Бойкот на големите търговски вериги! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бойкот на големите търговски вериги!
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1302 пъти
Здравейте,

вие пазарувате ли при всички тези мошеници? Няма да споменавам имена тук, сещате се за кои говоря - няколко чужди вериги са. Направих си експеримент един месец да не стъпвам в такава верига и не съжалявам - по никакъв начин не усетих някаква липса, даже напротив.

Проблемът при тези вериги са няколко:
1) убийствените надценки на всичко и спекулата/изкуственото завишаване на цените. Примерно кило кашкавал във фирмения магазин на производителя е 20 лева, в тези вериги 28 лева. Има и много по-брутални примери.
2) Ниско качество на продуктите. Пакетирано месо, кайми и продукти от витрините им са с изтекла годност, натъпкани са с химии и вода за да изглеждат пресни
3) Нечовешките условия на труд за служителите им

Аз лично пазарувам:
- Плодове и зеленчуци само от пазарите и от български производители
- Млечни продукти и месо: Повечето производители си имат фирмени квартални магазинчета в по-големите градове. Освен че е по-евтино, знаете какво наистина купувате и от кого
- Напитки и други - избор на български магазини и търговци огромен.

Най-важното е, че по този начин парите, които харчите, остават в България и се стимулират директните производители и дребният бизнес. При веригите това са печалби, които отлитат навън и плащат милиони бонуси на разни шефове в Германия и Австрия, за сметка на бедния Българин. Струва ли си?

Помислете си, лъжат ви по най-долен начин. Един и същ продукт в Германия е с 50% по-евтин, а заплатите там са петорни. Бойкотирайте ги, дори да се лишите от някой продукт, който предлагат само те, изберете българското!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6283bcad30
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Пазарувам само в кварталните магазини, от големите вериги купувам само нещо на промоция, ако си заслужава.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8d2913a5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Приятно е да видиш хора, които се бунтуват срещу тер*риза на големите търговски вериги! Аз от отдавна не пазарувам при тях! Радвам се, че има още хора като мен.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7eecbb787e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Проблемът с големите вериги го има и то не само в хранителния сектор.

В момента България внася почти всичко - храни, строителни материали, дрехи, ел. уреди.

Превърнали са държавата в депо за боклуци - за стари коли, за смет, за дрехи втора ръка(парцали), за кофти храни - изобщо всичко, което 'белия' европеец не го кефи се праща на тук.

Отидете в някой голям град в покрайнините - на София, Пловдив - и ще видите огромните складови бази бъкани с всякаква стока.

България вече не произвежда, а е само депо.

Произвеждаме жито, яйца и още няколко неща, които се броят на пръстите. Всичко друго е внос, а икономиката се върти от еврофондове, кръчми, туризъм и ИТ сектор. Така са наредили господата от Брюксел - вързани на каишка, спрат ли подаянията за колонията всичко РУХВА.

Едрият бизнес убива и мачка дребния. Всичко се окрупнява. Едрият капитал и инвестициите за милиони просто смазват всякаква конкуренция на българските стоки. Никой няма да се занимава да ти произвежда нещо на ръка или с малка фирма от 10 - 15 души, след като някъде се прави същото във фарбика с 5000 човека, с най-новите технологии и им излиза поне 5 пъти по-евтино и бързо да произвеждат дадената стока.

Преди години в моя квартал имаше доста квартални магазинчета, аптечки, капанчета и т. н Дойдоха големите вериги, големите аптеки и взеха клиентите на местните.

Много народ са останали без поминък заради едрите вериги. Само че може да се реве само на аременския поп, защото те не са дошли тук насила, били са пуснати и сега вместо да имате собствени производства, магазинчета, кафенета и т. н. ще бъдете бачкатори по големите хранителни вериги и чуждите фирми. С шапки, униформи и баджове.

Тоест от собственици вече ще сте наемници. Баш по европейски. На всичкото отгоре и сте на кредит и плащате непосилни заеми в собствената си страна(като вкарат евро ще плащате лихви и ипотеки на Европейската банка, за да придобиете 50-60 квадрата в собствената си страна - не ви ли е леко робско не знам... )

Проблемът е, че тази схема се натрапва директно от ЕС и там има квоти какво има да се изнася от тук и съответно да се внася. Така ти убиват и селско стопанство и всичко. Картофи внос от Франция и Египет, при положение че в Самоков само има да се изхрани цяла БГ с картофи.

Млечни продукти от Германия и Полша. Техника, строителни материали, мебели - пак от ЕС-то

Но на народа не му дреме, гледа шоута по телевизията, порка си ракия и се чуди дали да отиде по-напред до кредисимо или на преглед дето не знае и 100 лв дали ще го оправят само за прегледа.


Това е европейска политика, така че благодарете на 'специалистите в Брюксел'. България е отдавна разпродадена и погубена, живее на европейски подаяния, не произвежда нищо самостоятелно и ако решат да й спрат подаянията е загинала, 15 години няма да може да си стъпи на краката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f9869fefbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Пазарувам от супермаркета, български е и са по- евтини нещата. Макар, че много не се следят сроковете на годност и гледам много датите.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d0901081c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Поне от 2г. не стъпвам във вериги.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bd5d4dfe92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Пазарувам, където ми е по-евтино и по-вкусно. В случая основно Билла, къде гарантират за българска стока. По вкуса си личи, че е, нямам нужда от доказателства. Нямам финансите да пазарувам само по патриотични подбуди. Ако достъпната цена е съчетана с бг произход, е чудесно. Всички зареждат от еднакви места, та ниската цена ме печели. Единствено харесвам повече турски боб и кори за баница.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 709d370724
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пазарувам в магазина, който ми е най-близко. Български собственик, но е скъпо както навсякъде. Без да е върхът на качеството. Нямам време да обикалям пазарите и кварталите да търся по-ниски цени, фирми и пр. Имаме двор, градина и парник и си произвеждаме зеленчуци.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b5b950528d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Не мога да повярвам как за пореден път се лее евтина пропаганда! Човек може сам да отиде и да види какви са цените в квартлния магазин и в големите вериги. Както и от количеството и избора. На няколко пъти ми се случи да имам хранително натравяне от БГ супермаркет и от тогава нямам никакви санименти. Не предавам нито България нито никого. Ганьо ме предава като ми продава вкиснати храни и на два пъти ми се случи да се налага да излизам в болничен.

Чуждите вериги са за пример на Ганьо как се прави бизнес в тоя сектор. А не да изливаме злоба по чужди фирми, които съвсем законно развиват бизнес. Като е толкова велик Ганьо - да отиде и да направи вериги в Германия и да им покаже как става.

Гнусната руска пропаганда с руските тролове налази и тук.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1ed65d0158
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Българина трябва да се научи че труда струва пари, и ако му се струва скъпо, да иде да копае и засади зеленчуци.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2b9fdca175
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   По-ниски са цените в супермаркетите отколкото в кварталните магазини. Дори без да са промоции.
Например препарат за пране в магазин от верига струва 7. 15 лв. В кварталният магазин 9. 40 и то леко по- малка разфасовка.
Хората купуват от веригите, защото излиза по-изгодно от кварталните магазини, а не че харесват веригите.
Аз например никога няма да ходя да обикалям по пазари и фирмени магазини за по-ниски цени освен ако не са много близо или нямам път от там.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a1d3c38817
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Не знам в кой град живееш, но в моя град цените във веригите са значително по-ниски от кварталните. От кварталните купувам само цигари и теммподобни дреболии. Обслужването също е в пъти по-добро. Във веригите ми казват "моля, заповядайте" и подобни. В кварталните се сопнаха на 7-годишната ми дъщеря, че не оставила парите точно до ръката на касиерката, ами на 5 см по-надалеч. Детето се прибра разревано. Веднъж и се скараха, че питала нещо колко струва. Не виждала ли цената. Щели да я излъжат ли. Във веригите малко или много ги задължават да са любезни, докато в кварталните магазини работят недоклатени сърдити лелки. Във веригите винаги са ми връщали парите, ако има проблем, без да ме питат изобщо за какво става въпрос. Ако е квартален магазин, ще има "ама защо, ама как, ама не е вярно". Стоката обикновено е прясна и има разнообразие.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bc0ce2ab06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Кварталните тарикати надуват повече цените. Отдавна ги подминавам. Един дебел чичка в квартала още продава олиото на 5, 50 - 6лв. И с всичко останало е така. По-добре да отида до по-далечния хипер маркет и да пазарувам на нормални цени. Чичката до 1 година е фалирал.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 47b42e5df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторът до номер 9:

От къде тази злоба? И какво общо има Русия с темата? На простаците които не могат да кажат нищо адекватно, явно само Русия ви е виновна.

Сравнявам цените във веригите с тези на производителите във фирмените магазини. Значително по-евтино е да пазаруваш при производителя. Не говоря за супермаркети. А разнообразието от вносни боклуци изобщо не ме вълнува.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 406d5a03e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До 10 - Той труда струва пари, ама тея, дето го извършват, не са тея, дето получават печалбата. Даже не са и тея, дето ивестират, ами са едни шечетаа, дето си пишат 6-7 цифрени бонусчета, всеки път, когато намерят начин, да прецакат всички ни взаимно.

И скоро ще почне, това със съденето. Най-топлата зима за последните десетилетия, газта е уж по-евтина от преди, а цените се качват? ой са наели, да се грижи за тея краствици, бе? Някви програмисти ли?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 27c0436db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Изключително точно и проницателно включване от страна на номер 3 който реално описва голямата картинка. Останолото са по скоро последствия.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 62e783afed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Купувам където ми предлагат най-добра цена и така бойкотирам голяма надценка, ВЪВ или извън хипермаркет.
Виждам примерно български и гръцки домати (това когато и тук са в сезона си). И едните искат ресурс (водата специално ни е в повече в БГ), заплати за работниците: Гръцкия производител плаща поне двойно повече. И въпреки всичко - доматите с по-ниска цена. Еми от тях ще купя в този случай...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9b70a31c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Малките магазини и кварталните сергии пробутват застояла стока на завишени цени. Разчитат на клиентите, които ги мързи да отидат до супермаркет. От тях само сол мога да напазарувам. За големите покупки само от верига - всичко ми е на едно място и най-евтино, няма нужда да обикалям пазари.

А си избрал българското, а си се минал.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 72fba6f07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Веригите не се делят на български и не български, а на такива, които ти предлагат най-доброто за цена - качество. Идеята, че когато се пазари в българските се подпомага българското изобщо не е вярна. В малките български всичко е с 20-30-50ст по-скъпо от големите вериги и пак купуваш същите продукти. Да не говорим за ниските заплати на служителите и това какви магарии се правят спрямо хората, които работят за родния Ганьо - магазинерен бизнИсмен.

Много пъти ми се е случвало да купя българско сирене от квартален магазин и след 2-3 дни да се развали, ама не защото е истинско, а защото е застояло и не е махнато като бракувана стока, когато трябва. Просто Ганьо не иска да бракува и прави всякакви шашми да продава до последно стоките си. Същото е и с българска верига супермаркети, която има магазини в целия Пловдив, но измиват месото с оцет или нещо друго, когато започне леко да мирише. Това в големите вериги, колкото да са побългарени, имат железни стандарти и ако нещо не е ок директно отива за брак. Така вероятността да вземеш нещо развалено е по-малка. Да не говорим, че ми се е случвало да взема бързо без да гледам някакво филе, да се прибера вкъщи и да мирише. Когато отида на Инфорамация им го покажа са ми връщали парите без изобщо да ме питат или да кажат каквото и да е. Това в квартален кога ще стане?

А и ситуацията с чуждите вериги изобщо не е както я изкарват. Да, българите дават на година няколко милиарда на тези вериги, но печалбата им не е милиарди, а примерно на Кауфланд за 2019г е 1. 6 милиарда, но чистата печалба е 100-200 милиона. Всичко останало е за разходи по данъци, осигуровки и заплати. Само че Ганьо и на това няма да повярва, защото мисленето му е, че всяка пара от бизнеса трябва да е чиста пара и не трябва да плаща за нищо друго.

Ако разкараме веригите нито страната ще се подобри с нещо, нито живота на хората ще стане по-добър. Нито Ганьо ще вдигне заплатите на магазинерите. Около нас всичките магазинери имат работа и не са фалирали. За 20 години знам само за 1-2 затворили магазина около нас. А съм от Пловдив и то от голям квартал. Верно, че са на място, концентирано с хора и доста живущи, но то така се прави. Няма да сложиш магазин на излизане от Пловдив на околовръстното.

Темата не е за глупаци от партия Израждане и фенчета на Копейката, където все някой друг им е виновен. Не някой друг, а лошата Америка и гейската Европа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 27c0436db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 18 изтъква интересн феномен който е верен, разбира се. Но включва 2 групи които не заслужават особено внимание или пък респект - мързеливци и селски тарикати(особено тези са ми най сладки като ги гледам как зареждат от Метро с комбито и си слагат вече солидна надценка).

Но спецификата е, че както се сподели вече - гръцките домати са по евтини но това е така защото те получават субсидии и могат да си позволят да свалят цената. Резултатът е, че техният експорт е по евтин от локалното производство тук. Което всъщност е и идята - така се унищожава икономиката на една държава. Затова сме на това дередже, където много отрасли просто не могат да се конкурират международните тактики, и просто фалират. Което е процес и в глобален мащаб. Например подобна история се наблюдава и в щатите където много локални бизнеси фалираха, неспособни да се конкурират с евтиния импорт от Китай, по конкретно.

Крайно време е средностатитистическия българин да се образова малко и да разбере, че тънканата която вечно търси, понякога излиза скъпо. И едни малко по умнички хорица от този наш български тарикат дето вечно гледа най евтиното, че да не се мине, видиш ли, му подготвят такива едни капачнета които в крайна сметка ще доведат до простичкия факт, че неговите деца ще купуват пълни с нитрати и вода домати на цена от 5 лева, но пък за сметка на това са лъскави и големи (щото това е най важното днешно време, дори и при доматите :)), вместо да се мръдне до някой локален производител, и да купи натурални домати за 2 лв килото, макар и те да са малко по дребни но за сметка на това пък - вкусни.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1ed65d0158
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До 20 въобще не разбираш, нито от зеленчуци, нито от тарикати! Според теб локалните производители са прости и биха ти дали стока на 60% по ниска цена, мислиш че преди да продават не са проверили цената, или мислиш че българските селяни не са тарикати и техните зеленчуци нямат нитрати и вода? Ще те разочаровам но дори и най малкия локален производител отглежда зеленчуци на две отделни места едно за себе си с по малко отрова и едно за продан с обилно количетво препарати

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: efb1740375
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз пък не мисля, че чуждите вериги са нещо лошо, защото помня времето преди да влязат в България. В кварталните магазини се продаваше постоянно ниско качествена и буквално развалена стока на баснословни цени. Да не говорим, че мой приятел до преди няколко години работеше в българска хранителна верига и едва свързваше двата края. Редовно последната седмица преди заплата нямаше никакви пари, а пестеше от всичко и дори зимата стоеше на студено. После започна работа в чужда компания, където още от старта заплатата му беше двойно по-голяма. За няколко години си купи кола, къща, създаде и семейство. Ако беше останал при родния бай Ганьо още щеше да си брои стотинките за кафе. На всичкото отгоре при него освен, че получаваше мизерни пари, работеше и по 26 дена в месеца. Отделно ми е разправял как лъжат клиентите по витрините за млечни и месни продукти, слагайки лъжливи етикети. И не знам защо хората си мислят, че пазарувайки от местни вериги парите оставали у нас. Глупости! Такива си харчат парите за скъпи джипове на рода и любовници, екзотични почивки и т. н. Все неща, които не се произвеждат у нас.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 72fba6f07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   За всички, които подкрепиха чуждите вериги и които се изказаха доста градивно за родния магазинерски бизнес - това е много трудно да се оябсни на простите фенчета на партия Израждане.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 27c0436db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   до 21 - Айде само да не ми обясняваш какво разбирам аз и какво не. Лично аз често съм влизал в градините на тези "селски производители тарикати " и никъде не съм виждал тези 2 градини за които говориш. Никъде не съм казал, че пазарувам от пазарите шото там ми е пределно ясно до колко хората там са "производители" и колко от нещата са "натурални". Явно ти си този който никога не е стъпвал на градина. Личи си, че си от тип хора дето имат по скоро теоретични знания от колкото практични такива.

За цената също искам да не ми обясняваш много много щото аз от години наред пазарувам и знам много добре как се движи. Конректно цените които съм дал беха актуални към година 2022.

Разбира се, че "ганьощината" е широко разпространена при нас и има и малки производители-шмекери дето решили, че понене "у градо продават на 5 лв, що пак и аз да не продам на 6 примерно - шото е био". Но такива индивиди аз лично бързичко ги локализирам ( най често имат подобен на твоя тон, в интерес на истината) и просто им пожелавам успешен ден и си намирам някой трудовак който е учтив и продава на нормална цена. Най често ги познавам по ръцете. Тези хора заслужават моето уважение.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: faca411f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Бойкот на селските тарикатчета с квартални магазини. "Ден година храни"- мотото на всеки тарикат. И горивото вече падна, в Пловдив поне днес дизелът е 2, 60. Сигурна съм обаче че има бензиностанции, в които още е 3лв. Така е с всичко. При големите вериги контролът е по-голям. Тарикатът с малкото магазиче може да си прави каквото иска.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c5ebf6be66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Това с българските "онеправдани" производители няма как да мине. Сигурно, защото са много "онеправдани", затова не плащат осигуровки на служителите си, предлагат им нечовешки условия за работа и се държат с тях като с роби. Работил съм за българи и съм се зарекъл, ако не ми е супер належащо, никога повече да не го правя. Не знам как някой изобщо си мисли, че с подобен начин на работа може да се произвежда сносен продукт! За качество изобщо няма смисъл да говорим. Колкото до пазарите, там 90% от продукцията е от борси, откъдето се снабдяват и големите вериги. Реалните производители, които продават собствена стока са единици, а и те бухат здраво нитрати и всякакви изкуствени торове. Преди години майка ми редовно купуваше мляко от производител, който го носеше сутрин в квартала. Е, нямаше такъв бъркоч. Освен, че го смесваше с козе, а трябваше да е чисто краве мляко, вътре слагаше и някакви мазнини и други боклуци, които после плуваха отгоре. И това бяха години, в които нямаше чак такъв достъп до химия. Представям си сега какво би било.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ba1869a026
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Не съм сигурен дали някой не е издал тайната, но все пак ще я кажа и аз. Много от кварталните магазини зареждат от големите вериги. И да ги бойкотирате, пак им плащате.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ffb6b62e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Какви са тия цени? Шампоан душ гел, пяна за коса по 10 лева.
В Англия същите по 1- 1. 5 паунда. Яко печелят тия алчници. Вече виждам на някои места яйца по 40ст., но не във веригите. Тези луди ли са?
Ганьо не може да си свие задните части малко. Надуват, защото виждат че пак се купува. Хайде да сне честни. В делничен ден, в краен квартал в средно голям град, навалици от сутрин до вечер. Безделници а пари имат. Пазаруват яко, ще счупят магазина. Пред топла точка ще се избият. За Ганка е унизително да готви, къпува гранясали фашкии и се мисли за много отракана.
И аз да съм собственик на верига, ще драскам надценки, нали има будали. Един път се живее, един път се прави печалба. Манталитета такъв.
Нали Ганьо като отиде в кварталния супермаркет, дето всички го познават и го видят да зяпа цените, ще падне в очите на хорта. Някаква грандоманщина е това.
Обаче аз забелязвам че силно надценените разредени козметики ги пускат уж на промоция редовно вече, яено не е 1ва необходимост и не се купува. Аз лично имам запаси, шампоани и подобни да не изброявам
Така че, тука шепа мрънкащи-което е нормално, но мнозинсвото яко си живее и хич цени не гледа. Можем само на себе си да се сърдим.
И друго има, да не купуваме пак ще ни пробутат тия боклуци изтекли, после върви се разправяй.
Да не говорим какви нарушения имат към работниците си тия алчници.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e6b8733c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Аз станах като пенсионерите, само дето не гледам хартиени брошури, а онлайн сайта broshura. com и обикалям като лудите с торбите... обаче ако човек работи от понеделник до петък по 9 часа на ден и има деца, или други ангажименти, няма никакъв шанс да обикаля като гламав, за да даде 0, 69 ст. за кг. портокали, а не 2. 80.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 57875fef26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Само да ви кажа цени на Елби от днес:

- Кашкавал Витоша: 21 лева, в супермаркета същият е 28 лева
- Сирене краве БДС: 16 лева във фирмения магазин, 23 лева в супермаркета
- Кисело мляко: 1, 50 при тях, над 2 лева в големия магазин

Плащайте на тези кожодери като искате - немските им шефове се радват вече на поредното 7-цифреното бонусче. Аз в супермаркет никога вече няма да стъпя. За зеленчуци си има пазар, за месо и млечни продукти си има производители. Боклуците на европа няма да купувам и то на двойни цени от там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker