Търся съвети! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Търся съвети!
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1214 пъти
Здравейте! Преди време имах питане за отглеждане на малко коте. Получих добри съвети и се справих с началният(бебешки) период на котето. Вече се държи като голяма котка, скача, играе, храни се добре, но има друг проблем, има бълхи. Явно още от майка си ги има, защото и кучето ми се напълни с такива, а преди това ги нямаше. За кучето е по лесно, пудрим го и му сложихме каишка против паразити, но какво да правим с котето, то е на 1.5 мах. 2 месеца. Препарати не се предлагат за малки котета, как да му помогна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 16de2193a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Малко късно, ама от втория линк в Google... чудя се сериозни ли са тия теми или просто някой си пуска ей така?!

"Най-безопасният метод за премахване на бълхи при котета под 6 седмици е да ги изкъпем в топла вода и да отстраним паразитите ръчно. Напълнете с вода едно легенче или друг съд с подходяща големина. Добре е да поставите съда на по-високо място, за да Ви е по-удобно и да не удавите котето случайно. Дори може да напълните мивката си с вода. Самата вода трябва да е хладка, все едно ще къпете бебе и в никакъв случай гореща. Потопете тялото на котето и оставете главичката му над водата. След като се уверите, че е добре намокрено, го извадете. Може да го поставите върху парцал, за да не потече вода настрани. Натъркайте го с препарат за миене на чинии, шампоан, дори сапун. Не използвайте препарати които се пенят обилно, за да не му влезе пяна в устата, ушите и очите. След това го изплакнете. Това се прави с цел да се обездвижат бълхите. От препарата и водата те полепват по козинката и лесно могат да бъдат отсранени с пръсти или пинсета. Можете да ги обездвижите допълнително като загребете малко вазелин с пръста си и го намажете върху мърдащата бълха. Внимавайте, защото паразитите ще се опитат да се придвижат към сухата главичка. Много е важно да поставите до себе си чаша с много гореща вода, в която да пускате бълхите и така да ги убиете. Те могат да изкочат от чашата, ако водата е студена. Друг вариант е да поставите до себе си парче тиксо, обърнато с лепкавата си страна нагоре и да поставяте бълхите върху него. Накрая подсушете котето с кърпа и го дръжте на топло или на слънце докато изсъхне."

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 499e9ad1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Да не пускам нова тема, виждам, че котето ще трябва да поотрасне и тогава ще го чистя от бълхите, друго спасение няма, но как да го науча да не посяга на кучето? Като ръкомаха срещу него го дразни и кучето го лае, страх ме е да не го захапе когато ме няма. Как да станат приятели, поне за това ми дайте съвет. Много искам да станат приятели. Докато съм при тях, играят си със закачки, иначе са в отделни дворове, но котето вече няма прегради, преминава ги с лекота и понякога минава в двора на кучето. Виждал съм много клипове как куче и котка живеят заедно, как да го постигна това?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cdc8a8743e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Заведи го на ветеринар. Има препарати против бълхи и за малки кученца/котенца. Аз имам куче и помня, че още на 3 месеца му капехме разни капки по вратлето против паразити. Не помня как се казваше препарата и дали става за котки, за това най-сигурно е да се консултираш с ветеринар.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9dac88330a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От автора, темата не е измислица, наистина искам съвети, защото съдбата ме принуди да се грижа за това малко коте, а аз нямам никакъв опит. №3, котето е още малко и не може да се чисти с химия, методът на №1 е приемлив, но труден за мене. Ще изчакам котето да стане над 3 месеца и ще го третирам по ветеринарни методи. Сега по толям проблем е, как да го предпазя от кучето, как да ги сприятеля. Снощи като дадох гранули на кучето, котето отиде над паничката му и се опита да яде от гранулите на кучето. Не можа да яде, защото те са по големи, а още няма зъби да си ги дроби, но кучето се отдръпна и гледа учудено как котето нахалства. Това ме успокоява донякъде, щом допуска котето до храната си, но не знам как ще реагира когато са сами. Не мога да държа котето по цял ден затворено, а нъвън няма прегради за него.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ef8432c996
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Фронтлайн. Няколко капки и бълхите изчезват. Проверете при ветеринаря.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker