Защо българина мрази богатите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо българина мрази богатите
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2180 пъти
Дори и честно забогателите и не парадиращите? И не осъзнава, че от омраза нищо не печели, а напротив само се трови?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3cf6f04b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Не мрази, а завижда, защото го мързи да учи и да работи, но очаква всичко да му се даде даром. Ако някой е учил и работил, лъже, завиждаме му, не заслужава и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 787280cb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Защото сме бедна държава и на думи никой не е алчен. Така говорят бедните, но завиждат. Живота на останалите винаги е бил по-хубав, няма значение усилията , жертвите и начина по който са го постигнали. За тях живота на богатия е лесен , а техния много труден. Младите не завиждат толкова, но възрастните изпитват омраза и завист и трудно го признават.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fc8ea94f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Преди всичко не бих казал че точно БЪЛГАРИНА и само той кривака му с кривак мрази богатите, това е общочовешка черта непознаваща националности и раси, друго:нормално когато виждаш повечето от забогателите в страната си хора по престъпен начин и в повечето случаи на нечий чужд гръб да изпитваш ненавист към тях. Хора осъзнайте се малко, четете повече, ако имате възможност попътувайте из чужбина, запознайте се с нови хора, не мислете че всичко се върти около БЪЛГАРИНА и простотията му, и все пак тук няма такива елити(най-вече финансови) забогатели създавайки нещо на пазара, а и да има те са много малко и често остават невидими за широката аудитория. В заключение това, което исках да кажа беше :Не мислете че само БЪЛГАРИНА мрази богатите!!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9fc796bf6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Ако трбва да опиша българската нация само с една дума, бих казала- завистливи!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 48343cd38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Най-жалкото е, че в стремежа си към вътрешен покой не осъзнават колко жалки изглеждат от страни, колко низки духовно и колко неосъзнати и мрънкащи.

Обяснението от психологическа гл. т.:

Българина масово работи за 1000 лв, парите все не стигат, едва си плаща сметките, обаче за да не нарани егото си и да не се изкара сам некадърник, все си намира оправдания, вместо просто да намери начин да се образова и развива, защото второто изисква много повече усилия.

В един момент започва и сам да си вярва, че той не е виновен, а просто такава е реалността. И изведнъж като види някой успял и богат, веднага в него със страшна сила се надига когнитивния дисонанс, т.е. вътрешното противоречие. Веднага се ззаражда въпроса защо все мизерствам, а онзи има. Защото хем си е изградил представа как той не е виновен и че света е такъв, че не може да успееш, хем вижда, че все пак може да се успее и има такива.

От там нататък дилемата е дали да повярва в успеха на другия, което автоматично го принизява до накадърник в собствените си очи, след като очевидно има начин, че и на всичкото отгоре разбива на пух и прах гардената от него с години хипотеза, че нещата не стават ей така, или да признае, че е възможно и да запретне ръкави и да излезе от тази мизерия. Ама подсъзнателно знае, че не му се напъва за последното, защото то изисква време, усилия и жертви, предпочита просто да се съмнява в успеха на другия, за да докаже всъщност сам на себе си, не на успелия, че не може така и има нещо гнило. А и да обиди успелия, защото така подсъзнателно си отмъщава за създадения емоционален дискомфорт от от разбиването на пух и прах градената с години парадигма в неговата представа как е невъзможно да се забогатее, което всъщност си е чиста проба оправдание. Защото съгласете, че е по-лесно, като се прибереш от работа да се събереш в кварталната кръчма с приятели, да ударите по 2 ракии, да оплюете политиците и да си задоволите потребността да намерите изкупителна жертва за собствените неуспехи, отколкото като се върнете изморени след 8 часов работен ден да продължите до 10 ч да работите/образовате.

Та за да докаже на себе си, че не е възможно богатия да е забогатял и респ. да не се принизи до некадърник в собствените си очи, започват дежурни лафове от сорта на"

- всичко е временно
- ти парадираш
- данъчните ще те хванат
- ти си мошеник и си забогатял нечестно
- имаш връзки
- имаш апартаменти от родители
- лъжеш, че си забогатял

Дори още по-тривиални "доводи" като:

- не може да си толкова умен и да си забогатял, след като не знаеш къде се пишат запетаи

Често в речника на такива хора присъстват думи като "сигурно", "вероятно" и др.

Пример: сигурно си откраднал; вероятно пък за сметка на това жените не ти връзват.

Това е още едно доказателство как нараненото им его и обърканият от когнитивния дисонанс ум търси оправдания и предполгаеми доводи, за да затвърди наново разклатената вътрешна парадигма и да успокои нетърпимия емоционаелн дискомфорт. Когато умът има дискомфорт, той трескаво търси начин да намери вътрешен покой и е готов да гази трупове за това. От там идва и тази агресивност.

Жалкото е, че не осъзнават, че това деструктивно поведение ги програмира за още по-голяма мизерия, вместо да използват това конструктивно. Защото докато си убеден, че успелите лъжат или са забогатели енчестно и че не е възможно и ти да забогатееш, ти нкога няма да имаш нагласата да постигнеш нещо. Вечно ще си търсиш оправдания за личен комфорт и толкова.

Напротив вместо това ако човекът е умен, ще си каже "Ето че има успели и богати, явно е възможно". Ще започне да си задава въпроси как и той може да го направи. Кое му пречи, кое трябва да развива, кой как го е направил, да чете, да търси начини. Дали има капацитета да успее, е друг въпрос, но ако човек има нагласата и търси начини, все някога поне малко от малко ще одобри положението си, дори да не стане богат. Ама за това ти трябва определено ниво на осъзнатост и малко напъване, което 90% от българите нямат.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 48343cd38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   4, може да го има и при другите нации, но разликата е в процента. Ако при другите мършата е 10-20%, при нас е 90.

Колкото до нечестно забогателите със сигурност има доста такива, но тази завист е насочена и към напълно честно забогателите. И темите с криптото са доказателство. Да си държиш парите в крипто не е незаконно, но винаги се намират хора да подмятат заучени фрази от завист. И не, не говоря за аргументирано мнение, ами чиста, неподправена, неприкрита и неаргументирана злоба.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8fa7ad3b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Защото българина е едно мързеливо, завистливо ла*но! Всеки, който е излизал в чужбина, работил навън знае, че правило номер 1 гласи - дистанцирай се от всички сънародници и не работи заедно с българи. Защо? Защото първото нещо, което прави Ганьо е да отиде при шефа си и да оплюе сънародника си с надеждата да се издигне.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 67aea3db94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Защото сме бедни и мързеливи. А и рядко се срещат забогатели по честен път .

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 319529a0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дори да не си чак богат, в един момент започваш да будиш завист у немалко хора, ако си по-ориентиран човек.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8ad3d9fa88
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Заради изказвания като коментар номер 1.
Много хора работят, и то много /всеки труд е необходим, щом го има/, но не могат да си позволят неща, които всеки би трябвало да може. Както е в държавите, където не си "завиждат". Там и детето на чистачката може да учи медицина примерно, и да не яде филии с олио през това време, без да се налага да работи, а да се отдаде на професията. Това само един пример, който важи за всичко останало.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a7bec33ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе не е точно така както го изкарахте. Да, има много завистливи хора, мързеливи също. Мен също ме мързи, признавам си, но има едно "но". Сами виждате, че има немалко хора, които успяват по чужбина и на хубави позиции и на не толкова хубави, но бачкат яко. Само че тук, както някой спомена, "взимат 1000 лв", а там за подобна работа взимат доста повече. Да, друг е стандартът, но тук не ти стигат, там и квартири и всичко и ти стигат, и това за ниско квалифицирани хора. Вече за по-квалифицирани и специалисти, изобщо няма и нужда да споменавам. Та така, тук те използват и ти дават 1000 лв, които не стигат, там ти дават 2500 паунда, примерно, които ти стигат, за една и съща работа. Така че, не знам колко сме мързеливи и колко на хората им е писнало да се подиграват с тях. Давам пример със себе си. Ако знам, че ще опитат да ми осигурят доп. обучение, да раста, да градя във фирмата и да вземам повече пари, ще се влагам. Сега не си давам зор. Върша си работата, но не си давам зор, а съм го правил 2 години в началото, примерно, но за мен е имало едно място, до където ще стигна и няма как да раста или дори да има, няма кой да ми "даде". Работа повече могат да ти набутат, отговорности, но за парите не се сещат. Е как да не си мързелив. Същото и със завистта. Като гледаш сума народ как се замогна, с измами и за сметка на други хора(то винаги е така), как да не завиждаш? Примерно на някой спечелил от крипто няма кво да завиждам, преценил е, че така ще стане - направил го е. Или някой друг, с честен труд изкарал. Обаче на такива "шефчета", които при мен например си построиха къщи, взеха коли, а аз съм на заплата, нищо, че "работим заедно" и сме екип, как да не?! И някой ще каже "направи ти фирма" и т.н. Не съм такъв човек аз, а и не искам да вземам колкото шефовете ми, но шефове без работници са 0. Абсолютна нула, нищо. Дори за най-простата работа, някой мейлите да ти проверява и такива глупости. Ако няма кой да го движи това, г-н шефът как ще има време за по-важни неща? А нима този, който проверява мейли не заслужава да живее като бял човек, когато има възможност?! Не, шефът обира всички плодове, за онзи 1000 лв я има, я няма. Ето такива примери давам. И главно на такива се "завижда". Че си има и кофти хора по принцип, които за щяло и нещяло го правят - ок, така е, но не всички са така.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e8b31c2818
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Интересно как си стигнал до извода "мрази" и защо смяташ, че недолюбването на богатите е само при българите???
Всички бедни по света недолюбват богатите, но не става въпрос чак за мразене. Навсякъде съществува завист и в чужбина на съседа тревата е по зелена.
В частност в България има прекалено много нечестно забогатели, които все мъчат и често успяват да излъжат и измамят средно статистическите българи. Примерно телефонните измамници са богати, наркодилърите са богати, ти обичаш ли ги?
Все пак преди 30 години всички българи са били на почти едно ниво по богатство и за 30 години вече имаме 1200 българи милионери. В същото време работещите за тези 30 години не получават заплати които са заслужили. Работещия българин бива принуден да продава труда си евтино, колко да издържи да е безработен и да търси честен работодател. Аз в Бургас 2021г издържах 5 месеца и не намерих работодател, който да желае да подпише трудов договор на реалната заплата, която ми обещава. Стотици хиляди работещи не са виждали в трудов договор реалните пари, които получават, всеки работодател предлага трудов договор с занижени суми, а горницата, ако я даде, я дава или под масата или като бонус, така се забогатява в България. Много работещи работят за по 800 лева нетна заплата, осигурени на 4 часа на минимална ставка и гледат шефа си как си купува огромна къща и кола с парите, които те са му изработили, какво да му обичат? 2011 имах български работодател, на който бях единствения му работник, на мен даваше 30лв надник, без да ме осигурява, а той ходеше с жена си по почивки и ваканции, на море и на ски според сезона. Заради него заминах за чужбина.
За сравнение в чужбина шефа или собственика на предприятието работеше наравно с работниците, синът му на 11г мете цеха след училище, при наличие на 15 работника. Веднъж попитах защо детето мете след като ние свършим работа, работодателя отговори, защото ми идва скъпо да плащам по 20 евро на час на вас за метене. Работниците пресметнахме, че той дава около 80% от печалбата на предприятието за заплати на работниците и 20% за него. Този работодател-чужденец ми каза, че печеливш бизнес е този бизнес, който ти носи 10% от вложението годишна печалба. В България нещата съвсем не изглеждат така. Как да ги заобичаш българските богаташи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 77e65cbc56
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Не съм съгласен. Българките обичат богаташите, а това значи най-малко 50% народна любов, отправена към вторите. :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ab1d5ac806
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Защото българският богаташ, пишман бизнесмен, кара Бентли и Майбах, а държи подчинените си на минималната заплата, и смята, че и за нея трябва да му целуват задника!Ама напоследък удари на камък, защото все повече българи занимават в чужбина, и роби няма! Да не би такъв да заслужава уважение и почит?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 19a7cd195d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Защо българинът мрази богатите? За мен въпросът е защо българинът мрази българина?
Когато Брейвик изтрепа 80 човека дали норвежците са си казали "Какъв народ от мърши сме" и "Норвежецът е идиот и мрази хората"?
Този ваш обобщен българин просто много обича да мрази- турците, циганите, старите, младите, жените, мъжете, гейовете, бедните, богатите, умните, глупавите, Америка, Русия и всичко, което се сети.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ca55c8bfb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Да отиде по чужбината да види какво означава омраза към богатите. В Дания паркирай един Lexus пред 12-етажен блок и гледай сеир на сутринта.

Аман от българомразци!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e43a292e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Що за тъп въпрос? Завист.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 12d65c1da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Знаете ли какво беше 90-те? ! По-точно преживели ли сте го?
Лесно ви е на вас младите СЕГА.
Лесно е да се говори... учи...
Завиждаме и тн, стандартните глупости..
А тогава?
Глад, мизерие, празни рафтове, затворени кръстовища, инфлация...
Учи ако можеш....
Който чел между редовете, чел. Който разбрал какво имам предвид, разбрал...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 48343cd38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   19< аз съм 85 набор и съм преживял Виденовата зима, още помня как нямаше буквално сапун, за да се изкъпем, майка ми ме пращаше сутрин да чакам за хляб чак до вечерта, а на опашката бяха повече възрастни и често ме изблъскваха и събаряха на земята и ме пререждаха, защото всички бяха агресивни и гладни. Колко пъти съм се връщал разплакан и окалян, защото са ме събаряли. Помня и как буквално нямаше какво да се яде, лягал съм гладен и т.н. Помня и пирамидите и как изгоряха спестяванията. Помня и инфлацията как сутрин цените бяха едни, вечер със същите пари, не можеше да си купиш нищо, а на другия ден трети цени. Помня и колко безпомощен се чувствах. Помня и как мутрите идваха да рекетират и заплашват баща ми, понеже се опита да разработи едно забутано заведение, докато все още имаше някакви спестявания. Помня и как нямахме ток и как копахме тунели под снега, защото нямаше и снерогини в началото на 90-те. Бях първи клас, ама помня, защото болката не се забравя.

И знаеш ли какво? Въпреки всичко не се озлобих срещу богаташите. Не и срещу хората, които с акъла си и честно си стъпиха на краката след 2000 г. Да, мразя всички хора, които ни докараха до това положение тогава и продължават да крадат и до днес, но има разлика между едните и другите. Най-лесно е да кажеш, те всички с маскари и крадат. Ама трудно е да си признаеш, че има и по-умни от теб, които успяват за разлика от теб и то честно. Осъзнатият човек дори в трудните момента ще запази чистота на душата си, колкото и трудно да му е. Неосъзнатият и в охолство да тъне, пак ще е мръсен отъвтре и ще мрази и завижда.

В края на карищата какво са ти виновни честните и трудолюбиви хора, макар и забогатели, че ти си страдал/а и си беден/а през 90-те? И то при положение че и те са се пекли на същия огън тогава.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 07a5702551
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз съм българин и не мразя богатите. Хората, които трупат пари по нечестен начин не ми харесват, защото са участници в унищожението на България, от която аз съм част. Има обаче много богати българи, на които искрено се възхищавам

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cb18fa9f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Повечете български богаташи са престъпници, затова ги мразим. Примерно аз мразя Борисов и Доган, но не изпитвам и грам негативни чувства към Бербатов и Григор Димитров.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c3d6fa9a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Че има доста мързеливци и такива, които завиждат е ясно. Не мисля обаче, че можем да отсечем "българина мрази богатите". Както някой по-горе беше казал, от богат до богат има разлика. Ако примерно имаш добър бизнес, плащаш добри заплати, не експлоатираш хората и си коректен с тях, почти всички ще те обичат. Казвам почти, понеже да те мрази и да ти завижда все ще се намери някой, без значение колко пари имаш. Ако обаче мамиш хората и им се правиш на важен, никой няма да те обича. И тук пак не опираме до пари, а до поведение и възпитание. Не мислете, че хората толкова ги интересува кой колко пари има. Има и такива, разбира се, но далеч не са всички. Ако се държиш възпитано и уважително, и с теб ще се държат така.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1d80143964
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   23, и Бербатов и Григор бая българи ги недолюбват. Докато сърбин да недолюбва Джокович, трудно ще видиш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6601d9c4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Абсолютно съгласна с номер 12 и 13. Чак не мога да повярвам какви коментари чета срещу българите. Колко завистливи, мързеливи били. Първо дами и господа, ако работите за 1000 лв, осугирени на минимална заплата и парите ви стигат, колкото за наем сметки и солети, не ще сте завистливи, ами ще ви трактат ченетата от злоба и омерзение. Още повече като знаете, че буквално с тези пари оцелявате (за спестяване и дума не може да става). Но явно, за да пишете подобни коментари не ви се е случвало. Пожелавам и да не ви се случи, макар, че тогава друга песен ще пеете. И преди да ми кажете да уча и да се развивам, ще ви споделя, че не може всички да сме ИТ, програмисти или зъболекари. Също така ще ви информирам и, че доста квалифицирани кадри работят за унизително възнаграждения. Пари, за които в чужбина работят емигранти от третия свят.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 77e65cbc56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Много добро включване от номер 22. Кратко и изразително. Хареса ми и обосновката на номер 24. Съгласен съм с всичко написано. Поздрави!

Бих добавил и това, че пасмина хора, хулещи някого в коментари под новини, не са представителна извадка за целокупния български народ. Такива хора си мразят ежедневно и винаги си намират поводи за мрънкане.

Колкото до Димитър Бербатов и Григор Димитров, по-скоро се касае до това, че първият преди години ходеше по барове и дискотеки в нощта преди решителни срещи с противникови отбори на националния ни отбор по футбол (повечето от останалите ни ритнитопковци също щракаха с пръсти там), а после падахме позорно от някакви футболни джуджета, които ни правеха за смях. Също така, в много важни за националния отбор моменти отказа да се състезава за България, предпочитайки да играе за своите отбори във Великобритания и Индия. Това си е негово право, но е естествено да има и недоволни от това му решение. Той имаше и лични свади с Борислав Михайлов и цялото ръководство на БФС и използваше заплахи за напускането си от националния отбор по футбол като начин да ги притисне да подадат оставки, но е ясно, че те си пазят един-другиго гърбовете, очевидно до живот ще си стоят несменяеми на топлите места на сладките постове с огромните заплати и няма кой да ги бутне оттам.

А Григор Димитров имаше не една и две изцепки с гръмки изказвания, в които се тупаше в гърдите как точно ей сега бил в отлична форма и бил отишъл за победа на финала, а бързо след това отпадаше безславно още в 1-2 кръг, отупан здраво с 6:2, 6:0 от някой новак на 300 места зад него в световното класиране. Постоянно се оправдаваше как личният му живот и разсейването покрай него му бил попречили да победи. Ден-два преди това обаче се изтипосваше на снимки пред скъпи ресторанти и магазини с някоя от скъпоплатените му приятелки, която явно е изцеждала силите му преди поредната катастрофална за него среща на игрището. Що за "разсейване" ще да е, че години наред десетки пъти да падаш лесно от някакви нечувани тенисисти? В същото време всеки може да го сравни с по-добрите от него тенисисти, които нямат неговия навик да се хвалят предварително как щели да бият. Вместо празните закани по интервюта, те предпочитат да се доказват на игрището с играта си.

Същото се случваше многократно и с Кубрат Пулев, познат още и като "Голямата уста". Уж много можещ го раздаваше на думи, все се заканваше как щял да размаже този и онзи, бил по-бърз, млад и издръжлив от тях, чувствал се и той в най-добрата си форма, а от години яде здрав пердах, много по-бавен е от съперниците си, подценява ги и пада лесно след първия по-сериозен удар. Има няколко победи само срещу някакви вече грохнали боксьори, които така или иначе губят и от мнозина други посредствени съперници. Единствената му победа в последните години, при що-годе равностойна среща, беше срещу румънеца Богдан Дину, с когото са от горе-долу една класа. Но иначе от 10 години слушаме самохвалството на Пулев как бил най-добрият в Света и заслужавал да е на върха. Е, покажи го с действия, че да имат думите ти поне някакво покритие!

Има много такива хора, които са големи на думи, но са нищожни на действия. Тях никой не ги мрази; просто предизвикват смях, защото всеки трябва да може да застане зад думите си.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a76242c208
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Защото богатите в България за подставени лица и си купуват коли и къщи и на гърба на обикновения трудолюбив човек. А коректните работници (разбирай работливите балъци) винаги ги затрупват с работа и на никой не му пука. За това и няма вече кадърни хора.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dfdea62c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   1. защото 90% от богатите в БГ са мутри, измамници, крадци и т. н.

Като цяло няма честно забогатял бг бизнесмен.

Който и да все е бутал под масата поради различни причини.

2. защото бг работодателя е стиснат измекяр в 90% от случаите

3. защото хората по принцип обичат да хейтят независимо от всичко.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3fdc5f37bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   И защо някой си мисли, че само българите имат такова отношение? За Ленин и поддръжниците му да припомням ли? Моят въпрос е - защо българите си мислят, че ние българите сме най-най-зле от целия свят. Да стоиш и да си навираш сам главата в калта с коментари "на бе, удави се" (това сам на себе си).

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a27b900512
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Чакай да уточним сега! Очакваш да имаме единно мнение за всеки богат човек? Т. е. и за Киро от София, въртящ например търговска верига, но и за Бойко от Банкя, въртящ парите на народа? И за Светлин, бачкащ като ИТ, а и за Делян, бачкащ като депутат... вероятно? И за Петър, произвеждащ лекарства, но и за Васил, имащ доскоро лотария, чиито билети се раздаваха срещу пари на доста местенца?

И какво трябва да е мнението ни за всички тях? Щом се дразниш от омразата, значи искаш да кажеш, че трябва да обичаме всички тях, така ли? И ако има разлика как точно реши, че хората мразят богати, които не заслужават омраза? И въобще, че някой получава незаслужено отношение?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 605e23ea5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Аз съм заобиколен от много богати хора. Буквално милионери, карат супер коли, като Ламборгини/джини, Ролс Ройс, мерцедеси и каквото се сетите. Средата ми е такава просто. Самият аз не съм богат все още, но усещам как съм прихванал много от маниеритв им, от начина им на мислене. И определено мога да кажа, че ме кефят, възхищавам се на свободата, която парите им дават. Да, бачкат яко, имат бизнеси и казуси за решаване, но не им завиждам, защото знам, че управляват големи фирми и бизнеси с акъла си.
Единствеко се ядосвам на псевдолекенца с парите от тате,
които се държат, като бизнесмени, а нямат едим работен ден На такива не се радвам, защото не обичам да ми се парадира с нещо, което не си постигнал. Макар че от друга страна и те не са виновни. Родили са се в богати семейства и имат правото да се радват на облагите си.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 345c1ace3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Хм, който не е чел цялата биография на Лионел Меси - да я прочете.
Родителите на Меси вероятно също са мразели богатите. Обикновени бачкатори, не са можели да платят лечението му с растежен хормон. В такъв случай сега великият футболист е можело да играе в някой "параолимпийски" отбор или както се нарича.
Та, когато философствате - колко справедливо и логично е всичко - сетете се какво е било за родителите на великия Меси, когато са разбрали, че детето им изостава на ръст, но няма да получи лечение, защото не са от заслужилите богати.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 060c0e2509
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Според мен причините с две:
1. Нормалната човешка завист, допълнена с балканска самооценка.
2. Поведението на богатите. Животът ме срещна с двама западни милиардери - и двамата бяха много възпитани и културни хора, отнасяха се с уважение към хората около себе си, единия всеки ден казваше “добро утро„ даже на чистачката, която се грижеше за апартамента му в хотела. Нямаше около тях десетки слуги, охрани, нямаше изцепки от какъвто и да е вид, да не говорим за простотии на обществени места. Свързвам го с това, че в техните страни законът работи за всички и нещата, които един човек си позволява тук, там просто ще го вкарат на топло, независимо колко пари има. Даже обратното - там дебнат за издънка, за да ги издоят с пари чрез дела, тук и сериозно престъпление да извърши му се разминава като даде каквото трябва на когото трябва. Дето викат - парица е царица. Ако законът е силен и еднакъв за всички, и богатите ще внимават какво правят, и хората ще ги уважават. Защото ако е силен закона тези с незаконните богатства скоро спират да са богати. За съжаление знам самият колко утопично звучи. Но някакаси на запад са по-близо до това, отколкото на изток. А пък още по на изток е страшно :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker