Психически насилник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Психически насилник
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 969 пъти
Здравейте. С мъжа ми сме заедно от 8г, имаме дете на 5г, но нямаме брак. Мъжа ми си е попринцип нервен, ходи на психиатри, пие хапчета, никога не ми е посягал, но напоследък много ме обижда без да се усеща. Работи на 2 места, понеже имаме кредит и не стига моята и неговата заплата. От 2 месеца не ме е докосвал, секс мога само да сънувам, и не, няма любовница. Има психически проблеми, които пречат и на сексуалния ни живот и на целия ни живот. Приемам го, разбирам го, но вече не издържам. Нито секс правим, нито ме уважава, нито ме цени, нито ми казва нещо, което да ми даде сили след поредния тежък работен ден. Като роботи сме, само работа, работа, вкъщи работа и пак работа. Един ден ми писна и му казах, че щом ще се прави, че няма жена, такава не му и трябва. И като започна, че съм щяла да му изневеря, бил го очаквал от мен, давал всичко за това "скапано семейството", не можело да правим секс, нито да ми обръща внимание, защото "ти си виновна, че нямам време за нищо, аз съм прибит физически заради теб, защото все искате нещо", " не може да получаваш и двете неща", "ще те пратя на майната ти", "не ме интересува какво мислиш и чувстваш, ти и без това не можеш" и така нататъка. Ами с извинение, но намразих човека, който обичах до болка от такива отвратителни думи. Аз съм на 30г, но любов не съм усещала вече от поне 1г. Що за хора са това, що за мъже са това... Надявам се един ден да имам смелостта да си тръгна от това отвратително поведение без да ме е страх, че ще ми вземе детето или ще реши да ме прибие вече. И психически ще се отърва от този товар "Ти не можеш нищо сама, не можеш без мен. " Да не говорим какъв шок ще е за детето, пълен кошмар... Простоисках да споделя, защото никой не ми вярва, че той е такъв. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 350fa8ac1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ами покажи му, че можеш и без него
Най-лошо е да се смяташ за незаменим.
Ако имаш вариант- тръгни си!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9240e5a2dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ами повечето жени не сте работили много, и не знаете, ама многото бачкането изнервя и дори да няма психически проблеми, ще проима... Принципно много мъже правят грешката да си съсипят живота за някакъв "идеал за семейство", и после светът им е виновен, че никога не е съществувал, а те са се оказали накрая виновните.

Трябвало е да бъде верен на себе си, и да каже - такива пари изкарвам, това мога да ти предложа, ако не ти изнася - ей го пътя. Сега се опитва да компенсира със заеми, и скапва личният ви живот. Ще ти кажа и защо - предполага, че ТИ като "равностоен партьор" (така както ни твърдят по медиите), ще стиснеш зъби като голям човек, за да минете двамата през някакъв труден период. Той така си мисли, че можеш да функционираш като него. Това което не разбира е, че жената е като малко дете, което иска постоянно внимание, иска всичко да е цветя и рози, да е поднесено на тепсия, да се върти около нея, нейните "чувства"... и ако не става - пак той е виновен. Повечето мъже не знаят как да "навигират" в тези взаимоотношения поради това как са научени - да се опитват да удовлетворят жената и нейните безкрайни искания. Не знаят как да пазят вътрешен баланс, да си отстояват позицията като мъже, и им гърмят бушоните по някое време. Ако твоят още преди е бил зле с нервите, то само мога да предполагам колко зле е в подобна ситуация, под такова напрежение и сам. Повечето мъже имат тази илюзия, че като се съберат с жена, няма да са сами... Ох драги, ще мечтаете да се върнета към тая "самота" която сте имали преди жената. Щото ще е синоним на спокойствие, хармония и облекчение. Но просто повечето трябва да минат през цялата тая какафония...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 357b34379b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не чакай да те пребие, а вземай детето и бягай от тоя луд...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0e76c1da0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Момиче, никой няма да ти вземе детето! Мъже деца не гледат, защото това си е много голям ангажимент. Никой съд няма да го присъди на него, ако ти не си съвсем пропаднала. Още по-вече, че е психически нестабилен. Нима мислиш да останеш цял живот в това положение? !

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e3ad629035
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В момента в който прочетох "Ти не можеш нищо сама, не можеш без мен. " и ми засветиха всички алармени лампички.
Махай се.
10 години бях с човек, който беше успял да ме убеди, че аз не мога да се справя с нищо без него. И познай - изненада - оказа се че мога да се справя с всичко без него. Но ми трябваше доста време докато го разбера, защото ми го беше набил много стабилно в главата. Не вярвай на никой, който ти казва, че си неспособна да се справиш сама с живота.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f47ddd57d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ми работи ти на две места ;) И тогава той ще е по-свободен и спокоен и ще има време за теб.
ж

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4df849de85
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не разбирам каква е драмата. Това е психически и физически изтощен човек, нормално да се държи така. Вземи му готви силна, домашна храна - слагай му за работа, купи му витамини и минерали да взима допълнително, прави му масажче, погрижи се малко ти за интимната част на живота ви и бъди активната страна ти. Освен че е изтощен, част от лекарствата за психични проблеми могат да причинят и липса на либидо и дори проблеми с ерекцията. Ако е такъв случая допълнително се налага да вземеш някои мерки - проучи добавки и билки, които засилват половата потентност, има такива. Аз не виждам голяма трагедия, вие сте двама изнервени и отчаяни от битовизмите хора, но това няма да е вечно, ако предприемеш някои промени, насочих те какви. Спокойно, с повечко разбиране и любов ще се наредят нещата. Наранили сте се взаимно, но нищо фатално не е станало, все още сте заедно, не сте си изневерили и явно се обичате, но ви липсва житейска мъдрост. Не го заплашвай с любвоник и раздели, по-зле ще стане. Как искаш да те пожелае така, как искаш да се оправят нещата с толкова нападки взаимни. А сега, като се върне днес, прегърни го, целуни го, кажи му, че го обичаш и седнете си кажете всичко без нападки, опитай се да му помогнеш и физически и психически, прояви търпение, вземи мерки и ще си върнете интимността.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 55dd810ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Каква е диагнозата му? Биполярно, шизофрения или гранично личностно разтройство?
Най-лошото е да го изоставиш. След като ти е верен и прави всичко за вас, значи те обича, но състоянието му пречи...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 63bf9fd311
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На 1 място детето, на 2 кредита.
Другото каквото остане. Щом сте се подредили и забърдучили с кредит така ще е. Няма хепиенд, не знаехте ли? Ако някой е Нострадамус, да предвиди в следващите 30 години дали ще е трудоспособен, външни фактори и подобни, да така може. Искате да се ширите. Всичко си има цена. Искате излизания, празници, тумба - лумба. То всеки иска. Работи на 2 места, има си проблеми, накрая да скача да те награбва.Малко помисли авторке, понеже не знам какво работиш, аз съм работила от 5 сутринта до към 7, като сложим и пътя. Почивен ден, на 10 дена 1.Минаваш на режим оцеляване. Само ядене и сън те интересуват и да си опънеш краката някъде, че се подули от висене прав.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5af1782792
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   От авторката: Масата ни е счупена от бой, също така няколко чаши и дистанционно "за да не удари мен". Още някой ще ме обвини ли? Подари ми цветя и ми каза, че не ги заслужавам, защо аз да съм го предизвикала? От кога жертвите са виновни?

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 01dee0bf08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ти си виновна.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 38ecdcdee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Е тва е жвната само вика дай дай дай, още, искам това, искам онова. Угодия никога няма. Много добре ти е казал какъв е проблема и ти пак за себе си говориш и изискваш. Него кучета го яли. Какво като е смачкан от работа, ти си най-важната

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8620092b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз съм работила на две места, пък и отделно вкъщи, това не е извинение. И пак съм имала желание. На мъжете все нещо им е криво, все другият им е виновен. А за какво толкова е решил да удря по масата?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bb5b7b3f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До Авторката/ Номер 10

Приела си ролята на жертва, не отричам, че си. Не съм специалист, но докато се чувстваш жертва, все ще е така. Ти си силна жена, изправи се и го напусни. Не ти трябва такъв човек. Да те питам - защо мислиш, че си по-слаба от мен и още хиляди жени? Защо мислиш, че за разлика от мен и още хиляди жени, не можеш да се справиш сама? Защо мислиш, че ти си боклук, а аз и още хиляди жени не сме? Защото той така ти казва? Ами не, това просто не е вярно! Аз и още хиляди жени, не те превъзхождаме с нищо по никакъв начин! Ти можеш, не, не само можеш, ти ще си в пъти по-добре без този човек! Има телефона, на които да се посъветваш какво да правиш в такива ситуации - звънни и говори с някой.

Но пак ти казвам - те не си по-малко човек от нас! Можеш, промени си мисленето, не му вярвай, можеш и сама, не само можеш, по-добре ще си сама! Без значение как се е стигнало до тук - пътя ти е само един - да се махнеш от този човек, преди да са те напъхали в куфар! По-добре няма да става, така че се стягай и се махай, знам, че не е лесно и не е просто. Никога не е лесно, точно затова ще излезеш чувствайки се като герой.

Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ba6611fa3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката щом е накарала мъжа си да работи на две места, едва ли ще може да се оправи сама. Затова е и с него. Никой ли не го разбира...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e39ce51637
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Виновна си че подлагаш детето на това. Мислиш само за себе си. А какво е в душата на детето не ти пука. Нагагаш му психически тормоз. Виновна си че търпиш и отлагаш изнасянето. Какво чакаш? Или си много наивна да мислиш, че ще се промени? Е не, няма. Имам приятелка в подобно положение. Детето е по-голямо. "Мъжът" в семейството на приятелката ми вече научи детето "колко тъпа и проста е мама и как не може нищо без тати", как "тати не трябва да си ходи, защото няма да има парички", защото "мама не може нищо да работи, дори за чистачка не става".
Стой още и търпи. Ако ти сама не си помогнеш, никой не може.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a9c7052666
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке аз съм номер 9. Сега прочетох по-обстойно. Да това е вярно за кредита, но. Не знам какво да те посъветвам. Приела си човека с болестта му. Ако те бие, разделяйте се. Насилници не обичам. Вярно, болен е, преработва се, но ако посяга лошо. По-добре няма да стане. Ще съсипе психиката на детето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker