Събитият в Херсон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Събитият в Херсон
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1133 пъти
Какви са вашите размисли по темата? Според вас освободен ли е наистина Херсон? Медийна лъжа ли е това или истина? Радващите се украинци, посрещащи уркаинските войски в еуфория, актьори ли са? Стратегическо прегрупиране ли е или наистина руските сили се провалиха за пореден път? Възможно ли е Путин да прибегне до крайност като ядрено оръжие, ако наистина е опрян в ъгъла? Какъв ще е развоя на войната според вас? И как това ще повлияе бъдещето на Русия, на Украйна, както и на света като цяло? Нека кажат и хората, следящи Телеграм? Нали уж там не промиват мозъци и всичко е 110% вярно, че и лично руските генерали уведомяват българските русофили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4e275691d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Са ше ти кажа една малка част от истината - в Херсон се движи американска тежка военна техника. Това ще ти кажа.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9c19ac35c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Почвам отзад напред.

1. Телеграм все още е сравнително независима платформа. Нещо което Туитър беше, допреди да го купи Мъск.

2. Развоя на "военната операция" ще бъде изтощение на Европа и САЩ. Реално операцията приключи на 12 ти март. От тогава топката е била винаги в руски ръце, украинската служи само пригласяне и отзвук, на това какво са се разбрали олигарсите(чети по нататък да разбереш какво имам предвид). Не случайно руснаците изобщо не са се докосвали до тв кулата в Киев. Това означава че имат интерес Украйна да си бълва помията по Настоящое Время, ICTV, Унян и тн.

3. Ядрено оръжие няма да се ползва. Първо защото няма смисъл от него, второ, защото американците нямат никакъв шанс, предвид Посейдоните заложени и в двата океана. Може да се ползва, но това ще е в конфликта между Израел и Иран. Тактическо такова. После и американци и руснаци ще се втурнат да ги вразумяват. Че тия наистина са психопати.

4. И сега на въпроса. Да, стратегическо прегрупиране е, от икономически характер.
4. 1. Първо трябва да се знае факта, че Херсон е заселван със западни украинци и там болшинството са такива, въпреки че са в Източна Украина. Това е процес от времето на Съветския съюз, предвид индустриализацията на града.
4. 2. За времето, за което Херсон беше в ръцете на руснаците те направиха супермаркети, заредиха с руски продукти, въведоха рублата, изплащаха пенсии даваха социални и хуманитарни помощи.
4. 3 Руснаците много добре знаят заради точка 4. 1, че трудно могат да се наложат в региона. Така че тяхната стратегия е да оставят херсонците да си променят възгледите през стомашна гледна точка. Сега ще видим украинците колко ще се загрижат за тях.
Като напуснат болшинството от западни украинци или като мирясат, руснаците пак ще си го вземат.

Това беше единия аспект на Херсонския казус - повърхностния. По дълбокия аспект е, че това е война между руските и украинските олигарси.
Нека изобщо никой не се заблуждава в обратното. Едните плащат на украински наемници, а другите на руски и чеченски такива. (Мобилизацията беше намеса на военно промишления комплекс в олигархическите дела, което спечели точки на Путин в средите на Газпром и сие). След Херсон на Абрамович му отвързаха сметките и върнаха 6млрд. Този факт е показателен, колко дълбок е този конфликт. С други думи - за олигархията в Русия, това са пари, не ми е ясно защо му е на запада Херсон обаче. Може би да свали имиджа на Путин пред Китай и Иран, както и да продължи да си провежда психо-промивката, че украинците печелели нещо си.

Сега тук възниква въпроса как така Газпромските олигарси решават държавни дела в Русия. За мераклиите да научат повече, препоръчвам да гледате изказването на Доц. Вацев и 4те кули на Кремъл. Той там обяснява каква е играта на Путин от дъно.

За другите накратко: Задачата на Путин е да лавира умело между олигархата и военно промишления капитал(разбирай държавата), докато първите не бъдат национализирани напълно. Труден процес, защото олигарсите държат поминъка, образованието, културата и изобщо повечето аспекти на руския бит, формирван, такъв, каквото е днес за последните 33години. Решението е да изместят фокуса от пазарите на Европа и долара, като се ориентират руските бизнеси изцяло на изток. Това ще отнеме време, през което войната ще трае, а Путин ще си играе на ей ти куклите, на ти парцалките.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d7e9166005
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Не знам какво мнение очакваш за факти. Освобождаването на Херсон е факт, потвърден от всички световни медии. Дори руснаците го обявиха, така че това не подлежи на коментар.
Стратегическо прегрупиране? То и през Втората световна война разни хора са говорели така за германците, докато и на слепите е станало ясно, че губят и бягат.
За ядреното оръжие никой не може да каже, сигурно и Путин не може да ти отговори.
Че Русия губи е очевидно, освен ако си особено заслепен русофил и не мислиш, че това е специална операция, че можеха да превземат Киев, обаче понеже са особено хуманни, не искаха, и т. н. Какво ще стане тепърва ще видим, Русия вече видя, че губи, газовият шантаж не мина, ще видим какво ще измисли, за да се оправдае. Иначе при нас че ще има криза през следващите няколко години, е ясно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4d0aec4bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Естествено, че са актьори. Това профанизирано население е облъчвано нон-стоп с анти руска пропаганда. Ти как си представяш украйна да отблъсне Русия?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3a3c215f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Истина е че руските войски се изтегиха от Херсон и минаха на другата страна на река Днепър.

Потвърждавам го и от българските медии и от телеграм канали.

Причината - неудобно и трудно е пазенето на Херсон, снабдяването е през реката, която може да бъде обстрелвана - западните служби непрестанно дават данни на украинците къде и как се движат руските части.

Включително със сателити.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 66aded3b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Събитията са такива - руските сили не могат да задържат Херсон, защото логистиката им е много слаба и не могат да получат подръжка - т. е. храна, боеприпаси, коридор за евакуация на ранените и т. н. и т. н. При евентуален опит за щурм на Херсон, щеше да има една много дълга и кръвопролитна битка, в която и украинската армия щеше да понесе много тежки загуби, но щеше да победи, а руската армия щеше да загуби огромна част от личния си състав и може би това щеше да доведе до изтеглянето им от много голяма част от превзетите територии, а дори и до пълното им изтеглянето и край на войната и победа за Украйна. Да, изтеглянето е стратегическо за руснаците, но е един вид стратегия за предотвратяване на много по-тежка загуба. Украйна бавно бавно ще напредва и в крайна сметка ще принуди руснаците да се изтеглят от всякъде. Русия вече остана без армия. Аз следя и руски и украински телеграм канали. И от двете страни лъжат и преувеличават. Но най-жалкото е, че заради едно изкуфяло старо джудже в Москва и един дементен старец във Вашингтон, тази хубава, плодородна и слънчева страна беше съсипана и няма да се въстанови десетилетия, да не говорим за десетките хиляди жертви и за съсипаната съдба на милиони души. Да не забравяме и за хиляди убити войници било то украински или руски, които не рядко са все още голобради момчета. Това е войната. Обикновените хора се мъчат, страдат и губят всичко, докато други в креслата си стават още по-богати.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fc3f45c573
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Дали Херсон е свободен? Да, няма руски военни там.
Радващите се украинци са повечето актьори и роднини на войниците, не виждаш ли колко на брой са радващите се по кадрите, за истинските херсонци е все тая кой ще ги тормози, дали азовци или руснаци все тая.
Дали е прегрупиране, по скоро се провалиха, защото запасняците нямат подготовката и стимула, на запасняците не им се мре за да са добре украинците с руско самосъзнание и не виждат защо да ги освобождават от азовците.
Възможно ли е някой да прибегне до ядрено оръжие, смятам че е възможно но имам съмнения кой, досега само Американците са целили градове с ядренно оръжие за тях е много по лесно да повторят. Руснаците не говорят за ядренно сега, само Америка повтарят че Путин щял, а дали американците не подготвят нещо?
За бъдещето не знам, възможно е Русия да спечели, ако четеш вестниците от втора световна, по време на войната руснаците все са описвани че губят, но знаем истината че накрая са спечелили, а американците винаги много говорят, много предполагат а повечето което казват излиза невярно.
Как ще се промени света, ммм все по зле ще става, с вируса и войната ни върнаха в първи клас сега целта е съвсем да ни занулят, на световния елит не им е нужно толкова население на земята, да пъпли и да им мърси природата.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c24ad23409
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Не знам какво разбираш под "освободен". От гледна точка на Русия, те го "евакуираха". Колкото и да ти е промит мозъка, помисли малко, след толкова месеци Руска окупация, че са останали там само про-руски настроени украинци. И ако не си чувал какво прави с тях украинската армия...

Иначе нищо особено не е станало. Руснаците видяха че е трудна за защита позиция, прибраха си някакви исторически артефакти (защото ако не знаеш това е град основан от Русия) и се оттеглиха. По какъв абсурден начин ще го представят нашите платени медии... ами добре че има хора като теб които ще слушат и попиват :)... Ако не е ОЧЕИЗВАДНО, Путин за сега се опитва да предотврати по-големи кръвопролития. Но дето има една приказка - бий за да те уважават, та колко кадърно води тая война, аз се въздържам от коментар. Военно, това не е някаква загуба, защото в момента Русия няма капацитет да продължи нападението на тоя фронт, и естествено минават в по-лесна дефанзивна позиция. Наистина - елементарно. Политически обаче, това ще се изкара като огромна загуба, като вън така и вътре в Русия. Това което западните "лидери" не разбират... и населението им което успешно са затъпили, е че ако Путин падне, тоя след него няма да си поплюва... Иронията е, че Путин беше най-добрият руски президент за който ЕС може да мечтае. Те затова го и поощряваха дълго време, докато той не постави Руските интереси на първо място. И изведнъж Путин стана "лош"... а овците припяват. Страхувай се от тоя който ще дойде след Путин...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5bf80bfbbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   - Цивилното население отказа да се евакуира от Херсон.

- Няма кадри от радващи се херсонци посрещащи руските опърпянаци (от момента в който руснаците налазиха там). Така, че да - Херсон е освободен и всичко останало е пожелателно мислене на руснаците.

- 4 танка, един хеликоптер МИ-27, една система ТОС (май руснаците не им останаха много такива), една система С-300 - това е по-едрата плячка за Украйна след изтеглянето на русия. Ако беше чааак толкова планирано нямаше да оставят толкова ценно оборудване. Не беше чак таква паника както при Харкив, но пак беше зле за руснаците.

- русия ще изгуби войната. 18 ХИМАРса обърнаха хода на войната, а от юли инвентара на Украйна се е подобрил доста - но са доста по-предпазливи от руснаците които вече мнаха на тактиката на да пращат всичко каквото могат в месомелачката. С немските системи започнаха много добре да отбиват и артилерийските атаки.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 318eb8139c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Дай на българина тема да си чекне устата и му гледай сеира... Вас какво ви вълнува цялата тая работа (освен ако не сте на хранилка от която и да е страна по конфликта)? Ако Украйна превземе Кремъл утре, по-добър ли ще е живота на тоя мизерстващ народ (нашия)? Ако пък Путин утре ги умаже, да не мислите, че ще видите газ отново на преференциялни цени и ще си развявате гагите за сметка на цял народ докато мазно ги оплювате?? Прости сте. Нагли сте. Противни сте. За това и държавата е в такъв упадък - г*золизци под дърво и камък. Левски са го возили 2 заптиета в някаква пробита каруца ДЕСЕТКИ километри и толкова не се намериха 3-4ма айдуци да им се метнат и да ги почупят (въпреки че "революционери" бол). Същата песен на нов глас. Честито да ви е мизерстването - и на едните, и на другите.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e7c527895f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Да, руснаците се изтеглиха от Херсон, но това беше неизбежно. Градът беше с ограничено снабдяване - общо три моста. Това не позволяваше на руснаците да увеличат групировката си там, така че украинците с времето можеха да натрупат достатъчно числено преимущество и да надделеят. Решаващият момент дойде, когато украинците получиха далекобойната артилерия ХИМАРС и успяха да прекъснат снабдителните линии през Днепър и също така да унищожат руските складове с оръжие. След което руското пребиваване там се превърна в безперспективно и в край на сметка те напуснаха всички територии западно от Днепър. Това е оправдано от гледна точка на факта, че успяха да съхранят групировката си - около 40 хиляди елитни войски (българската армия е 30 хиляди). Също така източната част на Херсонска област (напишете в гугъл Таврия) е перфектната зона за защита, доколкото е заобиколен от морски прегради на север, запад и юг. Така че очевидно, руснаците отдават приоритет на сухопътният коридор с Крим, който минава през Запорожието. Евентуално там и ще бъде следващата и главна украинска атака. Разбира се от друга страна Русия изгуби плацдарма си отвъд Днепър, което прави невъзможно офанзива към Одеса или Николаев. Също така ХИМАРС сега ще прострелват територии още по-навътре. Като цяло, Херсон е тактическа победа за Украйна.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6a9eead362
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   На първите ти четири въпроса ти отговарям с въпрос - Ти ебаваш ли се?

На петия едва ли някой от нас има обективен отговор, базиран на факти и военна стратегия. Така като гледам руснаците отстъпват. Дали е планирано или не, нямам представа. Факт е обаче, че не им се получават първоначалните планове.

Не. Путин нищо не решава. Решават хората зад него. И зад САЩ, и зад Русия, и зад Китай стоят едни и същи хора, които са наднационални и презират националните държави. Само наивник би мислил, че ще има ядрена война. Единствения вариант, в който има ядрена война е ако онези отгоре не решат да ни чистят наред.

Според мен тази война приключва в горещата си фаза. Тук следват едни максимум 6 месеца на контролиран конфликт, в който и двете страни не си дават зор. Лично според мен Русия ще върне всичко на Украйна, без Крим. Тези "освободени" зони ще придобият някакъв специален статут на полу-автономни провинции под контрола на Украйна. Русия ще се съгласи на тези условия и в замяна на прекратяването на войната и частичното поетапно вдигане на санкциите ще върне тези територии, както и ще се договори с Европа за газ и други ресурси. Путин според мен е приключил и след него ще дойде друг човек. Възможно е и да го съдят като част от уговорката за прекратяване на войната, въпреки че от него нищо не зависи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c6c5d487f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ами освободен е Херсон, още преди няколко дни министърът на войната каза по телевизията, че е съгласен с предложението на Суровикин за изтегляне на всички части на източния бряг.

Херсон е стратегически важен, ако руснаците можеха да го задържат, със сигурност нямаше да го оставят. Според мен се изтеглиха по две причини. Първо, като политически ход, като при евентуални мирни преговори опитат да извлекат дивиденти. Един вид, ето оставяме ви го без бой, а можеше да направим така, че да не остане камък върху камък от него.
Второ, че наистина доста трудно можеха да го задържат, снабдяването щеше да бъде много трудно, Днепър е голяма река. Ако фронта се пробие, руснаците няма да има на къде да отстъпват, ще настане паническо бягство и пълен разгром на частите там с десетки хиляди убити и пленени, както всичката тежка техника ще бъде загубена.

Сега като се изтеглиха имат вече доста по-добри позиции за отбрана на източния бряг, на украинците ще им бъде трудно да пресекат реката и да продължат настъплението. Също Русия ще може да прати части от Херсон на други места, например в Донбас.

Като цяло според мен цялата работа вържи към поражение за Русия, свършва им техниката, войниците им са много деморализирани, почват да осъзнават, че за тях няма нищо в Украйна, няма какво да спечелят, а могат да загубят всичко. Каквото е имало ценно за крадене е отнесено още в първите седмици и месеци.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 04fd1634a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Смятам, че нашето мнение не е важно и меродавно по никакъв начин. Не знам защо те интересува. Има достатъчно сайтове, канали и руски и украински, има CNN, BBC и пр. и Al Jazeera ако щеш, гледай, слушай, мисли, сравнявай. Естествено в момент на война, никоя страна няма да разкрие 100 процента, има си стратегически съображения и военни тайни.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fec21088be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, при тази скорост на разпространение и естество на информацията, нищо не може да се скрие. Наистина ли мислиш, че някой прави театро? Друг е въпросът, какво цели Путин, изтегляйки се от Херсон. Според мен, Путин, за съжаление няма да клекне лесно. Според мен, е необходимо време, за да влезнат мобилизираните войници. Вероятно и има затруднение със снабдяването с боеприпаси и техника, за това изтеглянето ми изглежда като прегрупиране. Има и струпване на техника в Беларус и може да пробват директни атаки над Киев. Ще продължат разрушаването на критична инфраструктура в Украйна. По този начин, няма нужда от ядрено оръжие. Щетите и така са колосални.
Войната ще има силно негативно отражение над целия свят. Всички ще я платим тая война с повишаване на цените, масова миграция и цялостно влошаване качеството на живот.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1517ac05a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Русия губи войната. Това е обяснението за Херсон. Херсон беше отправната точка на руснаците за превземане на Одеса, с което да отреже достъпа на Украйна до Черно море. Самият факт, че те се оттеглиха - защото иначе щяха да бъдат унищожени- говори, че губят. Путин, като върховен главнокомандващ, се оказа, че не знае състоянието на армията си и на въоръжението й. Не може да пращаш на война хора зле въоръжени и с храна с изтекъл срок на годност. Явно много се е крало в руската армия всички тези години. След това големият печеливш от тази война е Китай. Той ще започне да използва Русия като суровинен придатък. И Китай ще е следващата суперсила заедно със САЩ.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 42c79f868c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Разбира се, че са актьори. Всички студенти по актьорско майсторство са на заплата при Зеленски, за да прокарват тази украино-американска пропаганда. Всъщност държава Украйна дори не съществува. САЩ я измислиха и излъгаха целия свят. Това е един провинциален раздор в самата Русия. Путин е велик и интелигентен човек, който просто си защитава народа. Не е вярно, че се криел в бункер, това са фалшификации. Лъжа е, че украинци се бият там - няма нито един, всичките са американски войници, но заплашват населението да си мълчи. Който е по-смел и каже истината, че освободителната велика руска армия е била дълго чакана благодетел за населението, ще бъде пратен директно в Аляска да го ядат мечките. Това е самата истина, не вярвай на манипулации!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 297cbdccf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Като гледам коментарите и ми се свива сърцето.
Явно за Българина това което се случва в Украйна е някакъв футболен мач, в който те задължително трябва да вземат страна

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6ef2e017b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   9, когато има всенародни празненства в Севастопол и други градове в Крим, това са хора под автомат, когато дузина народ излязат в Херсон, това е освобождение.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6ef2e017b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Ами да авторе, украинците окупираха Херсон. Но това е само временно. Руснаците в момента събират резерви за ново пълномащабно настъпление. Силите, които освободиха след изтеглянето от Херсон могат да ги използват за нова атака срещу Киев или да обкръжат украинските войски в Донбас минавайки през Харков. А всички дето викат, че руснаците губят, искам само да им напомня, че украинците воюват с половин милионна армия, а Русия с 180 хиляди.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fec8349df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Авторът е поредният русофоб, който се опитва да се прави на интересен на гърба на останалите /то за това си има виц - какво се казва за русофоб, който не спори с русофили: нека почива в мир/. Вижте го само как пише:

" Нали уж там не промиват мозъци и всичко е 110% вярно, че и лично руските генерали уведомяват българските русофили? "

Но понеже не смятам да ти падам на нивото, ще ти пожелая когато Русия победи ти лично да си на първия ред и да гледаш. Да направиш много снимки, за да не се притесняваш от пропаганда! Все пак ти лично ще знаеш произхода на снимките.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6ef2e017b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Русия не е провеждала мащабно настъпление от март месец, през това време тя събира резерви и формира нови ударни групировки, които в момента не вземат участие в боевете. Същото правеше и Украйна дълго време. Така че рано или късно Авторе цяла Украйна ще бъде освободена - и Киев, и Лвов, и Одеса. Евентуално само Закарпатието ще дадат ка Унгария заради тяхната позиция.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d7e9166005
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   21, а защо според теб руснаците не воюват с един милион примерно? Защото нямат ресурси, защото се мислят за върха на бора, а една свястна пералня или ютия не могат да произведат, какво остава за съвременно оръжие. Единственото, в което са добри, е пропагандата.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e7c527895f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   В момента Русия се е съсредоточила върху запазването на сухопътният коридор с Крим. Това е цел номер едно. Затова всички сили ще бъдат хвърлени в Запоржието. Мечтата на Зеленски е да разсече руската групировка на две. Ето това ще бъде поражение от стратегически мащаб. Херсон е от тактическо значение, то в никакъв случай не променя хода на войната. В момента иначе целта на Русия е временно замразяване на конфликта с цел събиране на резерви и формирането на нови ударни групировки и по този начин да се започни ново пълномащабно настъпление. Украйна разбира това и поради тази причина отказва всякакви преговори.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 857732c7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Има хора, които дори и Русия и всеки един руснак да изчезне от картата на света, пак ще кажат, че това е просто прегрупиране, че всеки момент ще направят "пълномащабна" операция и ще завладеят света. Не знам жал ли да ми става, да се смея ли или да изпитвам ендоумение хора като номер 21. РАзбирам, че родителите им са им промивали мозъка през цялото детство, ама чак толкова да нямаш критична мисъл, чак не мога да проумея. IQ 150 под нулата. Чак такива промити мозъци сигурно и в самата Русия няма.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e7c527895f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   24, да бе, Украйна има ресурсите, а Русия няма. Вие даже не се гледате какво пишете. А и в момента руснаците вече имат половин милион армия. Ако имат нужда и до 1 милион ще я увеличат, указът на Путин няма ограничение по този въпрос така че и това е възможно. А иначе главната причина защо това не се случва е мобилизацията. Защото за да събереш милион души първо трябва да ги мобилизираш, а това може да доведе до обществено недоволство. В Украйна подобни проблеми нямат. Ето това е главната причина, а не ресурсите дето ги сънуваш. От тях Русия има много, заразлика от Украйна, която дори малка България моли за оръжие.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e7c527895f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   26, единствено ми е интересно как ти одобриха хейтъският коментар в който няма нищо по темата. Не си съгласен с моите твърдения? Добре, кажи какво не е така. Но ти не си го направил. Очевидно промитият мозък си ти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9bb59e115f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   До 21: иска ти се в жалкия русоробски мозък това, което си написал да е истина. Но тя (истината) е такава, че дори и ти самият не си вярваш на глупостите.
В 21век числеността на армиите далеч не е най-важното в една война. Украинците имат огромно преимущество на сушата с модерното си и ефективно оборудване. Американските високо мобилни системи ХИМАРС не са спирали да тормозят горкичите мужици. Отделно, украинските войски са много по-обучени и мотивирани, все пак си пазят собствената територия, въпрос на чест е за тях. За руските орки е въпрос на привилегии - били те пари, заграбване на имущество на украинците или пък помилване от действаща присъда. Украинските генерали пък масово са получили военна подготовка от НАТО.
Затова и ботоксовото джудже от Кремъл не смее да гъкне и дори и един негов пиян мужик да стъпи на територия на НАТО-вска държава, понеже вижда какво би го очаквало, ако това се случи - това, което ги сполита в Украйна, но в десетки пъти по-големи мащаби.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 857732c7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   до 22

"Но понеже не смятам да ти падам на нивото, ще ти пожелая когато Русия победи ти лично да си на първия ред и да гледаш. "

Думата е "ако". "Когато" предполага 100% сигурност, а това за да го знаеш със сигурност, трябва да имаш кристална топка. Т. е. или си промит мозък, на който така му се иска, или имаш кристална топка.

В този ред на мисли ако Украйна победи, ти какво ще направиш? Пак ще го наричаш прегрупиране ли?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7631e97e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   До 14 - CNN не е медия, на която вярвам лесно. Винаги гледат, да извъртат нещата. Като видях днешното им "покритие" за представяне на Dave Chappelle в SNL, хич не ми харесаха. А такова лошо рейшио на харесвания, не съм виждал от ранните клипове на Джстин Бийбър.

По Фокс може да са религиозни откачалки, но поне не се мъчат да изкарат вскеи някакъв хомофоб, антисемит и тиранин.

Ама общо взето, трябва да гледаш повечето телевизии и вестници, че да добиеш ясна предства.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4b7b145943
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   До 27,
Абе приятел, тя Русия ресурси има, ама са по олигарсите и в Путин... Самата държава пари НЯМА!!! Не си ли гледал какви каски от пейнтбол им дават на тия "мобилизираните". Ако тръгнат да мобилизират 1 млн. може и някоя от тия хартиените за детски рожден ден да им дадат....
П. с. Русия е под тежки санкции, а на Украйна половината свят им дават оръжие.... Колко ресурси да има Русия??? Тя и през втората световна война си ги е имала тия ресурси, ама ако не бяха американците да им дават желязо и доларчета, Хитлер на 3-тият месец щеше да е стигнал Урал....

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7631e97e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   "Какви са вашите размисли по темата? " - Да свръвша веднага, че ми писна от тая войана.

" Според вас освободен ли е наистина Херсон? Медийна лъжа ли е това или истина? " - Ми като Зеленски е там, не ми се вярва да е под руски контрол. Поне не се биха много за него.

"Стратегическо прегрупиране ли е или наистина руските сили се провалиха за пореден път? " - Мяза и на двете. Не искат да се бият там и се изнасят, ама им се налага, да се прегрупират.

" Възможно ли е Путин да прибегне до крайност като ядрено оръжие, ако наистина е опрян в ъгъла? " - Ако не беше възможно, НАТО щеше да е вече в Москва и да има преговори.

"Какъв ще е развоя на войната според вас? " - Преди 7 месеца си мислех, че Русия ще влезе в Киев и ще стане страшно. После си изглеждаше, че Украйна ще ги изрита до лятото. Сега вече, не знам какво да мисля, защото вече всичко изглежда възможно.

" И как това ще повлияе бъдещето на Русия, на Украйна, както и на света като цяло? " - Прекалено много сценарии, за да се дискутират тук. Но най-просите са два:
- Украйна печели - Русия връща всички земи Крим пак остава под върпос. НАТО ще разположи бази и ядрени бойни глави, което ще пасифицира руснаците, който ще плащат репарации за следващите 100 години.
- Русия печели - Остава си със сегашните анексирани територии и Украйна няма да има никаква армия. Послестивята ще са, че БРИКС ще се увеличи с няколко нови члена - Саудитска Арабия и Египет вече кандидатстват за членство. Иран е силен потенциален кандидат, а Турция също прояви интерес. Ако тези страни се присединят към Китай, Русия и Индия, ще видим еди доста по-различен свят.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6ef2e017b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   29, числеността на армията е от огромно значение. Щом твърдиш обратното значи си нямаш и на представа от войната. Първото правило е, че за да осъществиш настъпателна операция ти е нужно превъзходство 4 към 1. Другото важно нещо е, че когато се защитаваш ти трябват достатъчно войски, за да покриеш всички дупки по фронта. Именно поради тази причина стана възможен пробивът в Харковска област. Сега когато руснаците натрупат голяма групировка ще могат да изградят дълбока ешелонирана отбрана. Но си прав, че размерите на армията не са от чак такова голямо значение. Украинците и с половин милионна армия пак изгубиха 25% от територията си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6ef2e017b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   30, не съм 22, но Украйна няма как да победи. Може да забравиш. Разбира се, зависи какво разбираш под победа. Ако си представяш да се върнат на границите от 91-а година може само да си мечтаеш. Това няма как да стане.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6ef2e017b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   32, Русия си има собствено производство.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ad781a5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   28, за каква истина говориш, след като ти самият казваш на черното бяло?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ad781a5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   27, и като имат толквоа армия и ресурси, защо отстъпват? А да, сетих се, те просто се "прегрупират" преди "пълномащабното настъпление". Това с прегрупирането стана като виц. Какъвто и гаф да направят - няма проблеми, те само се прегрупират стратигически, ама иначе са много добри, нищо че вече 9 мес. само се връщат назад и никога напред. Ама няма се пуашиш, те 9 мес. се "прегрупират", разбииш ли? Това ще да е прегрупирането на века. Толкова дълго време сигурно и Римската империя не се е "прегрупирала".

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ad781a5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Ето го най-новия виц.

Говорели си двама приятели за история - единия русофил, другия русофоб.

Според теб възможно ли е някога Римската империя да се възроди - попитал рософоба.

А русофила отвърнал - тя никога не е изчечзвала. Тя до сега само се прегрупираше и скоро ще направи пълномащабно настъпление.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 504334b6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Украйна щяла да спечели! Някои хора са нелепи, честно! Вие война не сте виждали - компютърните игри и холивудските филми не се броят! Геополитиката ви е толкова ясна, колкото на мен начинът на работа на реактор в АЕЦ.

Ще се пострелят, докато в даден момент ще има договорка и ще спрат. А тази договорка няма да бъде лоша за руснаците, защото ако е, просто след няколко години ще гледаме нов цирк, но този път по-мащабен! Едните си били защитавали държавата, ама другите си защитават интересите. Нещо, което пОтьовци като някои нашенци не могат да разберат. Тук сме свикнали да се дупим на всеки и да разправяме, че чуждите интереси са наши. Представяте ли си, че тия гадове, руснаците, имат собствени интереси, че дори ги отстояват? Лудост, нали?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6ef2e017b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   38, руснаците изчерпаха своят настъпателен потенциал март месец. Поради тази причина оттогава отстъпват. Но е въпрос на време да формират нови дивизии и да ударят украинците много силно ако решат. Защо ако решат? Ами те искат замразяване на конфликта, за да се подготвят още по-добре за едни нов 24-ти февруари. Но украинците не са глупави и няма да има дадат тази възможност.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 585b090538
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   От 31 - Кво ми надислакнахте коментарчето? CNN ясно се излага в последните години. Преди 7-8 години, нещата бяха едни, ама вече всичко се политизира на макс и "обективно менние няма"

Controversy grows over Dave Chappelle's 'SNL' monologue

2831 харесвания, срещу 21337 нехаресвания, ако се чудите.

Както казах - медията е яко разделена и трбва да се гледа на много места, да се свирява от много източници.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ad781a5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   41, нали се прегрупираха. От къде дойде това отстъпване?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cbbf5f9e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Украйна няма да спечели, защото да спечели значи да си върне цялата заграбена територия, да си осигури плащането на репарации за поне десетилетие напред и да влезе в НАТО.
От тези всичките може да успее да си върне само територията.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a09e5bfc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Вицът на деня: украинска ракета си лети в небето и по едно време вижда някаква земя.
- Уууу, каква е тая готина поляна? Искам там! Искам там! Искам там!
Наблизо прелита руска ракета и се провиква:
- Луда ли си? Това е полска територия! Ако отидеш там, ще докараш проблеми на украинците!
- Пука ми! И без това нашите хора в Украйна ще кажат, че съм била руска ракета.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e7c527895f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   44, нали бяхте много големи, защо дадохте на Русия да обстрелва НАТО? Къде забравихте член 5-ти?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ad781a5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   47, Украйна не е в НАТО.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 39086f96aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Поне 48 индиректно призна, че само Украйна обстрелва Полша. Благодаря за честността! Та защо дадохте на Украйна да обстрелва НАТО?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker