Защо българите продължават да гласуват за про-западни партии? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо българите продължават да гласуват за про-западни партии?
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1194 пъти
Не мога да разбера, защо българите продължават да гласуват за про-западни партии, въпреки че българското общество не е про-западно настроено. Защо хората гласуват за тези партии знаейки, че те ще провеждат външна политика, която по-късно ще критикуват. Защо след като има толкова силни анти-западни настроения все пак про-западните партии печелят при това с абсолютно мнозинство всеки път. Недоумявам как е възможно да се повтаря непрекъснато.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: c3d18563c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Не знам къде го виждаш това антизападно общество. Само червените бабички останаха. Знаеш, че русофилството подсъзнателно се свръзва с комунизъм и с кошмара, който много хора изжияваха по соца. Да разбирам, че си русофил и че искаш едва ли не бай Тошо да стане от гроба и да направи хляба пак 5 ст. и те е яд, че всички не мислят теб, тъй ли?

На въпроса - достатъчно хора са си патили от леви/комунисти/русофили и т.н. и затова предпочитат по-малкото зло - запада. Или може би си забравил как за един плакат лежаха в Белене, колко души изчезнаха безследно, защото не искаха да си сменят името и ка тайно те снимаха агенти и после цял живот не можехе нито да учиш, нито нормална работа да си намериш. Или то понеже беше отдавна и не се брои вече?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 969956f54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Авторе...ако под алтернатива на "запада" разбираш Русия, по-добре смени дилъра. :))))
Русия не е алтернатива на "запада", а е алтернатива на понятия като култура, демокрация, свобода и просперитет. По същество-средновековна сатрапия, бедна, изостанала, в която човешкият живот не е абсолютно никаква ценност.
Няма как да принадлежиш към нещо друго, освен към Запада.
Когато нашите прадеди са строили крепости, прадядото на днешния руснак е живял в дървена колиба някъде из блатата между Днепър и Волга. Когато цар Борис приема учениците на Кирил и Методий в БГ и създава книжовните школи, княз Рюрик (шведски викинг по произохд) тепърва създава държавата Рус. По онова време-все още обединение на славянски племена без точно очертана идеа за държавност. През 865-870-та година твоят прадядо вече е бил християнин, имал е църква, държава, писменост, държавна и управленска традиция на няколко века, а прадото на днешния руснак тепърва се е опитвал да формира идея а държавност. Покръстителят на Русия Св. княз Владимир приема християнството от българите чак в 988-а. Това са повече от 100 години след като Борис 1-ви Покръстител е бил вече канонизиран от нашата църква.
Когато твоят прадядо Крум покорява с меч в ръка Аварския хаганат и създава закони, бъдешата Рус е куп славянски племена, избиващи се помежду си и препитаващи се основно с разбойничество покрай керванските пътища от Азия за Европа.
Западът-това е България. Неразделна част от него. От неговата култура, история и бъдеще. И е станала такава част мнооого отдавна. Нещо, което Русия и до ден днешен не е. Заради това и в БГ не е възможно да има "антизападно" общество. Не може да си нещо друго, освен Запада. Бил си в последните 1300 години и завинаги ще си останеш част от него. Твоят прадяо го е създал този "Запад".

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 027f9015fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Защото 45 години бяхме с руснаците и не, не беше добре. Не искам това време никога да се връща. Предполагам, че си млад човек, облъчен от пропагандата как тогава е било цветя и рози. Е не, не беше, казвам от личен опит.
И не западът ни е виновен за сегашното положение, а ние самите. Ние си избираме продажните и корумпирани политици, не някой друг. Ние сме завистливи и мързеливи нихилисти, които чакат някой да дойде и да ги оправи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a56ded77d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Българите масово не гласуват, така че нищо не избираме, а сега и използват компютри за целта, така че не се знае и колко от гласовете са фалшиви.

А иначе бъдещето ще бъде тоталитарен социализъм като в антиутопиите - виж какво се случва в Китай в момента и си представи още по-голяма степен на контрол от страна на държавата; капитализмът е най-абсурдната система, която единствено може да експлоатира работниците и да скапва околната среда, тя определено няма бъдеще, но тези които са се радвали на най-добрите му страни поне добре са си поживели. И младите в САЩ започнаха да се усещат, че няма как да са в най-проспериращата уж държава, но да нямат никакво безплатно здравеопазване, а отделно висшето образование там е нещо като доброволно заробване в кредити. В рамките на това десетилетие се очакват първите сериозни еко и климатични катастрофи в следствие на неразумната ни експлоатация на природните ресурси, така че ще видим докъде ще ни доведе западната идеология.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c3d18563c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ако всички обичаха Русия, както твърдиш, сега нямаше 2 млн българи да са в лошия запад. А аз за българин да бере ягоди в Русия не съм чувал.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e497639fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   До 6, когато България беше заедно с Русия само допреди 32 г., на никого не му е хрумвало да ходи и да бере ягоди, в която и да е чужда страна. Това забрави ли? Тука са се отглеждали всякакви плодове и зеленчуци в такова изобилие, че всяка страна е могла да ни завиди на плодородната почва и перфектния климат. Българите сега защо ходят да берат ягоди в Англия? Защо не ходеха да берат ягоди във Франция и Англия, а лалета в Нидерландия преди 32 г.? Стояха си тука и не само са брали, НО И СА ЯЛИ ДО НАСИТА.

Ти сега колко ягоди като количество ядеш през годината и какви са на вкус? :)

И друго. Тези 2 милиона, които са повече от 3 всъщност, кога отидоха на запад? След 10 ноември, нали? Но след 10-ти американците не ни модернизираха икономиката и не се погрижиха да няма бедност в България и да се вдигне общото благосъстояние, а точно обратното. И затова хората бяха ПРОКУДЕНИ от страната, заради глад и мизерия. Я питай все още живите колко от българите са били гладни преди да дойде демокрацията и колко от тях не са могли да си покрият разходите за живот?

Русия стана "лоша" за България в момента, в който там настъпи прогресивният капитализъм!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c3d18563c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   7, е как ще му хрумне, нали бяхме част от соц блока и никой не беше излизал и не знаеше какво е в чужбина? Да не говори, че можеше и да те разтрелят за бягане от България. И дори тогава имаше избягали за САЩ и Европа. По твоята логика и С. Корея е много хубаво, понеже никой не може да избяга, защото го чакат войници на границата, стрелящи на месо.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3ccca01903
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Защото са дебили и гласуват за който му набутат от Козяк по телевизията. Има ли по-тъпо същество на света, определящо себе си като бедно, но дясно?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2999794d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе на повечето от новите партии не им личи какви са докато не се проявят. Българина гласува заради осанка и извеестност на лидера на дадената партия въобще не мисли, това е гласуващия българин. 60% от хората въобще не ходят да гласуват с думите "а ще им гласувам аз на тях"

Проблема в България е че не съществува пробългарска партия, или ако се излюпи такава другите партии я смачкват с компромати. Медии и телевизии са собственост на западняци и по цял ден бълват прикрити и явни реклами на проамерикански партии. Пускат лъжи, без никакви доказателства, докато осъдиш журналиста който е измислил лъжа те изборите минали и си ги загубил.
Примерно копейкин, не харесвам плановете му за бъдещето на България, но виждам как му измислиха прякора без никакви доказателства, наричат къщата му от 80 кв огромна и какво ли още не.
Как накараха гласуващите да гласуват за Кирчо, първо го поканиха при Слави, после видяхме одобрението на Радев, Янев го направи министър в правителството, щом идва от Канада значи не е американофил или евролизач, оказа се точно обратното. Хазарта плюеше политиците и хората решиха че ако е политик ще е различен, е какво видяхме, ползат го за пионка да плюе по опозизията и му казват как да гласува и той се оказа човек без собствено мнение.
Пробвахме и Иво Христов за депутат, оказа се че не може да се пребори с прозападните. Атака беше партия с добери идеи, но я оплюха прекалено много, Сидеров се пропи и залезе. Няма измъкване хватката в която са ни хванали евроатлантиците, България е омотана от всякъде.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 7a227548be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Автора

Майко мила, как не споменах нито един път Русия, но всички заговориха за нея. Кога българите ще се научат да отговарят на въпросите, а не да си пишат каквото решат?

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 619555c976
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз гласувах за Киро Харварда, защото за мен той е мъжката форма на Jennifer Rush. Те са едно и също нещо, и мъжкото проявление в политиката е еквивалентно добро на женското в музиката. Нещо като Бъфало Бил и Луиз Франклин от Мълчанието на агнетата. Това са двете страни на една и съща монета. И двете форми имат своят рекорд. Jennifer Rush с това, че никоя досега не е напарвила по-добро изпълнение на песен от нея(The Power Of Love), при това при нея няма и редактиране на гласът със софтуиер с цел подобрение, както е при всичките други изпълнителки. А при мъжката и форма - Киро, това, че няма друг българин на 20 години да оперира с милиарди в Ню Йорк и Опра Уинфи да му е фен и да се е устроил и пробил там за толкова кратко време и толкова високо. Ето защо гласувах за него.

Прозападен българин

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: aaa6a09815
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   А за проруски ли партии да гласува. Ми че те повечето са такива- БСП, ИТН, ДПС и прочие. Те само се правят на западни, но всъщност се управляват от Москва. А руснаците - могат да правят само войни. В нищо друго не са добри. Ти на война ли искаш да ходиш? Я се върнеш жив, я не. Това ли искаш?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 378361a1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, първо си с грешка, че царуват някакви анти-западни настроения. Медиите, политиците, всичко се плаща от запада. Така както преди това се плащаше пък от Съюза. Повечето хора вървят с пропагандата, и което е по-лесно. И да, нормално е за българите, като има кажеш да не са про-западни, те веднага да се сещат за Русия... България общо взето след освобождението е васална страна, която се лута ту с едните, ту с другите, собствена политика като цяло не сме имали, особено в днешно време.

Второ, да се говори за про- или анти- западни партии в днешно време е смешно. Политиката се върти около парите, и в момента сметката я плаща Запада. Ако си мислиш, че с "демократични избори" стават нещата, много се лъжеш... Който и да дойде, той е на хранилка в ЕС, и само зависи, дали, дали в края на деня, ще се замисли малко и за националните интереси. И под малко, наистина имам предвид - много малко. Като - да се направи малко на ударен и забравил пред ЕС, ако това е в наша полза. Не някакви големи избори като Южен поток, или атомната електроцентрала, или какво военно оборудване ще си купим, или на кого военна база да направим... Тези неща са предрешени. Западът както казва е "единни в многообразието". Демек - всички трябва да изпълняват дословно спуснатата от Брюксел политика и да повтарят добре заучените фрази. Българските политици го умеят това добре, защото правеха същото и преди 89-та...

Трето... огромна част от българите изобщо не гласуват. Защото им стана ясно за толкова години, че цялото нещо е абсолютен фарс. Алтернатива няма. За това има много причини, главните от които са вътрешни, и следователно - нелицеприятни. И дори това поведение на апатия да е по-лошо, защото все пак трябва да се избере по-малкото магаре, отвращение понякога надделява.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 969956f54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе...коя е според теб алтернативата на "Запада", тогава?
Кои следва да са другите партии, освен прозападните?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 1af6883c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не говорете глупости. Ако бяхте малко по-умни щяхте да видите че България е троянски кон на Русия от втората световна насам. Начело с Радев. Който е чист Руснак, ама се мазни на американците. Те затова и се мразят с оня галош, Кирчо, дето техните го търсят да го бият.
Щото пласьорчето истински си вярва в американската мечта.

Когато либералщината ни дойде твърде много, Русия идва и раздава шамарите, за да можем после да сме й благодарни. Украина е нещо подобно. Зеленски е руски шпионин. Изобщо Русия все гледа да се заобгражда от благодарни към нея хора. Ама в крайна сметка проблема си е в нас. Щото ние нямаме възпитание в ценности.
Украинците също нямат - затова си възпитаваха и завъждаха фашисти дето са играли твърде много компютърни игри.

И фашистите са едни и същи и Руснаците са същите. Тази война никога не е спирала. Изродите които стояха зад Хитлер се махнаха в Щатите, направиха си икономическа империя и повлякоха Европа с тях си. Че и нас... Русия винаги им е била трън в очите!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 26c72a1be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Автора

Ами нормално е след като българското общество е проруско настроено да не се провежда русофобска политика като тази в момента или последните 30 години.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 373d4130a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Научи се да пишеш грамотно, после дръж сметка за политическите убеждения на българите. Левски, най-признатият сред българите, си е бил "про-западен" до болка. Той е искал "чиста и свята република" по образец на френската декларация за човешките и гражданските права. Чети я нея, прочети за неговия български идеал, после казай кой бил за Запада, кой за Изтока. Франция къде е? Да не е в Изтока?

Какво направи чичо Хитлер с братушките от Изтока в СССР? Разчекна Полша. България един куршум не прати против СССР, своите еврейски граждани си прибра, но пак ни "освободиха". Че и една хубава Северна Макарония ни натриха Тито, Сталин и Димитров. Да си умреш от кеф, че и да поблагодариш на Изтока...

Въпросният Изток (алтернативата на Запада) е не по-малко лицемерен и жесток. Работата е там, че е в пъти по-безуспешен. Сега тепърва Китай едвам догонва икономиката на САЩ, но вече си показва недъзите: репресии, демографски гафове, провали, злоупотреби, червен пазар, корупция, въобще от всичко лошо по много.

Който не може да разбере защо България има про-западни позиции е низша форма на дебил. Нищо повече. От Запада идват технологиите, научните постижения, иновацията, новите мисли и течения. Една Германия, която е била съвкупност от села и дрянки, изведнъж създава военен, културен и индустриален бум за няколко десетилетия. И губи Първата световна. После пак става Велика сила. И пак губи. И сега е пак титан.

Това искат българите - да се възстановят, да живеят и те в достойна страна, не само да се подпичкват на някой цар от Кремъла.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: de01a11657
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   7 - Българите не ходеха да работят в Англия и Франция, защото не ги пускаха, дори на екскурзия се ходеше след проучване от ДС и без децата, те оставаха тук- залог, че ще се върнеш. На работа в чужбина се ходеше обаче : в Коми в дърводобива или строител в останала част на СССР или по-платения, но по-труден вариант- в Арабския свят като строител или специалист- лекар, инженер, архитект, преподавател и др. Мой братовчед беше в Либия в нефтодобива, имах познат зооинженер в Куба и един съсед хладилен техник в Монголия, друг беше ветеринар в Конго, приятел беше строителен техник в Ирак. Да се уредиш там трябваха връзки и /или рушвет. Също и за шофьор на ТИР по чужбуна. Въпреки, че социалистическата държава отнемаше голямата част от изкараната валута, все пак човекът си "оправяше положението" - кола, апартамент без да чака 15-20 години и т.н.
А зеленчуците и плодовете ги отглеждаха останалите по селата и ги прибираха на есен бригадири студенти, ученици, войници, работещи от града- с безплатен труд. По-хубавото отиваше за износ, другото по магазините тук. Имаше и времена когато ту изчезваше лука, ту лещата се внасяше или картофите бяха от Полша.Защото никой не искаше да се гърби на полето за жълти стотинки. Ей това беше великия социализъм по съвеЦки модел.
Или не си живял тогава или си червен лъжец.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: de01a11657
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   10 - Алфа тв на кой западняк е собственост? Скат? Ами БСТВ, дето всеки ден хвали социализма, другарката Нинова и Путин? Да не говорим за един куп знайни и незнайни сайтове, блогъри, инфлуенсъри и платени тролове. На П. Волгин по БНР кой западняк му плаща? Войната в ефира и нета върви с пълна сила и всеки демагогства и плаща - и Изтока и Запада.
Резултатът- хората вярват на хладилника и на джоба си, не на телевизора. И при левите и при десните управления, българинът си остана с май-нисък доход в ЕС и Европа. За това и спря да гласува и да дава доверието си на кредит на политиците. Всички избори се печелят от негласуващите. Какво бъдеще има правителство срещу което са 80% от всички с право на глас?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2999794d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От 10 до 20
Добре знаеш, че изброените от теб телевизии са партиини, и няма как да очакваш те да кажат истината или да похвалят, която и да е различна от тяхната партия. За сега нямам, нито едно докаателство, че изтока плаща на някой нещо, но от запада виждаме облагодетелствани. Аз нямам никакви доказателства кой от къде е взел пари, виждам само кой какви стоки и услуги си позволява и сравнявам с предполагаемите доходи на дадения човек, така преценям може ли той да си позволи да купи даденото нещо.
Съгласен съм с теб че хладилника е по силен от телевизора, но без гласуване оставяме друг да решава съдбата ни. Дори да има само 10 гласували се назначава правителство според техните гласове и това правителство решава съдбата ни. На назначено от малко гласове правителство въобще не му пука за бъдещето (неговото или на народа), то гледа да се налапа колкото може по бързо, защото не е сигурно кога ще го изритат. Пример сделките от Чирен през онази нощ.

Така че правилния изход е гласуване, да, гласуване за най-малкото зло, но все пак гласуване. Българина трябва да осъзнае че чрез гласуване той назначава правителство, което да харчи неговите пари. България въобще не е бедна държава, на това малко на брой население, нашето правителство харчи над 50 милиарда на година, с избори ние избираме кой да харчи тези наши български пари.
Не ти ли се струва подигравка с българския народ, когато само преди около 20 дни казаха че няма пари за увеличение на заплатите на полицаите и пожарникарите, вчера обявяват че всеки бежанец ще получи 40 лв на ден (1200лв на месец). За бежанците (араби, украинци) които са чужди граждани българия има пари, за българските пожарникари няма.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 756945b271
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   18 като гледам твоята про-западна България е цъфнала и вързала....Аз от 32 години гледам само разруха , робство, страх и педерастия.

Кажи къде ги продават тия розови очила , да си купя и аз ? Че вече не издържам да гледам "прогреса" на България.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 373d4130a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   23, реториката ти не отговаря на фактите. Не си ничий роб, повтарянето на тази глупост не я отъждествява. Имаш европейски паспорт, можеш която щеш страна от ЕС без виза да посетиш, че и там да работиш. Можеш всъщност из целия свят да пътуваш, нещо което в соца нямаше да стане.

Разруха виждаш, защото соца ни остави с малко дългче и един тон предприятия, които оперираха на загуба. В този конкретен форум съм виждал как сакат Сульо и куц Пульо се хвалят как са си намирали работа в соца, как цените били все малки, как това било безплатно, как онова било безплатно. Първи принцип на икономиката: безплатен обяд НЯМА. Това ни партийка, ни Ленинчо, ни Сталинчо могат да променят. Живяли сте с безплатни това, безплатни онова, всеки дебил си е намирал работа, но рано или късно сметката е почукала на вратата.

Педерастия ако виждаш, не знам как да ти помогна. Явно това ти търси окото. Аз двамата педерасти, които съм познавал (лекар и математик, съответно) си траят, защото знаят "сънародничетата" им как ще им изнасилят живота, ако разберат. Не знам с чий мозък останаха във Вулгароландия, която с кеф би ги разпнала на кръст.

Ако искаш розови очила, погледни външния ни дълг през 90-те и сега, погледни ни инфлацията през 90-те и сега, погледни ни БВП-то, въобще гледай икономическите мерки. Аз помня как ни хранеха родителите с топла вода или чай, защото нямаше мляко за овесените ядки. Интересно, това е нещо което и университетски преподаватели споенаваха. Заради едните му евтини праскови на Сульо, ние с брат ми нямахме мляко. Браво, прасковите струваха храна от масата на деца.

Ако и на това не вярваш (то нали всичко е световна конспирация на Запада), няма какво повече да се каже. Тъгувай си за времето, в което хората са чакали ядрен апокалипсис, явно наистина е било рай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker