Черно Огледало / бъдещето на човечеството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121593)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18631)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Черно Огледало / бъдещето на човечеството
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 712 пъти
Само до 10 години (две петилетки, до 2025 ще сме в края на първата ) хората ще се обособят в два вида.
Вид едно:
1. Ще живеят без да трябва да работят. Базов доход.
2. Ще получават пари за храна, която ще се доставя изключително по домовете
3. Няма да могат да излизат от вкъщи, ще живеят залепнали за някакъв монитор и в капсулирани стаи (представете си Шанхай в момента ). Било то компютри, било телевизия.
4. Някои от хората, които искат да изкарват повече ще извършват определени дейности в разни корпорации и ще са по-богати от другите. Ще ги наречем за кратко Богати. За да бъдеш такъв ще трябва да спазваш поведение, което ще се оценя с рейтингова система.
6. Богатите ще могат да имат деца. Направени изкуствено инвитро и чрез сурогатни майки/донорна сперма/яйцеклетки
7. Богатите ще могат да излизат навън, въпреки, че ще са с лимитиран достъп.
8. На Богатите ще им бъде позволено всичко - педофилия, кръвосмешение, педерастия, канибализъм и всякакви други. Без абсолютно никакви ограничения. Ще има и закон който да не ги ограничава в нищо. Може би дори и убийство.
9. Богатите ще бъдат под постоянен контрол. Ще им бъдат имплантирани чипове, които не просто ще следят тяхното местонахождение, но и ще записват с камера всичко което се случва на човека. Записите ще бъдат предоставяни в съотвените институции когато е необходимо разследване на поведението им.
11. Всички тези хора ще използват една и съща крипто валута, наречена "знака на звяра ". Това ще е нещото което ще е основата тази дистопична система, тъй като абсолютно всичко ще се търгува с нея
13. В края на 2030 всичките тези хора, било то средностатически плужеци, било то богати, ще им бъде предоствена възможноста да са безсмъртни. Учените измислиха метод (вече чорбата е готова ) с който клетките да регенерират. Разбира се затова е необходим безпределно количество протеин. Т. е хората наистина ще са безсмъртни, но и постоянно гладни. Както вече казахме канибализма ще е разрешен. Последната фаза (прозорец на Овертон ) ще е тази в която безсмъртни хора, които се изяждат един друг... Това да ви напомня на нещо? Случайност ли е че ни заливат толкова много с филми и игри за зомбита?

Това дотук са първия вид.

Другия вид хора обаче ще са християните. Тъй като официално станизма ще бъде признан като религия ( няма да бъде наречен така, разбира се. Просто ще бъде формиран в сбор от закони и ще му бъде дадено друго име, и техния лидер ще бъде европейски политик) сатанистите ще гонят християните, ще ги унищожават, ще ги изтезават и затварят в затвори. Ще ги ги натикват в резервати (концлагери) и там ще ги измъчват най добрия случай. Ще умират от глад и жажда и ще живеят в постоянен страх.

Представете си този сценарий за бъдещето на човечеството. Не претендирам за истинност, просто така си го представям (сигурно сте усетили и нотка от филма Черно Огледало) Вие от кой тип хора искате да сте? Какъв избор ще вземете, при положение че всичко това няма да се случи за един ден, а в продължение на 10 години?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: a4529f8be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ох, спри да гледаш телевизия или поне спри да вярваш на всичко, което ти представят като "бъдеще на човечеството" измислено от някой холивудски режисьор с цел печалба.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9a8420a188
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Бе разбрах тези с базовия доход ще имат ли роботи-прислужници и кой ще извозва казаните с боклук, богатите ли?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b5782a6972
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   До 1
Не съм автора, ама какъв холивудски режисьор? Това е предсказано още преди 2000 години в Библията, в Октровение на Йоан Богослов. Ще дойдат времена, когато ще бъде поставян белега на звяра на дясната ръка и на челото и без него няма да може да се купува и продава. Ще бъдат времена в които ще има огромни природни катаклизми, много войни, смърт, разруха, разврат, всички човешки злини ще станат безкрайно много, както никога преди в човешката история. Почти всички хора ще се отдалечат от Бог, от вярата, ще останат само малцина християни, които ще бъдат преследвани и измъчвани, за да приемат знака на Антихриста. Това ще са времената точно преди края на света. В момента навлизаме именно в последните времена. Колко ще продължат - никой не знае. Това само Бог знае. Но приближават. Ето, това с чиповете е една подготовка за поставянето на белега. Затова и като видиш програмата на Световния икономически форум в Давос и това което твърдят хора като циониста Клаус Швааб, и виждаш, какви неща ни готвят. Зануляване, базов доход, чипове, папата пък говори за обединение на всички религии, бъдат ли подчинени Русия и Китай пък ще се подготви и арената за единното световно правителство и възкачването на Антихриста...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c0a5e00985
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Някои смятат, че ще бъдат въведени подобни ограничения в "fit for 55".
При новите обстоятелства (Русия) няма да им се получи подобен план.
Аз гласувах за астероид ако има и най- малка вероятност пълзящите гадини да се наложат ;)

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a67671aa14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти някакъв фанатизиран проповедник ли си? Какво ми проповядваш библия, християнство-ти за, , Светата" Инквизиция не си ли чел или чувал? ! Точно т. нар. християни с техните зверства, машини за изтезания и т. н., чети История малко и се образовай. Чети и разбери, че библията е писана от хора, преправяна е много пъти през годините, отделно за -католическите свещенници дето масово изнасилват малки момченца-не си ли чувал? Всички религии са боза измислена за контрол на масите. Правиш разделение между сатанизъм и християнство? ! Ти не си ли виждал поне- купищата снимки -на всички папи, които правят съвсем тържествено и с гордост-знака на Дявола? ! Хилят се със злобни усмивки на разни снимки и правят знака на дявола. За изнасилените деца с които се гаврят разни християнски свещенници, не знаеш ли, новини поне не гледаш ли, не четеш ли? Не си ли чувал, че тия дето сочат т. нар. звяр, те са сатанистите и зверовете, защото другите им три пръста-сочат тях самите. Пият кръвта на исус под форма на вино, ядат от плътта му под форма на хляб-Е, това, ако не е сатанизъм в чист вид. Ама ти коленичи, моли се, кръсти се и вярвай, че ще идеш в библейския рай, само внимавай да не попаднеш в рая на рептилиите и другите мръсни гущери.
Колкото до първата част от коментара ти-спри с холивудските бози за зомбита и апоколипсиси, отрепките дето мечтаят за нов световен ред, се мъчат отчайващо да втълпят на хората, чрез разни гадни филми, определен сценарий и после хората сами да си го създадат тоя сценарий.
Хайде, няма да ти обяснявам повече, да не ти отнемам от времето за молитви.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: cafaffbaaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Религията, без значения коя точно е тя е ИЗМИСЛИЦА за КОНТРОЛ, МАНИПУЛАЦИЯ, РАЗДЕЛЕНИЕ. Всеки, който вярва, че горе има някакъв гигантски дядо, който гледа абсолютно всеки във всеки един момент и решава дали да отиде в рая/ада е АБСОЛЮТЕН ИДИОТ! Религиозните хора са ВРЕДНИ за човечеството и им липсва каквато и да е рационална мисъл, интелект, обективност.

Тези глупости, които пишеш ги слушам от поне 15 години как следващите 10 години щяло да стане нещо си...

Нека да започна по ред на глупостите, които си писал....

1. Сериозно ли вярваш, че някой ще създава неща безплатно и ще ти ги дава на теб, докато ти си стоиш във вас пред компютъра и си една безполезна торба с ла*на? Предвид това, че си религиозен най-вероятно го вярваш.

2. Хората ще получавали пари за храна... ОТ КЪДЕ? ЗАЩО в момента никой не получава пари за храна. ЗАЩО всеки ден умират стотици хиляди от глад? Отново пълни глупости, но си религиозен все пак...

3. Това го има и в момента, най-вероятно и ти си доста залепнат към някой телевизор, че пишеш подобни простотии. С това донякъде съм съгласен, защото хората масово са комплексирани и искат да избягат от реалния свят в предстоящите метавселени. Тук да речем, че има някаква логика в това, което си написал, признавам.

4. И сега има хора, които имат страничен доход, достатъчен да не работят, но го правят. Аз съм такъв. Имам два имота наследство и ги давам под наем, докато изплащам трети имот на кредит и ми остават достатъчно пари да си живея спокойно. Отделно и си работя, когато си искам - freelance.

От 6 до 11. Тук говориш отново някакви глупости. Хем щяло да има ограничения за всичко, хем всеки щял да си получава каквото иска и ще има пари всеки месец. Много филми си гледал пич... Пробвай да организираш хората от твоя блок, после си представи как ще се случат нещата, които пишеш ти...

Тва за християните даже нямам представа от къде го измисли...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0a3bd785b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Авторе, когато измисляш история, е добре да я прочетеш и обмислиш хубаво написаното! Проверявай за loopholes! В твоя случай имаме една група, която заради нужда от протеин се налага да се занимава с канибализъм. Та представителите на тая група /цитирам те/ "ще гонят християните, ще ги унищожават, ще ги изтезават и затварят в затвори. Ще ги ги натикват в резервати (концлагери) и там ще ги измъчват най добрия случай. Ще умират от глад и жажда и ще живеят в постоянен страх. "

Значи имаме канибали, които оставят менюто си да умира от бавна смърт, докато го изтезават? Какво ще ядат, докато ония висят в "хладилника"? Себеподобните си? Нали толкова мразят християните - защо да не започнат именно с тях, докато изядат и последния? Ами "гоненето" и "унищожаването"? Защо да гониш "храната си"? Защо да я "унищожаваш", ако под унищожаване си представим пълно такова - да речем изгаряне на клада, докато остане само пепел?

В общи линии калпав футуристичен сюжет, опитващ се да ни убеди в нуждата християнството да бъде изтупано от нафталина и бъдещата му важна роля, каквато то не е имало от Светата Инквизиция насам! Радвам се, че си вярващ и ти се иска да си велик, но нищо от това няма да се случи! Откъде го знам ли? Повярвай ми - разпознавам нелепиците още щом ги прочета! Тази дори за комикс не става!

Иска прогноза? Ще има нова световна религия, която се детронира всички досегашни, в това число и християнството, което бавно ще "приключи курса"! То само по себе си е сбор от езически учения и ритуали, а историята за Исус описва движението на Слънцето по небосклона, пак взето назаем от езичниците, но разкрасено. Това е повече астрономия, отколкото религия и разказ за минали събития!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: efa09032ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Отдавна се знае а подобен сценарий, но имай предвид, че дори и в средите на световния елит има разногласия, така че това е просто един от многото варианти. За първита част (богатите) те и сега са така, само дето не го осъзнаваме. Живеят в златни клетки и са под 100 % наблюдение и контрол. За втората част - християните, както ги наричаш не са по-различни. Християнство или каквато и да е друга форма на религия е все контрол върху съзнанието - за мен религиозните хора просто си дават силата на някой друг. Ако говорим специално за българите - други като нас няма. Елитът знае отдавна, че не може да ни подчини, затова от векове се опитват да ни смалят и затрият и като виждам това е свършило работа. Останалите от нас 5 милиона просто не ги интересуват. Ние ще останем извън системата. Как ще се оправяме вече е друг въпрос. Според мен сега след икономическата криза, която ще предизвика масово обедняване ще предизвикат и редица изкуствени катаклизми, като се оправдаят с несъществуващото "глобално затопляне". Доста хора ще изгубят и домовете си и тогава вече от тях зависи дали ще решат да станат роби на системата или не. За мен лично ние сме само временно тук - нито ни е първия, нито последния живот на тази земя, така че няма от какво да се притесняваме. Съветът ми е да се работи върху психиката. Ако имаш здрава психика нито могат да те уплашат, нито победят.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0e2b749bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Автора е. Айде 5, 6; излагате се.
Очаквах повече критика, много слабо...

Никъде не съм споменавал думата религия. Да си християнин няма нищо общо с това да си религиозен. Единственото условие да се наречеш такъв е просто като имаш християнски ценности... не убиваш, не лъжеш, не крадеш и тн. Всичко друго е сатанизъм, включително и религиите за които говорите и съм съгласен с това. Просто много издрвбняхте с терминологията. Като казах християнин и подскочихте

Благодаря на но. 3 който спомена Йоан Богослов. Това е евангелието на гностицизма, т. е на Богомилите. В случай че не знаете кои са те, хубаво да прочетете малко вие, да видите какво се предсказва там. Да прочетете и някоя друга книжка на Рудолф Щайнер или на Учителя Беинса Дуно. Ние сме чели. Доста. Достатъчно.

До тези които не вярват че ще ни дават пари за да не работим : Живея в Англия и тук по време на ковид, даваха универсални кредити. Много от колегите ми не работеха с месеци. Само трябваше да се ваксинират и да си стоят вкъщи
Сега им дават по 200-300 паунда за енергийни нужди. Само трябва подкрепят войната в Украйна и да се регистрират като "енергийно нуждаещи се". Същия термин в момента въвежда и нашето мило служебно правителство, предложено от шизофрениците от ДБ.

Аз не знам колко тряба да е сляп човек за да не вижда накъде отиват нещата. Подготвят се поколения от инкубаторни хора.
Дали е приложимо същото в България? О, да! ЕС на драго сърце ще ни даде няколко милиарда, НА ЗАЕМ да се справим с енергийната криза. И Бойко-Кирчовцоте ще са първи на опашката в Брюкселския султанат за това..

Както каза но 8, повечето неща са даже вече факт. Единствената научна фантастика за която говоря са зомбитата. Имам предвид ИСТИНСКИ зомбита. Хора на които им капят месата от свръх регенерацията на клетки. Това обаче според мен, ще е крайна фаза. Някъде към 2030, когато и бедни богати, ще лапнат дървото.
Има предсказание че европейски политик (Антихриста) ще обещае на хората безсмъртие и много ще лапнат по рекламата. След това ще са "безсмъртни" 6 месеца и после месата им ще почнат да капят. Колкото до неразбралия 7 - ти по филмите виждал ли си зомбита да изяждат зомбита? Аз не. Някак си ще успеят да го регулират този процес.

Колкото до чистачите на Богатите на но. 2. Отдавна не само че има измислени андроиди със свръх искуствен интелект, но от преди 5години са в масово производство. Вече има направени армия от милиони. Хубаво е да се разбере, че 75% от хората на тази планета са излишни. Точка. Решили са да ни затрият... първо по мирен начин, да ни ограничат раждането, после да се избием един друг
Мен обаче ме притесняват бостънските кучета (отново визирам черно Огледало)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 84dbcf48cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторе - недей да се притесняваш. Никой няма за цел да ни затрие, защото ние сме в игра. Ако затриеш противника играта свършва :) А ако играта свърши няма да има повече балъци, които да я играят, нали? А тя не е безплатна. Никой няма да си унищожи печелившия бизнес. Но да направиш играта по трудна/по-интересна е добър ход, защото всички печелят. Едните поддържат бизнеса си, другите стават по-силни, защото се справят с по-трудни препятствия, нали така?

А ако погледнем на нещата по-глобално ние всички сме тук, за да постигнем определени неща и да научим определени уроци. Ако нямаме възможност да си постигнем целите тук просто ще отидем на друго място. Така че ако направиш играта непоносимо трудна играчите просто ще изберат друга. Никой няма изгода от това, така че споко.

Няма проблем да се потопим в илюзията, че всичко, което изживяваме тук е реално (и от определена гледна точка то е такова), но нека не се залъгваме, че нямаме шанс, че сме обречени и т. н. Тоест, ние в момента обсъждаме един от сценариите на глобалния елит, но те зависят от нас дали той ще се осъществи. Симбиозата е налице. Ние имаме нужда от тях и те имат нужда от нас. Нито ние сме жертви, нито те са агресори, освен ако не повярваме, че това е така! И дори в този случай това пак е наш личен избор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker