Лъжливото овчарче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лъжливото овчарче
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 793 пъти
Здравейте.
Убеден съм, че всички сте чували и помните приказката за лъжливото овчарче и вълкът ? С всяка изминала секунда се убеждавам, че като деца са ни лъгали за нея и че в името на интересите, погазваме целите си морал и устои.
До преди 10 дни, се опитвах да бойкотирам всички новини, просто не исках да съм жертва на медийната атака чиято цел е да провокира повече гледания рейтинг и с това повече приходи от реклама.
След започването на военните действия в Украйна, това се проемени и се превърнаха в някой, който през 2 Мин си рефрешва страниците с новините. Предполагам това се случи заради редица фактори като се започне от страх и се достигне до притеснение.
Днес сутринта за 1000 път попадам на фалшива статив, а сигурно има милиони такива. Както споменах, резервиран съм към медиите и винаги чета с едно на ум. Ето някой от "случайните" лъжи на медиите.
----Първо беше историята за "героите" на змийският остров, които загинали като герой в бой и целият свят им се възхвалява - по късно се оказаха няколко пъти повече и всички са пленени живи и здрави.
---- След това едни кадри за руски "танк", който прегазва кола насред Киев, които втрещиха света -оказа се машина на украинската армия, управлявана от цивилен доброволец, а сблъсъкът не преднамерен.
---- Удареният жилищен блок - всички гледахме снимки на Удареният от "руснаци" жилищен блок - оказа се, че по една или друга причина се показват само снимки, а не и клипове от самият момент на атака, защото се вижда, че ракетата идва от посоката, в която няма руснаци, разбира се и че не е нито крилата нито балистична ракета, каквато изпозлват руснаците, а е било дефектирала украинска ракета изстреляна срещу руснаците.
---- Атаката върху паметник -. Когато удариха телевизионната кула в Киев, новината беше пренебрегната зс да може да се лансира за "ударът", на паметник до нея, с което да се разпалят анти е ски настроения от една многомилионна общественост - оказа се, че паметникът е недокоснат.
---- Преговорите за мир - спрямо медиите, украинската делегация била загрижена за всяка секунда, в която се бавели преговорите, защото загивали техни хора - в същото време се каня казва, че се бавели умишлено, многократно са отменяли часа и мястото, предлагали са условия, които са пределно ясни, че няма да доведат до мир и в общи линии целта им е да покажат на света, че преговарят,ама руснаците не спират с атаките.......
---- Последното, с което ще приключа -пожарът в АЕЦ от тази сутрин. Медиите отново избухнали, от твърденията на украинският президент, че щяло да има ядрена катастрофа понеже го реши реакторите. - Оказа се, че горял що общежитие, което били в двора на АЕЦ-а.
Това са някой от най-скандалните. На всичките, първоизточник саукраинските официални власти, а не някоя медия. След разкриване на истината няма и една написана дума, в която да коригират първичните си лъжливи факти, а продължават със следващата си дезинформация.
В приказката, с която започнах, вярата се губеше след 2-3 лъжи. В случая лъжите са няколко хиляди пъти по толкова, а защо продължаваме да вярваме ? Либералните и десните хора се отличават с интелигентност над нормалната, с защо точно те са най-бягащите от аргументите и най-вярващите на лъжите ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2aaf830e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   А замислял ли си се каква е гаранцията, че новините, казващи, че тези новини са фалшиви, не са фалшиви? Защото въпросния танк изобщо не ми изглежда да е минал през колата "без да иска", ами баш си зави точно в момента, в който колата беше до него и си мина напълно тенденциозно през нея. Аз изобщо

И най-важното - в крайна сметка дори новините да са фалшиви, това не омаловажава факта, че в 21. век в Европа се извършшват бомбардировки над суверенна държава и че Путин дори да има основание, методите му са меко казано крайни. Единственото обяснение, което имам, е, че или се чувства застрашен за властта/живота си, или просто не е с всичкия си.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 07d4128716
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Самата цензура казва повече от колкото каквито и да е новини! Истината е в което крият, манипулират т.н С това доказват че, имат какво да крият и да накланят мислите и емоциите на хората.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b05d1a16b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Две години ни дезинформираха за короната (не на английската кралица), така че какво друго да очакваме от медиите?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2aaf830e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Ако говориш руски, започни да четеш руски медии да видиш, че и там не е по-различно, даже е по-зле. Всеки си го извърта, както му е угодно. Така че ситуацията не е "лошия запад и хубавата Русия".

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c439be3f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторе зарадва ме като видях че има поне един мислещ. Те и руските медии по същия начин изкривяват нещата, но точно описаните от теб моменти са си такива.
Доказателството че ни мамят е това че спряха "временно" достъп до руски медии, но можем да видим и преведем медии от неутрални държави.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 34b0a2626f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 3 - А па съм против българската латиница!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2f335be9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Авторът към номер 1. Тези, които разкриват истината не са медии, били от едната или другата страна, а самите първоизточници. В случая президенството бълва фалшивата мълва, западните медии 2-3 дни я разпространяват и след 3-тият ден вече командването на ВВС или сухопътните им войски скромно казва плахо истината. Но Туитър акаунтът на президентската администрация има 10 милиона последователи на другият, който е под неговото крило има ,10 хил....Кок има повече гласност ? Но никой не се връща назад и не коригира историите си, просто се бълват нови.
Да разбирам ли, че бомбардировките над Сърбия, които се случиха 1-2 години преди 21 век са допустими, понеже са в 20 век ? Или ежедневните бомбардировки Йемен и до скоро в Афганистан и Пакистан са допустими защото не са е Европа ? Оказва се, че най-големите демократи, сте най-големите комунисти. Делите хората и порицавате всеки дръзнал да каже нещо различно, това ако не е комунизъм, здраве му кажи демократе.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2aaf830e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   6, каква е гаранцията, че въпросните хора не са подставени лица? Реално няма как да си сигурен. А от това, което аз видях с танка, съм категоричен, че беше напълно тенденцозно. Не знам украински ли е, руски ли е, но трябва да си малоумен, за да не видиш умисъла в това.

И пак те питам защо не влезеш по руските медии да видиш там какви ги плещят? Защо само прозападните са лоши?

А и терора си е терор, няма значение кой какви новини казва. Това, което се случва е безумие.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 44f0b68657
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В апликацията telegram (не от гугъл плея обаче, смъкването от друго място, от гугъла блокирват) потърсете групите/ канали:
РИА Новости
Осторожно, новости
Мария Захарова
Първият е що- годе неутрален. Вторият накланя към Украйна, но дори за това е полезен като "пресеете". А Мария Захарова знаете коя е.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 96eea5a5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Работата на провокаторите е тази - влизат под прикритие в чуждата армия и всяват смут. Откъди знаеш, че в бронираната машина няма някой диверсант, убил истинския шофьор? Или че ракетите по болници и сгради от украинските позиции не са тъкмо това - диверсия, всяване на смут, паника? Един агент точно това би направил...

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 75fcd6d78b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вярвай само на ботоксовото джудже с високите токчета. Всички други лъжат. А пък най-добре събери раницата и иди на място да видиш с очите си как стоят нещата. Ако ти стиска дупцето, любителю на истината.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6aeaf01e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Абсолютно съм съгласен с автора и най вече с но. 2.
Тук в Англия вече заблокираха толкова много руски сайтове и остана само тяхната им помия.
ОТВРАТЕН СЪМ от лицемерната Европа!
Факта че Германия си прави устата да праща танкове на нацисти говори много. Даже и да са "предполагаеми " нацисти те трябва тихичко да си седят в ъгъла и да кротуват. Точно както и Япония в момента няма армия..

Ей това нашата Европа - прогнил тоталитаризъм!

Даже съм брутално шокиран до какво ниво тук хората са промити..
Дори тъпите американци разбраха че всичко е фейк в CNN и рейтинга на Байдън е на червено(под 37%). Тук британците си плащат "такса съчувствие " за по-скъп бензин. Плащат си хората които ходят на работа, защото метрото стачкува..
Искат да воюват моля ти се. Келешите също като украинските келеши са играли твърде много Call of duty и сега живеят в един виртуален свят.

- Toва е гражданска война, в която никой няма право да се меси
- Европейското лицемерие си пролича, след като през цялото време нищо не казваха за Донбас, а сега блокират руски сайтове и телевизии. Да, ама никой не знае, че там от 8 години има западни, разследващи ИСТИНСКИ журналисти, които държат цялата истина.
- Когато всичко това приключи Руснаците ще покажат сателитни снимки и видеа от всичките операции и нацистите ще бъдат изправени на МЕЖДУНАРОДЕН съд

Най гнусното за мен е, че въпрекия, че знаят че са в помията и се изложиха пред целия свят! (Света не е само Европа и САЩ) европейци и американци още повече се набиват в нея. Със цялата тази пропаганда и още повече се излагат..

Хитлер по този начин е накарал милиони да отиват на война Използвал е инфлацията като предтекст, и евреите като жертва.. Сега инфлацията идва, а украинците са прекрасната жертва. Да, ама този път Путин ги изпревари.

Z

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 75fcd6d78b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14 - И чий го дириш ти в калпавата Англия ами не в Масква или Северна Корея? Ако е за пари, тъкмо сега и курсът на рублата е много висок.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6c6e76421b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   15, а ти като толкова се кефиш на прекрасната Европа що не си там? И ако си там , какво изобщо ти дреме за някакъв български сайт като този ? Гледай си там еврогейските ценности и не се занимавай нито с рашата , нито с Ганьовците ..То за тебе е все едно .

Z

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker