Защо много гении не са се оженили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо много гении не са се оженили?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1095 пъти
Обръщам се към всички вас мъже и жени да ми отговорите според вашите разбирания защо много гении не са искали да се оженят и да създадат семейство. Тези от вас които разбират този въпрос в дълбочина моля ви отговорете задълбочено и разумно. Ако не знаете защо не са се оженили по-добре не отговаряйте. Ще ви посоча няколко имена на велики хора без брак и дори без интимни отношения. Вие помислете защо. Ето имената им:
Лионардо Давинчи, Бетовен, Емануел Кант, Исак Нютон, Волтер, Плато, Спиноза, Никола Тесла и още много други, които вие самите можете да намерите в интернета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: fc759b6d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Прочетох за Бетовен - влюбвал се е в богаташки, омъжени и такива които не са го харесвали. Накрая явно се е отказал от жените, защото хигиената му уж била зле...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3bc4ed0898
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Защото им е било много трудно да намерят сродна душа - жена на тяхното интелектуално ниво, жена, която да споделя техните възгледи. Околните са им се стрували елементарни, а и такива са били всъщност.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 307566ebd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Умните мъже не се женят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 218e21dae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Може да е шокираща новина за теб, но мъжете са се женели с идеята да се грижат за жена и деца. За това им е заминавал живота - работа и отговорности покрай семейството. Включително са ходили по войни. За да се появи феминизмът днес и каже, че жените са били "опресирани" и не са имали "сексуална свобода"... Всеки мъж който се е опитвал да постигне нещо малко повече в живота, е нямало как да съвместява и семейни задължения. Айншайн примерно е бил женен, но е имал ужасен брак и се развежда дори по онова време. Боби Фишър, най-големият американски шахматист също се жени, но когато е в затвора, малко преди да умре.

Принципно исторически бракът е бил добър за посредствения мъж (т. е. повечето), да му даде някаква цел в живота. Да не седи по кръчмите цял ден да пие, или да ходи по проститутки. За мъже с някакви заложби, с някакви интереси, бракът е затвор и работа под нивото им... Естествено, не се говори за това днес, защото не се позволява да се появи някакво аналогично движение на феминизма за мъжка еманципация, щото ни се пробутва идеята, че мъжете са искали да се женят навремето... Напротив, моят дядо ми е разказвал как неговият баща го е притискал да се жени, и да не "лентяйства". Баба ми е тая която го е харесала и искала брак, и той е каза "да", за да направи всички щастливи. Откакто се пенсионираха, и трябва да живеят заедно по цял ден - не могат да се понасят...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 10b1b49f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Даваш за пример гении живели векове преди нас, тогава ценностите на обществото са били различни. Гениите са недоразбрани и странни за съвременниците си, много често стават окачествявани като такива след смъртта си.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c9f93b1fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Как защо?
Леонардо да Винчи е обвинен в содомия на 24г възраст, това загатва че сексуалната му ориентация не е много наред.

Имануел Кант е имал различни разбирания водени главно от идеализма-нематериалното, а жените са материални и имат материални нужди.

Исак Нютон бил сгоден, но се разделили, вероятно цял живот е търсил да изпита същата любов към друга жена, но не е успял.

Волтер е бил с прекалено голям нарцисизъм, дори не е харесвал баща си и си е измислил теория, че майка му го е родила от извънбрачната си връзка с мускетар, Баща му макар и богат, бил твърде обикновен човек.

На Платон не са ясни и доказани никакви семейни връзки, няма доказано дали е имал жена или не, не се знае дали брат му е по малък или по голям от него, дори има митове че баща му е потомък на царе, Дори самото име на Платон е предмет на спорове и не се знае с точност как се е казвал, ти искаш някой да знае жена му.

За Спиноза е ясно че е отлъчен от общността, няма как някой да даде дъщеря си на отлъчен младеж. Семейството му са бягали от инквизицията, младият им син има обезпокояващи равините размисли, което е наложило отлъчването им.

А Тесла е страдал от болести и халюцинации, надали е бил желан ерген.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 51b6668ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Има и гении, които са били женени, има и тъпаци, които са неженени.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e4cc628add
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Изкарахте 90% от форумните потребители за гении от световна висота... А дано, ама...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 010910c0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Като ти гледам правописа, малко вероятно е и ти да се ожениш/омъжиш/, нищо, че не си гении...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7a2fb5e093
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Защото "Глупаците се женят, умните се омъжват". Руска поговорка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ba9e3b641c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Гениите често са нърдове и не са привлекателни за жените. А Леонардо е бил гей.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e328827cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   То по-добре да не знаеш, различни са причините:
Лионардо Давинчи - хомосексуален;
Бетовен - разпилян, набит мъж със следи от шарка по лицето, нехигиеничен, с опити за самоубийство (мисля, че това отговаря на въпроса ти);
Емануел Кант - асексуален, аутист, смята, че сексът и процесът на размножаване е само за животни, умира девствен;
Исак Нютон - медиците са на мнение, че е страдал от биполярно растройство или аутизъм, със сигурност е имал хронична депресия, във всеки случай е нямал развита емоционалност/ сексуалност, роден е 3 месеца по-рано, трудно е оцелял, почти не е спял и не се е хранил, посветил се изцяло на науката;
Волтер - този вече е напълно нормален, но за беда се е влюбил силно и е имал дълга връзка с омъжена жена, дори е имало дете, жената почива и Волтер изпада в тежка депресия;
Платон - живял е твърде отдавна и няма сведениия за личния му живот, но очевидно е бил за груповият секс и общи деца, така че може само да се предполага какви ги е надробил :D
Спиноза - със силно религиозно образование, аскет, отказва се от наследство, умира в 40-те, в лошо здравословно състояние, отдаден на науката;
Никола Тесла - неспособност за интимност, тъй като провежда много научни експерименти върху себе си, което довежда до физически патологии, има връзка с... гълъб (в главата си само, разбира се)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2a30c08198
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Само глупаците и бездарните се женят. Губенето на време със жени е загубен живот. Ако тези мозъци бяха женени, нямаше да са известни таланти.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4b2b5e214e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   За повечето си има конкретни причини, които нямат нищо общос геният им.

Леонардо да Винчи е бил чалнат артист и почти сигурно е, че си е падал по мъже. Дори и да си е падал и по жени, в този период от времето, е нямало как, да се ожени, ако вече я е имала стигмта. Имаше сериал за него, мисля че излезе 2014/15-а година и основният критицизъм беше, че макра, че показаха, че Леонардо е имал връзка с мъж и чувства към него, пак го засилиха, да се бори за жена.

За Платон (не Плато) - Не мисля, че има нещо общо с геният му. Ако погледнем учителят на Платон - Сократ, има данни, че Сократ е имал поне две жени, но още се спори по този върпос. За ученикът на Платон - Аристотел, знаем, че също е бил женен. Дори за мен е изненада, че от тримата, точно Платон не е бил женен, защото Сократ е бил доста груб, дори и по-модерни стандарти, а Аристотел си е... Аристотел.

Исак Нютон - Предполагам, че опитите м за брак пропадат, след каот е бил прекаелно отдаден на работата си, а ако този портрет е близък до реалността, само ще кажа, че едва ли е бил желан ерген.

Споноза - Еврейн, почти изцяло отхвърлен от общността си, през 17-ти век в Холадния. Дори и да се намери семейство, което да е готово, да позволи на дъщеря да се омъжи за него (което... да кажем малко вероятно), то със сигурност е щял да бъде отхвърлен от равините, което означава, че няма как да има брак. А за брак с протестанкта или католичка - забрави. Дори и да приемем, че някоя е била готово, да се омъжи за него, то той да приеме хритиянстовто, то проблемът е, че възгледите му са били също толкова проблематични за християните, колкото и за евреите.

Тесла, ако съдя по вискчо, което съм чел и видал за него, е бил непоправим работохолик. Не мисля, че в историята се срещат много хора, които да са били толкова фанатично отдадени на работата и идеите си. Някой го сравняват с Мъск (заради компанията за коли... основно), но разликтие са, че Тесла не му е пукаоло особено за бзинеса и социалният му статус. Т. е. нито е бил богат, нито е бил социален. Къде и как, еидн славянин да си срещне жена в чужбина, ако не излиза от лабораторията със седмици и не се знае, че под пари?

За трима в списъка имаме доста различни причини, да си нямат жени, а за Платон, просто не знаем...

Това ме навежда на мисълта, че геният може би не е конкретно свързан с брак и прочие. Като видиш "съвременните гении" - основно милиардери - Мъск, Гейтс, Безос (ок, поне за Гейтс знаем, че има талант с комютрите) виждаш, че и тримата са били женен. Даже псоелдните двама се разведоха наскоро след десетилетия. Може и да спорим за "гениалнстта им", но все пак не мися, че "геният" е отговорен за този проблем. По-скоро работохолизъм и факта, че доста от гениите си озволяват екстравагантни неща, които са меко казано странни.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 94e136e049
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Има и много хора, мъже и жени, които едва ли попадат в категория "гении", не се женили, но за тях никой не е чувал. А и това понятие "гений" за мен е неясно и разтегливо. Наричат гении много хора с големи постижения и талант. А някой от тях с по-малък талант какъв е, малък гений?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: dd339dd344
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Защото са умни, хахахаа

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3b8e81c17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Защото са били гении.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 47647bd325
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Защото са били хора с развита интелигентност и принципи, а това е много отблъскващо за повечето жени. Мъжката умозрителност е лош знак в женските представи. Такъв мъж е труден за манипулиране. Той ще усети всяка нередност. Ето, у нас всеки неможко и глупендер е семеен или обвързан. Почти няма мъж дето да си тежи на мястото.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 01d142e8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Защото идеите идват в самота. Тогава си най-отворен и към възприятия от вътрешния си свят, който е безкраен извор на вдъхновение.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4053bef9e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Защото един гений като Нютон, Никола Тесла, Шопенхауер, Спиноза или който и да е груг гений той няма за какво да си говори с една ограничена жена. Гения постоянно мисли, а жената постоянно стои пред огледалото. Гения няма време за губене в празни приказки със жените. Ако прочетете книгите на някой гений ще видите с какво им е зает разума, а трудовете на гениите са неразбираеми за жените.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker