Социално притеснение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Социално притеснение
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 725 пъти
Здравейте,

От малка съм много стеднителна, спомням си като ме изкараха на дъската ми трепереха ръцете с листа и дори устата, толкова силно се притеснявах. Напоследък от около две години работя в нас и нямам никакви социални контакти. От предишните ми работи ме увплниха, защото не успях да се в пиша в екипа и се притеснявах. Радвам се, че имам работа и доходи. След това около ковид ситуацията съвсем си ограничих контактите, живея с нашите и с възрастен човек и ме беше страх да не хвана вируса. На 28години съм, не знам какво да направя да не се притеснявам в социални ситуации. Много често преди някоя среща с хора си пийвам алкохол, за да се отпусна и наистина се отпускам, ужасно е това, не искам да ставам зависима. Случвало ми се е дори в чантата да си нося малко алкохол ако имам среща с по отворени хора или по-авторитетни личности така да се каже. Сестра ми е по-голяма от мен и си има семейство, постоянно ми натяква, че ще остана сама вече съм на почти 30, никой нямало да ме вземе после, трябвало приоритет да ми е да си намеря партньора в живота. А аз как да го намеря, то не става с магическа пръчка. Искам да ходя на театър, на концерти, на лагери, но с този ковид не знам как да се социализирам. Преди пандемията ходих на повече места. Как да стана по - отракана. Лошото е, че дори ми харесва да си стоя в нас, не ми пречи. Не искам да сменям работата, защото имам пари в момента и ми харесва, мога да се развивам в нея, но нямам социални контакти, не ходя на курсове, на спорт, на срещи с хора. А понякога като съм в социална среда се притеснявам и да ям, устата ми и ръцете са неспокойни, леко ми треперят ръцете, хората ме виждат, че съм неуверена и се чувстват по-големи и смели над мен, то си личи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4b5fe2e6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ясно, и ти си от моето котило! Предпочитам да си стоя вкъщи, защото социалните контакти ме изморяват и изнервят. Дори едно подаване на документи някъде ми е зверски тормоз.

Бих ти препоръчал някаква онлайн комуникация, която да прерасне от текстова във визуална - в наши дни имаш опции за ползване на компютърни камери, така че ето ти контакт, с който няма да разболееш дядо си! Е, ако не ти е проблем - явно си доста притеснителна /водиш ми, не се е стигало до това да треперя/, така че ти си знаеш! Колкото до алкохола - моля те, намери друг начин! Това няма да свърши добре - и сама го знаеш, така че не чакай да ти забият звучен шамар в лицето, образно казано!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: baaf7f3c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Потърси професионална помощ. Нормално е да си притеснителен, но при теб взима някакви застрашаващи размери, което нямаше да е проблем, ако се чувстваше добре, но явно ти пречи... Няма как да се събудиш утре и да си кажеш, че от днес няма да се притесняваш. Изглежда ми като социална фобия, а не обикновено притеснение. Според мен се нуждаеш от психилог и/или психиатър, който да разчовърка проблема и да разберете откъде идва и как да подобрите ситуацията.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 00fb218a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравей,
явно си интроверт. И аз така. Мъж съм. Мъча се да стана екстроверт, но много трудно...

Сдухвам се често. От около 5 год. работя от вкъщи. Гледам да ходя на занимания като танци, фитнес и прочие.
Но искам на още много места да ходя.

Трябва да се успокоиш вътрешно и да знаеш, че не си самичка така на света. Не си изолиран случай и не си виновна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker