Ех, България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ех, България
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1093 пъти
Имам чувството, че България е като гадже, което те тормози, но въпреки това се връщаш при него/нея.
Както се пееше в една песен - за какво ми е любов, която ми дава мизерия, искам да избягам, дай ми свободата, но не мога защото те обичам и те искам. Та и аз така се чувствам спрямо родината. Оставих куп приятели, кръчми, срещи с жени и добра работа в чужбина да се върна заради носталгията. И наистина обичам семейството си и страната. Прексарсна природа, но... да не работиш тук. Не съм имал по-нагли и злобни колеги като българските. И пак ми се иска да се махна, но знам, че ще е трудно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: e1de35fc78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   България е чудесна да живееш тук и да плащаш данъци
но
за НИЩО на СВЕТА да не работиш с българи!!!!!
Няма по-долна и лъжлива измет от българина по отношение на работни/парични взаимоотношения.
А аз съм роботил с хора от много нации. Дори индийците уважавам повече.
Само хахо хихи с българи.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1c09c34d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   В абсолютно същата ситуация съм. Работих няклоко години в чужбина и се върнах тук. Успях да си купя(без кредит) не лошо жилище и да съсздам прекрасно семейство. Започнах и добре платена работа по специалността ми. Обаче злобата, омразата, агресията, които се леят от масата хора тук ме убива. Всеки си мисли, че някой друг му е виновен и длъжен за нещо. В същото време, масата иска да получава пари на готово, без да положи грам усилия. Ако дръпнеш малко повече си натегач, подмазвач и други подобн епитети, ако нещо не знаеш спи пълен глупак и освен присмиване и коментари колко си зле, друго няма да получиш. Любимата дума е 'МРАЗЯ" а любимият израз "аз ги лъжа, че работя, те ме лъжат, че ми плащат", те са двигателят на всичко. Разбира се, това не са всички хора тук, но са достатъчно голям процент, за да се замисли човек струва ли си да остане или е по-добре да преглътне носталгията и да започне от начало някъде, където ще се чувства добре.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 50a99d4186
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не си сам. Само така се оправят нещата, със хора като теб. Аз също те върнах и не съжалявам, въпреки че имам сходни проблеми като твоите. Е, като се съберем 50 000 човека, които не сме дакърмени със социалистическото кръшкане и размиване на отговорност, мислиш ли че няма да има ефект?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5b0f8db499
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Доста наболяла тема, но за съжаление - АБСОЛЮТЕН ФАКТ! Всичко е точно така, както си го описал заедно с номер 1 и 2. Аз останах в България, защото, слава на Бога, получих уникален шанс за развитие много бързо след завършване (от чужденци естествено). Освен това съм и доста носталгично настроен. Приятели обаче нямам. Всъщност, един, но той пък е в чужбина. Българите имаме тотално изкривено разбиране за приятелството. У нас това означава да имаш кого да смучеш и доиш, да прецакаш възможно най-долно, а след като ползата свърши, вече да не го познаваш. Намирал съм работа на уж "най-добри" приятели, на някои директно съм помагал да започнат точно по специалността си, въпреки че те самите вече над 30 годишни, не си бяха мръднали пръста. На други съм помагал да изкарат десетки хиляди буквално за няколко дни. И когато свършиш работата и видят, че вече няма какво да вземат, вече не те познават. Въпреки, че това пак е лекият вариант. Такива гнусотии съм виждал от дългогодишни "най-добри" приятели, че на човек да му се доповръща. На работното място обстановката е абсолютно същата - злоба, наглост, мръсотии, некадърност, подливане на вода и всичко друго, но не и вършене на работа. В последните няколко години тотално съм отрязал всички и ми е доста по-добре, въпреки че цялата обстановка е ненормална. Може би има едни 15-20% свестни хора, от които поне един ако откриеш, останалите спокойно можеш да ги игнорираш и изобщо не ти трябва да се занимаваш с тях. Неслучайно в чужбина повечето българи странят сънародници. Неслучайно е създаден и героят Бай Ганьо. И неслучайно сме твърдо на опашката на Европа, докато всички останали вървят напред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker