата, а кои сме ние да пречим на любовта. " - Не знам кой го твърди това, но не вярвам, че някой ще го приеме на сериозно.
5 - Отново - отговорих на това в точка едно. MAP е педофил, дето търси начин, да се извини и да си споделя фантазиите онлайн, но съм сигурен, че има и такива, дето им се иска да ги разрешат. Ем... няма да стане, не се притеснявай.
6 - Не мисля, че педофилите имат много приятели. Не пзонавам човке, който да не е против действията им.
7 - Може би бъркаме идеята? Ако човек има подобни наклонности, но се лекува с терапия, която е успешна, то не вярвам, че е правилно да му се "пречи да живее".
8 - Дискриминация ще е, ако уволниш някого, защото чуееш, че е бил на такава терапия. Сега, ако работиш с деца, определено не трябва да е там, освен ако нямаме някаква техника, да лекуваме на 100% това.

И до тук разбирам притеснението ти. Но после го изби на друга вълна. И ще ти отговаря и за тези неща:


"Замислете се как ни беше наложена педерастията. И как беше любезно наречена гей. "

Педерастията, по-скоро ни беше разрешена отново. Допреди християнството да стане масовта религия, че е известно време след това, никой не е преследвал хомосексуализма. Педерастия е било, когато възрастен мъж, спи с доста по-млади момчета. След това имаме около 1000 години "тъмни векове". Религията има много сплотяващи елементи, но има и много проблеми покрай нея. Най-лесно е да си избереш една групичка и да причислява всеки към нея, когато имаш проблеми с него, а после да го накажеш. Cancel Culture-а си е баш това, днес. Обвиняваш някого в нещо, а после да се оправя.
Върпос - а мъжете, които не спят с такива, дето имат по 20-25 години разлика, а жените, които спят с жени, а бисексуалните? Или всичко е "педерастия"?

"Наложиха ни, че гейовете са по-умни, по-талантливи. "
За по умни не знам. Във фирмата имаме доста умни хора, но само един от тях е гей. И като говоря за умни, говоря за такива, на които може да им се измери интелекта с IQ тестове, дипломи, публикации и постижения.

"Много ми е чудно, как при все че в бг не е модерно да се жени човек, при все толкова разделени родители, едни 10%( така са ни обявили, че е процента на гей) много се обичат и искат да се оженят. "

- Не мисля, че повечето хомосексуални хора желаят брак, подобно на всички останали. Според мен проблемът им е, че не им е разрешен.

"Аз ви питам, вие хетеро хора, които не сте женени, не се ли тревожите за тоя проблем с даряването на органи. "
- Ако се тревожат за това, може би е време да се оженят. О чакай - те могат. Хомосексуалните не могат.

"Или за проблема, единия тегли кредит, умира и горкия му партньор гей няма да може да наследи кредита, защото не са женени. Горките, а майка ми я гони банката, понеже беше станала поръчител на човек който спря да си плаща кредита. "

Никой не нааследява дългове, освен ако изрично не се подпише, че ще ги наследява. Майка ти е трябвало да внимава, на кого става поръчител, съжалявам.


" А останалите, които се съгласят са хомофоби. "

Съгласен съм с теб, че педофилията не трябва да се легализира и прави "нормална". Не съм съсгласен с теб, че има някакво серизоно движение, което работи в тази насока. Не съм съгласен и с теб, че "педерастията" е едва ли не някаква проказа за обществото, както и че хората с различна от твоята сексуална ориентация са с нещо по-лошо и не засужават същите права, каквито имаме аз и ти. И не, педофилите нямат право, да правят секс с деца, ако питаш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 006773262f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   И тук ли налазихте, конспиратори? :-) Трябва да има психологически термин за това във всичко и навсякъде да виждаш гейове, педофили, смяна на пола и атака срещу "традиционното семейство", каквото и да значи това. Едно време беше империализмът, капитализмът, дето все ни крояха планове, сега са гейовете и педофилите.
Ай спрете се, никой няма да ви смени пола насила, нито да ви изпедерасти. Гледайте си живота и всичко ще е 6.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ae7a52b2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Фактите са, че има хора с различна сексуална ориетнация и в повечето случаи не могат да я променят (поне не на този етап от разбирането ни за сексуалността и как работи мозъка и тн. ). Гейове и лесбийки си е имало винаги в някакъв % от населението. Проблемът е, че сега ги използват като оръжие за разпространяване на либерастките си идеологии за подмяна на ценностната система.

Педофили също си е имало от много време. Педофилите са по-кофти от хомосексуалните, защото могат да малтретират сексуално дете, което още не се е изградило като личност. Впрочем, има изследвания, които показват, че гей-мъжете много по-често са били сексуално малтретирани като малки (потърсете изследвания, напр. "The impact of sexual abuse on sexual identity formation in gay men"). Дали може да се каже, че педофилите създават гейове? До някаква степен вероятно да. Така че педофилите са опасни в много направления. Затова не мисля, че ще могат до такава степен да промият мозъците на хората, че да ги приемат.

Лично според мен всички милиарди вкарани в приемането на LGTBQ хората можеха да се инвестират в научни изследвания на сексуалността. Има хора които си променят ориентацията след трип с LSD. Така че при много хора изобщо не е "born this way", както го изкарват (да не говорим за сексуалното малтретиране на деца както споменах по-горе). Обаче пак казвам целта не е да бъдат приети или "излекувани" тези хора, а целта е да се разградят лека-полека традиционните ценности, да се намали раждаемостта, да станат държавите отворени към всякакви нови идеи, които да приемат без филтър.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fcd693b113
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Изобщо не сте наясно със хомосексуалността, учителката на синът ви също. Това е патология на сексуалното влечение, тези хора така се раждат, повярвайте ми. Вие можете ли да станете гей? Ако ви затворя в една стая и 24/7 ви прожектирам гей порно ще станете ли гей? Силно се съмнявам, по същия начин е и с хомосексуалните. Те не могат да се променят, но и не е необходимо. Тези хора не са луди, нито са някакви престъпници. Не насилват никого. Те просто търсят обич от себе си подобни. Педофилията няма да бъде легализирана, това са измишльотини и конспирации. Тя е била премахната и вече подсъдима. Я попитайте бабите и дядовците ви на колко са се омъжвали и по чия воля. "Дервишово семе" да сте чели? Стига глупости, сами се вкарвате във филма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7fee0af5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Прозорецът на Овертон не винаги работи. Не вярвам, че ще бъде възприето от обществото. Но опити да бъде легализирано явно има.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 764027513e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе, ти с това "ПОмежду другото" да не би случайно да се смяташ за много грамотен? А ако искаш да получиш сериозни отговори, то тогава се научи как се води дискусия, моля ти се. Защото чрез ей този пасаж:

"И сега очаквам да скочат срещу мене колко бяха... 10 процента, а по най-новите данни 17% от хората още едно 50-70% либерални хора. А останалите, които се съгласят са хомофоби. "

Намекваш, че ако не съм съгласен с теб, то е ЕДИНСТВЕНО щото те смятам за хомофоб а в същото време се и признавам за гей. А не може ли да е защото си допуснал ФАКТИЧЕСКИ грешки? По ред на номерата:

1. Още с първата точка грешиш, браво. Minor-attracted person е обединяващ термин за педофили, хебефили и ефебофили. Има драстична разлика между трите, но общото между тях е влечение към по-млади. Никакво прекръстване няма тук. Все едно да кажеш, че са 'прекръстили' множествената склероза на 'автоимунно заболяване'.

2. Да? САМОТО влечение е психическо разстройство, докато АКТЪТ е престъпление. Правиш ли въобще разлика, авторе? Пак да ти дам аналогия: карам си аз по пътя в рамките на позволеното, и ме спира катаджия. И ме пита: "Я кажи честно, много ли ти се иска да караш като луд? " И му отговарям: "Да, гусин полицай. Признавам си, много ми се искаше да карам със сто на този път с ограничение 50 км/ч. " И после да ми състави акт. Разбираш ли какво ти намеквам тук?
Колко е "научен" симпозиумът в Балтимор през 2011 г не знам, но удобно пропускаш факта, че е организиран от организацията B4U-ACT, която се опитва да накара педофилите сами да дойдат при нея, и да бъдат ЛЕКУВАНИ. Може да има лечение за тях, може и да няма, но ако няма, то поне ще бъдат държани под око.

3. А източници кои са тези учени ще дадеш ли? Едно е да кажеш че нещо е "нормално" (в смисъл, че се среща в природата - по тази логика някои животни убиват децата си, то и някои майки изпадат в следродилна депресия и ИМА случаи да правят същото), но е съвсем друго да намекваш, че е РЕДНО или МОРАЛНО.

4. Някой може наистина да го казва това, но "а кои сме ние да пречим на любовта" е, признай си, ТВОЯ добавка. Като 3, намери ми източник на УЧЕН, който НЯМА асоциация с примерно NAMBLA, който да го казва това.

5. Противоречиш си с 2. Педофилията е ПСИХИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО. В статията "sexual orientation" на английската Уикипедия, думите "pedophilia" И "MAP" се срещат точно нула пъти. Може да си гей-педофил, може да си хетеро-педофил. Пак да ти дам аналогия, се едно да ми кажеш че Мерцедес и Порше са различни ВИДОВЕ коли. Не, и двете са коли.

6. Пак те питам, източници ще дадеш ли? Кой го твърди това, къде го е казал?

7. Абсолютно същата "логика" може да се използва и за серийните убиици. Значи да ни е страх и тях да не легализират, а? Ми обичат да ръгат ножове в други, хорицата, кои сме ние да им се противопоставим на такава любов? Нямам думи.

Иначе защо педофилията се смята за престъпление в модерното ни общество и защо ВИНАГИ ще бъде смятано за такова, коментар 5 го обяснява прекрасно - чисто, просто и ясно. Няма нищо общо с гейовете, така че...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 00da3cec60
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да правиш аналогия и каквато и да било връзка между педофилията и хомосексуалността е нелепо, некомпетентно, просташко и ако направиш подобно изказване публично и застанеш с името си зад него ще носиш отговорност за това - правна и морална. Вярно е, тук може да напишеш каквато си поискаш глупост, но знай, че те се различават от реалността. Нямам идея защо модераторите допускат подобни излияния, изпълнени с омраза. Темата нямаше да съществува, ако авторът четеше повече и не залагаше на собствените си размишления, далеч от здравия разум и много близо до патологията. Жал ме е, че живеете в страх и омраза, вместо в любов и просвета/образование и наука.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a3b991cd42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Точно така, нека има реципрочност и справедливост. Всички отклонения нека се канализират в закон, в който е упоменато изрично кое до каква степен какво е. Защото така без закон всеки си жонглира с понятията и числата така, както на него му изнася. А когато има закон всичко ще е регламентирано.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b6802b9a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 5, а какво ще кажеш за педофилията в арабските общества. Там е доста по-широко разпространена от общия брой християнски свещеници по света. Женят девойчета на 7-8 годинки за хора на възрастта на дядовците им. Иначе дори възраст 11-12 г. се счита за нормална, защото девойката вече имала менструален цикъл и можела да ражда... Пълно е с извратеняци... а по фризовете на индийските храмове има точно изобразени такива "свидетелства" за педофилията в техните общества. В Др. Рим и Гърция никой не е спирал педофила да си купи дете - роб, което да го обслужва... И да педофилията не е от вчера. И именно защото се развиваме като общество не бива да се позволява съществуването на такъв тип отклонения и психопатии. Тези хора следва да са вън от обществото ни.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5aa57f6c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Четеш някакви глупости. Я пак се осведоми дали педофилията не е като лова на вещици. Никой не я озаконява, точно обратното.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3ed4703f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До номер 1, ти сериозно ли? Живеем в общество, не живеем един по един, че проблема на по-слабите да не са и проблем на всички. Да не говорим, че става въпрос за най-уязвимата част от обществото, децата. Направо си пълна скръб, що за мислене, в потрес съм какви непокисти съществуват.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3ed4703f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 5, тия неща всички ги знаят. Общото е, че начина на налагане. Едното вече го видяхме, за 1-2 десетилетия изпедерастиха света. Това с педофилията по бързо ще стане, пътя е отъпкан..
Това, което автора визира се нарича ПРОЗОРЕЦ НА ОВЕРТОН. И е отвратителна манипулация, срещу която няма противопоставяне. С този метод се налагат най-неприемливите неща и всичко е въпрос на време.
По тоя начин ни налагат и други иначе неприемливи неща като локдауни, карантини, задължителна ваксинация, забрана хората да се събират, забрана на сватби и така нататък, позната ви е картинката. Първо учените казват, после в името на доброто, да спасим живот и други шантажи ни манипулират. И то си в позиция да не можеш да се противопоставиш, защото ще излезеш лош, застрашаващ някой друг, ако не се съгласиш. Хора умират, а ти се разхождаш на Витоша??? !!!
Много добре прави автора, че повдига темата, защото тези неща няма да ги чуете по бтв.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 091e13df80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Много странно защо противниците на гей браковете все говорят за педофилия и зоофилия? Смятат, че са нещо нормално или самите те имат такива наклонности? Защо досега нито един хомосексуалист не съм чул да приравнява гей браковете с педофилията?

Вярно е, че много българи в днешно време не се женят и това е право на избор, но проблемите свързани с наследяване, посещение в болница, обща собственост, право на издръжка са напълно реални и рано или късно всяка небрачна двойка ще се сблъска с някой от тях. Ниският процент на сключени бракове не означава, че институцията е напълно излишна. В крайна сметка гражданският брак е един договор, който дава редица права и ми се вижда малоумно някаква група от хора да не може да го сключва. Утре без никакъв проблем може да се забранят и браковете между възрастни хора понеже нали според някой брака е за създаване на семейство и за гледане на деца, а старите хора не могат да имат деца.

Щом имаш син на 9 може би си спомняш, че през 2009 година имаше предложение да се въведе нова институция "фактическо съжителство", която да дава права и на небрачни двойки. Сигурно си спомяш и защо това не беше реализирано.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3df4526cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Виж сега, 5. Нещо сериозно бьркаш религиите с престьпленията. Вземи се образовай какво казва християнството, а не ми ползвай клишета от изцепки на определени индивиди.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker