Прескочих ЕГОТО си и сега живота ми е много различен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прескочих ЕГОТО си и сега живота ми е много различен.
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1036 пъти
Здравейте, ще пиша за човешките взаимоотношения и за това, как сами прецакваме всичко, защото позволяваме на други хора да ни определят как да се чувстваме. Когато имаш Его, то лесно може да бъде наранено, защото е като отворена рана- само малко да го бутнеш и започва да кърви. Когато нямаш его, някой би казал, че ставаш лесна мишена за тормоз, и че нямаш достойнство, но това не е така. Когато човек знае кой е и какво иска от живота, нито една ситуация или друг човек, не би успял да промени себе оценката му. Пример... Вие сте привлекателна млада жена с приятелят си в кафе. Сервитьорката е красива и секси и той и оставя солиден бакшиш и пред вас я нарича скъпа.. без да я познава.. как ще реагирате? Повечето жени биха откачили и изпаднали в истерия от ревност.... но малко биха се засмели и попитали, , , ти колко скъпи имаш, не съм ли само аз" Ако някой ви лъже, той всъщност лъже себе си. Защото вие сте истински и се наслаждавате на момента, а той се страхува да те бъде хванат. Разликата е, че вие живеете тук и сега и можете да си позволите лукса да бъдете естествени и себе си, а той още търси личноста си или тази, която ще бъде най-високо оценена от хората.
Никой не може да ни обиди или нарани, ако сами не го позволим. Друг пример вие отивате при приятелят си без да сте го предупредили, че ще идвате. Той е много нервен от този факт. Звъни му жена на телефона, но той не иска да вдигне в паника е. Вие сте усмихната и весела, защото на този ден са ви назначил на нова хубава работа. По лесно е да се направи панаир и скандал, но това е очаквана реакция. Аз направих друго, усмихнат се до уши и го попитах, дали иска да изчезна, за да си проведе разговорът на спокойствие... беше шашнат и ми каза, че не иска да говори с въпросната жена, после се развика и ми каза, че съм го стресирала много. Парадокс, вместо аз да се развикам, той го направи за да вземе преднина, защото явно е свикнал в такива ситуации жените да му правят циркове и изблици на ревност.

Защо ви разказвам това ли ами да ви кажа, че няма идеални хора, всеки греши, но по важното е не да се взираме в грешките на другия и да го съдим от призмата на ранното си его, а да го обичаме. Защото досегът ни със всеки човек е един урок, един обмен на емоции, мисли и топлина. Самотата не е за хората, тя принадлежи или на боговете или на зверовете, но когато си човек, нуждата ти да обичаш е по-голяма от нуждата ти да съдиш и да се страхуваш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4e3247a46e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Браво, че си прескочила егото си. Сега мини набързо и една граматика на български и си 6.
Аз явно не мога това с егото, защото с мъж, който нарича непознати сервитьорки " скъпа" пред мен, звънят му други жени, с които има отношения, че и си позволява да вика, не мога да имам нищо общо. Изобщо. Знам, че идеални хора няма, но типажът, който си описала е долу някъде, близо до дъното.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3b9500092a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Браво, радвам се за вас, макар и да не ви познавам, аз като мъж страдам доста от егото си. Пожелавам да намерите осъзнат партньор колкото вас.

М27

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9e194b9ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   ЕГО = АЗ, Само/съзнание
"Пример... Вие сте привлекателна млада жена с приятелят си в кафе. Сервитьорката е красива и секси и той и оставя солиден бакшиш и пред вас я нарича скъпа.. без да я познава.. как ще реагирате? Повечето жени биха откачили и изпаднали в истерия от ревност.... но малко биха се засмели и попитали, , , ти колко скъпи имаш, не съм ли само аз"
Ревност? Истерия? Нямам подобни вътрешни дилеми и конфликти.
Обикновено аз настоявам да остави бакшиш без значение пола и външният вид на човека, който ни е обслужил.

"Друг пример вие отивате при приятелят си без да сте го предупредили, че ще идвате. Той е много нервен от този факт. Звъни му жена на телефона, но той не иска да вдигне в паника е. Вие сте усмихната и весела, защото на този ден са ви назначил на нова хубава работа. По лесно е да се направи панаир и скандал, но това е очаквана реакция. Аз направих друго, усмихнат се до уши и го попитах, дали иска да изчезна, за да си проведе разговорът на спокойствие... беше шашнат и ми каза, че не иска да говори с въпросната жена, после се развика и ми каза, че съм го стресирала много. Парадокс, вместо аз да се развикам, той го направи за да вземе преднина, защото явно е свикнал в такива ситуации жените да му правят циркове и изблици на ревност. "
Егото ми е добре, но достойнството ми е в повече и бих задача провокаторски въпрос тип "усмихнат се до уши и го попитах, дали иска да изчезна, за да си проведе разговорът на спокойствие"
Ако подозирам, че е имал уговорка с друга жена, ще се извиня за ненадейно визита и ще си тръгна. Без обяснения там приключват и всякакви отношения с въпросният човек.

ЕГО- имаш/нямаш ЕГО... ВСИЧКИ имаме ЕГО!
Моето е огрооооомно, може да придобие дори чудовищни форми и да за секунди да стане още по- огромно- ако АЗ пожелая! Егото ми е добре контролирано, като цяло добре възпитано, спинка си кротко, наблюдава, току притрепери от някоя несправедливост например, или се потушаването по рамото доволно от нещо постигнато. Егото ми обича и самохвалството, не разчита на външни мотиватори например
Имало е някои редки моменти, може би 4- 5 в живота ми досега се е случвало, не просто да го пусна на воля да вършее и помете всичко пред себе си- а дори настървено да съм мотивирана с АРРРРРЕЕЕЕ ЕГО- мачкай! После пак си се прибира, снижава се и потъва в тишина и спокойствие. Всичко това съм АЗ/ЕГО- съзнанието/съзнателно доминирам, контролирам егото си. Егото ми е оръжието на инстинкта за самосъхранение. Обичам си го и гледам да е доволно "нахранено" и спокойно. За това и ме слуша, аз решавам кога, колко, в каква форма и как. Нямам намерение нито да го прескачам, нито да го мачкам, нито да го предоставям като послушен роб в полза на други.

Защо имаш такива проблеми с егото си?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f3246c145f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не можеш да избягаш от егото си. Това за което говориш се нарича узряване. Навремето хората узряваха и ставаха възрастни бързо. Сега и на 30 год. са си същите ревниви хлапета.

Темата ти е обобщаваща и малко наивна. Но си на прав път. Иска ми се повече жени да бяха като теб.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 39ff272582
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Откъде все ги намирате такива страхливи и изневеряващи мъже, флиртуващи пред вас с чуждите жени...? :)

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4743e744f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Сподели-то не разочарова..! Почти всяка тема от жена ти набиват как не става нищо от теб понеже си нежен или не си милионер, от време на време искат да си по-нежен милионер, а веднъж на новолуние се явява и някой тибетски монах/монахиня да "просветлява"... По твоята логика, колкото и пумии да ни изсипе някой/я (и такива, които си остават непоправими), трябва да го/я обичаме..? Явно към този момент не са те "стопляли" с бой, но както и да е. А кое те кара да мислиш, че не си самотна? На въпросния ти приятел не му дреме за теб, но ти продължавай да му се радваш. Явно не си изпадала и в ситуация, в която осъзнаваш, че си на косъм и да си дадеш равносметка точно колко сами сме от раждането до изпукването. Евала за едно - демонстрира в анонимен форум колко не ти пука за собственият ти избор на партньор.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a2a0700f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   а как ви се струва връзка с партньор, който ви звъни по 5 пъти на ден и говори с вас по 2 часа на всяко обаждане, ревнува ви и се опитва да ви контролира и да ви вменява комплекси. Да ви критикува на всяка крачка и все да не е доволен и намръщен. Или пък друг, който да е обсебен от родителите си и да не може да взима самостоятелни решения. Да е зависим от майка си а тя да ви вгорчава живота. Или пък партньор, който има фетиш само към ходилата ви и мисли за това и е обсебен от тази мисъл. И вие започвате да го ревнувате от собствените си ходила. Ами ако има фобии, маниакалности и шизофренни наклонности, но го разберете твърде късно. Да не говорим за хората с зависимости и криминални прояви... ами ако е гей, и го видите как тайно обува обувките и полата ви, а вече имате деца от него. Само в книгите и филмите има съвършенни личности, в живота ако търсим съвършенството у другите, ще останем много разочаровани. В живота няма идеални хора, но има съвършенни моменти. Вълшебни мигове, които сами може да си създадем, дори и с не толкова съвършенни хора. Всичко е въпрос на гледна точка. Когато обичаме някого ние изваждаме от него най доброто. Подтикваме го да еволюира. Винаги когато съм се чувствала обичана, съм усеща а прилив на енергия и сила. Но преди да заобичаш друг, е хубаво и важно да заобичаш първо себе си, но не от призмата на Егото, а с душата си. Защото Егото търси успех и признание, докато душата търси щастие.... а не винаги успехът и щастието са в една и съща посока.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 707c29dfe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   В такива моменти и аз постъпвам като теб, а в следващия му казвам: "Скъпи, пътищата ни се разделят". Героят от разказа ти е женкар. Не бих продължила отношения с него.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ddbefa6c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да се оставя да ме будалкат, и да ме правят на глупак, а аз да се усмихвам и да викам ура, просто не е за мен! Малко самоуважение трябва!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker