По колко пари давате на децата си на ден? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

По колко пари давате на децата си на ден?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1740 пъти
Въпростът ми е предимно към родителите, но нека се включат и хора, които имат наблюдения върху свои познати, сестри, братя и т. н..

По колко джобни давате на децата си за училище? Съобразявате ли се с възрастта на детето? Т. е. ако е 1-4 клас, сумата е една, 5-7 клас – друга, а вече, когато е в гимназия, най-много?

От колко годишни им давате джобни? Преди първи клас децата Ви разполагат ли с някакви пари в себе си?

Давате ли им допълнително, когато отиват някъде с приятели? За събота и неделя? Също ще ми е интересно да науча от каква възраст им позволявате да си купуват самостоятелно дрехи?
Общо взето всичко, касаещо темата, би било от полза.

Хубав ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 15e1ab3bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Децата ми са 10, 12 и 15.

10г. - давам му 5 лв. Повече не му трябват. То има карта за автобуса (т. е не дава пари за билети) и му пълня минерална вода от вкъщи.
12 г. - абсолютно същото като на 10г.
На баткото (15г. ), давам 10 лв. Първо, защото е по - голям и яде повече. Второ, защото може да иска да отиде на кафе. Когато иска да излезе вечерта (в позволеното време, разбира се), пак ще му дам пари. Може би още 10 лева. Все пак му казах да си прави сметката, защото нито аз, нито майка му печатаме парите в кухнята. Когато е наказан, или давам 5 лв за една закуска, хамбургер и дюнер или каквото там иска, или си прави сандвичи вкъши.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8f5038a8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Здравейте, на тринадест съм (седми клас). От първи до четвърти майки ми ми даваше по 3-5 лева на ден. Когато станах пети започнах да ходя на училище с такси или рейс и ми даваше по 7/8 лева. сега в седми клас ми дава 40 лева за цялата седмица (от понеделник до петък) и аз си ги разделям. За събота и неделя е различно-ако излизам с приятели на кино ми дава 15 лв, ако ходим до някой магазин ми дава по 30-40 лева ако си харесам нещо, но винаги й връщам останалото. Дрехи много рядо пазарувам сама, повечето пъти с мама, но аз сама си избирам и тя не се меси в изборите ми.
Надявам се да съм била полезна! (извинявам се ако има грешки)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ce804b9c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   На мен не са ми давали джобни. След 5-ти клас май почнаха да ми дават пари, ако поискам, понеже си спомням, че си купувах храна и други неща. Но да е било нещо регулярно - не. Даже си спомням как веднъж, някъде може би между 1-ви и 4-ти клас си откраднах пари сутринта, защото бях обещал на приятел, че ще отида с него до лавката, но майка ми ме хвана. Като цяло не допускайте тяхната грешка, тази тяхна практика много ме ограничи за напред. Бях малко асоциален и нямах много приятели...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1954688f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   В детската са още, като отидем до магазина поне 10 давам по тях, понякога като искат играчки доста суми вървят.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7254c815f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Не получават никакви джобни, защото столът е заплатен предварително, прибират с автобус или ги взимам аз. Ако искат нещо, трябва да кажат и да се реши, дали ще се вземе. С приятели, паир се получават, само ако знаем къде и за какво ще се харчат, като се изискват касови бележки. Познавам прекалено много хора, които в 8-ми клас казваха едно, а спестяхва пари и се драха като прасета, за да позволя това да се случи с децата ми. Да, може да не са "яките" деца, но са моите деца. Ако някой има проблем с това, да се оплаче на Хисаркия поп.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 16b0c08217
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Зависи от цената на цигарите и алкохола, съдейки по това какво си купуват повечето ученици в 5-8 клас... :) Извън кръга на шегата, която за съжаление лежи на често случващото се сред подрастващите (къде със знанието на родителите им, къде - без него), това касае предимно възможностите на всяко семейство и донякъде до разбирането на родителите как да възпитават децата си. Има заможни родители, които не дават много пари на децата си, защото искат да изградят у тях уважение към парите и да не ги разглезят до степен да станат неспособни да се оправят в живота, когато пораснат и се отделят от вкъщи.

Относно храната, обикновено родителите на учениците в началните класове - до към 5-6 клас - им приготвят храна от вкъщи за училище, но когато станат по-горен клас, започват да им дават по 2-5 лева дневно. Някои родители имат опасения да не би детето им да започне с парите за храна да си купува цигари и бира, затова започват с даването на джобни възможно по-късно. Сред учениците в 7-8 клас почти няма вече останали непушачи, като повече пушат момичетата, отколкото момчетата. Положението с тютюнопушенето в училищата е толкова лошо, че ако в класа има 2-3 непушещи момичета и момчета, останалите странят от тях и им се подиграват, задето са "задръстени", че не пушат. Тъпо мислене, но какво друго да се очаква от повърхностни деца без правилно родителско възпитание? Повечето родители на такива ученици също пушат и са кофти като нрав, така че децата им са просто едно отражение на домашната среда, на която подражават. Познавам редица двойки с деца, при които мъжете не пушат, а жените им пушат доста, а често удвояват вредата за здравето си, съчетавайки цигари и кафета като начин за "диета" срещу отслабване.

Колкото до купуването на дрехи, обувки и други неща, това също е съчетание от парични възможности и желанието за определен начин на възпитаване на децата. Също и до способността на родителите да купуват такива неща, които да са практични и издръжливи във времето, а не непременно да се целят във възможно най-евтиното или в най-марковото, което после да се скапе за отрицателно време. Много родители купуват на децата си или евтини обувки от малки улични магазинчета с лошо покриване на гаранционните условия, които се похабяват за 2-3 месеца и пак се налага да купуват нови (и така - по няколко пъти годишно), а други пък търчат до търговските центрове и дават баснословни цени за привидно лъскави маркови (често - ментаци) обувки, но децата им ги късат на втория месец. Разумните хора купуват издръжливи обувки на достъпни цени, например марка "Quechua" от "Декатлон", където и гаранционните условия са железни. Евтиното излиза скъпо, но и неоправдано скъпото излиза скъпо. При обувките основното е не само да са удобни, но и съобразени със сезона и тези за есента и зимата да имат по-висока подметка, по възможност и да са водонепромокаеми (или да се закупи спрей за целта), защото в дъждовното време децата обичат да минават през локвите или неуспешно ги прескачат и стъпват в тях.

Миналата година родителите на племенницата ми пък избраха някакъв евтинджос телефон за нея - поради опасения да не го счупи бързо - и когато научих какъв модел е (някакво китайче куча марка), моментално им казах да го връщат и ѝ купих Samsung Galaxy A52s 5G, защото употребата на първоначалния щеше да е голяма греда заради орязаните му характеристики, а камерата му е трагична. В съчетание с качествено закалено стъкло и силиконов гръб на "Spigen" се получи чудесна защита при изпускане. Това се доказа при едно изпускане и спукване на закаленото стъкло (запазвайки екрана здрав), но едни 15 лева по-късно то беше заменено с ново и готово отново за употреба. Много родители обаче пренебрегват тази достъпна основна защита на телефона и после се оплакват, че редовно им се налага да купуват нови телефони или да дават стотици левове за поправката на незащитени счупени екрани. Така хем детето им ползва кофти модели телефони, хем прави кофти снимки с тях, хем накрая плащат доста повече пари за периодичната смяна с друг подобен евтинджос телефон. Просто е нужно да вложат малко повече мисъл как изначално да намалят възможните парични загуби.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f63337c782
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Тази тема е безсмислена, защото тук ще се опънат разни меринджейчета, разни адвокатчета и техните вариации и ще се изкажат как им дават по 20 по 30 и по 100 лева на ден.
За обикновения нещастник ще останат пак коравите 2та лева, дето трябва да ги даде на детето си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 620a8fee3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Дъщеря ми е във втори клас. Джобни още не са ѝ нужни, защото си носи от вкъщи храна, има подсигурен обяд. Другото в училище няма лафка, от която да си купи нещо. Като поотрасне бих се съобразила с цените и бих и дала достатъчно да си купи нещо за хапване. Наблюдавам деца, който си купуват енергиини напитки ежедневно, това е много притеснително. Иначе си има касичка със спестявания, след обсъждане с мен купуваме нещо, което иска.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8ec816feaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   На мен са ми давали до 12 клас-точно стотинки колкото 1 закуска да си купя, без допълнителни екстри, като например нат. сок или вода. Не пиша конкретно колко са ми давали, че тука ще се смеят хората, но дневните ми бяха под 1 лев и 50 ст., не са ми давали други пари за разни кафета и кино или театър, както някои са писали. Дори, за да си купувам дрехи и обувки-съм харчела от стипендиите си за отличен успех-такива стипендии имаше само в Гимназията и бяха някакви мизерни 20 лв. на месец. Страхотен стимул - за деца със срочен успех над 5, 50.
До 8 клас включително, съм си купувала дрехи и обувки-с парите, които са ми давали роднини-по Нова година и за Рожденият ми ден. В училище ми даваха-точно колкото за една обикновена закуска(под обикновена закуска-имам предвид-тесто и сирене, никакви хамбургери, нито пица, нито дюнери). Ако исках да си купя хамбургер-се налагаше да спестя от 2 дни парите, тоест да не си купувам закуски, за да мога накрая да си купа нещо по-различно от обикновена закуска.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 99bd2bc9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Здравей, на мен ми даваха по този начин 1 клас лев, втори - два и така до четвърти, пети, като имах някъде три лева отделния мен. В гимназията - учех в езикова гимназия в София и излизах рано сутринта за езикови уроци, на училище и вечерта обикновено излизах с приятели на кафе. Даваха ми 15 лева и преди тази сума да се стори огромна някои, първо от нея си взимах нещо за хапване (за цял ден), отделно вечерта и на кафе, като винаги си взимах най-евтиното кафе или кола. Дрехите родителите идваха с мен, избирах си модел, който ми харесва, но никога не са ми купували маркови дрехи и скъпи телефони. Спестените пари през годините родителите ми инвестираха в образованието ми, ремонт на жилището ни и пътувания. Не сме богати, но родителите ми работеха и извънредно. Едно дете съм, може би ако бяхме две или три със сигурност сумата 15 лева щеше да е по-малко, примерно 10. Но и 15 не стигат на фона на тия цени. Въпросът е да се дава толкова, с колкото детето няма да може примерно да купува алкохол, цигари и дрога. Аз пушех като повечето ми съученици и вместо храна си взимах цигари. Огромна грешка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6b1183899e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Децата ми, 5 на брой.
1. 18 месечно. - Пари не му давам.
2. 11г. - 10 лв. на ден. За храна. Водя ги всички с кола на училище.
3. 14г. - Помага ми по 6 часа седмично във фирмата. Получава месечно 450 лв.
4. 15 г. -Помага ми по 6 часа седмично във фирмата. Получава месечно 450 лв.
5. - 17г. Помага ми по 15 часа седмично във фирмата. Получава месечно 850 лв.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9d94bb180b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   В първи клас ми даваха по левче на ден, но това беше 2004-2005 година. После във втори по 2лв и така чак до 12ти клас, рядко съм ходил с повече от 2лв и това беше егати щастието да съм с 3лв нагоре щот можех повече неща за ядене да си купя. Никога не съм давал пари за цигари и алкохол. Хубавото нещо е че това ме направи пестелив и ме научи да си правя сметката винаги както и да уважавам парите за разлика от днешните келеши дет са разглезени до немайка де и без мама и тате са гола вода.

Хан Крум

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ef596273a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз съм момиче на 14 (8 клас) и ми дават по 20 лева на седмица. Понякога и 25, и отделно понякога ми превеждат по една карта Revolut, но там обикновено 5-10 лв мама ми превежда, но не ги харчта като пари за джобни, а пестя там и така се събират и после като искам да си купя нещо отделно ги харча, или като закъсам с парите си купувам нещо с нея. Аз не излизам често, защото съм втора смяна и знаете как е, но рядко ми дават отделно за уикенда, защото си имам и не харча много.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: db179cc9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хубава тема... надявам се да е и полезна
Имам две деца на 12 и на 16 год
И на двете давам по по 6 лв на ден значи за седмицата по 42лв.
Ако ходят на кино или някъде другаде давам допълнително.
Лятото голямото се хвана да работи нещо малко и за 2-3месеца искара нещо но те са си нейни така че си ги харчи както си иска.
Живеем близо до училището и се прибират пеша и нямат допълнителни разходи....
Все пак се събира една сума от 400-500лв всеки месец само за джобни за двете деца а не е само това...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 458e0a46ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Не си спомням преди осми клас колко ми даваха, но като станах 9ти- 10 лв. 6 лв ми бяха билетите, за мен оставаха 4 лв. Десети клас 10 лв отново, но започнах да пътувам с влак и билетите ми бяха 3 лв. И така до 12 клас.
Първата година в университета ми даваха по 20 лв. на ден. Лятната ваканция започнах работа и така досега. Оттогава не ми дават.
Но си спомням, че винаги имах 50 лв. в раницата, за да се чувствам спокойно.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7dae7acada
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   На мен пари не са ми давали като цяло. Винаги имах в портмонето едни 20 лева, но не съм ходил да си купувам нещо и си стояха там с месеци. Даваха ми за фризьор 10 лева като аз връщах остатъка. Не съм излизал с приятели на вън защото нямаше с кой така че и там не съм харчил. Сега в момента нищо не получавам, но и не ми трябват. Не уча, защото викат, че нямат пари за образованието ми. Но не сме бедни, даже напротив. Доходи поне средните за страната.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a64076057a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   От Автора

Моля участниците да казвате за кои години става въпрос! Защото едно е родителите Ви да са Ви давали 1-2 лева в далечната 2004 г., съвсем друго е в 2022 г. някой да получава толкова пари, които не стигат за повече от една минерална вода.

Друго нещо ми прави впечатление от досегашните коментри:

По улицата гледам ученици в междучасията, заобиколили училището си и всички пушат! В градинките също. Голямата част си носят в ръка енергиини напитки, купуват си закуски от дюнерджийниците, магазинчетата, разнасят пици на парче и т. н.. Това не става с 5 лева в джоба.

Да не говорим, че напоследък ми прави впечатление някаква мода сред тийнейджърките, всички да са с обувки на Nike! Особено момичетата се носят с доста добри дрехи бих казал. Това също не става с пестене от джобните.

Това за София, говоря. Убеден съм, че и в другите големи градове е същото. Имам някакви наблюдения, когато съм ходил.

Лично аз очаквах да чуя за учениците от 8-ми клас нагоре със сигурност поне 10 лв. на ден и повече. За някои съм убеден, че получават 20-тачка само за училище. Отделно за останалите излизанки. И това подчертавам, че е за ученици в нормалните училища; не частните.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8ec816feaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторе, разбирам тревогите ти, но и да се скъсаш да мериш до стотинката колко да им даваш на децата си, ако решат да пушат и пият и т. н., те пак ще си намерят пари и повярвай -няма да чакат ти да им дадеш, че оттам да си спестят. Който търси намира начини...
Дори-реално няма значение кой за кои години говори, защото виждам, че и по-малки от мен -са им давали същите мизерни пари, като на мен. На съучениците ми -също не са им давали много пари, но почти всички от класа пушеха. Сега-откъде са си намирали пари-не знам, крали ли са ги какво са правили, но си намираха-и за цигари, и за алкохол, и за кафета всяко междучасие и за дюнери, хамбургери, но като ги питаш-дават им само за 1 обикновена закуска, като на мен ха ха ха!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0493712241
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Целете се в златната среда, така че детето Ви да се чувства комфортно и да има някакво самочувствие, без да го разглезвате прекалено. За себе си смея да твърдя, че нашите не са ме лишавали изобщо, което до една степен ме е направило прахосница. Завърших гимназия 2019, в гимназията започнах и да работя, но като цяло на ден 10-15-20 лева не ми мърдаха, защото и пушех. В началното училище са ми давали нещо от сорта на 4-5 лева, за нещо от лафката. От 5 до 7 клас 5-10 лева на ден. Дрехи и обувки съм си пазарувала и сама, и с майка ми, както и отделно баба ми пращаше доста от чужбина.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: db179cc9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторе ясно е че искаш да получаваш колкото се може повече джобни но все пак не бъди и нагъл, направи си една проста сметка че ако едно семейство с 3 деца всичките искат да кажем по 20лева каква сума става месечно, но малко биха го разбрали това

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 15e1ab3bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Имам 3 деца: 6, 12 и 16г.
На малкото не му трябват пари, защото всичко му е осигурено. На средното дете давам 4 лева на ден - закуска вода. На 16 г. давам 400 лв месечно и да се оправя. Казал съм му, че нито стотинка повече няма да му дам, освен ако не е нещо за училище и то ще говоря предварително с класната му.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 80d080a7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Когато дъщеря ми беше в гимназията и давах по 10 лв. на ден, обаче всичко поскъпна и станаха по 25 лв/ден. Сега е студентка и и предложих да и давам по 200 лв/седмица, обаче тя започна да работи и си докарва по около 2000 лв ма месец. Предложих и аз да и давам по 2000 лв на месец и тя да не работи, а само да учи, но ми отказа! Каза ми че предпочита да има свои изкарани пари, а не подарени! Така че мисля че зависи от възпитанието на детето. Ако е зл възпитано, колкото и да му давате, все ще са му малко!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3e23d2a31e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторе, живеем в чужбина и брат ми (с когото имаме голяма разлика) беше в гимназията преди 7-8 години. Смятай че тук всичко е в евро и поне 2014-2015 година беше доста по-скъпичко от колкото в Бг. Въпреки това родителите ми му даваха за джобни 10ина евро на седмица. Имало е седмици когато изобщо не са му давали. За да придобиеш представа, тогава един дюнер струваше около 2. 50 евро, а едно малко парче пица, 2 евро. Хамбургер от МакДоналдс, от най-простичките, 1 евро. Обикновено обядваше вкъщи, а за училище си правеше сандвичи Друг път като го пращаха да купи нещо, примерно му дадат 30 евро, покупката е 27, и баща ми каже да си запази рестото. И брат ми си ги пестеше тия пари. Иначе е получавал по-големи суми за да си купи нещо конкретно нужно за училище или ако излезе с приятели на някакво събитие. Но такива поводи е имало 3-4 пъти в годината. Брат ми беше а и продължава да бъде изключително скромно момче. Никога не е искал да му се купуват скъпотии, маркови дрехи и подобни. Въпреки това си ходеше с нови дрехи, нови обувки и т. н. Просто тези неща се купуваха от бюджетни магазини или при сезонно намаление. Обикновено майка ми му купуваше дрехите и гледаше хем да са качествени, хем да не са с някакви космически цени. Имаше и телефон, не беше кой знае какъв модерен, но си имаше всичко необходимо, някакъв Samsung беше, вече не помня модела. Единствената скъпотия дето притежаваше брат ми бяха едни спортни обувки, 100 евро, ама му бяха купени защото тренираше баскетбол, беше си от чисто здравословни съображения. Другите му обувки бях по 20ина евро.
Няма смисъл на децата да се дават много пари ей така. Трябва от малки да знаят че парите трудно се печелят. Така ще се научат да се трудят от малки, да пестят и да уважават повече родителите си. За конкретни поводи, кино, рождени дни и т. н., да. Тогава е хубаво да имат малко самочувствие и да се позабавляват.
Това с марковите дрехи е снобщина разпространена само сред хората с по-ниска култура. Културните хора не обръщат внимание на такива неща. Ако детето се движи в среда на сноби, естествено че ще се чувства подтиснато ако не е на тяхното "ниво". Ако е заобиколено от деца и родители със стойностни интереси изобщо няма да го вълнува каква марка са му дрехите. Аз никога не съм се носила с маркови дрехи, но не съм се чувствала ощетена. Общо взето ходех добре облечена, с хубави дрехи. Майка ми се съобразяваше с вкуса ми, а аз се съобразявах с благоприличието. После като взех да работя си купувах сама дрешки и обувки и родителите ми бяха доволни, но бях вече на 16-17.
За пушенето и пиенето, ами аз с всичките пари които изкарвах на 16 (около 200 евро) никога не съм харчила за алкохол и цигари. С първата заплата си купих велосипед (тук баща ми също ми помогна като ме посъветва да купя малко по-скъп модел, но по-качествен и ми допълни сумата с още 50ина евро). Мои съученици които почти не получаваха джобни, всеки ден пушеха. Взимаха на заем от приятели, молеха продавача от магазина да им даде една цигара а те да я платят на следващия ден... Ей такива далавери. Други заставах на спирките и лъжеха минувачите че са си загубили портмонето и нямат пари да се върнат вкъщи. В най-лошия случай крадяха от други деца. Всичко е до възпитание. Имах и познати от по-заможни семейства които на седмица по 50 евро получаваха и изобщо не съм ги виждала да харчат, спестяваха си ги.

 
  ...
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: ad918119ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Давам на детето ми по 5 лева.
Стигат й.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: f799406c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Аз съм от бедно съмейство и няма кой да ми дава пари, хубаво момиче съм и обожатели не ми липсваха още от 7 клас.
Като станах 10 клас миналата година запознах с богат чичко и той направо беше полудял по мен. даваше ми много пари и подаръци даже без да искам, един месец ми даде 1000 лев и ми каза да ги харча за един ден и аз го направих.
Софиа е много скъп град и ако си мислете че децата ви си живеят с теди мизерни 5 или 10 лев жестоко си лъжете.
Ако не давате достатъчно на децата ви няма как те да не кривят от пътя рано или късно.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 92b178c62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   До 29 Кое наричаш криввяне на пътя? Правенето на свирки на дърти чичаци ли? Заплахата ти няма да ме накара да дам 1000 лева джобни на детето си за един ден, все пак на десетокласниците и устата им си е тяхна и гъзът, никой родител не може с пари да накара дъщеря си да не става проститутка, все ще се намерят чичковци които да дадат още пари за една свирка.

 
  ...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 3ff070bd39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Номер 29 този богат чичко може да има й лоши намерения. Внимавай.
Не ме разбирай погрешно не ти чета морал аз също съм го правила за пари но ти все пак внимавай с този човек.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 636c03c17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Детето ми е втори клас. Всеки ден й слагам 3лв. Тя има обяд, закуска й правя или купувам и слагам в раницата. Всяка вечер й прегледжам портфейла. Ако е похарчила парите - слагам нови. Ако не е - не слагам допълнително. В училище има лафка и си взема от там обикновено сок или салата/десерт към обяда. Столът и лафката са едно.
Уикендите на село ходят на магазин да си купуват напитки или вафли/сладолед и винаги идва и казва, че й трябват - 2-3лв, никога не е надвишавала тази сума.
Когато ходим на кино, то е ясно, че там плащам аз всичко, тя няма как без мен да иде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker