Нагла на n-та степен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нагла на n-та степен
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1978 пъти
Имам една възрастна колежка, която не знам защо е решила, че всеки ден трябва да я взимам с мен в колата. Всеки Божи ден идва и дори не пита дали ще я взема, ами казва всеки път едно и също:

- Ще си ходим ли? - пита около час преди края на работното време.

Какво да и отговоря на този въпрос? Казвам и:

- АЗ ще си ходя.

След което идва 10 мин. преди края на работното време вмоята стая, застава ми на половин метър до главата (понякога бързам точно в последния момент да довърша нещо) и казва:

- Айде, трябва да тръгваме вече.

При което започва да ме следва и без да пита, директно се качва в колата ми. Проблемът ми е, че прекалено ме е грижда да не обидя някого и не мога да съм груб. Това продължи 2-3 мес. всеки Божи ден. "Ще си ходим ли?", където ме види (вече започнах ад изпадам в стрес, че ще я мярна в коридориа) и 10 мин преди края ми висва на главата, без да я интересува имам ли, нямам ли работа.

Пробвах какво ли не? Да я гледам лошо, тя се усеща и въпреки това пак го прави. Просто не я интересува дали аз искам или не да я карам, а дали ще я закарам въпреки нежеленанието си. Започнах да я лъжа, че съм в друга посока и почва да ме разпитва на къде съм и разбира се, винаги има и тя работа точно на това място. Пробвах нищо да не и казвам и да я карам с надеждата на 58-мия път да и стане неудобно, пак не стана.

Накрая вече реших да и казвам всеки път "в друга посока съм" и като ем пита на къде, да казвам "тайна". Ей Богу, 20 дни буквалнопод ред и казвах това и тя 20 пъти подред продължи да идва и да не се усеща. Даже наглееше, че ме пристискала нарочно, но аз не съм се поддавал.

Вчера вече не издържах и като дойде да ме пита пак "Ще си ходим ли", ѝ казах:

- Ти не разбра ли, че всеки ден съм в друга посока? Ако случайно някой ден съм в същата посока, спокойно, не се притеснявай, лично ще те уведомя. Няма нужда да питаш всеки ден.

Тя се врътна и каза нахакано: "И аз съм в друга посока". Викам "чудесно". Вечерта като си тръгвах, ме издебна в коридори. Дръпна ме на страна и каза:

- Ти защо не искаш да ме вземаш?
- Моля?
- Ти за-що не ис-каш да ме взе-маш?
- Пак не чух.
- Ти з-а-щ-о не и-с-к-а-ш да ме в-з-е-м-а-ш?
- Пак не чух, ама карай. - и си тръгнах.

Днес цял ден ме гледа на криво. И по едно време отдалече ми прави знак с пръст да дойда при нея и с една такава назидателна раздразнена физиономия, сякаш ще ми чете конско. И през зъби, съскайки:

- Ти защо се прибираш вкъщи, а казваш, че си в друга посока, а?!
Аз пак се правя на ударен и викам:
- Абе минах пред кауфланд да метна Пешо.
- Ааааа да бе. Повярвах ти. Да-да-да. - с един такъв опит да ми вмени вина.

Толкова избеснях, че едва се сдържах да и тегля една майна и да и кажа, че не съм длъжен да и давам отчет кога, къде и с кого ходя с моята кола, на която аз с моите пари и зареждам горивото. Че като ми купи тя кола и ми сипва дизела, тогава ще ми държи сметка къде и кога ще ходя с нея. Ама жената е възрастна, на годините на нашите и е онкоболна, викам айде да не си слагам грях на душата. Обаче ме потресе наглостта, безочието и гьонсурата. Кълна се, това е най-наглия човек, който някога съм виждал. А аз точно такива наглеци, които се самопоканват и те изнудват, сякаш си им длъжен, мразя най-много. Колко трябва да ти липсва самоуважение, че да се молиш като просяк всеки ден да те карат и като ти откажат да търсиш сметка?

Обаче усещам вече, че съм на предела на търпението си и ако още веднъж повдигне въпроса за това возене, такава майна ще и тегля, че няма да ме погледне повече. Аз имам един много гаден навик, а именно, че много търпя, само да не нараня хората, защото съм много състрадателен, много пвоече от необходимото. Обаче веднъж като ми прелее чашата и ми кипне келя, правя старшни скандали и глупости и хората остават шокирани на какво съм способен, понеже не са ме виждали в таква светлина и ме имат за спокоен, понеже търпя и внимавам да не нараня хората. Та не знам, ще направя някоя глупост, щото в такива моменти на афект, после не помня какво правя и като ми разпряват след време, чак аз се плаша от себе си и не мога да повярвам, че аз съм го направил.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 581d1a8229
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   може и да е просто от това че е онкоболна. Те раково болните често откачат от химиотерапията и почват да си търсят приятели и да търсят близост като за последно, защото си мислят, че им остават месеци живот и гледат да "наваксат". Всякаква може да е причината, нищо не ти гарантирам. Аз те съветвам за всеки случай да разучиш семейното й положение и миналото й, може да откриеш някои много интересни неща.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: db67dbb71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Искрено ме развесели. Твоята черта, наречена от Jordan Peterson - agreeableness - е прекалено развита, почти до социална инвалидност. И това не си само ти, в нашата култура всички мъже сме със този проблем, научени от прекрасните възвишени идеали за доброта и красота, които сме възприели толкова присърце, че да им обърнем значението в тяхната крайност.

Естествено, че жената разбира намеците ти, подиграва се на твоята слабост да защитиш интереса си, прави така да се каже психологически секс с теб, психологическо сваляне. Научи се да бъдеш лош с хората, доброто и лошото ако ги абсолютизираш в живота си, в търсене на ценз, спираш да можеш да водиш живота си!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: f2e2602817
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Завидно търпение имаш. Аз ако съм отдавна да съм и резнала мераците да и бъда личен шофьор.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: a85d38b51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Защото много се обясняваш, в друга посока съм, пък защо не си я взимал...6ти клас. Дойде ли да пита, ясно и кажи, Не, съжалявам не мога да се ангажирам с прибирането ти. И от тук нататък в каква посока си, кой какво всичко отпада. Ако началство, казваш: Мисля, че бях ясен. Разговора приключи.
Спрете да се ОБЯСНАВАТЕ И ОПРАВДАВАТЕ!!! НА НИКОГО ЗА НИЩО НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ!
Българина е нагъл, много нагъл. Колега караше една колежка и я оставил до там където им е общия път, тя живее две спирки по-нагоре, валяло, студено, защо не я оставил до вкъщи. А да, ама той не е длъжен да си губи времето и парите заради някой си. Тя си хванала такси, така и не разбра какъв е проблема.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4035a54c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Вместо да се правиш на маймуна й кажи :
-Съжалявам, нямам възможност да те карам"
-Ама, как?
-Не съм длъжен да ти обяснявам.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ba95713ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   5, прав си. Просто не мога да го кажа, не ми излиза от устата. Напълно осъзнавам, че ми е голям проблем, но не мога да се пречупя. Трябва много да ми е кипнало, за да го кажа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 36fcb0b044
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   И защо не и обясниш като човек, не можеш да говориш нормално с хора или какво имаш в устата? Аз бих и казал просто Изинявай, нямам възможност да те карам всеки път, намери си друг вариант. Тя не е медиум когато мълчиш и се пениш вътрешно да го знае това! Хора сте, говорете, но възпитано и нормално, а не да мълчите и да се плюете зад гърбовете си като някакви мишки! Като не искаш да го правиш кажи и го, тя няма насила да ти се качва в колата, когато и кажеш, че не можеш, а не да гледаш лошо и други тъпотии, затова имате език бе хора, говорете с него!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ecdbcec049
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   8, каквото и да кажеш, тя не разбира от дума. За нея е без значение дали искаш или не, а дали ще я закараш въпреки нежеланието си.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 09285e8493
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма нужда да се стига до изпускане на нервите - ще стане скандал и ще те изкарат коравосърдечен боклук на работното ви място. Ако пак повдигне въпроса, обясняваш най-спокойно, че вече няма да я возиш, защото предпочиташ да бъдеш сам на прибиране примерно. Ако си държи на своето, запазваш самообладание и заявяваш, че нямаш намерение да се оправдаваш повече.
Това е чудесна възможност да направиш стъпка напред в заявяването на себе си и желанията си без да се стига до ексцесии, което не е полезно за никого.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 23f2b20c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ах, тая история ми звучи познато. Винаги около мен са се навъртали подобни използвачи. Много трудно ми беше да се науча да ги държа настрана. Явно общата черта е да разпитват подробно и да те поствят в неудобното положение да "измисляш" оправдания, защо неискаш и накрая пак да ти се качат на главата. Вече съм на принципа на първия въпрос отговарям с не, а на втория въпрос отговарям с въпрос, насочен към въпросната личност, така че тя/той да почувства неудобство. Напрактика разрушаваш рутината, в която те контролират насоката, в която ще се развие разговора с тях.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b30b7633cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До номер 5. Съгласен съм с теб, че никой не е длъжен на никого, но примера, който си дал е неподходящ. Да си поел ангажимент да закараш някого и да " спестиш" 2 спирки, не говори добре за шофьора. Още повече, че е валяло, при това и дама... Поне от елементарно възпитание, ако не от кавалерство.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 04f3d1ae49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Абе я и тегли една путка майна бе бате, какво си се впрегнал.
Онкоболна била, е като е болна дай да трови живота на всички.
Казваш не искам да пътувам с никой и изобшо не и даваш да се качва. Ебах и майката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: a85d38b51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   13 Не го осъзнаваш. Пак казвам не е длъжен, утре пак ще е студено, пак ще вали, всеки път ли трябва да е длъжен? Ами не, не е длъжен, това е нейн проблем и той не трябва да решава нейните такива. Да, две спирки в натоварен трафик. Закарам я, спести и време, блъскане в обществения транспорт и пак е лош. На пръв поглед джентълмен и си прав, но замислиш ли се това е крив български манталитет. Най-правилного е да си неутрален, всеки да се оправя и автора ако още в началото не се беше ангажирал с нея днес нямаше да ги има тези проблеми, нерви и стрес водещи до болести. Сещам се за още два случая с карането, мои познат не искаше да кара колежката му, защото не млъква и му надува главата, живеят почти един до друг, развалиха си отношенията, всеки си ходи отделно. Друг караше колега, който една стотинка не му даваше за това и това беше всеки ден сутрин и вечер и този колега каза: ами защо да му давам пари, нали така и така пътува всеки ден по същия маршрут. Значи той няма деца, разходи, а другия който плаща разходите, защото една кола не е само гориво, а и много разходи други, добряг с 3 деца, поемаше всичко. Затова няма ненанаказано добре, по-добре не помагай пак ще по-добър.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5a6a06bee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Старите жени са пълни мърши отвсякъде. Кажи и, че не си такси и си имаш работа и не можеш да я караш постоянно. Възрастните парцалеси колкото по-дълго ги търпиш, толкова по-нагли стават. Повярвай ми, не и ли резнеш крилата сега, после ще съжаляваш много повече. В този живот никой не е длъжен на друг.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 4f28ca989e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   17, мисля че ти не ме разбра нещо. Пак казвам - никой на никого не е длъжен. Но когато си поел ангажимент да закараш някого, не го оставяш в дъжда. Когато вършиш услуга, направи я както трябва. А що се отнася до неблагодарните и нагли хора, съгласен съм, най-добре далеч от такива. За ненаказаното добро е вярно, но също така е вярно и това, че трябва да се прави добро и да се помага (разбира се не да ти се качват на главата). През живота ми са ми правили големи добрини, свързани с операции, доктори и т. н. Единственото, което аз мога да направя, е да помогна на някой друг, когато този момент настъпи

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 3b446efd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Стари, млади, на средна възраст, подобно поведение е характерно само за генетични паразити. Няма никакво отношение към възрастта.
Научи се да отказваш.
Обясни й, че може да си я закарал няколко пъти от колегиалност, но толкова. Кажи й, че има възможност да се прибира по начина, по който го е правила, преди ти да дойдеш във фирмата и сега трябва да се върне към старите варианти.
Не е необходимо да си симпатичен или угоден на всички, още по-малко на някаква нагла използвачка.
По-добре да страни от теб, отколкото да ти се натрапва и да те преследва. Тя просто е брутална!
И също ще отбележа, че никой не е напълно здрав и никой няма правото да манипулира другите с болестите си, т.е не може да си й длъжен, защото е болна.

Жена, 47 г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker