Как да спра да завиждам на хората???? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да спра да завиждам на хората????
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1423 пъти
Имам проблем със завистта. Постоянно завиждам за всичко, което имат и го осъзнавам и не го искам, но завиждам. Много ме тормози това неща. Знам, че всеки се бори и всеки човек заслужава най-доброто. Искам да спра да завиждам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 6cee20a625
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Може би не е завист, а това, че осъзнаваш, че ти не полагаш по-малко усилия от тях, но не си получил/получаваш същото. Така ли е, или твоят случай е друг?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 89899df7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И аз имам проблем с това.Често завиждам когато някой има нещо,което аз искам,а нямам.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 32f0934c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Спри инстаграма, фейсбук и подобните социални киселини. Промени си нагласата - мисли за многото неща, които имаш, дай си сметка за тях с любов. Пробвай с молитва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5ef547ee69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Завистта е безсмислено чувство. Всеки човек си има своя съдба и уроци в живота, които трябва да научи. Това не винаги е видимо, но всеки от нас си знае какво му се случва и какви уроци учи в живота. Така че може би това е един от твоите уроци - да станеш по-мъдър/а и да разбереш, че никой няма всичко на този свят. Гледай себе си и не се интересувай от другите. Незнаеш какво плаща - в пряк и преносен смисъл даден човек за да има нещо, за което ти му завиждаш. Цената, която плаща или е платил.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fafa480b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Почни да действаш по въпроса и си постигай целите или си стой озлобен и завистлив! Най-големият враг на един човек е този в огледалото. Няма по-добър съвет от това :)

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d262f434d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Завиждаш, защото нямаш сили да видиш успеха на другия, да признаеш и да си начертаеш план и ти да го имаш. Чрез завистта се оправдаваш за да безсействаш. Просто попитай, ти как го направи, как успя. Ползвай опита на някой друг. Аз така разказах една "приягелка", вместо да ме попита какво успях в това начинание, а е абсолютно постижимо, взе да ми обяснява как аз съм успяла, а тя горната жертва, наслушах се на съпите и доводи, видях я с други очи и я махнах от живота си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0597d2957e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   На мен винаги ми е било странно това, защото никога не съм изпитвал такова чувство.. Може би е някаква вродена дребнавост или в процеса някак си в живота се получава, нямам представа. :) Не знам дали това е битка със завистта или е вродено. Аз примерно нямам нужда да се боря с нещо такова, защото изобщо не знам какво означава. Винаги съм се възхищавал на хората, които са успели да постигнат повече от мен, но на мен доста често много хора ми завиждат.. Гадно е когато разбереш, че някой гледа към теб със завист. Комшиите ми са такива хора, има ги и в обкръжението ми. Опитай се да се издигнеш на по-високо ниво на съзнание. На мен лично ходенето в Планината ми оказва голямо влияние, също и четенето на стойностни книги

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 27c8d8a7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   7., а ако някой има това, за което ти винаги си мечтал - и - да, положил е някакво усилие, но се е получило много повече по стечение на обстоятелствата, а не право пропорционално на това, което той е дал от себе си. Докато ти знаеш, че каквото и да правиш, цял живот няма да ти стигне да имаш само едно от нещата, които другия има, говорим само за едно. И въпросния някой вземе да ти обяснява как ти сам си си виновен, защото работното ти време е от 8 до 17, нищо, че и до 21 да си оставаш на работа, никой няма да ти плати повече. А вкъщи също имаш задачи, които може да са и например (недай Боже) болногледач на болен родител. Че събота и неделя си си почивал, нищо че може би тогава произвеждаш (на село) това, което другия ще си сложи на масата. Ще си купи здравословни яйца и домати от теб, но не на цената на "био" такива, т. к. просто нямаш бранд и не са определен размер, цвят и форма, но не се произвеждат по-лесно. Произвеждаш ги сам и копаеш, докато той (заслужено) си пече задника в някой курорт за седмица-две минимум.
Искам да кажа, че напълно подкрепям, че завистта като такава си е нещо много отрицателно, вредно и деструктивно, но в повечето случаи, специално в България, не е чиста завист, дори не е точно завист изобщо (според моето гледище).

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e86636daa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   8, не съм 7, но няма как да знаеш кой колко усилие е вложил. Отстрани нещата обикновено изглеждат лесни, едва ли не човекът си е стоял, "вложил някакви усилия" и успехът го е хлопнал по главата. Не става точно така :-) Обикновено "стечението на обстоятелствата" идва след труд и сериозни усилия. Да, в 1 момент има и доза късмет, но тя по принцип е следствие, не причина.
А и каквото и да говорим, хората не са еднакви по способности. Някои с малко усилия постигат много, други с повече, а някои изобщо не могат да постигнат исканото. Такъв е животът, не е справедлив и на никого не е обещана награда за усилията.
Завистта обаче наистина е деструктивно чувство и насочва усилията в грешна посока. По-добре прецени собствените си способности и възможности пред себе си, но честно, без да се изхвърляш с невъзможни желания, без и да се подценяваш и насочи усилията си към себе си. Може би зеленчуците и яйцата, които гледаш и продаваш, са усилия в грешна посока, може би има повече смисъл да се насочиш на друго място, ако щеш почивай, тренирай, учи език, технология...
Гледай да си изиграеш по най-добрия начин картите, които са ти се паднали от житейското раздаване. И без това други няма да имаш, по-добре помисли как да ги използваш по най-добрия за теб начин, а че някой имал по-добра ръка: ами да, но това теб нито те грее, нито те ощетява, ти си играй твоята игра. Това го пиша с добри чувства, не за да те обиждам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 580cffadff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   И защо да завиждам на някого? Заради това, че са по-умни или успешни от мен ли?! Така е, но това е защото на мен ми липсва амбиция и карам на сигурно ( не са ми виновни другите, а аз самата).
Мога да завиждам, че много от жените са по-красиви от мен, обаче с какво това ще ми помогне?! Аз по- красива няма да стана от това (гени). Като се замислиш не е у нужно ;))))
В тоя ред на мисли, завистта е не е градивна и няма да ти помогне с нищо. Гледай си твоя живот и се сравнявай само със себе си преди 5-10-15 г. Другото е " вятър работа".

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 98fd9c4b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Завистта се обесмисля, като си зададеш следният въпрос: ако човекът на който завиждам, няма това, което искам или не е постигнал това, към което се стремя, то мен какво ме топли това? ами нищо, дали съседът е успял или не, за теб е все тая като краен ефект, защото ако не е успял, ти пак ще си неуспял или ако няма това, което ти искаш, ти пак няма да го имаш. Така че няма смисъл да завиждаш на някого, защото при теб нещата не зависят от на другия имането или нямането, успехите или неуспехите. Това е.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ae2608180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз завиждам на богаташките синчета, защото не са направили нищо повече от мене, а имат живота за който мечтая.

Ето например на един бивш съученик, родителите му купиха 3 стаен Апартамент, чисто обзаведен апартамент Кола Мерцедес.
Преди това наследи 3 апартаменти от бабите и дядовците. Не работи, изхранва се от наеми.

И да искам не мога да го настигна, не съм някакъв гений, който разбира от крипто или е софтуерен инженер.
Момчета е с 35 год. пред мене и с/у него да тичам няма стигане.

Сега ще кажете, ама това да имаш жилища и кола не те прави богат, да съгласен съм, но ти осигурява НОРМАЛЕН живот, без стрес и страх за утрешният ден.....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3ae64e22ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 9 от 8
Изобщо не визирах само себе си като пример, а много хора, случаи и наблюдения по принцип.
Каквато и работа да вземеш като пример - дори и най-"обикновена" - работа в производство (все някой трябва да произвежда всичко, което се предлага в магазините) - един и същ /като вид/ труд - в западна Европа осигурява стандарт и възможности, каквито тук можеш да постигнеш само И с много късмет, защото нито тук, нито никъде не може всички да имат собствен бизнес или едни и същи професии (примерно само ИТ и другите по платени).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker