Защо хората масово не искат деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората масово не искат деца
преди: 1 година, 20 дни, прочетена 3123 пъти
Четох едно проучване, че в САЩ 50% от хората между 18-48 г. нямат и не мислят, че ще имат деца някога. Което е странно, защото е в разрез с инстинктите ни. Разбира се, нормално е някакъв процент да не искат деца, но 50%... В България положението е дори още по-зле по мои наблюдения. Аз съм на 38 и от 26 души в класа ми едва 7 имаме деца, т. е. само 1/4.

Не ме разбирайте погрешно - не съдя никого, всеки да си прави каквото си иска, но погледнато статистически и биологически не ми се струва нормално 50-75% да не искат деца.

Какво е вашето обяснение? Някои хора го отдават на бедността, но в развитите страни положението е същото.

Бях чел и за експеримента "Вселена 25". Няма да изпадам в подробности - който иска, нека си прочете, но на кратко осигуряват на мишки идеални условия, направо миши рай. След няколко повторения на експеримента резултата винаги е един и същ. А именно пренаселване и впоследствие размяна на ролите на половете, агресия от родителите към децата им, егоизъм, ниска раждаемост и в крайна сметка загиване на популацията. Възможно ли е това да е обяснението?

Или може би времената станаха такива, че ни се втълпява постоянно да сме консуматори, да мислим само за собствения си задник и да не искаме да правим дори елементарна саможертва, че сакън да не се минем или да си развалим рахатлъка.

Или може би урбанизацията ни кара да сме стресирани и да не можем да минем на следващото ниво да искаме деца. Има и такова проучване, че пренаселеността води до стрес, престъпления и т. н. Макар че индийците например опровергават тази теория.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 19 дни
hash: a2b65c693e
гласове:
1 2 3 4 5
  (61 гласа)

1.   Защото хората в днешно време имат по-добро разбиране за това как е устроен света. Едно време нещата са се случвали почти по инерция. Била е утвърдена даденост да се ожениш/омъжиш и да имаш деца и това не се е подлагало на въпрос - просто така трябва.

Но светът се променя постоянно. Живеем във време, в което информацията е по-достъпна от всякога. Това, разбира се, носи много негативи, но и по-добро разбиране за света. Едно време, при това в едни не много далечни времена, хората са били ограничени в своето малко пространство - селото, градчето, квартала в големия град. Без интернет, без социални мрежи. Аз съм набор 90 и хванал част от тези времена.

Но както споменах - хората днес са, ако не по-знаещи, то поне по-информирани. А тази информирамост води до повече критични мисли и анализи, а оттам идва и съмнение. Съмнение относно това дали би могъл да си добър родител, дали изобщо искаш да бъдеш родител, дали искаш децата ти да живеят в този свят и да минат през всичко, през което неизбежно ще им се наложи да минат.

Нека разгледаме и финансовия аспект - живеем във време на илюзорно благополучие. На теория човек никога не е бил по-презадоволен - огромен избор от всичко - храни, дрехи, коли, техника и какво ли още не. И хем може да имаш тези неща, хем не може да си ги позволиш. Времена на кредити, които пък те правят роб на системата. Едно време хората са можели да си позволят техни имоти. Сега кутийка в "Младост" струва 2000 евро квадрата. Дори това да имаш някакъв дом, твой собствен, се превърна в лукс.

Да си родител е огромна отговорност, изисква се голяма отдаденост, както и искреното желание да имаш дете, заради самото дете. За да си добър родител. А те са малко. Повечето хора са егоисти и създават деца, за да задоволяват собствените си потребности. Изгубени хора, чакащи децата да им донесат смисъл... Да реализират неосъществените им цели и мечти. Да бъдат това, което самите те не са успели.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: fb9d0f68cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Може би повечето имат и репродуктивни проблеми.
Предпочитат да си работят, знам ли.
Аз имам две деца, не е лесно. Днес ги водих в парка, направо не слушат тичат на някъде и не слушат, много нерви ми създават.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 9960609e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Навсякъде в богатите страни е така.

Имаше някакво обяснение, дори като научен принцип защо се получава така.

Но накратко.. Много високата продължителност на живота в богатите страни(над 80 години), заедно с много ниската детска смъртност, заедно с егоизма и консуматорския манталитет явно тези фактои действат обединено и хората просто се разглезват и спират да правят деца..

Което означава, че белият човек си отива.. това е.. на природата не й пука колко си богат и колко коли, имоти и дрехи имаш.. нямаш ли деца, някой друг ще ти живее в имота, друг ще ти кара колата и ще ти носи дрехите.

В природата няма вакуум. Всичко се усвоява, няма празни места.. Бълария и тя си заминава.

9 милиона близо преди 34 години, под 7 милиона днес.

Турция преди 34 години е била 53 милиона, сега е 84 милиона.

Мисля, че това отговаря на въпроса какво ще се случи с България.

А за другите страни - Франция, Англия, САЩ си има съответно алжирци, индийци, мексиканци и т. н. така че и тях не ги мислете

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: b5751c3b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

5.   Това е естествен напредък в съзнанието! Хората НЕ мислят първично и не се стремят да се размножават, като плъхове, както правят животните!
Радвам се, че статистиката е такава.
Жалко само, че глупаците, тъпанарите, животните в човешки тела, за съжаление не са спряли да се размножават. Заради тяхната долнопробна селяния-светът е в това положение и Индивидуалистите страдат.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 0625cd144e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   И аз не съдя никого. От малки ни се втълпява от реклами за презервативи "нежелана бременност". Другото: хората 30 , които наблюдавам, доста от тях са адски инфантилни, дори да мислят, че са големи, да пътуват, правят ремонти или сватби. Не може на 30 масово да играят детски, да, детски са настолни игри, голяма част не се замислят по темата, други директно я отхвърлят. Друга част, да, ама първо да ми мине сватбата, ремонта, пътуването: то детето повечето пъти не се зачева за месец, два. Една част са влюбените в кучета и котки и смятащите, че животните са по-добри от хората. Друга част този е неправилният, този също, онзи също: ако обичаш децата няма да го мислиш толкова кой е правилен и кой не. Положението е плачевно: от моя клас деца имат 5 от 31 души, над 30 години вече.

 
  ...


...
преди: 1 година, 19 дни
hash: bf5e22b559
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Да. Мечтата на всеки е да прави кариера, секс, да обикаля свера, да построи дом. Като пукне братовчедите ще се облажат.
Един познат така. Все планове, къща стяга, цех, това работи, трупа. До жена не смее да припари, как дете да направи. За него децата са микрокредит. Накрая моя брат му викал-за братовчедите си ли го правиш, онзи се сърдил.
То не е само един, всеки втори. Надявам се поне да го погледнат
То не че и 5 деца да имаш е гаранция.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: e8149719bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

8.   Целият живот стана такъв, че хората да нямат деца или да имат 1, но на по-късна възраст. Помисли си, млад човек си и живееш в голям град под наем. От теб се очаква да завършиш образованието си, да натрупаш определен стаж (знаеш ли, че за да има една жена право на майчинство трябва да има 24 месеца стаж или го вдигнаха на 36, не знам). Отделно и двамата родители работят и съответно за да не си загуби работата, а заплатата на мъжа не стига за да не работи, жената е притискана да се върне на работа максимално бързо. Следва проблемът с жилището, ако живееш под наем или в малък апартамент, как да имаш 3 деца, примерно? Освен това за да имат тези деца приличен живот, от теб като родител се очаква да ги образоваш качествено, а това струва доста пари. Не е като едно време на нивата, щом можеш да ореш, стига ти. А сега остави детето си неграмотно. Това автоматично го обрича на глад.
Така, че за да имаш повече от едно дете си трябват доста неща, които повечето хора на 20-30 години нямат.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: be058d7145
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   При мен е 50% нежелание да си разваля рахатлъка и да се мина и 50% неспособност да си намеря жена. Иначе в някакъв момент ако имам, бих им се радвал.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 5f8ba43505
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

10.   От бедност е, ти твърдиш, че в развитите страни също имало ниска раждаемост, но пропускаш факта че там също има бедни. Какво наричаш развита страна там където 10% от населението са крупни бизнесмени, а другите работят за тях. Истината за развитите страни е подобна на тази в България, 70% от населението са бедни и доходите им едвам стигат за собствена издръжка на живот, не могат да осигурят собствен покрив на себе си затова и се възпират за деца.
Направил си изчисление че от 26 човека клас само 7 имат деца, но провери ли на каква заплата работят останалите 19 съученика, имат ли собствено жилище?
В България в момента около 65% от работещите имат под 1100 лева нетни заплати, как да се реши да създава деца, като издръжката на самия работещ е 1350лева и работейки за под 1100лв той самия живее в лишения? Факт е че съществуват 10% население, които не искат или нямат деца по други причини (психични или емоционални или здравословни отклонения или гей) и ето ти го заветното 75%.
Онзи ден разговарях с млада жена на 23г беше направила аборт, обясни ми, че живеят с мъжа си на квартира доходите им са 2250лв като платят наем и сметки едвам изкарват до следващите си заплати, каза искаме деца, но как да ги изхраним, облечем и изучим.
В Индия имат много деца само мюсюлманите, които са 13% от населението, средната раждаемост е спаднала на 2 деца на жена, раждаха по много деца между 1975-1985, когато и в България е имало висока раждаемост, проучи подробности преди да твърдиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: ab6f36ed75
гласове:
1 2 3 4 5
  (57 гласа)

11.   Защото хората сега се доста по - запознати с рисковете да имаш деца.

Едно време, нашите баби и дядовци са знаели така - женитба, деца и на нивата. Нашите бащи и майки - също. Просто махнете нивата в някои случаи.
Сега, обаче, положението не е такова. Първо, хората са различни. Има големи боклуци и при мъжете, и при жените. Второ, децата са разход. Кой каквото ще да казва, но трудно се гледа дете в това време. Трето, радвам се, че някои хора не искат деца. Защото познавам много ама много хора, които НЕ трябваше да стават родители по множество причини.

Децата са отговорност доживот. Това не е кола да я продадеш, когато ти писне. Когато се видиш, че не можеш да поемеш отговорност, просто не ставаш родител. Между другото, аз съм родител. Имам близначета на 5 годинки. Знам какво беше в началото. Трудно е с едно бебе, но когато ти излязат 2 наведнъж, работата става 100 по - трудна. Просто аз и жена ми бяхме готови за деца. Хора, които се колебаят, по - добре да не стават родители.

 
  ...

...
преди: 1 година, 19 дни
hash: f5d0223a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

12.   Защото дете в днешно време се гледа трудно.
Също има и хора които предпочитат да гледат кучета и котки вместо да гледат деца.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: c26d10d579
гласове:
1 2 3 4 5
  (68 гласа)

13.   Номер 8 е изключително прав, трудно е от финансова гледна точка, а всеки адекватно мислещ човек иска да осигури на детето си всичко необходимо и да живеят добре вместо, да се чудят как да свържат двата края. Както и да имаш възможност да го подсигуриш това дете за в бъдеще, за да го улесниш до колкото можеш. За това масово имаме по 1 дете, а някои и толкова нямат. Друг е въпроса и че вече всяка трета двойка имат репродуктивни проблеми, то храната ни е боклук, въздуха да не го коментираме.. Факторите за това положение са много, а за съжаление перспективата е все по- лоша.

Вещица

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: 14bb01d732
гласове:
1 2 3 4 5
  (72 гласа)

14.   Веднага казвам как е в страната на Дядо Коледа. Там младите се събират на семейни начала още в ученическите или студентските си години, дори и да нямат навършени 18 години. Работят и двамата, плащат поравно и двамата. Половината продавачки в магазините от всякакво естество са ученички или студентски, също и много от тях са заети в производството.
Нещо, което днешната млада българка всячески избягва, за разлика от българките преди демокрацията. Изключение правят жените из бедните селски окръзи, където има много шивачки, берачки на тютюн и прочее, но и повечето от тях не са българки.

Сегашните млади българки без деца основно се делят на следните типове:

1. Почти всички от тях очакват мъжът да ги черпи, а ако решат да живеят заедно, в почти 100% от случаите от него бива изисквано той да плаща всички битови сметки, плюс подаръчета (айфонче и парцалки), плюс почивки на морето, плюс сметките из заведенията, плюс джобни за нея. Това са или съзнателно безработни жени, които ги мързи да работят, или работещи, но харчещи своите пари само за себе си, а мъжките пари искат да бъдат харчени пак за тях. Огромна част от тези момичета и жени са вманичачени и трайно увредени от Tik-Tok и Instagram, имат грандомански очаквания/изисквания към мъжете, постоянно се сравняват с най-следваните в тези обществени мрежи жени и двойки, искат да подражават, но нямат цели в живота и чакат някой друг да ги измъкне от блатото, в което сами се са наврели. Отделно, че почти всички от тях стават и си лягат с пошлите песни и видеа по "Планета ТВ", вманиачени са по турски и индийски сапунки, ценностната им система е кръгла нула, изключително ненадеждни са за отношения и са много повърхностни и груби в изказа си;

2. Много, много малък дял на жените с ниски или средни доходи, които с готовност плащат гореописаните разходи наравно с мъжа, или, да речем, поемат около 1/3 от сметките и отново мъжът плаща повечето неща. Именно това пък е най-разпространеният вид отношения при двойките в северните европейски народи, но у нас това са най-редките двойки и обикновено се касае за тези над 30-40 години и с поне 10-годишна връзка, докато новосформираните двойки от този тип са почти на изчезване.

3. Жени с доход от порядъка на 2-4 хиляди лева, които в общия случай имат доста завишени изисквания към мъжа и какво той е постигнал. Те почти никога не биха погледнали мъж с месечен доход под 5-10 хиляди лева, макар да нямат съпоставим доход, тъй като чувството за малоценност у тези жени оказва превес над тях и бих се "срамували" от околните, ако мъжът изкарва "само" 2-4 хиляди лева като тях самите. Познавам такъв тип жени, които са заявявали: "О, щом аз като телефонистка или в казино вадя 3 бона, значи той ТРЯБВА да вади 10, иначе не е мъж! ". Е, да, но хайде да я видим каква жена е, за да вади тя 10 бона с честен труд (не проституция или въртене на задника в интернет с цел реклами или да ѝ плащат някакви чекиджии), а да се събере с мъж със заплата 3 бона. Рязко на такива жени им пригарча, когато палачинката се обърне към тях.
Обикновено този тип кариеристки си своят стари моми, самотни майки и са навъртели голям километраж с тъпкачи. Рядко са способни на съкровена връзка, понеже много се надценяват и търсят каймака сред мъжете, но този "каймак" пък не иска тях, кариеристките с големия чувал с условията да им се правят на по-мъже от мъжете, иска младите и сговорчиви, ебливи сладурани.


Не бива да се забравя и това, че почти не можеш да видиш вече млада двойка, при която мъжът е със среден ръст, тъй като дори и най-ниските жени се целят в мъжете с ръст над 185 см. Тук-там има някоя ученическа или студентска двойка, при която момчето е 170-175 см и редом до 5-10 см по-ниско от него момиче, но това са редки изключения от общото правило жените да търсят мъже, които са поне с 10-15 см над средния за мъжете ръст. Има безброй двойки между висок и строен мъж и ниска дебелана до него. Това се дължи на желанието тези мъже да вкарват чушката редовно, затова се примиряват с жени, които физически не ги привличат. И най-смешното е, че повечето такива примирили се мъже са държани на сухо и жената ги командори, защото усеща как заради оная си работа може да си позволява неуважително отношение, което един мъж на място не би търпял.
Въпросните по-високи мъже са малък дял от всички мъже, съответно почти всички жени не искат да се обвързват и да раждат от мъже със среден ръст, камо ли от мъже по 160-165 см, дори и тези жени да са едва 145-150 см. За да се "прежали" някоя такава с мъж с нормален ръст, тя изисква от него той да има хубава кола, собствен дом или скъпа квартира, сравнително високи доходи и да я гледа като царица, само защото тя предлага насреща компот от сливи, който стратегически се отваря от нея само в началото на връзката и впоследствие мъжът има все по-малък достъп до него. Скоро ще съставя тема относно това.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 6bf71b6b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

15.   Аз имам две деца и искам още!

Мъж съм на 50г. женен щастливо.

Децата са грижа и отговорност, но радостта, която човек изпитва с тях е нещо уникално и си заслужава на 100%. Разбира се визирам нормално семейство, където хората се обичат и уважават, както е и в моето.

Децата ми са вече големи, но и досега изпитват към мен респект, уважение и любов. Аз съм ги възпитавал строго, но с много любов и винаги ще си ги обичам много!

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 67868cfd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

16.   "Защо хората масово не искат деца? "

Защото това е модерната демокрация, която българите толкова искаха да имат. Циганите нямат този проблем. Турците нямат този проблем. Те също живеят в България. Как при тях стават нещата пък при нас не стават?

Възпитанието. Циганина може да не знае за синус и косинус, но поне знае че двама или повече като него са по-силни от един. Турците за разлика от циганите са си образовани като нас, но при тях е същото мислене. Ние българите такова мислене нямаме. Затова сме назад. И ще продължим да дърпаме надолу.

Циганката може да е всякаква но тя има деца. Гордата и независима българка обаче на 40 години още не може да си намери мъж. Туркинята знае как да върти целият дом и да обича мъжа до себе си. Гордата и независима българка обаче не готви и не домакинства защото не била робиня.

Така както вървят нещата, май ще трябва да започнем и ние да си търсим циганки и туркини пък независимите българки нека се радват на независимостта си, която са си извоювали.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 18 дни
hash: b05ddaade1
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

17.   Чичо Кифльо, искам да те попитам защо винаги се включваш в подобни теми с едни и същи заучени фрази, половината от които тотално грешни и отразяващи само една част от обществото, която далеч не представлява всички жени.
Защо от мненията ти се долавя нотка на мизогиния и защо никога не обвиняваш мъжа като също толкова виновен за провалените връзки, за упадъка на обществото и цялостната деградация? Защо самият ти не си обвързан, даже женен, и без деца на тази възраст? Не означава ли това, че ти също си се провалил и вината не е само в жените?

Четейки коментарите ти, в повечето случаи оставам със смесени чувства, защото хем те адмирирам за начетеността и за умението да съставяш добре структуриран и информативен текст, хем те съжалявам, защото логореята ти понякога надделява и започваш да си изсмукваш от пръстите излишна информация, която много често няма място в съответната тема - този ти коментар го показва нагледно. Поради тази причина ще отговоря на всяка една точка, която си посочил тук:

1. Време е мъжете да си изберете дали подкрепяте еманципираните жени (плащащи си сами сметките и подаръчетата) или искате да сложите край на феминизма и да си върнете традиционните жени (това означава ролята на мъжа да е провайдър и да плаща сметки, екскурзийки и тем подобни)
Така като те чета, ти предпочиташ да си от първия тип и честно казано не го схващам, тъй като неведнъж си споменавал, че имаш добре платена работа, което означава, че си способен да платиш кафето на жената на първата ви среща. Въпреки това ти предпочиташ да се срещнете в парка и да се разхождате, в което не виждам нищо лошо, но това, че държиш да го правиш с всяка една жена на първа среща, ме навява на мисълта, че един вид те е страх да не се прецакаш и едва ли не да бъдеш ограбен. За бога, едно кафе струва 5 лв., на първа среща не си задължен да водиш жената в петзвезден ресторант и да оставиш цяло състояние, а и не смятам, че всеки ден излизаш на първа среща с различна жена, че това да ти се отрази на портфейла. Моето скромно мнение на жена в средата на 20-те си години, правила много повече подаръци на мъже, отколкото те на нея, е че е прави изключително добро впечатление, ако един мъж понечи да плати сметката на първа среща вместо да го играе стиснат, че даже след време да си иска обратно парите. Със сигурност не е приятно само мъжът да плаща, но както казах, едва ли всеки ден се виждаш с различна жена, а когато вече си във връзка, е нормално всеки да плаща своята част при излизане на заведение. Ако пък жените, с които излизаш не го правят в последствие и това ти създава тревоги, не разбирам защо изобщо продължаваш да бъдеш с тях.

Също така не схващам защо мъжът приема плащането на сметката като прецакване, при положение че жената е вложила не по-малко средства във външния си вид с цел да впечатли дадения мъж. Тук също знам как ще ми отговориш - държиш жената да се покаже с истинския си облик, цитирам те дословно, но няма какво да се лъжем - малко жени притежават естествена красота, която няма нужда от поддръжка с козметика и гримове, които не са евтини. Аз например се гримирам много рядко и съвсем натурално - само когато излизам с мъж, когото харесвам или съм на някое важно събитие и срещам нови хора. Гримът далеч не означава само сенки и червило в тъмни цветове, даже ще ти кажа, че повечето мъже не биха могли да познаят дали една жена носи грим или не. Доста жени прикриват с грим недостатъци като пъпки, белези, тъмни кръгове под очите, петна от слънце и др., в това число влизам и аз - ако не ги скрия, не се чувствам добре в кожата си и това повлиява на самочувствието ми. Това далеч не означава, че не съм се показвала без грим пред мъж, даже напротив, много по-често са ме виждали без грим, отколкото със, а даже в училище не носех никакъв. Това обаче се отразява на броя мъже, които са ме сваляли на улицата, а който именно е нулев, защото не съм жена с естествено красиво женствено лице, което да предизвиква въздишки у мъжкото съсловие. Та да обобщя - гримът не е пречка, когато е с мярка и в повечето случаи се използва, за да подчертае естествените черти на жената, а и ти винаги може да скъсаш с дадената жена, ако тя не ти допада, когато е без грим.

Да се върнем на темата за плащането на сметки - от твоя коментар излиза, че жената цоца от парите на мъжа за своя изгода и същевременно стои със скръстени ръце, безработна. Да речем, че тази твоя реалност е вярна - какво прави мъжът с нея тогава? Щом му е толкова неприятно, защо не я остави и не си намери работлива жена? Ще ти кажа защо - жените, които описваш са същите, които уж приземяваш, но същевременно са обожавани и боготворени от мъжкия пол и по-невзрачните жени остават на заден план.

Опитът за присмех върху хората, гледащи турски сериали е неадекватен - аз гледам някои турски сериали и мога да ти кажа, че отчасти благодарение на тях съм придобила мнение за човешките взаимоотношения, навици и възгледи, повече от собствения си опит, а и също така съм научила за доста артисти и стойностната им музика.
Не слушам чалга и нямам такива хора в обкръжението си, не съм обсебена от Тикток, а това какво означава - спри да се събираш а подобни хора и ще спреш да се оплакваш по-малко от тях.

2. Засега разбрах, че ти си привърженик на равното делене на сметки, обаче това означава, че ще си задължен да извършваш половината от домакинската работа и гледането на деца, когато имаш такива. Звучи правилно, нали?

3. Жени, изкарващи посочените от теб пари, са или на високи позиции, или са със завещан от техните бизнес. Излез на улицата и попитай всяка жена, която срещнеш, за доходите ѝ. Обзалагам се, че ще ти е трудно да събереш дори и 5% жени, изкарващи 4к. И да, една такава жена е напълно в правото си да желае мъж, който да изкарва колкото нея или повече. Мъж с по-малки доходи от нейните как ще се докаже, че е достоен да издържа семейство? Или ти си от масата мъже, които искат жена им да работи, да плаща половината сметки, да върши изцяло домакинската работа, да гледа децата, да му готви всеки ден и да има сили за секс?

А относно твоята болна тема за ръста - знам, че не си от високите, но ще е добре да преодолееш този твой комплекс.
Не знам къде срещаш жени с ръст от 145-150 см, все пак не живеем във Филипините. Аз съм висока 155 см и имам само две приятелки с моя ръст, а през живота си съм виждала само две жени с ръст, по-нисък от моя, като едната видимо имаше генетично заболяване. Средният ръст на българската жена е 165 см, а ежедневно ставам свидетел и на по-високи жени, та може и да се е увеличил. Останалите по-ниски жени от мен са само баби. Няма как да съдиш висока и стройна жена, че желае да излиза с по-висок от нея мъж вместо нисък и набит такъв.
Мъже по-ниски от 170 см или пък излизащи с тотални дебелани също съм срещала рядко. Наистина не знам каква е реалността, в която ти живееш.



До автора:
Не знам дали е за жалост или не, но наистина все повече хора и най-вече жени отказват да стават родители. Това се води като някаква мода най-вече в западните страни, но явно е достигнало и нашите ширини.
Всъщност аз съм 50/50 на темата за родителството и все още не мога да си оформя окончателно мнение.
От една страна е чист егоизъм да правиш деца с цел да си подсигуриш старините - това може да го направиш и като наемеш човек да те гледа, ако си на легло, и по този начин ще си спестиш и средства, и усилия, и нерви в отглеждане на едно или повече деца, а също така и да спестиш на самото дете разни травми от своя егоизъм като вменяване на вина, че то ти е длъжно и разни други.

За мен желанието да имаш дете идва, когато си със стабилен партньор и един вид искате да задълбочите връзката си. Всъщност, не знам и дали това е така, някои хора просто усещат кога искат да имат дете и го правят.

Финансите също са от голямо значение за взимане на такова решение. Да, за да имаш дете не е задължително да си милионер, но не бива и да сте тотални сиромаси с партньора ти и да лишите едно същество от нормален и комфортен живот. Аз не съм израснала в крайни лишения, но също така не съм и имала разни удобства, които са имали повечето от познатите ми. Това може би се дължи и на факта, че съм от семейство само с един родител.

И това е най-големият фактор, който оказва влияние върху решението ми дали да имам дете или не. Каквото и да си говорим, жената е по-големият потърпевш на негативи от една бременност и отглеждане на дете - тялото ѝ се променя, от нея се очаква да бъде 24/7 до това дете, докато на бащата му е позволено да си почива от тези родителски задължения. В не малко случаи мъжът изневерява докато жената е бременна или след като детето вече се е родило, най-често защото вече не е привлечен от жена си и очите му шарят навсякъде, и при евентуален развод, а и не само при брак, жената остава с детето и неговото отглеждане до пълнолетие. Това означава, че за нея намирането на нов партньор, съгласен да съжителства с жена с дете от друг мъж, намалява драстично, докато бащата може съвсем спокойно да намери нова партньорка и да си създаде ново семейство.

Най-общо казано - има множество причини, поради които хората нямат или не искат да имат деца, но в наши дни егоизмът и желанието да не си развалят рахатлъка (това го разбирай като бягане от отговорност), както се изказаха по-горе, са най-често срещаните.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 4a60b7d65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Егоизъм и нежелание да поема отговорност, това са моите причини. Ако някога срещна жена която обичам много и тя иска бих искал и аз сигурно, но определен инициативата няма да дойде от мен.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: b912e26875
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

19.   Децата като се превърнаха в абсолютни неблагодарници, хората как да имат желание да ги правят. Те лесно се правят, ама трудно се гледат. Всички знаят това. Нали и тука често чета теми за неблагодарни деца. Защото едни родители отделят толкова много време да се грижат за тези малки неблагодарници и като пораснат забиват нож в гърбовете им. Много пъти са ми разказвали подобни истории. Голяма част от децата ги интересува само парите и наследството. Родителите кучета ги яли. Навремето като не е имало толкова материални удоволствия и не са ги глезели така и са били по-добре, а сега имат всичко и не ценят нищо духовно. Отделно, че не всеки има вече нервите да се занимава с тях, особено докато са малки. То и това трябва да се мисли. За мене е съвсем приемливо голям процент от хората вече да не искат деца. Лошото е обаче, че в неразвитите страни раждаемостта продължава да расте.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 18 дни
hash: b36a774ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Не знам за другите хора, но лично аз не мога да си го позволя. От малък град съм, където има малко работа и ниски доходи. Освен това след като съм учил и живял в столицата и по-големи градове, вече не искам да се връщам обратно "на село". Обаче и в София не успявам да постигна нещо съществено. Тук доходите ми стигат да се издържам сам по някакъв скромен начин, но не са достатъчно високи и сигурни, за да си купя собствено жилище и да издържам семейство. Предполагам, че за други мъже причините са нещо сходно.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 4ea7df0670
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Номер 8 го е казал. Моля ви прочетете коментара му и го осмислете.

 
  ...

...
преди: 1 година, 18 дни
hash: af7003755e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   Щото или не могат да си го позволят, или не им се занимава. По-скоро 2рото.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 18 дни
hash: 6594a73972
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

23.   Доста е комплексен въпроса, но като основно вече няма такава нужда от хора както едно време. Технологията е променила всичко. Ако преди сто години е имало война през две жътви, жените е трябвало да раждат много за да оцелее рода. Държавата не е могла да осигури сигурност и комфорт на хората си и те е трябвало да се събират за да е по-лесно. Днес освен всичко друго, масово са се преместили да живеят от къща с двор в тристаен апартамент. Там всичко е уредено, само сменяш крушката като изгори.
Това за парите не е вярно, по-скоро на жените не им се занимава. Всеки си цени времето и иска да направи нещото, което мисли че е най-важно за него.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 36f5715e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

24.   Като цяло хората са егоисти и дори вечните инстинкти за създаване на потомство лесно биват преодолявани от "разума" на хората, който ги тласка към по-лесно съществуване без деца. Колкото по природосъобразно живее човек, колкото по-близко е до природата, толкова по-голямо значение ще има за него семейството и децата И ОБРАТНОТО. Когато само на думи си еколог и най-великото ти постижение е да си участвал два пъти в "Да почистим България за един ден" или си протестирал пред някое министерство срещу застрояването по Черноморието или в Пирин, то това не те прави по-малко егоист или егоцентрик. Това да имаш куче и/или котка не те прави по-голям природолюбител. Но това да създадеш живот, да го отгледаш, да го научиш да ОБИЧА, на първо място себе си, света около себе си, природата, да намери мястото си в този свят, това вече е ценно.
Кифлоприземител също е прав, ако погледнем нещата в конкретика, но изпада в частен случай стигайки дотам да коментира предпочитан ръст от дамите, предполагам повлиян от собственият си такъв, който му се струва недостатъчен, за да бъде неотразим.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 1b637b434f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   Аз съм на 35 и нямам деца. Мисля, че ме е страх и от болката и от отговорността после. Не съм и особено здрава - нито физически, нито психически. Имах лошо детство, родителите ми са разведени, изтърпяла съм много и това ми е оставило доста травми, които не ми се иска да предам и на децата си. Може би затова не се решавам. Хората постоянно ми натякват, повечето ме съдят и ме наричат егоистка- даже познати и колеги да си позволявали, но само аз знам какво ми е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 18 дни
hash: 1b637b434f
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

26.   Номер 19, децата са такива, каквито си ги възпитаме и правят това, на което ги научим. И не трябва да се глезят и да се презадоволяват. Над баща ми са "треперили" например. Остави майка си на мен( тогава на 15, не знаех къде се намирам даже), а жената беше с остеопороза. Ангажира се само с погребението и' и веднага ипотекира къщата.

Аз съм на мнение, че не всеки става и трябва да бъде родител. Когато се правят деца "защото трябва", обикновено лошо се пише на децата, а по-късно и на родителите.

 
  ...

...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 9026cf2ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

27.   Защото са сериозна отговорност, защото трябва да растат във времена, в които, ако не се впишат, ще бъдат подигравани, а не винаги има какво да направиш, особено ако родителите им са идиоти. Защото не от всеки става родител и не всеки трябва да става родител. Защото (от страна на жените), майчинството в повечето случаи е самотно и трудно, тялото обикновено вече не е толкова красиво, а това е важно за нашите мъже, които накрая ти изневеряват. Защото някои хора могат да предадат някакво заболяване по наследствен път, а не искат децата им да страдат като тях. Защото някои хора обичат свободата се повече от другите.
Това са една част от причините.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 9960609e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

28.   Прочетох доста коментари, повечето 'против' децата, включително и от номер 8, който е дал добра гледна точка за как стоят нещата от гледна точка на хората със средни или под средни доходи, които са притиснати от наем/заем и не им стигат парите.


Само да кажа, че това с бедността и нямането на пари няма как да е оправдание. Всички статистики ви опровергават.

Последните 75 години БВП на глава от населението почти постоянно се е увеличавало. Кривата винаги е била във възход. Тоест хората са ставали все по и по-богати. Говоря за т. н. ар 'Запад' или 'белия свят'.

По магазините има много повече продукти отколкото преди 100 години да речем. Земеделието, машините, технологиите всички се е подобрявало оттогава насам.

Пак ще повторя, че преди стотина години в България дори е нямало масово машини. Почти всички се е вършело на ръка.

Сега един комбайн или трактор минава и върши работата на поне 100 човека накуп.

Преди 100 години борбата е била буквално за оцеляване. Може да видите някои стари къщи от преди стотина години как изглеждат - 2 или 3 стаички дето трябва да се наведеш, за да влезеш, малко дворче и толкова.

Едни цървулки, ендна дрешка на гърба, няколко кокошки. И хората ВЪПРЕКИ това са гледали по 3-4 деца. В семейството на моята прабаба, която е живяла началото на миналия век са били 5 дъщери доколкото знам.

Българки. Без детски градини, без акушерки-гинеколожки, без памперси.

И пак са гледали деца хората. Нямам обяснение как се получава така, че въпреки всички статистики и данни, които доказват, че човекът в Европа е станал в пъти по-богат, въпреки това основното оправдание е нямане на пари.

Страхът от грижите за дете е силно преувеличен от медии и други 'специалисти', които промиват мозъците колко е важно да се развиваш, реализираш, да ходиш по почивки, да се 'подсигуриш' и т. н. преди да направиш дете, а детето да остане за най-най накрая!

ами със сегашните ипотеки от по 30 години, как да стане? ! Взимяш а на 25 да речем и излиза, че ще си се 'подсигурил' и ще имаш собствен дом на около 55(евентуално, ако не си останал без работа и банката не те е изритала дотогава), и едва на 55 може да имаш деца.. еми да, ама в нормалния свят на 55 трябва да се готвиш за баба/дядо, а не за родител? !

Всички факти сочат, че хората специално в Европа и на Запад са МНОГО по-богати, отколкото са били преди, както и отколкото са другите хора по света.

И въпреки това проблемът с раждането го има точно в белия свят - тоест страните от двете страни на Атлантическия океан. В другите, бедни страни този проблем го няма.

Тоест има парадокс, че едновременно хората по-богати, но се чувстват несигурни за деца. Това е защото всички задлъжняха и се разглезиха, вече нямат НИЩО тяхно, всичко е на банките, всички са длъжници и макар да са богати, всичко им е на кредит и нямат никаква сигурност за бъдещето.

Тоест излиза, че илюзорното 'богатство' и висок стандарт са свързани с яко несигурност за бъдещето.

Отделно либералната пропаганда, която изкарва гледането на дете като мисита невъзможна. Колко яде едно дете? ! Колко струва да се облече и обуе? Нищо!

Под 1000 калории на ден му трябва на едно бебе. Дрешки винаги могат да се намерят от някое дуруго дете не е нужно всичко да е чисто ново и марково(бебетата поне не разбират дори какво са маркови парцали и не им пука)

Обаче глупакът и консуматорът всяка седмица си купува нещо ново, ползва го 5 дни и забравя, че съществува, преяжда, 30 кг е над нормата, купил си е коли и имоти на кредит, купува телефон за 1000 лева и твърди, че нямало как да храни дете? !

Еми 'демократичната' пропаганда наистина ви унищожи и то само като ви съсипа психиката

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 18 дни
hash: 14bb01d732
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

29.   В отговор на номер 17, която избра още с обръщението си да блесне по начина, който най-добре описва нейната истинска същност.

1. Цитат:
"Със сигурност не е приятно само мъжът да плаща, но както казах, едва ли всеки ден се виждаш с различна жена, а когато вече си във връзка, е нормално всеки да плаща своята част при излизане на заведение. "

Плащал съм достатъчно много пъти на НЕПОЗНАТИ жени, с които повече не сме се виждали повторно или сме се виждали още няколко пъти и отново без никакви обясними причини са се хващали с пълни боклуци, защото са си бройкали други мъже междувременно. Като съм теглил чертата, изводът е, че колкото пъти съм плащал сметките на непознати жени, толкова и нищо не се е получавало между нас. От друга страна, всичките ми по-дълги връзки са били с жени, които не съм черпил в началото, а най-дългата ми връзка е била с жена, която ме водеше по скъпи заведения за нейна сметка, когато точно тогава бях безработен, със скъсани маратонки и тя ме хареса заради Човека в мен. После тази жена я позлатих в годините след това, когато ми потръгна в работата.

При мен нещата стоят по обратния начин на описания от теб. Докато сме НЕПОЗНАТИ, преди всичко си отделяме време за взаимно ОПОЗНАВАНЕ (не пиене, не ядене, не поставяне на условия и цупене, ако тези неща липсват, а именно разговори и разходки). Бидейки непознати и решавайки да отидем на заведение, всеки си плаща сметката сам, а когато сме вече във връзка и при положение, че съм с прилични доходи в определени периоди, аз поемам всички или почти разходи. Ако в някой месец не съм с добри доходи, човешко е и жената да допринесе с каквото може, но в останалото време аз предпочитам да плащам повече. Но това е само в случай, че сме вече установена двойка и живеем заедно на семейни начала. За мен Моята жена е моята царица и като такава не бих се чувствал добре тя да си плаща сама сметката в ресторант или на почивка, както правят двойките в повечето развити европейски държави (там или си делят сметката, или един път плаща жената, другият път плаща мъжът).

-------------------------------------

Цитат:
"Също така не схващам защо мъжът приема плащането на сметката като прецакване, при положение че жената е вложила не по-малко средства във външния си вид с цел да впечатли дадения мъж. "

Ако замениш твоята дума "впечатли" с правилната дума "заблуди", изказването ти ще придобие по-истински смисъл, отговарящ на действителността. Жените не носят грим с цел да показват истинския си външен вид, а с цел да заблуждават, че изглеждат много по-добре, отколкото са всъщност! Така искат да вдигнат стойността си пред мъжа, за да са в по-изгодно положение спрямо него. Ако жена е решила да скрива естествения си облик от мъжа и да го заблуждава, това не значи, че той трябва да ѝ е едва ли не благодарен и длъжен да я черпи, а да си има едно наум, че тя може далеч да не е така привлекателна, както цели да му внуши. :) Аз съм по-склонен да почерпя жена без никакъв грим и с видимо акне, отколкото някоя да ми дойде дебело китосана с порцеланова физиономия, с надуто до небето самочувствие и високомерно да очаква да ѝ благодаря, задето е решила да ме заблуждава. Отлично зная колко скапана се чувства една недотам красива жена без грим и как рязко става нагла и високомерна, след като се намаже обилно и за броени минути от 4/10 се превърне в 9/10.
В същото време, жените държат да оценяват мъжете по истинския им облик (нормалните мъже не носят грим, не си слагат хиалурон и ботокс, не си правят операции на носа, не си рисуват вежди, не си лепят изкуствени мигли), по истинското им тяло (нормалните мъже не носят сутиени с подплънки, не си слагат силиконови цици, не носят корсети, не носят "йога клинове" или крайно впити дънки, пристягащи сланините им), по истинския им ръст (нормалните мъже не носят обувки с високи токове), по истинския им доход (който държат да влезе в действие още на първа среща, когато са непознати и може повече да не се видят), по истинската им кола (повечето жени веднага режат мъж без кола) и прочее истински неща, които биват лесно забелязвани и изисквани от почти 100% от жените още от ден първи.

А запита ли се защо жените приемат неплащането на сметката от мъжа като "обида" (за кое да се обиждат точно? ) и едва ли не го приемат за "негоден" за сериозни отношения (как пък срещу 5 лева за кафе разбираш, че този мъж ще ти е верен, ще те обича, ще е годен за съпруг и баща? ).
И, не, жените не си поръчват "само едно кафе", както често чета тук разни жени да омаловажават колко всъщност плащат мъжете на първите срещи! :)

-------------------------------------

Цитат:
"... а и ти винаги може да скъсаш с дадената жена, ако тя не ти допада, когато е без грим. "

И какъв е смисълът да влагаме време, чувства и средства, само за да се окаже, че после ще трябва (по твои думи) да я зарязвам, ако при свършен факт я видя без грим и не ми допадне каква е в действителност? Защо трябва да има някакъв театър, да крие от мен как изглежда, да ме заблуждава, да ме разиграва, а накрая да се окаже съвсем различна от това, което е целяла да видя у нея?

-------------------------------------

Цитат:
"Да се върнем на темата за плащането на сметки - от твоя коментар излиза, че жената цоца от парите на мъжа за своя изгода и същевременно стои със скръстени ръце, безработна. Да речем, че тази твоя реалност е вярна - какво прави мъжът с нея тогава? Щом му е толкова неприятно, защо не я остави и не си намери работлива жена? Ще ти кажа защо - жените, които описваш са същите, които уж приземяваш, но същевременно са обожавани и боготворени от мъжкия пол и по-невзрачните жени остават на заден план. "

Погрешни догадки правиш. :) Аз вече съм обяснил, че никога на първите срещи не съм плащал сметките на жените, с които впоследствие сме имали сериозна връзка. Изрично по мое желание - стига да съм имал паричната възможност - аз съм поемал всички или почти всички разходи. Забележи обаче следното! Нито една от връзките ми не е започвала, когато съм имал пари; винаги съм бил или с ниски доходи, или безработен тогава и такъв са ме приемали тези жени - без финансови условия, а заради това какво представлявам като съвкупност от качества (външност и ценностна система) и въз основа на отношението ми към тях. Връзките ми не са започвали заради паричен интерес.

========================

2. Цитат:
"Засега разбрах, че ти си привърженик на равното делене на сметки, обаче това означава, че ще си задължен да извършваш половината от домакинската работа и гледането на деца, когато имаш такива. Звучи правилно, нали? "

Дори и като съм поемал повечето разходи, с удоволствие сме вършили заедно домакинските задължения, а в някои отношения и съм вършил повечето неща само аз: пазаруване, плащане на сметките (не само като пари, ами и да ходя да вися по опашките, когато нямаше "EasyPay" и електронно плащане; чистене на пода, прозорците, банята и чиниите; изстискване на портокалов сок за жената, редовно отскачане до денонощия магазин да ѝ купя шоколад или нещо друго, боядисване на стените и прочее. За мен е приятно жената да се чувства обгрижена и да усеща обич и подкрепа. Любимото ми е да готвим заедно, макар че аз съм с две леви ръце в кухнята, но е страхотно преживяване да реша нещо и тя да върши по-пипкавите неща, които умее, докато същевременно си говорим на различни теми и сами си правим купона по време на едно иначе скучно за повечето хора занимание. Тогава по естествен път има и усмивки, размяна на целувки, понякога и прерастващи в нещо 18 плюс (но не това е била целта ми да се включвам в готвенето). Споделянето на домашните задължения е приятно, когато и двамата се подкрепят и знаят, че могат да разчитат на другия. Това е нормално за двойките, в които хората умеят да се поставят на мястото на другия и да оценят какво правят един за друг.

========================

3. Цитат:
"Обзалагам се, че ще ти е трудно да събереш дори и 5% жени, изкарващи 4к. "

Споко, тук в Сподели половината жени изкарват по толкова, че на всичко отгоре са и все млади, красиви, руси и със сини очи. Е, имат киселяшки грозен речников запас, но не може всичко да им е наред. А пък ние, останалите, им вярваме на всяка дума. :)))

-------------------------------------

Цитат:
"Мъж с по-малки доходи от нейните как ще се докаже, че е достоен да издържа семейство? "

Много лесно ще ти отговоря. Глупаво е жената да е с очи на банкнотоброяч и да съди за мъжа според това колко пари получава! Важно е какво прави той да бъде глава на семейството, защото има безброй случаи на червиви с пари скръндзи, както и на даващи всичко от себе си мъже с обикновени доходи или немного високи такива. Аз винаги съм спадал ъм втората категория на раздаващи се, стига да е било по възможностите ми. Но познавам двойки или жени от бивши двойки, в които мъжът е цепил стотинката на две, грам не му е пукало за жената до него и си е харчил парите по неговите хобита, а нея кучета я яли. И най-учудващото е, че част от тези двойки на нещастно чувстващи се жени са все още налице и тези женици поради някаква си тяхна причина не смеят да се разделят със стиснатите си мъже и да си намерят по-качествен мъж.

-------------------------------------

Цитат:
"... и да има сили за секс"

Какви сили? Почти всички усилия в любенето (не ползвам английската дума "sex") ги извършва мъжът, а понякога и 100%! Повечето жени лягат по гръб, настрани или стоят прави с ръце на стената или в кучешката поза неподвижно. Много малко жени са дейни ездачки или извършват и те постъпателни движения напред-назад, докато мъжът ги пронизва на задна, за да усетят още по-разтърсващо удоволствие. И почти никоя жена не съкращава влагалищните си мускули, за да им е по-приятно и на двамата. Не само на него, ами и на нея! Това го правят предимно част от вече раждалите жени, които са с разширено влагалище и трудно усещат мъжа в себе си. Има и жени, които дори и френска не правят и за тях любенето се изчерпва с лежане, докато чакат мъжът да свърши основната "работа".

-------------------------------------

Цитат:
"А относно твоята болна тема за ръста - знам, че не си от високите, но ще е добре да преодолееш този твой комплекс. "

Това е комплекс на много жени, не мой или на други мъже. :) Когато съм споменавал как дори и една педя по-ниски от мен жени считат за "ниски" мъже със среден ръст или под 180 см, това е било с цел да покажа нагледно сбърканото мислене на тези жени и липсата на действителна представа за мъжкия ръст. Нека всяка жена си харесва каквито мъже си пожелае, само да не мрънка после и да оплаква от нейните избраници, обвинявайки всички останали мъже и пишейки глупости по техен адрес (най-често биват несправедливо набеждавани тези, които тя съзнателно е пренебрегвала).

-------------------------------------

Цитат:
"... ежедневно ставам свидетел и на по-високи жени, та може и да се е увеличил. "

Средният ръст при жените е 163 см, но сега подрастващите и от двата пола са по-високи, защото в последните 20-ина години повечето български жени (не се отнася за циганките и туркините) се стремят да забременяват от възможно по-високи мъже и рядко баща става някой българин със среден или под средния ръст (изключваме много редките изключения един на сто, както и паралиите с кинти).

-------------------------------------

Цитат:
"Не знам къде срещаш жени с ръст от 145-150 см, все пак не живеем във Филипините. Аз съм висока 155 см и имам само две приятелки с моя ръст, а през живота си съм виждала само две жени с ръст, по-нисък от моя"

В Горнотракийската низина живеят най-ниските хора, което включва: Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Пазарджик и всичко в околността им, почти до Бургас. Най-високите българи живеят в самоковския край и няколкото други високи планински области на страната. В Пловдив е фрашкано с ниски жени по метър и половина, понякога и по 145 см. И точно те, бидейки 15-20 см под средния за жените ръст, почти без изключение движат с мъже по 180-190 см и не искат себеподобен мъж по 160-165 см, например. Дори и мъж 175 см им се струва "нисък" и гледат пренебрежително на такива. Вманиачени са да търсят заветната граница от 180 см или повече. Някак си психически ги успокоява самото число 180, защото явно им е наложено да подражават, че всичко под 180 см "не става". :) Не зная ти къде живееш, че не виждаш по-ниски от теб жени, но например в София също има огромен брой ниски млади жени, което е поради струпването на прииждащи от останалата част от страната жители.

Имаше две много забавни теми в бегемамата преди години, в които жените там се надпреварваха да разправят как като ученички или студентки имали "ниски мъже" (т. е. със среден ръст или малко над него, но по техните представи това е "ниско"), но после се омъжили или родини от високи мъже по 185-200 см. Искаха да се изкарат едва ли не "способни да бъдат и с ниски мъже", само че се гледа крайният резултат, а не теорията в купонджийските им ученички години. Аз им разправях точно това тогава, че едно е да се хване някое момиче с немного високо момче да са си гаджоранчета по купончета и вечеринки по пейките, друго е като стане дума за сериозни отношения и мисъл за деца. Скъсаха се да плюят по мен, задето им изложих тази простичка истина и лицемерието им лъсна на мига. Както се правеха на скромни и изискани дами, в следващия миг се започна с канонада от изключително грозни епитети по мой адрес, макар че съм спазвал ниво и никога не съм си позволявал груби изказвания към тях. Една от онези беше и една от "колещите и бесещите" във форума и в яда си несправедливо ме изгони от форума. :) Дни по-рано си беше позволила флиртове с мен из темите и като установи, че не поддавам и не отвръщам на тях, се озлоби много поради наранено себелюбие.

Повечето ниски жени са със словещи комплекси за малоценност и панически напират за много висок мъж, с надеждата, че детето им няма да наследи майчинския ген, а бащиния такъв. Само че в по-честия случай момчетата наследяват гена на майките си, а дъщерите - на баща си.
Една моя бивша с ръст 150 см роди сходно по ръст момче от почти двуметров и грозен плешив адвокат. За съжаление, момчето ѝ наследи лика на баща си и ръста на майка си, което ще предопредели цялостния му живот, когато стане пълнолетен човек. Ще го избягват точно същите жени като родната му майка. Същата жена преди години, при раздялата ни, ми каза със сълзи на очи, че ме обича, но "не може ЗАРАДИ МЕН да роди ниско дете". :) Аз, който съм 21 см по-висок от нея, съм щял да бъда виновен, само защото тя е от най-ниските жени.

-------------------------------------

Цитат:
"Мъже по-ниски от 170 см или пък излизащи с тотални дебелани също съм срещала рядко. Наистина не знам каква е реалността, в която ти живееш. "

Действителността, в която живея, се нарича Пловдив. Но съм виждал множество подобни двойки между строен и висок мъж редом до ниска дебеланка, на различни места из България, защото съм живял и работил в няколкото най-големи областни градове. Вчера бях на разходка из центъра на Пловдив и отново се нагледах на ниски жени с паласки и сланинки до високи мъже с предимно стегнати тела.
Между другото, това е дори смекчената картинка за положението на двойките у нас, тъй като из центъра и по заведенията, където е най-лесният начин да видим в обществото двойките, ходят предимно тези, които изглеждат по-добре, обикалят търговските центрове и имат повече пари за харчене. Основната част от обвързаните пълни жени са безработни или нископлатени, много от тях са и студентки. Малцина от тях се шляят по барове и магазини. В крайните квартали може да се добие по-правилна представа. Както споменах и преди, много добре сложени момчета и мъже се примиряват и силно занижават изискванията си към момичетата и жените, само и само все пак да имат някаква връзка и да не стоят на сухо. Последното е глупава причина, но е неоспорим факт, че е най-честата причина поддържан мъж да се хване с видимо наднормена жена, а понякога и ниска и безработна. Част от мъжете са твърде зависи от нагона си и лесно се поддават на слабостта си "да мислят с долния етаж".

========================

Цитат:
"Каквото и да си говорим, жената е по-големият потърпевш на негативи от една бременност и отглеждане на дете - тялото ѝ се променя, от нея се очаква да бъде 24/7 до това дете, докато на бащата му е позволено да си почива от тези родителски задължения. В не малко случаи мъжът изневерява докато жената е бременна или след като детето вече се е родило, най-често защото вече не е привлечен от жена си и очите му шарят навсякъде, и при евентуален развод, а и не само при брак, жената остава с детето и неговото отглеждане до пълнолетие. Това означава, че за нея намирането на нов партньор, съгласен да съжителства с жена с дете от друг мъж, намалява драстично, докато бащата може съвсем спокойно да намери нова партньорка и да си създаде ново семейство. "

Решението е лесно и ще го напиша черно на бяло. Жената просто подхожда с разум и си дава време да опознае нрава на мъжа дългосрочно, а не да го избира сляпо по прибързан начин, поради повърхностни причини, без замисляне да разтваря краката си за него, съзнателно да иска точно той да е нейният оплодител и после да се чуди: "Въййй, как се случи това? Себичният ми флиртаджия ме заряза сама с бебето! По нищо не си личеше, че би го сторил! ".
Когато жена предпочете да се обвърже сериозно със стойностен мъж, който е опознала добре (но не "опознаване" по барове и купони), т. е. са споделяли съкровени мисли, прекарвали са много време в смислени разговори и разходки, дори и някои общи дейности (не креватни, а показващи доколко се справят като един отбор), тя ще е по-спокойна, че е направила правилния избор и до себе си има Мъж с главна буква, който ще е неин неизменен спътник в общия им поход из житейските предизвикателства; в това число и отговорността по отглеждането на дете и всички съпътстващи обстоятелства и задължения.

Не зная защо наблягаш на словосъчетанието "на бащата му е позволено да си почива от тези родителски задължения". Това го правят само безотговорните типове, а не нормалните мъже и бащи, които с удоволствие се раздават за жената до тях и я ценят истински; а когато имат и общо детенце, се разтапят от удоволствие, получават невиждан прилив на сили, окрилени от щастието, което изпитват, и влагат още повече усилия за благополучието на семейството си.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: bec37d25e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   От н. 5 до н. 19, децата Не са неблагодарници. Някои т. нар. , , родители " са агресори, селяндури, насилници, психари, егоисти, които създават деца, а после им вгорчават живота на макс-ГОДИНИ наред... и след този дългогодишен тормоз-съвсем ЕСТЕСТВЕНО и нормално е-страдалите от системен психически, емоционален, физически, а за съжаление някои и пострадали от сексуален тормоз деца, напълно нормално после пръста си да не искат да помръднат за ония дето по документи уж родители им се пишат, но в действителност са им съсипали и вгорчавали живота системно. Нормално е тези вече пораснали деца - да чакат дъртите гадове да пукнат, за да получат поне някаква финансова компенсация за причинения стрес. Не че каквато и форма на насилие, агресия и търпяна по принуда селяния от възрастните, може да бъде компенсирана реално с пари и наследства.... , но в крайна сметка кой каквото си е надробил.
НЕ може някакви агресивни селяндури да се размножават, деца да създават, а после да тормозят всячески точно онези деца, които не са като тях бай Ганьовци, а после да очакват на старини да ги обслужват и хляб и лекарства да им носят
Н. 19- Говоря ти от лично изстрадани неща, без частта със сексуалното насилие. Но всички други видове тормоз съм преживяла от т. нар, , родители". За мен те са смъртни врагове. Не бих ги съжалила - дори и да виждам как в адски мъки се гърчат пред мен.
Така, както гадовете нито за миг не ме съжалиха, когато бях дете, когато бях болна, когато мизерствах, когато бях най-зле, ония боклуци не само, че не проявяваха грам човещина, съчувствие или да помогнат, но още по-лошо-оказваха ми емоционален и психически тормоз.
В живота си съм общувала с много хора и в училище и в университета, и в работата си, и с който и да се запозная-всички страшно много ме харесват и външно, и като характер, възхищават ми се за индивидуализма, за силния характер и т. н. Хора, които не са ми роднини, казват само хубави неща за мен, а ония агресивни боклуци-цял живот тормоз.
Ето затова казвам-пагубно и адски трудно е дете, което в същността си е индивидуалист, да се роди в семейство на селяндури и простаци.
Мен ме лишиха от наследство и финансова помощ, за разлика от сестра ми, защото за тях аз съм, , черната овца", докато т. нар. ми сестра е точно като тях-агресорка, злобна, завистлива, алчна.
Думите не стигат... , нито може в 1 коментар да се опише....
Затова н. 19-пак се замисли, преди да ръсиш празни думи. Не децата са неблагодарни, а точно обратното...
Върха на айсберга е, когато дъртите агресори- не само, че вместо да потънат вдън земя от срам и вместо да се извинят или да съжаляват за гадното си и долнопробно поведение и т. н., но вместо това ония типове се гордеят със селянията си и като капак наричат децата неблагодарни, защото разбираш ли -тормозените деца, като пораснат, не искали да се грижат за дъртаците. Нито уважение са заслужили, нито -помощ, нито-нищо.
Тия умрели приказки, как кръвта вода не ставала -ги разправят само заблудените!
Защото себеуважението, личната чест и достойнство, обичта към себе си -тези неща НЕ позволяват да махнеш с ръка и да кажеш, ама те, , родители ". , , Родители"-дръжки!
Не са родители, а тъпи говеда.
Повечето - не казвам всички. Но огромна част от населението на тази планета са -селски идиоти.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 5f8ba43505
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

32.   До 28 от 10 прав си за това че днес хората са по богати от преди 100 години, но удобно за теб пропускаш факта, че на днешното дете трябва да му осигуриш много повече и че трябва да го подготвиш за да бъде конкурентен член на днешното общество, да го обучиш и образоваш поне до степен да може да бъде отговорен оператор на машините, които описваш, поне да изкара правоспособност да шофира трактор.
Ще ти опиша с малко подробности, как са се отглеждали деца преди 100 години, дано разбереш къде е разликата.
Преди 100 години жената ражда, където я хванат болките, може и на нивата, 40 дни е "лихуса", остава у дома гледа бебето, докато готви за цялото семейство, пере и чисти, на средно 12 човека роднини с които живеят в двустаино жилище, те са на нивата, минат ли 40 дни тръгва на нивата, връзва люлката на дървото и работи наравно с другите, понякога копае или жъне на 300 метра от люлката и не знае как е детето, не го и чува дали плаче, а и роднините няма да й дадат да остави работата за да дондурка детето. Ако детето оцелее, към 9 месечна възраст го пускат да пълзи до майка си и да се учи само да ходи (децата сами са се учили да ходят, имитират роднините) и се мота около майка си в бяла памучна рокля без гащи до 4-5г възраст независимо от пола му, в рокля за да може докато си ходи, да кляка да се изхожда, затова не са сменяли памперси, песничката "от днес имам вече нови панталонки... Ще запратя всички рокли на тавана" е доказателство, че децата са носели рокли до към 4-5 годишна възраст и чак когато със сигурност могат да не "цапат" панталони тогава им се полагат. Обикновенно по големите братя, чичовци или братовчеди са започвали да се шегуват с 4 годишното момче, че е като момиче, за да се старае момчето да се научи да не цапа за да заслужи панталон. В последствиие ако е отцеляло до възраст 7г го пращат да пасе чужди животни срещу храна, да изкарва сам прехраната си. Една баба, която беше родена 1916г ми разказваше с подробности и дамски превръзки са нямали жените и долни гащи също, ходели са голи под роклята, менструацията тече по краката, наричали са месечния си цикъл "прана съм", защото само тогава са запирали долната си бяла памучна рокля по често иначе я перът веднъж седмично в понеделник всекидневната си единствена долна бяла рокля, черната носия се пере 2-3 пъти годишно на реката.
Да продължим за децата, ако детето е момче и е имало късмет на около 10-11г възраст да го забележат заначтчиите по пазара, докато ходи след баща си да му носи покупките, ако го забележат че е умно и работливо ще го вземат чирак да учи занаят, ще заработва храната си с занаят. На димитров ден чиракът или работникът получават бонус от учителя/началника (едно агне или 2-3 пари), които носи на майка си, да събира за сватбата му. Женското дете са го давали за снаха на 14-15г, на 16 вече се брои за стара мома, а до тогава момичето работи наравно с родителите си.
Днешното дете си длъжен да го отглеждаш, докато учи и да му плащаш образованието до 23г възраст, ако учи, независимо от пола му. Подготовката за начин на живот е много различна. В днешни дни ще те осъдят ако отглеждаш детето си като преди 100 години, преди 100 години е било достатъчно да го образоваш до трето отделение колкото да може да чете цитати от библията.
Ако вземеш разказа ми предвид има ли база за сравнение начина на отглеждане на деца? Би ли защитил днес родител, ако той/тя отглежда децата си по описания начин и му намери работно място на 7 годишна възраст?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 6bf71b6b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

33.   от номер 15

На тези, които ще кажат, че за да родиш дете, трябва да имаш много пари ще кажа следното(от своя и на мои близки опит).

Напротив, човек иска да има деца, когато срещне своята половинка и създаде семейство. И това става най-често в началото на брака, когато любовта е по-силна и динамична.

Когато се зачена (и се роди) дъщеря ни бяхме съвсем бедни, но това не ни попречи.
Прали сме пелените на ръка, защото тогава бяхме на квартира и нямахме пералня(аз изстисквах и изцеждах пелените, защото жена ми нямаше достатъчно сила). Кошче и количка(също и много бебешки дрешки) ни подариха наши близки и приятели...
Памперси сме ползвали само по време на пътуване, защото тогава бяха много скъпи.

И почти всички наши близки и познати тогава, имаха деца без да са се устроили ни най-малко.

Имахме период, в който и двамата с жена ми бяхме без работа, бяхме пратили децата на село през лятото и се хранехме почти само с боб и леща, а за закуска филии с маргарин, и така около 2 месеца. Но не сме се карали и не бяхме изнервени прекалено от това.

После и двамата си намерихме работа и нещата се нормализираха.

Така, че материалното съвсем не е определящ фактор.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 1d85a6968c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

34.   "От малки ни се втълпява от реклами за презервативи "нежелана бременност". " - О не, нека да бях станал такто на 15 годнки или па сстра ми да беше изтропала едно на 14... Или как си го представяш в университета - с две майки на главата, в общака, с по едно дете... Луд си ли, къф си?

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 1d3fdf82e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

35.   29, вземи се прегледай такива фермани нормален човек няма да напише, да не говорим че правиш цялата тема нечетима.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 17 дни
hash: 9960609e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

36.   До 10 и 32: за някои неща си прав/а, за други си си пофантазирал и покукрасил малко.

Ако твърдиш, че всички неща, които казваш са факти, приведи някакви източници различни от 'една баба ми каза'?

Първо не е било баш така всяка втора жена да ражда на полето. Повечето са си раждали вкъщи, т. нар. домашно раждане. Пак си е имало баби, които са разбирали и са изараждали децата в махалата/селото, нещо като акушерки.

Да, нямало е масово ваксини, да детската смъртност е била много по-висока. Но това не е част от темата, в случая коментираме защо при обективно по-богато общество, се мрънка че нямало пари да се гледат деца.

Днешните родите искат изцяло да прехвърлят отговорността за гледането на деца на някой друг - на другия родител, на бабата, на другата баба, на детската градина, но не и на тях самите да им е на главата това 'вечно ревящо и дрискащо същество. '

Разликата е в манталитета и егоизма. Преди стотина години обществото е било все още патриархално. Имало е много ясно разделение на функциите, на мъжки и женски труд и т. н.

Не е вярно, че майката оставяла 'детето на полето и не знае реве ли, живо ли е' и т. н. Това са глупости. Обикновено бебето е стояло вкъщи и се е гледало от една от жените - обикновено бабата или най-малката дъщеря/сестра, които не са били полезни на полето за тежката работа.

Жените повече са стояли вкъщи и са шетали - готвели са, перяли са, чистели са, т. е. домакинска работа, която сегашната наджукена кифла не ще да върши, защото да не била робиня..

Мъжът е трябвало да ХРАНИ. На полето, тежкия труд, цепене на дърва, впрягане на магарето и т. н. За мъжът в патриархално общество е било немислимо да трябва сам да си пере и готви, както и са гледали на мързеливи жени много с лошо око.

Обществото днес е тотално различно. Вече няма такава голяма разлика между мъжки и женски труд, много от функциите на половете се смесват.

Аз примерно въобще не мога да си представя някоя жена да ми готви и пере чорапите, защото тези неща съм свикнал да си ги върша сам от години. Но все още се шокирам когато видя в парка майката да си говори по телефона и да се разхожда, а бащата да бута количката и да дундурка бебето..

Неестествено ми е просто.. Но това е положението, границите между половете все повече се размиват, жени вършат мъжки неща, мъже пък приемат женски функции и започват да се държат като жени.

Откакто има 'равенство', жените трябва да работят наравно с мъжете на 8 часа, а гледането на дете е обща грижа, дори споделена грижа на обществото. Баш по комунистически.

Децата вече се гледат по градини. По ясли. има си педагози, учители, никой не иска лично да се занимавам с детето до 23 годишна възраст.

Включително ако си беден има и 'майчински' и т. н. за жалост е пълно с мързеливи ама много мързеливи майки, които взимат детски само, за да си стоят вкъщи и да си купуват цигарки и кафенца с тези пари, но не и да ги ползват, за доброто на детето.

Съвсем наскоро бях свидетел на разговор между касиерка в супермаркет и едно безкрайно нагло същество(майка), която явно хем не работеше хем мрънкаше и се поплакваше, че взимала 'само' 710 лева детски помощи, които 'за нищо не стигали' като купела памперси и т. н.

Подчертавам, съществото беше БЪЛГАРКА.

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 14bb01d732
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

37.   Номерче 35, никой не те е спрял ти също да вземаш дейно участие в темата, излагайки твоите възгледи и доводи учтиво и с благоприличен тон. Ако пък вместо това държиш да изпъкваш с включвания като горното ти, изборът също е твой. Изпращам ти усмивки и добро настроение! :)

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 36f5715e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

38.   От 24. Напълно съм съгласен с 15/33 и 28. Дупе знае 2 и 200, човек може да се справи и с малко пари в отглеждането на едно дете, като нямаш пари за памперси, ще вложиш повече усилия и ще ползваш пелени, а и ще имаш интерес да научиш детето по-бързо да си казва дали му се пишка или ака, интересно защо мен лично са ме научили да си казвам на 6 месеца и на практика вече не съм тормозел майка ми с излишно пране на пелени, а сега гледам разни деца на 4 години още с памперси, децата са различни, така е, но все пак... Отделно, че дрехи, колички, проходилки, столчета, играчки и какво ли още не се продават на безценица втора ръка или направо се подаряват от роднини и приятели, които гледат да се отърват от ненужните вече вещи. Да, после образованието е фактор, който може да струва доста пари, но и тук си има генетична предразположеност, ако детето не го влече и не желае, няма частен учител, който да му налее в главата каквото и да е било, но пък вие радушно ще сте дали цяло състояние на учителя, вярвайки, че детето ви е длъжно да бъде най-малкото Айнщайн на новото време. И обратното - ако детето е будно и умно, с малко средства ще се развие до степен, която вие ще се изумите, ще трябва да му купувате подходящите книги и то само ще стигне далеч дори и в рамките на общественото образование. Просто имам немалко примери и в двете насоки. Това го пиша, за да опонирам на 32, която твърди, че са необходими огромни ресурси, за да образоваш и подготвиш детето си възможно най-добре, това, госпожо, е обикновено оправдание. Имам две деца и ако не се чувствах вече относително стар, а и жена ми не е първа младост, бих бил щастлив да имам още деца, но не, стигат ми тези деца, и аз малко като 15/33:) Сравнениеята с едно време като цяло са точни, така е било преди 100 години, но ако хората размишляват като вас, след още 100 години няма да има кой да проведе поредното сравнение между поколенията:) Ако живеете в синхрон с природата, то ще имате естествена нужда да създадете и отгледате свое поколение, ако не, ако размишляваме като вас, то ще се изродим, затворени в технологичното общество, което ни задушава все повече и просто ще изчезнем в един момент...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 17 дни
hash: 0625cd144e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

39.   Децата са били сериозна отговорност и във войни, и в глад, но са ги раждали.

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: ec7e54d60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

40.   Масоов в темата се изказват теоретици без деца.

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: abeff0c943
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

41.   Ами раждали са ги. Да ги стискат ли? Едва ли някой би планирал деца, ако около него падат бомби и върлуват болести и глад, просто се е случило.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 16 дни
hash: e5e46be329
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

42.   Защо има нови ценности, да не си развали фигурата, кефа, работата е по-важна. Оправдания тежки времена айде моля ви се, хората са живели в сламени колиби и пак са имали много деца. Това не е оправдание. Парите често не са фактор, просто хората искат живот без грижи и ангажименти, пътувания, удоволствия, без мрънкане на дори на едно дете и в България все пак все още не е толкова очевидно.

 
  ...

...
преди: 1 година, 16 дни
hash: 85a54d2710
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

43.   37, и аз съм сългасен с него, че ферманите ти не правят никак добро впечатление. Трябваха ми 20 секунди само да го скролна.

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: ec7e54d60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   Аз не знам Кифляка за какво ги пише тия романи.
То никой не ги чете, само ги скролваме, а той се мисли за много вървежен с неговата логорея.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 16 дни
hash: 14bb01d732
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   Номер 43, сега проверих, че за не повече от 3 секунди с колелцето на мишката успявам да разгърна страницата надолу от началото на моето мнение 29 до следващото мнение 31. През телефона ми пък това отнема около 4-5 секунди с нормално плъзгане на пръста (и за секунда става с по-рязко изместване на пръста, но тогава може по погрешка да се прескочи до по-долни мнения).
Ако на теб са ти необходими цели 20 секунди, значи причината следва да я търсиш в твоето устройство, може би някоя настройка. За ориентир при разгръщането на страницата може да ползваш и полето със звездичките отдясно, което ясно разграничава мненията едно от друго. Ако споделиш на какво устройство срещаш такива затруднения, ще опитам да ти дам по-точни напътствия.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: b85bf296f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

46.   Кп, аз например посмъртно не бих си взела нисък мъж, не защото сам по себе си е нисък, а защото лъха на комплекси отдалеч, заради това, че бил нисък и се озлобява. Неуспеха му с жените се дължал на това, това че не го избрали за работа било, щото бил нисък, нямал представителен външен вид и не вдъхвал страхопочитание. :Д Пример за всички нас в сайта си ти. :) Иначе се обзалагам, че такива познаваме и в реалния живот. Бягам от такива с 300, въобще не ми разправяй колко сте били добрички.
Ж24

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: 0625cd144e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

47.   34, защо да съм луд? По-добре с дете в университета, отколкото с роклите и гримчетата за хилядарка, мама и тати купили кула или момчето-мъж също с маркови дрехи и кола, ама нямало пари за дете? В миналото много хора в университета са имали деца и това не е лудост, лудост е да се смята, че на по 23-23 сте "момчета" и "момичета", а не мъже и жени, носещи отговорност. Вместо да се оправдавате с нямане на пари и университет, в който не стъпвате повечето случаи, като изключим право и медицина, кажете си: не щем деца. Лично право е. Но да смятате, че тези на по 22 - една нормална възраст за раждане, които раждат е лудост, си е лудост от ваша страна. Ако вие сте инфантилни на по 23 и по ви блазни биричката в парка, тревата, цигарата и не сте готови до 39 , когато трябва с доста зор за жените по-специално да се огледате за някой за дете, Еми хубаво. Който иска деца, да не чака много да е готов, никога няма да е готов. И понеже коментарът подигравателно говореше за 15 и 16 годишни, не, не мисля, че те трябва да раждат и нито го намеквах, нито го казвах в коментара си. Казвах друго: че от малки от реклами се втълпява, че една бременност е нежелана. Това казах. И това си остава във времето и много жени правят аборти, за които по-нататък съжаляват, я всеки аборт преди първо раждане може да доведе до стерилност, питайте лекари.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 16 дни
hash: 4c5d3cac64
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

49.   Много се смея на оправданията колко бил труден живота, как нямало пари, каква отговорност били, а едно време като са правели по 5 деца едва ли не супер лесно се гледали, имало животни, ниви, зеленчуци в изобилие, на село къщи като сараи безплатно се строяли и т. н. Хора, сериозно ли си мислите, че едно време е било по-лесно да се гледат деца? Та тогава са ядяли буквално хляб и сол. Нямало е перални, ел. уреди, нищо. Дори сапуна и дрехите са си ги правили сами. Ама като казвам правили сами - от стругането на овцата, през предене, тъкане и др., та чак до шиенето. Вие знаете ли това колко труд и колко време и само за ошиването на една дреха? А после как се пере това нещо на ръка и с часове търкане със сапун? И всичко това с всички дрехи на 5 деца плюс бащата, майката и често бабата и дядото. Да не говорим нивата колко труд и време изисква. Нямало е трактори, комбайни, всичко на ръка в лятна жега. Било е яко бачкане от тъмно до тъмно. Да не говорим, че смъртността е била висока и често се е налагало млади вдовици сами да гледат толкова деца без подкрепата на мъж. За честите войни да не говорим. Не казвам, че сега е лесно, ама да твърдите, че едно време е било песен...

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 015a7bf270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Чак ми е странно, че никой изобщо не отваря дума за експеримента "Вселена 25". Когато го прочетох ме побиха тръпки. От страшно реалистичната прилика с хората. За мой ужас този експеримент наистина обяснява развитието (и упадъка) на човешката цивилизация. Нищо от шарените тези тук за нежелание на деца, не ми звучи по-логично от "експеримента". Ама някои си искали и гледали деца... Да де, то и там има такива до самия край...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker