Защо онлайн игрите масово умират - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо онлайн игрите масово умират
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1006 пъти
Добър вечер. От известно време ме мъчи въпроса защо онлайн игрите стават известни, играят се няколко месеца или в най-добрия случай няколко години и после хората спират да ги играят и те умират и хората се насочват към други игри? Малко тъпо е според мен, като цяло.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: d0dc4e4c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Защото това време обикновено стига на повечето геймъри да стигнат ендгейма и им дотъпява. Вече всеки прави онлайн игри и екипите имат супер орязани бюджетни рамки (повечето от които се помпат в трейлъри и т. н. за зарибяване преди пускане на дадена игра). Това е манталитета и на хората като цяло - потребителство над качество. Ако се загледаш достатъчно, това се отразява и в битовата електроника - всяка година вместо да има подобрения, от дизайнерите се гледа кое може да се драсне като "оптимизация" (т. е. да се постига 95% от резултата от миналата година, но да се пести материал). Иновациите са все по-голяма рядкост и като цяло се следва златното правило - нито фирмата да е гигант, нито новак на пазара. Същото е валидно както за игри, така и за електроника като цяло... И за много други работи, но тук не е мястото за подобни отклонения.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fdf7bece2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Защото от повече от година е спрян Флаш плеърът без който не могат да вървят. Някой велики онлайн игри като Bomber at war 2 бяха модифицирани да вървят и без Флаш плeър, но има бъгове по тях заради това, които развалят играта.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 10e9e23586
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Както не всеки филм може да стане блокбъстър, то не всяка игра игра може да стане хит. Това е обяснението, казано просто.
Иначе, причините са много: Геймплей, който може да не се хареса на масовият играч. Затруднение на играта да задържи вниманието на играча. Може и самата игра да е пълна с бъгове и да е пусната незавършена - примери много. А и все някакви 2022, не 2002 - сега има онлайн игри за игране колкото щеш, та за това масивият играч, ако игра не му бързо грабне интереса, то тя бързо ще изчезне и ще бъде заменена от други игри, които са в изобилие на хората. А и времето е важно - мислиш че world of warcraft ако беше пусната сега щеше да се радва на една десета от успеха, който имаше преди 10-тина години?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3cda90931a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Една игра за да не умре, тя трябва да се развива.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7ea2f78a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Ако една мрежова игра е все същата, не може да задържи интереса на повечето играчи за твърде дълго време, тъй като ще се изчерпа и ще стане скучна след известно време играене на нея. Затова по-известните мрежови игри биват обновявани редовно с ново съдържание, така че да предлага богато разнообразие на старите играчи и същевременно да привлича нови такива. "Grand theft auto Online" редовно бива подсилвана с ново съдържание и неслучайно е на водещите места дори и сега, цели 9 години след излизането си през 2013 година. Току-що обновената "Halo Infinite" обещава 10 години поддръжка преди излизането на следващата част и в момента хората се разбиват от игра на нея заради нововъведените режими, Forge (за създаване на нови карти от самите играчи) и отборната игра за до 4-има играчи заедно. "Forza Horizon 5" пък всяка седмица предлага лесни за изпълнение задачи (състезания, каскади или търсене на скрити табели из картата), чрез които да задържа вниманието на играчите, защото така бързо могат да се сдобият с безплатни спортни коли, които иначе са скъпи за купуване в играта.

Не бива да се подценява и влиянието на телефоните и игрите за тях, които са безброй и почти всички са безплатни. В наши дни кажи-речи 99% от хората на малка и средна възраст имат "умен" телефон в джоба си и това е една от причините рязко да намалее интересът към някога много известните мрежови игри от рода на "FarmVille". Тя пък навремето беше причината Facebook да измести от пазара тогавашната най-разпространена обществена мрежа Mycpace, понеже беше лесен начин в работно време повечето работещи хора (основно жени) да скатават в службата, разцъквайки на "FarmVille" тайно от началството. Неслучайно после в много фирми въведоха ограничение на достъпа до Facebook, понеже отчетоха огромен спад в производителността на труда в тези служби, където има основно чиновнички на бюро или продавачки. Поради тези ограничения нашумяха игрите за телефон от рода на "Angry birds", "Candy crush", "Flappy bird", "Fruit ninja", "Roblox", "Pokemon GO", "Among us", "Free fall" и други. Аз играя единствено на последната - идеална е за убиване на времето при необходимост от чакане на летище или при пътуване.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a81af27d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Повечето от интереса на играчите е насочен към няколко "мастодона" (WoW, LoL и прочие) и вече имаш множество игри. Ако дадена нова игра спре да е интересна, повечето хора просто ще се върнат към WoW или към една от десете игри, които сатнали популярни в последните 12 месеца.

После имаш и факта, че игрите са продукти и най-често се въртят от разни корпорацийки, дето гледат да източат на макс парички и не им се рискува много-много. Тоав от една страна им носи сигурни печалби, от друга ги кара да бълват скучни игри и често, да изиоставят игри, които има възмжността, да станат големи. Трябва да се полчуи нещо, като Fortnite, че да се трогнат и да налеят повече пари.

И да, малко е кофти, защото доста хора търсят някакво евъргрийн MMO, дето ще го има не след 5, ами и след 15 години. Особено, последните 5-6 години, на разни гнусни DLC-та, Lootbox-ове и игри, дето биват изоставяни, когато са сравнително популярни, накараха хората, да не се здълбочават много в дадена игра и да прехвърлят от една на друга по-лесно. За тези, които им се иска по-старото - мастодоните още и седят и не мисля, че ще изчезнат скоро.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: df4287aee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   До 6 - Facebook закачи много хора, с тъпите си малоумщини, които сега или ги няма изобщо или са трудно достъпни, но основните причинините да се измести MySpace бяха малко по-приятния UI, модерирането на съдржанието и "проверка на самоличността" и най-вече "стената" - безкрайно съдържание, при което се събираха харесвания и се правиха профили, за реклами. Фермата помогна с ускоряването на процеса, но не промени тракторията му, или поне това учихме в часовете свързани с бизнес развитие. Но по спомени, тъпата ферма умря много, преди да се набокаме със смарфони, защото беше много смотана и я цъкаха само дъртите. Аз съм цъкал някакви за телефон, ама безплатните, без може би Fortnie ставаше, обаче сега не може да я инсталираш на телефона, освен ако не е самсунг или от китайските.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7ea2f78a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Номер 8, не зная какво сте учили, но аз добре помня как точно "FarmVille" рязко наклони везните в полза на Facebook. Тази игра буквално за дни накара десетки милиони потребители да се регистрират във Facebook и всеки втори говореше за нея. Държавните служителки в цял свят пощуряха да стават "фермерки" в работно време. Преминаването на потребителите от MySpace към Facebook нищо общо с облика на двете обществени мрежи по онова време или други неща. Facebook е собственост на американското правителство, макар че все още за пред хората негов собственик се води Марк Зукърбърг. Точно правителството вложи огромни средства в тази платформа. Поради това се радваше на повсеместни реклами навсякъде, а после направиха и шпионирането на хората доброволно - със съгласието на хората, като им предоставиха възможност да качват безплатно своите снимки и видеа.
Скалъпиха и един измислен филм "Обществената мрежа" ("The social network") през 2010 година, който да направи Facebook още по-известен и да втълпи на по-овчемислещите, че това е главната обществена мрежа за тях. Точно тогава въведоха и лесната възможност за простолюдието да клюкари под всяка измислена "новина" и да се изживява като знаменитост, имаше и много ботове, които да подклаждат спорове (една от причините Елон Мъск да купи Twitter е това, че и там 90% от "мненията" са на ботове).
Впоследствие приложиха и психологическия номер с появата на малки числа горе върху иконката за известия, за да дразнят човешкия поглед и любопитство, карайки същите овчемислещи да нямат търпение да щракат на въпросната иконка, за да разберат кой е "харесал" тяхна снимка или мнение. Учудващо голям брой хора има, които губят часове на ден в тази обществена мрежа, вместо да направят нещо смислено, така че да имат по-смислен живот. Клюкаренето им под всяка "новина" е трайно настанила се у тях заразна болест, която няма лекуване.

Същите правителствени собственици направиха и Instagram под шапката на Facebook, където се предлага възможността определени нашумели хора да печелят големи пари от реклама, да лъжат останалите за своята външност с филтри за "разкрасяване" и да създават у редовия потребител усещането, че е много назад с материала, гледайки някакви изкуствено парадиращи хора, водещи привидно щастлив и успешен живот. Преди години изобличиха един азиатец, че е станал милионер заради това, че качва снимките си в своя Instagram профил. Тънкият момент беше, че на снимките имаше знойна мацка, а снимките бяха обработвани с програмата FaceApp, която позволява разкрасяване, промяна на лицевите черти, на тялото и дори смяна на пола само с едно щракване на нужната иконка.

Аз ползвам Facebook и Instagram за рекламиране на моите услуги и творби, но нищо повече. Рядко пиша там, защото преобладават клюкарещите и обиждащи хора. Под всяка новина за някоя хубава жена, например, пишат крайно отблъскващи с мненията си лелки и старици, които не се виждат на какво приличат в огледалото, но твърдят как красивата жена била "грозна". Или, ако някой пише, че предлага или търси споделено пътуване, веднага бива нарочван от същите обаждачки или за печалбар/ка, или за бедняк/чка. А най-забавни са включванията под разни материали за предавания тип "Женени от пръв поглед" и "Ергенът", където клюкарките задират вечно болната им тема за свекървите и колко грозни били участниците в поредния епизод. И отново това е от страна на нещастно омъжени или разведени лелки и старици, а правописът на някои от тях направо чупи тъпомера.

Та, относно игрите, аз и мои приятели поцъкваме понякога, макар че не сме вманиачени като общоприетата представа за играчите, които са безработни, по цял ден не стават от екрана и блъскат нервно, когато загубят в някоя игра. Имах няколко промеждутъка от 1-3 месеца тази година, в които не играех поради почивки, работа или приятни разходки в чудесното време. И без това работя пред екран, така че игрите рядко могат да ме задържат още там, защото имам нужда от редовно движение. Веднъж-дваж седмично пускам за малко "Forza Horizon 5", защото е с отворен свят и позволява свободно каране на колите, където човек пожелае, но дотам.
На телефона обаче имам "Free fall", която е развиваща бързото вземане на правилни решения, поне по отношение на игрите. Тя е малко като в живота: понякога мислиш, че успяваш във всяка следваща стъпка и владееш положението, но накрая за съвсем малко губиш; а друг път без никакви усилия постигаш ранен успех и чак е скучно, че е нямало по-голямо предизвикателство.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7f006050e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   "Номер 8, не зная какво сте учили, но аз добре помня как точно "

Не съм ти кавал, че да знаеш, а не е твоя работа! Това, което което учих в дадения предмет бе, как да създадеш по-добър и конкурентен софтуерен продкт, а "Facebook срещу MySpace" беше една от темите. Ти "добре помниш", но нека ти опресня паметта:

- Facebook достигна броя на потребителите на MySpace през април 2008-а година. (115 милиона приблизително, на платформа)
- През юни, 2009-а, Facebook е имал 250 милиона потребителя.
- FarmVille е пусната през юли 2009-а година.
- Септември, FB вече има 300 милиона активни потребител, което може да ти звучи като голям скок, но всъщност следва побен ръст на преднте скокове.

Докато добавянето на "Фермата" е дало някакъв ръст, то той не бил много над средното за компанията, поне до 2017-а.

Според мен, дори отвори повече хора за идеята, че игрите са забавни и не трябва да си на 11, че да ги харесваш играеш и говориш за тях. И говорим за игри, нали? Не за Facebook. Никой не те пита за личния ти живот, лиричните отклонения и изживяванията ти в парка. Придържай се към темата, моля!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7ea2f78a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 10, разбира се, че за играта "FarmVille" става въпрос. Точно след нейното излизане започна повсеместното регистриране на потребители там: основно жени чиновнички и продавачки, които луднаха по играта. А това дръпна от своя страна и милиони мъже натам. И, да, аз съм на такава възраст, че в онези години станах пряк свидетел на този преломен момент, работейки и живеейки в няколко държави, и съм наясно как жените, включително и тези в България, пощуряха по същата игра, докато на повечето мъже им беше смешно, че жените се вживяваха така разпалено и постоянно обсъждаха една с друга коя колко земеделски култури е посяла и добила във "FarmVille". След като сте учили за увеличаването на броя на потребителите във Facebook, няма как да не ти направи впечатление, че точно при пуска на играта следва удвояване на потребителите.

И не се подлъгвай как потребителите са били 0 година по-рано при основаването на тази обществена мрежа и са станали над 200 милиона преди излизане на играта "FarmVille", защото в онези години бе в реда на нещата новооснованите мрежи да привличат потребители по-скоро от любопитство (както тези с профили в MySpace си направиха и такива във Facebook). Така се случи и Google Plus две години по-късно, когато мнозина с профили във Facebook се регистрираха и там, но не защото имаха нужда, а само поради любопитство. Огромна част от тези над 200 милиона потребители са едни и същи хора, но с по няколко профила, така че истинският им брой е много по-малък. Други пък се регистрираха, после преставаха да влизат там, но все пак профилите им се водят в сухата статистика на потребители. Някои после пак решаваха да се регистрират там, защото не са помнели паролите си. И ето ти един изкуствено надут брой на потребителите. Тези неща би следвало да сте ги учили по твоя предмет.

Следва да се отбележи и това, че почти всички по-ранни потребители във Facebook имаха най-малко по 2-3 профила и поради друга причина: тогава периодично имаше практика много профили да бъдат заключвани и достъпът до тях - ограничаван, с цел да бъдат изисквани лични данни на хората, за да доказват, че въпросният профил е техен. Тогава Facebook изискваше хората да се удостоверяват с телефонен номер и да снимат личните си карти като доказателство! Сещаш се, че този подъл ход не беше никак случаен и докато някои хора се вързаха на уловката и представиха на американското правителство, стоящо зад Facebook, своите лични данни без замисляне, то много по-голяма част от хората преглътнаха загубата на всичките си снимки и текстове там и си направиха нови профили. Аз помня три такива по-мащабни вълни през годините.

Не зная какви игри играеш и по колко, но не е полезно така лесно да изпускаш нерви, както го правиш в началото и в края на своето обръщение към мен.
Видео игри винаги са се играели и от възрастни хора, включително и жени - още от 70-те и 80-те години; по-скоро е някаква заблуда на обществото, че само деца ги разцъкват. Просто предпочитанията на хората се променят през годините, технологиите се развиват, затова е съвсем в реда на нещата една игра трудно да издържи на първите места в класациите повече от 5-10 години. "Minecraft", "Roblox" и подобни, залагащи на творческо въображение и събирането на много играчи накуп по интернет, а не на лъскава графика, са се доказали като устояващи на времето, именно защото те са насочени към потребители, за които е важно самото преживяване в играта и да предлага възможност за преиграване или за постоянно надграждане на досега постигнатото от играча. Това е като конструкторите "Lego" и други, които ти предлагат ново изживяване всеки път и всичко зависи от твоето въображение.

- Кифлоприземител

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker