Различна съм от другите, не знам дали е хубаво - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Различна съм от другите, не знам дали е хубаво
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 690 пъти
Здравейте, аз съм Ж24, почти 25г. Имам по-различно мислене от хората, с които съм общувала до момента. Самата аз съм труден характер, много емоционална, но в същото време съм адски борбена.
За разлика от повечето хора се чувствам добре ако работя - стоенето вкъщи ме побърква. Не мога да приемам чужда помощ -свикнала съм да се справям сама с всичко. Дете на разведени родители съм, останах при баща си след развода, може би и това е фактор. Не сме имали големи финансови възможности, още от ученическите си години търсех нещо почасово, студентството си го изкарах като летата работех, а 3 и 4-ти курс беше съвместно с редовното обучение. От една страна ми беше тежко, но се радвах, че можех да си позволя да спестя за нещо (например лаптоп) или да си платя сметките и да се издържам без да казвам на нашите " дай ми пари за еди си какво". Майка ми ми е помагала само с издръжка, която едва последните 1-2 години ми е стигала за плащане на квартирата (живеех с бившия си приятел и също така не можех да се оставя някой да ме издържа, затова поемах моя дял от наем и сметки). В момента работя по специалността си, като допълнително от онлайн работа си докарвам пари, които да ми помогнат да спестя за брекети, книжка, кола.
Имам цел до 30г. възраст да започна (или поне да опитам) собствен бизнес, като имам идеи, имам, желание, материали си набавям малко по малко и вкъщи се упражнявам по възможност.
Не съм от хората, разчитащи на връзки (не че имам такива), но и да имах, не мисля, че щях да се възползвам. Винаги съм била на мнението, че искам ако съм на дадена позиция да е заради моите умения, опит, знания и пр. Предлагали са ми да работя на други места " ела, ще кажеш, че аз те пращам", отказвах, нито е било моето място, нито съм искала да е по този начин.
Моя приятелка учи последна година, от началото на обучението си живее с приятеля си (в неговия дом), неговите родители й плащат всичко и тя просто учи и домакинства, нейния е мамино синче и все се оплаква от него, но явно й е добре така. Дори се оплакваше, че му плащат малко (а той работи в семейната фирма), а й обяснявах, че парите хич не са малко и че ако не й стигат има възможности за допълнителна работа почасова, поне да си изкарва за цигарите, които пуши, да не чака на него.
Аз ли съм тъпата в случая, че не мога да се оставя мъж да ме издържа (ако примерно остана без работа и докато си намеря нова, да, но ще ми е адски неудобно и некомфортно, дори да имам брак с него). Винаги съм била такава да се трудя, да искам да се развивам, да се справям сама, а накрая сякаш другите с по-лесния избор им е по-добре.
Обмислям да запиша да уча нещо в дистанционна или задочна форма, но разучавам все още коя специалност ще ми е по-приятна, а в същото време да има реализация, а не просто документ. От курсове също се интересувам, скоро ще записвам нещо свързано с фрийланс професиите.
Имам чувството, че съм глупавата е случая, все си казвам да не се отказвам и че съм стигнала дотук и всичко, което имам е благодарение на моите ръце (под имам нямам впредвид жилище все още или нещо подобно, но съм си подсигурила достатъпно за себе си добър начин на живот, че да не броя стотинки, но и не си купувам излишни неща)
Така ли е? Лошо ли е, че съм такава? Ще имам ли успех в живота?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: a10815cb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не си срещнала правилния мъж, тогава няма да е избор :)

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bc4a113c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Вървиш по правилен път и точно чрез вяра в себе си и постоянство ще съумееш да постигнеш каквото си намислила. Желая ти успех!

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9d343ef7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Свободата ти е по-важна и е безценна. С право не искаш да си зависима. Аз съм като теб. Приятелката ти е със секски манталитет и разбирания и щом това я удовлетворява, бека си живее тайа. Не е нужно да се сравняваш с другите. Живей си живота според твоите разбирания.
На мен от живот като тизи на твоята приятелка, ми се повръща.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c42a050111
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Малко се позагубих в словоизлеянията ти в които се самоизтъкваш, та не разбрах точно въпросът... Сравняваш се само с една своя приятелка, която явно е по-малка и още учи, и се опитваш някакви глобални заключения да изложиш... Ама май ги няма.

Та ако питаш има ли други жени които работят и се издържат сами... в днешно време повечето са такива. Дори да не ги влече отвътре кариера и правенето на пари, то на много им се налага. Времената когато можеше да хванеш мъж да те издържа са на изчезване. Не само повечето жени не го искат (защото така си запазват сексуалната свобода), и повечето мъже също. Има и такива които искат да са традиционни, няма нищо лошо. Само теб не разбирам какво мрънкаш, уж си супер успешна, за какво е цялата тема, нямам идея...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1a3eee2f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторката до Н4
Не съм супер успешна, а се стремя да стана, още съм в началните си стъпки.
Не се "самоизтъквам", а просто представям какъв човек съм, моето мислене, начин на живот. Сравних се с приятелката си, но не е само тя такава покрай мен, а и много други жени, включително и възрастни ми дават такива съвети за "успех ".
Давам пример, работех в един магазин, моя колежка ми се похвали с новия си телефон, купен от мъжа й за Коледа, при което ме пита моят приятел (бившия, с когото живеех) какво ми е купил, при което казах, че тази година не сме си взимали подаръци както другите години, просто си бяхме заедно и ни беше достатъчно. Ама как можело, той не можел ли еди си какво да ми купи, при което се опитах да обясня, че подаръците за мен не са важни, а това, че на празника сме били заедно. И друга колежка се обажда "ти си много глупава, тая п**ка за какво я имаш, вместо да си искаш подаръци, я обувки, я чанти, я телефони". Викам им, аз тези неща си ги купувам сама, нямам нужда мъж да ми ги взима :д и те продължиха да ме говорят зад гърба ми, била съм малка, не съм разбирала живота.
И така. Явно съм глупава ;д

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 317777232a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Авторке, здравей!

И аз бях като теб, и така разсъждавах до скоро. Има жени като теб, които са алфа по природа и имат повече от типичните мъжки качества (мисли за бизнес, пари, успехи, независимост). На теб ще ти подхожда по-спокоен мъж, не толкова амбициозен като теб, който ще те слуша, ти ще взимаш решенията и ще взимаш последната дума и т. н. Като цяло жените като мен и теб не са привлечени от мъжете-алфа. Те пък търсят жени, с които да се забавляват. На тях не им трябват начетени жени с образование, не се интересуват от професията й и колко изкарва, защото те вече са интелигентни и си имат пари. Те търсят жена, с която да се забавляват, която да е по-нежна, да не хваща много задълбочени теми по всякакви въпроси, жена за която да се грижат, а нейната работа е да ги даряват с любов и удоволствия, благодарности и т. н. Не казвам, че трябва да лежат по цял ден и да не се развиват, но просто с излъчването си предразполагат мъжете да се грижат за тях. Нормално е да не искаш да зависиш от някого. И аз бях така. Исках всичко сама да постигам, купих си жилище, бачках от сутрин до вечер, учих и още продължавам, но с времето ми се прииска да съм обгрижвана, да не се занимавам със сметки и бизнеси, а да живея по-спокойно. Да бъда майка и да имам време за децата си, а финансовата част да е грижа на мъжа основно. Няма нищо лошо мъж да се грижи за теб, напротив. Щом е способен човек нека се грижи, него това ще го зарежда, а и ти ще си по-спокойна и щастлива, повярвай ми. Но както казах, има различни типове хора, така че щом това ти харесва, продължавай да следваш мечтите си! Ако си достатъчно нахъсана ще успееш!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker