Против българските емигранти съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Против българските емигранти съм
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1309 пъти
Здравейте, аз съм човек, който цял живот е избрал да остане в България и смея да твърдя, че ако човек е борбен може да се успее и тук.

Не съм съгласен българските емигранти, които от 10, 15, 20 години са в чужбина да имат същите права като мен. Не съм съгласен някой, който е отишъл да работи за много по-силна икономика, да е слуга на чужда земя, после да ми се върне тук с пари и да купува имоти и бизнеси и хората, които са от тук, местни, да му стават бачкатори и наемници.

Не може някой, който се е трудил 30 или 40 години в България да живее в 70 кв апартамент, а някой си г-н Никой(емигрант) да се върне и да купува земи и бизнеси. Всеки който е избрал да остане навън трябва да си носи кръста и да му се отнемат част от правата.

След 10-15 години давност трябва сериозно да се ограничава българското гражданство, да се гледа на тях като на втора категория хора и да им се забрани да харчат изкарани навън пари у нас. Забраняваме им да гласуват, забраняваме им да купуват бизнеси и имоти, или да могат да имат най-много двустайни апартаменти и до 1 декар земя.

Забраняваме им да взимат български ПЕНСИИ, защото не може да си бачкал за чужда икономика и да ревеш българската система да те дундурка на старини.

Знам, че сега много хора ще ме нападнат, защото и тук има голям % емигранти, но не ми пука. Не е нормално страната с най-хубав климат и най-плодородна, да е най-бедна и всеки, който е мързелив и мрънка, че му е виновна малката заплата и странта избира да избяга.

Усещам в моята сфера, че точно хората, които идват с пари от Европа се опитват да правят конкуренция и да изместват местния бизнес и да се правят на господари, завръщайки се отнякъде.

Трябва така да измислим законите и правилата, че такива хора, ако се върнат тук да са в дъното на обществото, а не да се правят на богаташи и бизнесмени.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4b5fe701c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Няма да стане, такива закони в ЕС няма.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa5f94bc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Икономическата логика ти куца. Какво ти пречат хората, които идват и отварят бизнес и работни места? Нали това допринася в крайна сметка за икономиката. Колкото до конкуренцията всяка нормална държава се бори да има конкуренция в бизнеса, съответно да се надпреварват за по-добри продукти, по-ефективно производство и по-добри условия на труд за работниците. Ти какво искаш? Да има по една мутра монополист във всеки град ли? И той да определя условията за целия пазар на труда.

Дори чужденци правят бизнес в България, нали и ние трябва да имаме работа, аз пък искам все повече бизнес да има в Бъглария, за да няма безработица за такива като нас. Ако нямаше чужденци да правят бизнес, щяхме да сме принудени да работим за бг мутри. До преди да влезем в ЕС беше точно така. Бачкаш денонощно за някой мутрагент за без пари и си траеш, защото иначе изобщо няма да имаш работа. И няма на кого да се оплачеш.

Колкото до пенсиите хора, нямащи стаж в бг няма да имат и бг пенсии.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 24d3d00d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Добре е, че не можеш нищо правиш по въпроса! Нашенските си капиталисти са много по отвратителни! А в крайна сметка няма работа без предприемач (капиталист).
Не завиждай на емигрантите ни! Бях в Германия и Франция известно време. Там ни унижават, пренебрегват, подценяват многократно повече от завърналите се емигранти тук. Спестяваме с много лишения за да донесем едни пари у нас (всеки със собствената си цел). Живеем в свободна държава, свободни сме да си харчим парите както намерим за добре. Ти също си свободен да не работиш за бивши емигранти.
Единствено те подкрепям (с две ръце) за отнемане правото им на гласуване, след непребиванане на някакво време в страната ни. Все пак да могат да възстановяват правото си при завръщане, след някакъв период на отседналост.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fb7a8c5b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Аз ако реша да емигрирам нищо от изброените от теб не би ме спряло да го направя. Грам не ми пука дали ще ми вземат гражданството или че не мога да гласувам. То по-добре и хич да не казвам, че съм българка, и без това като кажа на някого и се започват подигравките. Само някакви патрЕоте си мислят, че има някакъв повод за гордост. Втора категория са българите за всички в чужбина. Ако емигрирам никога няма да ми хрумне да купувам имоти тук. В душата ми аз вече съм емигрант въпрос на време е да изпродам всичко и да ме махна. Сигурна съм че няма и да помисля да се върна. Само да не ми казвате после "Булгериа уантс ю" :D

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa943167db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Османската империя прави същото с българските имигранти (Раковски, Ботев, Марин Дринов) и видяхме как приключи.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 87f5208a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Напълно съгласен съм!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c727bb3ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Хахаха то и аз искам много неща, ама според Конституцията на РБ всички български граждани имат еднакви права и задължения.
А ти както ги мислиш тия работи май не си постигнал нищо особено в живота и сега те е яд че виждаш успешни хора.
Ти ако беше една идея по-интелигентен, щеше да искаш българските емигранти да си харчат парите за почивки в България, а не да ги дават по гръцки, турски и испански хотели. Ама ей на, като куцаш с икономиката и логическото мислене, дрънкаш глупости.
Като си такъв патриот би трябвало повече да те притеснява факта че голяма част от храната в България е внос и цените на продуктите са тройно по-скъпи. Енергията също е внос. Какво изобщо произвеждаме ние? Като е най-плодородна нашата земя, ти какво направи за да предотвратиш унищожаването на стопанството? Срамота е 70% от хранителната продукция да е внос, ама на теб емигрантите ти виновни че одвали с пари от чужбина и ги харчели в България. Не си представяш на какво ниво щеше да бъде българското предпиемачество и стандарта на живот ако не беше чуждия капитал. Ами отвори ти свой собствен бизнес бе човек, какъв е проблема?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 622ab1f329
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Прав е автора. Трябва да се затворим. Даже трябва да не можем да пътуваме свободно из населените места, че да не вземе някой "чуждоселец" да си хареса някоя мома от нашето село или недай си боже да отвори "БИГ бизнис". Генофонда може да пострада малко, но пък големите пари и имотите ще си останат наши си. Гласувам с 2(две) ръце, да се затворим из панелите от по 70кв и всички да ги обявим за 2-ра категория граждани. Мургав си- 2ра категория... можеш повече от мен поради някаква причина- 2-ра категория... имаш повече имоти(капитал)- 2-ра категория. Обаче трябва и да се отречем от някой дребни неудобства, които сме взаимствали от чужбина, като електричество, модерно облекло... козунакът... доматито, картофът. Ще ядем само плодове и зеленчуци които растът в БеГе! Също така ще трябва да се оттървем от онези "псевдо българи" като Вазов, Левски... Ботев... дето са ходили в Солун, Станбул... Браила и из кръчмите и са пропагандирали. Да не забравя и да се отречем от Хан Аспарух... ми той човекът е един вид имигрант идващ от неговата си страна на север. БАСИ! Ми то излиза, че трябва да се отрека и от лаптопа... телефона... ПАНЕЛА и да яхна кон и да живея в няква юрта, номадски живот. ПС: Номадите не са ли един вид имигранти бе Гане? Но пък и аз искам като автора. Мечтите ми да се веят и да доказвам на родата, че съм умен и из форумите.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3ee468ef72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Подобни простотии ги няма никъде, защото явно не си на ясно как работи икономиката и капитализма. Освен това, не ми се вярва от милионинте имигранти (и тези, които тепърва ще имигрираме), да има толкова много желаещи да се връщат в същата кочина, че ти специално да имаш кой знае каква конкуренция. По-скоро се преориентирай към друг бизнес ако до там го докара да си го изливаш на хора, които даже са ти дали поле за изява с отсъствието си. Както винаги, филма не спира...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 07ee96dc18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Авторе, първо да кажа, че не съм емигрант и никога не съм работил в чужбина. Не си мисли обаче, че хората, които са отишли в чужбина са го направили от хубаво. Никой не иска да остави семейство, приятели, роден град и т. н., за да започва от нулата в чужда страна. На много хора животът им мина или минава далеч от деца и родители. Повярвай, никой не го иска това доброволно. Когато обаче виждаш, че семейството ти гладува и децата ти стоят на студено, избор нямаш. Мога да ти дам пример с най-добрия си приятел, с който сме израснали заедно. Петнайсет години работи в България и за това време едва успя да си купи кола втора употреба за 2 600 лева и то със заем. От бедно семейство е, няма кой да му помогне. Вече обаче има и 2 деца, на които трябва да се осигури нормален дом. От една година работи в Холандия и получава точно 4 пъти повече, отколкото за абсолютно същата работа, която работеше и в България. Парите, които изкара ги праща тук, за да си издържа семейството и да си плаща ипотеката на жилището. Като него са още стотици хиляди българи, които вливат всеки месец огромен финансов ресурс в страната ни. Да не говорим, че благодарение точно на емигрантите, които отказаха да търпят гаврата с труда си у нас, родните набедени "бизнесмени" се принудиха поне малко да вдигнат заплатите, просто защото не остана кой да им робува. Най-виновни за състоянието на страната ни сме точно ние, които стоим тук и покорно си мълчим, търпейки всякакви извращения на гърба си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7dbbc3f717
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Твоят проблем е, че не обичаш конкуренцията, въпреки, че едва ли някой я обича. Обаче искаш някой друг да ти реши проблема чрез закон. Някой се връща с пари у нас, но най-вече защото валута от западна държава е по-скъпа от лева. Но на каква цена е този спестен капитал? Животът на емигранта никак не е лесен. Живееш в квартира с непознати хора, пътуваш по няколко часа на ден, налага ти се да търпиш пренебрежително или дори обидно отношение и ред други подобни фактори. Не искам да се заяждам с теб, но ще е по-добре да не завиждаш, а да помислиш защо твоят бизнес не върви чак толкова.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 18c12fd092
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   1. Никога не съм "имигрирал" в чужбина. Тук съм с мисия - да взема от тук и да го занеса в България. Било то някакви ценности, знание, умение и жизнен опит. Това което работя тук, в България не мога да го правя в същия мащаб.
2. Винаги съм се наричал българин и се гордея с това, където и да съм бил. Винаги съм обичал България и се прибирам на всеки три месеца (поне ), тъй като и родителите ми поостаряха.
3. Всички пари, които съм спестявал в чужбина съм ги харчил в България. Или съм пращал към родителите си. Без нас, реално вие сте загубени, колкото и да не го вярваш.
4. Не знам защо си мислиш че ти си по някаква причина по-българин от нас. Ние тук се събираме и споделяме нищета и мизерия, срещаме се, помагаме си. А ти сигурно последно си говорил с комшията си на висок тон защото ти е паркирал на мястото.

Циник си и очевидно причината за тоя пост е, че някой по-находчив ти е бръкнал в паницата. Айде циганин да беше, иде-дойде, ма от българин да се оплакваш... и това доживях да видя....

Апропо. бъди готов да виждаш по-често и по-често прибиращи се българи, колкото и да не ти харесва. Защото се прибираме да оправим блатото, което вие създадохте..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa5f94bc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11, много си прав. Няма закон, който да може да реши даден проблем напълно. Винаги ще има такива, които ще го заобикалят. Но когато има конкуренция и нещата стават по естествен начин, няма как, всеки спазва правилата, защото иначе пазара го изхвърля по естествен начин.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0c871da0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Няма да се пускам в обяснения, че това няма как да се случи, защото е в разрез с Международната харта на правата на човека. Но дори и да “стане” - пак някои няма да ни спре това. Ако това е начинът да избягам от това блато и да отида в цивилизацията - всичко си давам!!!
Едно време по време на социализма, се е стреляло по границите и пак са успявали хора да емигрират, авторче.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 905dca476a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   На мнение съм нека всеки прави каквото си иска стига да е законно. Щом по закон някой е заслужил пенсия, нека я взема, нека си купуват имоти щом са си спечелили пари с труда си само с едно се съгласявам с автора, хора живеещи извън държавата не трябва да имат право да гласуват за българско правителство, управници, кметове. Нека секциите за гласуване са само в България, само по места, а който иска, нека пътува за да гласува. Искам обаче и гласуването да е в работен ден, както е в доста държави, та който ще пътува за да гласува да му се наложи и отпуск да си вземе.
И още един проблем ме притеснява. всеки собственик на имот нека да има право да ходи в общината и да отпише всички, които са се записали по документи, че живеят в имота му. Много от работещите и живеещи в чужбина, нямат никакви имоти в България, но са вписани по ЛК, че постоянният им адрес е отдавна продадения имот на родителите им. Родителите си продали имота, заминали в чужбина, но за да имат ЛК, пишат че живеят на стария си адрес, и не само те ами и децата и внуците им, са вписани на същия адрес. Купих имот от един дядо вдовец, вече над 15 години, цялата му рода, деца, внуци продължават да се водят на адреса ми, че и фирми регистрират, а живеят или по чужбина, или някъде по квартири. По документи се оказва, че в дома ми има регистрирани 8 човека, които не познавам и три фирми с които нямам нищо общо.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 90700d7e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Честно казано на никой не му пука с какво не си съгласен. И слава Богу.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dc6f037c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Патриотизма вече се превърна в болест.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7a131d4ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Не искаш хора да заминават в чужбина и за да правят пари за чужда икономика. Не искаш и същите хора да се връщат тук с пари и да ги наливат в българската икономика защото ти създават конкуренция.

Това което разбрах от бълнуванията ти е, че си неуспял завистливец.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f021c76615
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   ха ха, значи най-малкото всички чужди вериги за храна, изнасят твоите пари също в чужбина. Логиката ти на 100 г. светът се глобализира и се благодари, че толкова бъргари са в чужбина и пращат пари, че такова ще видиш гладът до какво води. Особено от малките населени места са масово в чужбина. И не разбрах какъв ти е проблема, че се връщат и купуват имоти и правят бизнес, сякаш иначе не слугуваш или на чужди фирми, които дето все пак осигуровките са реални и плащат, че ако работещ за българите работодател в масовият случай е по-лашия вариант.
За пенсиите, никой не дава пари даром. Тези хора са работили в България и са плащали осигуровки и според спогодбите, в България когато си получават пенсията парите идват от местата, където си се осигерявал и държавата въобще не те донкурка, тези пари са изработени!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker