Животът ни е предначертан, как мислите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Животът ни е предначертан, как мислите?
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1399 пъти
Осъзнавате ли че това къде човек ще се роди като страна и семейство до голяма степен определя целия му живот?

Останалото са личните избори, но всъщност има една заблуда че едва ли не всичко, което определя живота ни е личен избор, а аз вече не мисля че това е така. Да, имаме личен избор например за партньор и професия, но те не са толкова определящи, колкото заобикалящата ни среда. Ще дам един пример, за да е по-ясно какво имам предвид.

Да кажем че Мария се ражда в Стара Загора, семейство на разведени родители, учи усилено и става инженер. После се мести в София и работи за 1200 лева заплата. Омъжва се за Пешо и имат едно дете. Дореждат се на късмет и за детска градина. Живеят с малко, но прилично.

Личните избори на Мария имат значение само дотам, че не е избрала да стане наркоманка, преживяла е раздялата на родителите си, и е избрала да не пропада с алкохол и цигари например. Но това дали е избрала да е инженер, или пък бизнес администратор, дали е избрала Пешо или Любо, които и двамата са свестни мъже, няма никакво значение. И в двата случая животът й е почти идентичен.

Обстановката наоколо просто е гадна. Това е което реално има голямото значение. Дали Мария е инженер или администратор, все тая. Държавата, системата, заобикалящата среда, корените, семейството, наследството, дали е заможно или не, това е което коренно променя нещата. Отношението на хората наоколо, институциите, те определят ежедневието ни.

Един средностатистически българин няма как да има живота на един средностатистически канадец например. Тук в темата не обсъждам някакви изключения или аномалии. Става въпрос за средната извадка, и че реално държавата и семейството, в които си се родил/а определят до доста по-голяма степен как ще ни се развие живота, отколкото ние предполагаме. Личните ни избори са важни дотам да не избираме път на падение, и да се обградим от що годе читави хора.

Вие как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: aea947e501
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ванга е казала, за племенницата си още, като бебе, че ще стане лекарка и така става. Всъщност има съдба, но ако си осъзнат, четеш, развиваш се и ти.н. ще си по-добре. Лични избори и всичко е усилия все пак. Помогни си сам и Господ да ти помогне. Има вечно мрънкащи хора, които не правят нищо и всички са им виновни.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e3df7e7208
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В общия случай от какво семейство си е важно за старта в живота, какво образование може да получиш и в каква среда да влезеш, след това много зависи от конкретния човек.

Повечето хора могат да постигнат колкото родителите си или малко отгоре. Нещо като семейна съдба. Ако си от семейство на 5 поколения лекари от средната класа, шансът 6тото да станат световноизвестни предприемачи е минимален. Има и много изключения обаче, точно на "аутсайдери", които после са ставали изключения, точно защото е изглеждало невъзможно.

На прима виста се сещам за Айнщайн, който е бил тройкаджия в училище или Бетовен, които не е чувал, но е писал симфонии.

Дори и Тодор Живков е роден в Правец, бил е овчар и завършва средно образование чак на около 30 години. По всички сметки изглежда, че е трябвало да бъде "никой" дори в собственото си населено място.

Накрая е начело на България около 33 години. Има и много други хора, знайни и незнайни. Даже и онзи г*й Евгени Минчев е от малко градче, бил е ватман, а после къде с голо дупе, къде с остър език става "лорд" и "светски лъв"

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ad147a64ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Много бъркаш. Да вземем един Силвестър Сталоун например. Е, той е спал под мост, до толкова е бил изпаднал. И когато решава да напише скрипта на Роки, все още не е очаквал, че ще успее да го продаде. Продава си обаче кучето, за да има какво да яде през това време. Накрая намира кой да му купи скрипта, но отказват да го вземат в главната роля. С много уговорки, се съгласяват, но му дават жълти стотинки. И с тях си откупва кучето. И докато това стане - човека все си спи под моста. В псоледствие прави милиони от продълженията. А, дали той е бил сигурен, че скрипта няма да се окаже безполезен боклук, с който си губи времето - не, не е бил, но го е написал. И разликата между него и обикновения българин е, че обикновенния българин, щеше да плюе по държавата и да продължава да си спи под моста,вместо да спре да се оплаква и да търси начин да промени съдбата си. И ето тук е разликата в личния избор. Повечето хора тук си остават с манталитета на жертвата - ако аз спя под моста, значи Бойко, Драган, Петкан и т. н. е виновен. И не си задават въпроса какво могат те да направят и как са позволили да се стигне до там.
Да вземем за пример въпросната Мария. Ако Мария беше излязла от манталитета на жертва и вместо да влага енергия, в това да плюе държавата и да чака някой да й даде наготово, беше инвестирала например в биткойн или в акции или беше предприела други действия, смяташ ли че Мария щеше да живее същия посредствен живот? Ами всичко се свежда до свободния й избор, защото свободния й избор й казва, че е по-лесно вечер да върти черпака на печката, а след това да пие ракия и да гледа новините, плюейки по Бойко, Кирчо и т. н., вместо всеки ден в продължение на години след работа да чете финансова литература, да учи програмиране или да пише скриптове като Сталоун, знаейки че ще си пожертва социалния живот, без да е сигурно че усилията й ще дадат резултат. Е, да но Драганка примерно е инвестирала в Биткойн преди 10 години, защото цялото си свободно време и енергия, тя го е жертвала в четене и информиране. Обаче Мария е решила да си почива през това време, защото така е по-лесно и след това решава, че Драганка, просто има рядък късмет, а проблемът за това че Мария бачка за 1200 лева е изцяло в държавата. Всички тези трима човека, живеят живот, изцяло белязан от свободния им избор и усилията, които те са вложили, за да го променят или да го оставят същия. И нищо от това не е късмет и няма общо с държавата, в която са се родили. Ти кой живот предпочиташ? Свободния избор не е за всеки, той се плаща скъпо, както виждаш с много труд и жертви. Но повечето хора, не виждат това, а само крайния резултат и за това го наричат късмет. Не е късмет. И онези на запад живеят същия посредствен и толкова често безсмислен живот като Мария, в който не са съзадали нищо за обществото, но с една идея повече пари и за това те карат вместо трошка, някоя по-лъскава ламарина и вместо във Велинград, почивката им е веднъж в годината на някое с една идея по-скъпо място. Но живота им пак е идентичен и също толкова изпразнен от съдържание,защото те също се оплакват от местните си политици и вечер гледат новини и пият айде не ракия, но вино примерно. Накрая умират и никой не ги помни, с нищо не са подпомогнали обществото или допринесли за подобряването на живота и съдбата на някой. Не знам защо се заблуждаваш, че ако избереш да си посредствен, животът ти ще е с нещо по-различен, само защото си примерно канадец, а не българин. Сталоун ще се помни и след смъртта му. Мария - не. Васил Левски едва ли някога някой ще го забрави, а той дори не е бил богат. Драганка примерно, ако реши да направи кухня за бедните да кажем, може изцяло да промени човешки съдби. А бай Джон в Канада, който кара малко по-лъскава кола от Мария, дали ще го запомнят с нещо? С какво животът му е по-различен от този на Мария, освен това че колата му примерно се води по-скъпа марка и апартамента му е с 2-3 стаи по-голям? Аз разлика не виждам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 93cdffa6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Животът е предначертан за тези които живеят в граници и не мислят извън тях.Разбира се далеч съм от мисълта че можеш да станеш най-богатия човек на света или други такива подобни свръхпостижения само ако си повярваш и то ще стане,не разбира се всеки си има определен старт в живота като почнеш от семейство,роднини,близки малко или много те определят начина ти на мислене,но това не означава че ако човек стартира от ниско в живота трябва цял живот да си остане там,винаги можеш да се промени към по-добро,дори малко да е,въпроса е да положиш усилие за да израстнеш дори малко Принципно съм против това да се дават примери с трети лица,но в случая ще дам един пример за един човек от нашата история:казва се Аврам Чальовски роден през 19 в. в малко македонско село,живял там до 20годишна възраст където работил като овчар,впоследствие след освобождението идва в София и работа денонощно на 2 места,докато събира пари,прави си малка работилница,после втора и така докато прави няколко завода и се превръща в първия производител на шоколади в Българи и един от най-едрите индустриалци.Ето пример за човек тръгнал буквално от нищото и стигнал до върха,със сигурност хората около него не са му давали големи шансове да успее(най-вероятно),но ако ги беше слушал как мислиш,щеше ли нещо да направи в живота си???

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4a0fac195d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   4, ако Силвестър Сталоун живееше в бг-то и до днес щеше да си спи под моста. Много зависи и в каква среда си. Ако живееш в някое село на сред пустинята в държава от третия свят, ако ще и таланта на Меси да имаш, то той ще ти е безполезен, защото няма да има как да го развиеш. Да не говорим, че качествата, които имаме в голямата си част са ни вродени или поне се формират в ранна детска възраст. А това определено не е свободна воля.

За мен свободната воля в голямата си част е илюзия. Успешните хора винаги казват, че всичко е свободна воля, защото това им чеше егото. Неуспелите пък се оправдават със съдба, за да успокоят съвестта си.

Мой роднина примерно едно време беше много богат, изкарваше стотици хиляди месечно и това на цени преди години, като имаш предвид, че до 30-тата си година е имал дни, в които децата му са искали вафла и той е нямал няколко стотинки да им купи. Та тогава беше убеден, че е успял, защото е много готин и има невероятни качества. Аз знам историята му и знам как е забогатял. Забогатя в чужбина в началото на 90-те, когато се отвориха пазарите към бившите соц. страни. Той беше на правилното място, в правилния момент и се срещна с правилните хора от бившия соц. Пазарът беше гладен, а в същото време нямаше конкуренция и никой не правеше бизнес с тях. В такива условия дори най-големия некадърник в бизнеса правеше луди пари, само да е имал късмета да се окаже на правилното място. Тогава си знаех, че това негово богатство е чист късмет и съдба. Защото знаех, че рано или късно нишите ще се пренаситят и късметлиите ще отпаднат.

Е, до към 2000 г. беше добре, хвалеше се, че още няколко години така и може повече да не работи до края на живота си и пак да живее добре, а беше още в 30-те си години. Да, обаче точно тогава вече пазара започна да се насища, маймуните на клона станаха много и започна да се оплаква, че нещата не вървят добре. Още няколко години кара по инерция макар с доста по-ниски обороти на стари лаври, защото все пак имаше репутация на дългогодишен бизнесмен в сектора. Обаче един ден ми каза, че изкарва вече колкото за хляба. Пак се отвори темата за свободната воля и вече не беше толкова убеден, че е свободна воля, а че има и съдба. Съдбата му даде този подарък, но и същата съдба му го отне. То просто е било някакво стечение на обстоятелствата, без той да има качествата за това и естествено с времето нещата си идват на място.

Пробва какви ли не бизнеси, за да се измъкне от ситуацията и на края нищо не направи. А уж беше големия бизнесмен и всеки бизнес му се отдаваше. Сега вече бизнеса му съвсем го няма. Добре, че поне се осигурява през цялото време и сега се опитва да се пенсионира, колкото да не умре от глад. Един апартамент му е останал от цялата работа. А едно време имаше луксозни имоти на един богаташки остров, както и в известни мегаполиси в тузарските квартали, яхта имаше, парцели на брега на морето и т.н.

Та когато нещата се случват добре, всеки е убеден, че е готин, ама когато съдбата ти обърне другия край, започват да се усещат, че далеч не е само свободна воля.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d2fc5e0d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторе, мнението ми за духовното предначертание на живота е че ние нямаме доказателство че не сме избрали дали и къде да се родим, просто не си спомняме дали сме избирали. Защо отричаш че е възможно душата ни, да е избрала да се роди в Стара Загора примерно и просто да не си спомняме този факт?
Колкото до избираемите моменти (онези за които си спомняме) всяко едно дребно решение е дало резултат. Дори изборът в 6 клас дали да си вземеш болничен за днешния учебен ден се отразява на целия ти живот. Колкото и Любо и Пешо да ти се струват еднакви те имат незабележими за теб разлики, които влияят на цялостния съвместен живот на Марийка с всеки един от тях. Всеки един дребен за теб навик се отразява на Марийка коренно противоположно. Всяка една Марийка има различна търпимост към всеки навик на партньора. От там животът с Пешо е и ще бъде много по различен от живота с Любо, дори и двамата да са обикновенни заварчици с еднакви заплати.
Колкото до държавата, Марийка като пълнолетен гражданин й е време да осъзнае, че държавата от Марийки е част от нея и самата Марийка е държавата. Марийка е длъжна като част от държавата да се бори колкото й достигат ума и силите за благополучието на общата държава, за да се чувства както тя така и всички Марийки в нея колкото е възможно по добре. Ако силите и умът й са ограничени е достатъчно да спазва правилата, законите, да не замърсява природата и т.н., ако силите и умът й са по големи защо да не стане Марийка президент или премиер, за да е успешна държавата, за да са наред институциите, за да работи админисрдацията в полза на всички Марийки в държавата?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 108d4e82cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Всичко е свободна воля, но хората не са готови да я упражняват и затова предпочитат да се самозалъгват, че са нямали шанс от самото начало. Все пак е много приятно някой друг да бъде виновен - така индивидът не поема отговорност за нищо и цял живот се оправдава с обстоятелствата. Имам много такива примери около себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 46d840ae1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "не е избрала да стане наркоманка, преживяла е раздялата на родителите си, и е избрала да не пропада с алкохол и цигари например"

Това никак не е малко... А това, че е пълно със свестни мъже, е типично кифладжийско заблуждение. Същото, като, че канадецът има кой знае колко по-различен живот... Хубаво, няма да живее в апартамент, а в къща. Няма да кара Опел, а Форд.... И? Според теб това по-големите разлики ли са от това дали ще станеш наркоман, и какъв човек ще избереш да станеш родител?

За съжаление много Ганьовци живеят в тая държава, и вместо да направят това което зависи от тях, постоянно се оправдават с нещо друго. Най-важните неща са въпрос на личен избор, и изборът на родителите ти. Спор няма, че кофти родители дават изключително лош старт. Има и доза шанс да попаднеш на подходящи хора. Но теб специално те тресе яко Ганьовския комплекс...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 8c9123774f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има едно място наречено Акаша или т.нар 8мо измерение.
В това място е написано всичко, което някога се е случвало или някога ще се случи. То е общото подсъзнание на всички хора и нехора . Трудно ни е да осъзнаем какво означава това , защото имаме концепция за време. А реално времето не съществува.

Гадателите като Ванга имат достъп до този информационен поток и умеят да го четат , защото 6тата им чакра функционира нормално. Всички ние бихме могли да виждаме бъдещето и миналото, само че водим твърде примитивен живот . Ходим на работа , правим пари , деца, къщи и умираме без да сме разбрали изобщо нещо, просто съществувайки. С принизена и паднала душа. Забавляваме се като ядем и пием, елементарни човешки потребности . Целта на живота ни е да се размножаваме и да притежаваме. Жалки сме.

Когато човек се добере до записите на Акаша обаче , тогава може да почувства Бог и времето спира да е фактор, както и "съдбата" му.

Дядо Влайчо например е знаел кога и какви ще умре. За него "съдба" и собствен избор е нямало . Имало е само Бог , от който всички ние сме част.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: ed3e8e435b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не знам за записите на Ашока, обаче мисля, че животът е смесица и от двете - съдба и лична воля. Съдба бих нарекъл редицата обстоятелства, от които човек зависи още от началото на живота си и повече или по-малко до самия край. Все пак човек зависи от семейството си, от града и страната, в които се е родил и понякога и от случайности, неизвестни и непредсказуеми. Вярно е, че Сталоун нямаше да стане Сталоун в България. Но пък в цялата Америка все е имало и някои други такива. Просто той се е оказал на "правилното" място в "правилното" време. Може би някой, от когото е зависело, му е дал шанс, без да следва конкретна логика и правила просто го е харесал и одобрил. Сталоун е оправдал доверието към себе си и е успял да блесне. На него му потръгва от един филм - Роки. После следва Рамбо и серии от други тъпи филми. Но все пак той е само един човек. Зад него стои цялата огромна филмова индустрия, която я има само в САЩ, а зад нея пазар от няколкостотин милиона души. В същото време и в Индия има толкова души, но там културата е съвсем различна. Дори и да има някой с харизмата и качествата на Сталоун, няма къде той да ги прояви.

Не е само едното - съдба или воля. Това е моето мнение. Ако всичко, което ти харесва е да бачкаш, колкото да не заспиш, и после кротко да къркаш биричка пред компа у вас - е, тогава съдбата трудно може да ти е виновна.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ab1033e187
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма как да е само едното. Има си и двете, иначе няма логика. Ако се уповаваме на регресиите, е и двете. А и да не се, замислете се. Ако всичко беше свободна воля, тези незрели души щяха да сътворят страшни неща. Висшият разум никога не би позволил подобно нещо. Ако пък всичко беше съдба и нямахме власт над нищо, то как щяхме да се развиваме като души? Нали все пак това развитие предполага някакви избори, проби, грешки, изводи и т.н. КАк да се развива някой, който предварително има начертан път като жп линия и той като един влак не може да излезе дори за миг от нея? Нали трябва да усети върху себе си различните опитности, причинно-следствените връзки и т.н. То иначе сме като едни роботи, действащи по предварително зададен алгоритъм.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1e6df71f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката - подкрепям мнението на номер 11 и особено това

"Не знам за записите на Ашока, обаче мисля, че животът е смесица и от двете - съдба и лична воля. Съдба бих нарекъл редицата обстоятелства, от които човек зависи още от началото на живота си и повече или по-малко до самия край. Все пак човек зависи от семейството си, от града и страната, в които се е родил и понякога и от случайности, неизвестни и непредсказуеми"

Да, и аз това исках да кажа с темата, че е смесица и от двете, но сякаш постоянно ни се натрапва от обществото че е едва ли не е само личен избор. Ами не е. Семейството, което е част от страната, носят някаква колективна памет, и всички много зависим един от друг като съзнание. Примерите, които бяха дадени със Сталоун и тн са изключения както самата аз също бях написала, че не говоря за изключенията, а за средната извадка. Между другото да, колко ли още Сталоуновци има по света, които обаче са нямали шанс, така че да, нима техните лични избори са по-маловажни от неговия?

Идеята ми е че ако ние като общество се развиваме повече духовно, тогава и животът на всеки един от нас би имал предпоставката да е по-добър и оттам нататък следва личната воля. Ако един човек се ражда и отглежда в по-нормални условия, той има основата, над която да гради.
Това дали ще се възползва, е неговия личен избор. Но е много по-трудно да си роден в България, отколкото в Германия например. И съответно е много по-трудно ако си роден в Зимбабве, отколкото в България. Така че нациите си носят съдбата със себе си. За да не изпадам в различна тема, само ще вметна че тук може да дадем и пример с Украйна, дали им е лесно и могат да се водят само от личните си избори украинците? Ами не, не могат. Никой човек не е само себе си, той е част от нещо по-голямо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: ab1033e187
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   13, да, обществото това ни натрапва, защото му промиха мозъка с позитивна литератира, личностно развитие, мотивационни семинари и тем подобни от хора тип Юли Тонкин. Той това го открадна от западни "гурута". На хората разбира се им хареса идеята, че всичко могат да постигнат и да са някакви супермени и успешни във всичко. Всичко е комерс и с цел да ти продават мечти. Истината разбира се е малко по-различна. Че зависи от нас до някъде зависи, ама определено има и неща, които не зависят. Тези хора ни вмениха, че едва ли не всеки може да е милионер, плейбой, крупен бизнесмен и какво ли не и можем да сме някакви господари, които можем да се месиш във висшия разум и съдбата.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2538a8b43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако на някой и майка му и баща му са инженери много хора ще кажат "И той ще стане инженер като родителите си", но това не винаги е така. Може да мрази физиката и математиката и да стане доктор или нещо друго. И друго. На мен и майка ми и баща ми пушат от както са били в гимназия. Аз 1 цигара не съм запалвала. А пък кой къде се е родил. Много българи отиват в чужбина. Това, че някой е роден в една държава, не означава, че ще остарее там. Познавам 2 българки женени за англичанин.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4a0fac195d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15, това какво общо има? Роди се в циганско гето, пък чакай да станеш кардиохирург. Проф. Александър Чирков е единствения такъв в цялата история на бъгларските цигани.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 28d959daee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 15 - Дори не разбирам, какво искаш да кажеш ...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 512acfd3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   4, това за кучето на Сталоун е фейк. Никакво куче не е продавал, прочети му биографията. В началото е започнал да се снима в порнофилми, докато са го забелязали за по-сериозни роли.
А иначе и средата е важна, защото тя формира човека, и неговият избор - също. Един вид как най-добре ще си изиграеш картите, които са ти се паднали с раждането.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4a0fac195d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Историите на успешните хора често са преувеличени и украсени с маркетингова цел.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3ab4373cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторе, много си прав.
Семейната среда определя много живота и съдбата на човека.
Разведени родители, скандали, нещастно детството = депресия и пренасяне на тези модели в собственото си семейство ( ако изобщо има такова).
Примери колкото щеш. Аз и сестра ми сме деца от проблемно семейство. В момента тя разведена, аз стара мома, поради невъзможността да изграждаме здравословна връзка и доверие.
Семейната среда определя достъпа до качествено образование, здравеопазване, дава шанс да се развиват дарби и таланти.
В този ред на мисли, на необразовани родители, за което образованието не е нещо важно, колко образовани ще са децата? ! Каква среда и шансове ще имат? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker