Всеки иска да става ИТ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всеки иска да става ИТ
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2045 пъти
8/10 започнаха курсове за програмист, без да имат никакво понятие.

Познавам дори юристи, които започнаха курсове.

Признавам си и аз започнах, но след първият месец спрях, т.к. много бързо осъзнах, че това не е за мене. Да започнах, заради заплащането в този бранш, но за да си добър трябва всеки ден минимум 8 часа да се упражняваш. И това не като да вземеш сертификат и да те наемат. Трябва постоянно да учиш нови неща.

Познавам хора, които наистина са добри, но на тях им е просто страст, не го правят за парите. Един дори ми е признавал, че разрешаването на бъгове е по-добро от секса. Това си е страст.

Хората в ИТ бранша, дори получават малко заплащане на фона на това което вършат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 89c9abfc08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ами това се дължи основно на икономическата обстановка напоследък,много бизнеси фалираха,а в други заплатите си стоят едни и същи от години.ИТ сектора си е най-доходоносен в последните години и вероятно ще е така още дълго и хората искат пробият именно там,за да изкарват повече пари друг е въпроса колко могат да се научат да го правят,защото наистина не е лека тази работа,но да си го кажем честно никой не е иска да е ниско платен плебей и да се чуди как да си плати сметките,всеки иска да издрапа нагоре в хранителната верига и да си позволи добър стандарт по един или друг начин въпроса да намери своето НЕЩО ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b1c8477316
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

3.   ИТ взимали дори по-малко от колкото заслужавали ????? WTF ????
Знаеш ли какво е да си животновъд ? Да ставаш в 5 часа всяка сутрин да доиш, след това цял ден да ринеш изпражнения и да те пвче слънцето докато ги пасеш. Накрая да свършваш с второто доене за деня в 8 часа вечерта. При това няма събота, няма неделя, няма Коледа. Животните не ги интересуват почивните дни и празниците. А за доходите ? Литър мляко е изкупува за под 50 Ст !!!! Да точно така, литър от уж минералната вода, която дефакто струва 2-3 Ст. С бутилката се продава за повече, при това млякото се разваля до 24 часа. За капак на всичко за да изкараш 10-15 литра мляко от едно животно или с други думи 7-8 лв, имаш двойно повече разход. Е това с хора, които получават по-малко от колкото заслужават. МНОГО по-малко. Не пикливите програмисчета. А без животновъди ме става, а без програмисти планетата се е въртяла 99,9999 % от времето от, което свят съществува.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 731133208b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Пич, сам си си отговорил - "заради заплащането в този бранш" са нещата! Да смъкнат заплатите до минималната работна у нас и ще видиш как бързо-бързо няма да останат ИТ-та!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c8b903f81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз 12 години бях администратор , сега съм масажист .
Учител по английски в Китай (китаец) взема два пъти повече , чужденец взема три пъти. За 12 часа работа на седмица..
Роби сте !
Роби сте и на парите, и на разни евреи в България.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ff2536d564
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз като млад човек, който също се бе ориентирал към ИТ сферата, мога да кажа че точно заради заплащането исках, но започнах да уча програмни езици на 17 години, и видях че това не е за мен, да разбирам всичко и ако искам ще се науча, но просто ми е скучно, безинтересно и определено ми се уморява очите, заради това спрях или замрази тази своя идея. Не мисля че ще стана програмист, просто знам че ще жертва здравето и психиката си само и само за да науча всичко което ще ми бъде нужно за да бъда програмист на добро ниво. Не си струва. Иначе с радост бих се научил как да поправям компютри, не софтуер и а хардуер и и други части на компютри и монитори, защото това определено ми е по интересно. (В момента съм на 19)

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 20c6f4e3c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Авторе, ами нормално да започват хората курсове, когато нищо не разбират, или както ти казваш "си нямат понятие".

До номер 3:

В капиталистическият свят става въпрос за това кой какъв проблем може да реши и каква услуга да предостави. Много добри програмисти се срещат рядко, а къщи на село, които гледат козички под и над път. Съжалявам, че ти го казвам, но да ринеш ла*на не е high-skill job. Един програмист отива и веднага ще го направи, докато на един обикновен работник ще му е малко трудничко да накара програма да заработи по определен начин. На мен като малък ми беше много кеф да развеждам козичките и да ги доя. Но светът се модернизира, особено с навлизането на Industry 4.0.

А колкото до това, че светът можел без програмисти, но не и без животновъди вероятно е вярно донякъде. Но всеки си има своята роля.

А за програмистите, за жалост наистина са платени доста пъти под това, което техните колеги по другите държави.
Средните годишни заплати за software developers са:

САЩ - 107к щ.д
Германия - 53к евро
Канада - 76к кан.дол
Австралия - 106к австр. дол
Холандия - 56к щ.д
Швеция, Финландия, Франция - между 54к-58к щ.д.


Ди Ес,22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c2f1ac70bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всичко е заради парите...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4be289ec1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Това е защото да си програмист е сравнително най-лесния начин да правиш 5к лева заплата. Вярно е че има и други професии, но сравнено с програмистите им е по трудно или отнема повече време. Но ако нямаш амбиции да правиш пари, кауфланд винаги ще те приеме с отворени обиятия.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e0d39f8802
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В този бранш съвсем умишлено се раздават големи пари. Браншът няма нужда от такъв наплив, но властта има нужда! Той няма да се съсипе ако 50% от хората в него се насочат към други професии, напротив, ще даде един много добър тласък на икономиката, но някои хора искат да прибират парите за себе си. Докато айтито си мисли, че взима доволни 2-3к, тия отгоре взимат 5 пъти повече и дори не са пред компютър. Това са спестените пари от ниските заплати в другите сфери на труда.
Един абсолютно неоспорим факт!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 018a02b872
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Не съм IT, но виждам тази тема като поредна за празнословене.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4b43765b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 3, това с пикливите програмистчета, чак мен ме удари.. Нека ти разясни нещо "Овчарче". Знаеш ли какво е години наред да си отделял 8-10 часа да си си блъскал главата да учиш, да се нервираш, да не можеш да спиш, за да СТАНЕШ, не да го работиш, да СТАНЕШ и то без лев да ти платят. След това, когато вече си уж някакъв програмист, то да се блъскаш по цял ден, да гониш срокове и да не знаеш дали ще успееш, да не спиш отново, постоянно да се налага да мислиш нещо НОВО, да решаваш нещо НОВО, нещо, което никой не е правил. Интелектуалния труд е много по-смазващ и изморителен от физическия, но това го знае само човек, който полага именно интелектуален труд. И впрочем, това, че света се е въртял на 99.99 процента, махни всички овчари по света, света почти няма да намери разлика, махни всички програмисти и ще видиш как всичко ще се обърне с главата надолу. Така, че недей много знай - олигофрен. Да ти кажа ли отделно коя пък професия не си заслужава парите, то дори не е професия.. Е ония 240 малаумници

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 315519e08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Номер 3, явно много завиждаш на програмистите.

Фермерската работа може да я прави всеки срещнат на улицата, докато програмирането едва 10-процента.

За едната работа се искат физически усилия, а за другата трябва да си ментално устойчив.

От физическата работа може да се възстановиш с храна богата на протеин и 8 часа сън, но от менталната НЕ.

А между другото баба ми и дядо ми отглеждаха над 100 овце и знам за к'во говориш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5d14a2e531
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Програмист съм от 12 години вземам 8200 чисто, кажи с каква заплата се виждаш след 12 години да ти кажа сгрешил ли си да се откажеш след един месец.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2164a18ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Иначе да, чуят, че е вървежно, че една шепа програмисти взимат 5000 и отгоре и си мислят, че всеки може да го научи от днес за утре. Еми, не е вярно. На мен ми изглежда като мозъчна смърт и абсолютно нищо не бих могла да разбера. В компанията ми има ИТ-та на високи позиции, живот си живеят, ама докато стигнат тоя стандарт, ядяха хляб и лютеница и бачкаха като гламави. И няма значение колко е тежка работата на животновъдите, докторите и т.н. Има значение кое колко се търси и колко е ценно. Майка ми е доцент и преподава във ВУЗ. Преди години не можеше да смогне на курсове и желаещи за частни уроци. Сега е мъртвило, защото почти никой не иска да учи физика и математика. Моята специалност също е била доста елитна едно време - сега приемат всякакви, защото просто няма търсене след завършването, нито желаещи.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d77ed50d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 12...Света откакто се помни все с програмисти е бил:ллл

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 547384566f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Който си мисли, че масовката от програмисти взимат 5к заплата колко много лъже себе си, не е истина, ахаххаа.

Да, таванът на развитие в сферата е практически не съществуващ и има програмисти, които взимат и 10, и 20, и 30 хиляди, без проблеми, но, и тук идва едно огромно, гигантско но - за това се искат ЗВЕРСКИ познания и умения, които сами по себе си пък ще искат и невероятен опит или някой, който е просто prodigy и вижда нули и единици.

Това е език, който дори някой да знае, не значи, че може да е литературен гений. Минаването на курс е сравнимо с дете, което току що е научило първите си думи и може да върже няколко изречение, колкото да се разбира с останалите.

Но е нормално хората да се ориентират в тая насока, защото бъдещето ще става все по и по-дигитално.


Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e5bdd2dbeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Абе нека се пробват хората, някой може и да стане програмист.

Иначе аз съм програмист от вече 15 години и подкрепям другите професии също да са добре заплатени. Според мен лекарите и учителите трябва да вземат колкото или дори повече от програмистите.

Впрочем, при програмистите не са толкова много хората с 5к заплата, не си мислете че всеки станал програмист ще взема 5к в някакъв момент. Много програмисти си остават посредствени дори след години работа, но то и такива трябва да има.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6042d7bc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   "А между другото баба ми и дядо ми отглеждаха над 100 овце и знам за к'во говориш."

Леле, гледал как баба му гледала овце. Какъв дзвер само. Гледаз "Мумията се завръща", знае к'во е египтология.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: df6126758c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не съм в бранша, но от това, което съм чувал, повечето програмисти спират развитието си на около 3 к. От там нагоре вече са по-малката част. А след 4-5 са изключения. Нека тези в бранша да кажат по-точно. И това говорим само за София, в провинцията и толкова не дават, даже има и за 1000 дето бачкат. Разбира се, 3 к за нашия стандарт си е прилична заплата дори за София. Но за Европа пак са нищо, защото една продавачка в супермаркет пак взима 1500 евро. А цените не са много по-различни от София. Само наемите са малко по-високи, но пък храната е по-евтина.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 20c6f4e3c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Минавам само да благодаря на модераторите, че взеха правилното решение, одобрявайки коментарите / не само тук. Не знам дали са ви го казвали скоро, но знайте, че помагате на адски много хора, бивайки посредници на хората с по-богат опит. Писал съм и следя сайта от поне 5 години, като съм черпил опит от по- опитни и умни хора от мен. Защото не всички са тролове и наистина го вярвам. И не, не е мазнене и лицемерие, защото буквално нищо не печеля.

Този път няма подпис

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0f0617b7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Ей, това българският народ наистина бил много завистлив! Какво ви интересуват заплатите на програмистите, щом вие не сте такива, и нямате намерение да ставате!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b25c9cb993
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Програмистчета,програмистчета,вие обрекохте света на електронно робство и медицински фашизъм.Проклети да сте!!!Анатема!!!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9bf77a8d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Maтематиката не е за всеки и всеки го знае. Не разбирам, какво е това вечно дъвчене на ИТ-тата. Малък, но много прост народ. В случая, доста злобен и завистлив.
Заплатите, както и всички цени, се определят на пазар принцип.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ea6c82a99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз само да кажа, че тия заплати в ИТ сектора не се дават ей така, щото има излишък от пари. Дават се, защото съответния човек е ценен за фирмата и създава продукт, който носи пари на фирмата.
От друга страна земеделието и животновъдството са неблагодарни професии. Много труд и малко заплащане. Но това е цената за да се изхранва населението с евтини продукти. Политика, какво да правиш.

Но пък тия два бранша са значително субсидирани (най-вече големите компании) от държавата, част от рисковете се поемат пак от държавата и т.н. - не можеш да оставиш народа гладен.

От всичко има нужда, щом съществува. Ако изчезнат програмистите, да видим как земеделците и животновъдите ще изхранят 8 милиарда народ. Тия два бранша са механизирани и автоматизирани до неузнаваемост. Но без тях също не може - храната прави борбата....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 10e62966e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Номер 3, всъщност светът спокойно може без животновъдство, това без което не може е растителната храна. Друг е въпросът дали земеделието ще се изпълнява от хора или машини, както е тръгнал светът... И не, не съм веган, вегетарианец и т.н,просто има разлика между желание и биологическа необходимост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker