Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо за едните може, за другите не.
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1153 пъти
Здравейте. Нито съм платен трол, нито безплатен такъв. Не желая да създавам провокации и раздор, а просто задавам нормален въпрос. Въпрос, който би се породил у всеки, който следи дори и повърхностно световните новини и става косвена жертва на този медиен терор и информационна война.
Преди повече от 10 години, защо световната общественост, позволи да се образува държавата Косово ? Последните 10 години, защо в Сирия също се позволява това. Финансират се и се снабдяват с оръжие доста крайни формации, които да се бият срещи избраното правителство ? Във Венецуела, слава богом няма война, но също световната общественост отрича избраното правителство, налага санкции и подкрепя опозиция. Идва ред и на най-,нашумелият конфликт. Украйна. Защо навсякъде другаде може да има опозиция, може да има отцепници за свобода и независимост, а точно в Украйна не може. Още повече, че 2014, западният свят подркепи опозиция, която да смени до тогавашният режим, а в източна Украйна не може. Защо хората там са наричани "сепаратисти", а тези в Сирия, които извършват терор и атентати "опозиция" ? Какво налага двойните стандарти и къде отиде демокрацията ? Пак казвам, не съм трол, както и провокатор. Опитвам се да избягвам медиите и да се придържаме към аргументите. Според вас защо е това различно отношение ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3cd375c310
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Какво наричаш "световната общественост" ?... Не знам дали си забелязал, но такова общо понятие никога е нямало. Просто преди 89-та слушахме пропагандата на изток, сега слушаме пропагандата на Запад. Естествено, че стандартите са двойни - едни за нас, други за вас. Така е било винаги. Медиите са платен инструмент на управляващия елит, за да уведоми овцете как да мислят... а понякога - и за какво да умират. Най-големият ужас на всяка държава е, да бъде разцепена и опустошена така от големите сили. Украйна, Сирия, Либия, Ирак... това са все Американски проекти. Америка има сложно геополитическо положение. Ако остава Евроазия да се обедини, тяхната лидерска позиция изчезва. Затова примерно блокират Руски проекти. Уж налагат санкции на Русия, но те реално са санкции и за ЕС... Не, не е случайно, че така се получава. Америка иска слаб ЕС, иска постоянно напрежение на границите. Нищо, че се водим "съюзници"... Да те питам, какви съюзници са Америка и Германия? Или Америка и Япония? Това продължават да са си окупирани теротории, на които обаче им беше дадено някакво геополитическо влият, да изпълняват интересите на САЩ. Германия не е никакъв ЕС лидер, работата и е да държи ЕС под контрол и прокарва интересите на САЩ тук. Пък дори да се самоунищожат в процеса...

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0d63c3b1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Може, защото е изгодно за тези, които дърпат конците. Аз не бих се впечатлил много от това, което се случва, тъй като е възможно всичко да е пиеска. Единствено обикновените хора страдат накрая.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 662578b4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Тук може да се говори много по темата, но най-точното нещо, което може да се каже е, че няма такова нещо "демокрация". Сами се убеждавате в това :) Въпроса е кой стои отгоре, тва е една битка на големи фамилии и кръгове, които са от два враждуващи лагера. Справка - Канада.. справка - Австралия... справка САЩ, където "дискриминираните" чернокожи потрошиха половината градове и разграбиха, разбиха хиляди магазини, но когато пред Капитолия имаше протест ги изкараха терористи,а негрите бяха "достойни бойци за свобода". Живеем в смешен свят и всеки, който ви говори за демокрации, за права, за това колко е загрижен и му пука за вас е лъжеш следващ интереси, а вие сте глупаци, че му вярвате. Правата си ги определям лично аз, никой не може да ми забрани каквото и да е. Ако реша да убия някого ще го направя, тва че онзи насреща имал права хич не ме интересува :) Правото е в силата и на улицата. Правото е в масата. Имаше дори един разговор между африкански преизиден (не съм сигурен на коя държава) и представители на САЩ... Та този въпросният президент пита американците какво ви дава правото да си мислите, че ще идвате и ще ни казвате какво да правим и американците забележете как отвръщат... Правото ни е дадено от това, че ние имаме автомати, самолети, танкове, а вие още се биете с пръчки :) Който разбрал - разбрал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e662b0cf81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Авторе - не бъди наивен. Светът се управлява от психопати и те отдавна са си преразпределили света. Всичката политика, която гледаш по новините е просто за публична консумация. Справедливост в тази работа няма, нито логика - просто интереси на определени кръгове от световния елит. Най-доброто, което можеш да направиш е не позволяваш да бъдеш манипулиран и просто да седиш и да гледаш сеир.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0670a89ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Руската "македония" - украйна, е васал с жалки платени марионетки начело. Това е истината. Браво на Донецк и Луганск!

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5d8fb814ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   "САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ

American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни, над 30 милиона души!"

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c639708bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Е нямаше как да мине без тази тема дори много закъсня. Украйна е суверенна държава, така се нарича държавата, която нито е зависима, нито е субект на друга сила или държава. И сега идва най-хубавата част силно теоритично ако Турция реши, че в родопите има голямо струпване на нейно населени и затова си ги прибере ти какво ще пишеш?
След разпадане на Съветския в Украйна са повечето от Руските ядрени оръжия, които Украйна дава на Русия и получава обещание, че никога няма да бъде нападната.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 278b1bccf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 8 - Пак ще зависи от това, какви са интересите на САЩ и по-малко на ЕС, както и на Русия и малко на Китай.

Ако те са ОК с това, няма проблеми. Ако не са - Ердоган няма да посмее, защото утре ще му секната цялта икономика, а вдругиден ще има 5 самолетоносача и още 300 000 войника на път. Ако се карат лагерите, ще ни "милитаризират", както ни бяха направили преди 89-а

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 32c0e8f4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не виждам как САЩ са намесени в този конфликт, след като е очевидно, че Русия иска да вземе територии от Украйна. Това е проява на отвратителна агресия и поведението на Путин не е на нормален човек. И аз задавам като номер 8 въпроса били оправдал намеса на Турция по претекст, че там живее турско население и то е ужасно репресирано и тероризирано. Украйна е суверенна държава и отцепването на ДНР и ЛНР беше излишно, съмнявам се, че хората, определящи се като руснаци са били репресирани и е трябвало да се отделят от Украйна - руският и украинският народ са изключително свързани. Прави сте, че има двойни стандарти, прави сте че има медийна манипулация, прави сте, че има държави, които имат военно и финансово преимущество и се местя, където не трябва. Не оправдавам и защитавам войните и конфликтите никъде по света. Ужасно е, че в 21 век все още се държим като първобитни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a1e2aab162
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Това, което много хора забравят, е че преди години сащ нападнаха Ирак с още по-смешни обвинения за несъществуващи оръжия за масово поразяване, като ООН отказа санкция за нападението, но това не спря американците. Тогава никой не каза, че това е нарушение на международното право. Пак тогава американците бомбардираха Сърбия, защото избивала мюсюлманите си, но не показваха изкланите села християни. Никой от международната общност не скочи на Русия при войната в Чечня, където е било наистина страшно ако не си чеченец. Не подкрепям това, което прави Путин, но мисля, че го разбирам. Играеш с картите, които са раздадени или ставаш от масата. Той няма как да стане от масата, остава да отиграе ситуацията. Нито е по-добър от другите държавни ръководители, нито по-лош, просто играе своята игра и за съжаление това означава беди и смърт за обикновените хора. Когато си изсипал трицифрено число милиарди в съседната държава, а на финала тя иска да стане част от военен съюз срещу теб нямаш много мирни ходове. Днес един човек каза нещо интересно - че щатите могат да празнуват, защото успяха да насъскат два близки народа един срещу друг, и ако човек се замисли, какъвто и да изходът от тази война, единствените ,които печелят от ситуацията са американците. За мен има още един извод - когато цял живот си си изкарвал хляба като клоун /“артист“/, не си готов да водиш държава. Нужно е повече като капацитет. Потвърждават го и ИТН в нашия парламент.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 42e4c9f6b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 10 - разбира се че САЩ са намесени. Техния интерес е Европа да купува горива от тях, да са монопол на доставките. Повечето войни които създават са точно заради икономически причини. Справка - близкия изток. Иначе какъв интерес имат да въвеждат демокрация там? Всичко е заради петрола и полезните изкопаеми, а отделно че и манталитета им е да се доказват като велики и мощни.
Те винаги водят войните си в задния двор а не у тях, защото така винаги излизат печеливши.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 025f1d5315
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 10, след 2014 год. украинците забраниха руския език, като втори официален и приеха закон за т.н. ''коренни жители'', според който украинците се ползват с предимство при кандидатстване за работа, училище и т.н.,а руско-езичните са близо осем милиона. Това не е ли дискриминация?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ee4e6d0d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ужасно е ... удря спестяванията на много хора. Индекси и прочие пада.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a1e2aab162
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Днес ми направи впечатление една от целите на инвазията - “денацификация“. На много от по-младите хора това не им говори нищо. Но има един исторически момент - в началото на Втората световна война, когато фашистите навлизат в Украйна, има цели райони- предимно казаците, които застават на страната на агресора срещу Русия. След края на войната те са преследвани и търсят помощ от запада, /която естествено не получават :):)/. Това никога не се забравя от Русия, и получава ново потвърждение при действията през 2014 година. Имам близка, която е рускиня, а е родена и живее в Украйна - именно в Луганск. Като си говорехме тогав ми казваше , че е страшно , бандеровците - тоест нацистите правели страшни неща. С мъка успяха да напуснат Украйна и да отидат в Русия. Не се наемам да кажа кой е крив и кой-прав в този конфликт, но се предполага, че като водиш държава трябва да си достатъчно мъдър да вземаш предвид всичко, и да не се подвеждаш по това , което ти обещават западняците /имам предвид актьорчето Зеленски/ защото те са известни със склонността си да те използват за свои цели и после да те предадат. Особено, когато имаш до себе си държава с много силни военин традиции, специално отношение към войната и систематични действия по укрепването на влиянието си в района. целият този сценарии вече се игра със Грузия, нормално е човек да намери аналогиите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker