Силата на мисълта и самовнушението - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Силата на мисълта и самовнушението
преди: 1 година, 1 ден, прочетена 943 пъти
Вярвате ли в това, което пише в почти всички книги за духовно самоусъвършенстване и постигане на успехи чрез силата на мисълта, че положителното мислене може да прломени живота ви? Вярвате ли, че чрез самовнушение променяте не само себе си - характер и други подобни, но и целия ви живот може да се промени?

Ако сте имали доказателства, случки с вас самите, споделете ги. Кога със силата на мисълта си или да го наречем самовнушението сте променили себе си, живота си, другите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 ден
hash: dfcebf9712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Няма да се опитвам да те убеждавам в нищо, но пробвай да видиш какви са резултатите. Избери си сфера от живота, в която искаш промяна, избери си кратка фраза, която описва най-точно промяната, която искаш и почни да работиш с нея.
Но да знаеш, че трябва търпение, както почти с всичко.
Не става за 1 час, но може да стане и много бързо, ако наистина го вярваш. Силата е в това колко точно вярваш в дадено нешо.

 
  ...
преди: 1 година, 1 ден
hash: 81957377d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Имам чувството, че не. Пробвала съм редица техники, и до момента нищо не работи. Чувала съм, че повтарянето на утвърждения действа - и това пробвах. Когато последва отново провал чувството е двойно по-неприятно....

 
  ...
преди: 1 година, 22 часа
hash: 58e686e5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Че самовнишенията имат сила, имат. Колко, друг въпрос. Ти какви "доказателства" търсиш? Прост факт е, че когато си в тежко положение, по-добре да мислиш положително, да си самовнушаваш, че всичко ще се оправи, отколкото съвсем да се смачкаш и предадеш...

А вече книжлетата за "самоусъвършенстване"... Като всяка книжка, е до голяма степен плод на фантазията на някой. Ако нещо беше ясно видимо в живота, нямаше да има нужда да се пишат книги... Книгата е, за да изрази някаква човешка идея.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 часа
hash: 3c2d1f994f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   №2, какво си си повтаряла и желала да се случи? Ако си искала, чрез мисъл да ти падне пачка пари, има да чакаш, но ако си решила, чрез самовнушение(автотренинг) да подобриш здравето си, то това е напълно възможно. За йогите това е основното занимание, в това е тяхната сила за усъвършенстване, самовнешението прави чудеса, но трябва да си вярваш.

 
  ...
преди: 1 година, 21 часа
hash: c3c28d03be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Седя вече над 10 години на дивана и повтарям че съм работлив, но нито станах такъв, нито околоните ми повярваха.

 
  ...


...
преди: 1 година, 19 часа
hash: 1338443af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От своя опит мога да кажа че тези неща действат, но ако ти е насаждано цял живот нещо негативно е трудно да го промениш бързо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 15 часа
hash: 5af9730308
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Зависи, индивидуално е при всеки човек, съчетано с действия е възможно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 часа
hash: dd46dd7f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Положителното мислене е хубаво нещо, но само дотолкова доколкото ще ти позволи да си в добра психологическа кондиция. Да, и в реалния живот може да помогне, защото когато човек е позитивен, обикновено му върви повече - среща се с повече и по-приятни хора, помага му например по интервюта за работа, в професията, отношенията и т. н. Но това е просто, защото си по-приятен за хората и има вероятност да ти се дадат по-добри възможности и да си по-предпочитан от други хора. Но разбира се и сам трябва да положиш усилия, а не да разчиташ само на това. Така че вероятно ще има полза от цялата работа, но от опит знам, че не е в смисъла, който влагат по книгите. Вселената няма да направи така, че да падат пачки от небето, докато само си лежиш и повтаряш и визуализираш, че ти падат пачки.

Напротив - от опита си съм стигнал до извода, че това, което човек трябва да проумее е, че в живота има и хубави, и лоши моменти. Но лошите не трябва да се приемат лошо, защото благодарение на тях пък трупаме опит и израстваме и ни правят по-силни. Съответно не трябва да мрънкаме, че ни се случват, а че е нещо, което рано или къно ще мине, но пък има някакъв смисъл в нашия живот. Когато пък сме в добър период, не трябва да се възгордяваме, а да си останем здраво стъпили на земята, което не означава да не се радваме. Напротив трябва да се радваме и то дори и в трудни моменти. Чувството за хумор също много помага, за да не се отчайваме в трудни моменти.

Всъщност това е най-ценното качество, което може да има човек - да можеш да погледнеш от хубавата и дори смешната страна дори в най-тежкия момент.

 
  ...
преди: 1 година, 3 часа
hash: 7445d6c353
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ха ха забавно е да чета как хора, които не вярват напълно в мистиката наречена "сила на мисълта" (или както аз я наричам по скоро вселенска сила на привличането) или закон за привличането, седят да обясняват какво било възможно и какво не било възможно. Че вие другари повече ли знаете от мен, или други, които са изпитвали от първа ръка успехи точно чрез тази страхотна сила, с която са ми се получавали през годините неща, които съм искал. Още от детската градина и по късно в училището, и след това на работа, само някой ми е обяснявал, какво е възможно, какво не е и т. н. Който смята, че "безплатен обяд няма" такъв за него няма и да има естествено. Тази вселенска сила или закон на привличането, работи чрез мисълта, визуализацията и желанието, за това изобщо не слушам ограничени хора, каквито има в коментарите и навсякъде, и напълно си вярвам, че един ден "късмета" ще ми се усмихне и ще е дошло времето да съм богат, известен и да живея както аз искам и по мои правила... Тези дето смятате, че чрез мисълта и тази сила "не падат пачки пари" от небето може само да ви съжалявам, но както беше се изказал един богаташ "няма лошо в хората, които не знаят как да забогатеят, или не искат, все пак трябват хора на автомивката за работници". Аз ще искам всичко, а вие искайте повече работа, трошете се от работа и си мислете, че сте добре щом ви устройва, мен нищо по малко от всичко, не ме устройва, живот пълен със спортни коли цял хангар, имения, къщи, апартаменти, банкова сметки с милиарди долари, харем с жени, скъпи часовници, дрехи, техники и неща и т. н. Аз вярвам, че заслужавам тези неща, и ЗНАМ че е само въпрос на време да стане, просто за мое нещастие съм краен песимист и черноглед човек, и за това ми се получават малко по трудно нещата. Отделно и СОЦиалния инженеринг, и той не помага естествено, както е "помогнал" на вас да сте дебили и да не вярвате в силата на мисълта и след това в безплатния обяд... Убеден съм, че богаташите са станали такива именно чрез тази вселенска сила, независисмо дали са знаели за нея, или просто са вярвали в себе си и са искали и знаели безрезервно, че 1 ден ще са богати и известни..


Както и да е това по горе беше за тия СОЦиално програмираните коне с капаци, дето показват колко са ограничени.. Няма да назовавам директни примери, но мога да кажа, че неща които съм си представял примерно днес, ми се случват 1 или 2 месеца по късно. Имал съм и по бързи резултати, исках даден предмет и за само 1 седмица някъде го намерих точно същият за без пари в мн добро състояние. Исках скъпи предмети и вещи да мога да си позволя, каквито в миналото не е било възможно, защото след заплата отиваше за сметки и пари не оставаха, или ако оставаха стигаха за храна и нвкакви посредствени неща. Е след като бях си пожелал да получа хубави и класни скъпи неща, късметс ми се усмихна 1 ден, намерих контакт, от него произлезнаха неща от, които можеше да се изкарат доста добри пари и т. н. Събирам си колекции, и преди 10-15 години, изобщо нямах шанс или възможност да намирам хубави неща, а като ги намирах каквото оставаше от заплатата не стигаше, или стигаше за 1 бройка на месец.. Днес намирам нещата, които ми трябват за колекцията с лекота, евтино и всичко е в много добро състояние.

Мисълта и визуализирането ми е помагало, дори с това да срещна човек, който бях оформил на 90% в съзнанието си, става дума за точно име, цвят на коса, визия, химия между нас и т. н.. Само ме е яд, че към почти пълното описание, бях включил и само да го видя за малко този човек, и точно и така се случи. Тази личност още е в спомените и сърцето ми, като се случи да не може да се виждаме вече, и май част от мен умря тогава.. Та израза "внимавай, какво си пожелаваш" мога да кажа, че е напълно верен. Когато си бях представил и оформил в съзнанието преди много години вече тази личност, идеята ми беше просто, че искам мн силно да видя как би изглеждала една сродна душа, и само това нищо повече. Но тогава и аз мислех като тези дебили по нагоре, че такива неща, като сила на мисълта няма и са пълни глупости на търкалета.. Е чрез тази личност, която срещнах 1 ден разбрах, че явно има сили, които не разбираме и не знаем че съществуват...

Та от това разкритие за мен, разбрах че мога да имам всичко, просто негативизма и песимизма ми пречат много, на моменти по малко.. И не оставям никой невежа и непросветен да ми казва, какво е възможно, колко възможно и т. н.... Смятам че единствения лимит и ограничение е въображението, и НАЙ вече силата да повярваш в чудеса, и че заслужаваш всичко най хубаво, независимо какво е то дали материално, духовно, знание или способности. Не случайно Айнщайн е казал, че "въображението е по важно, от знанията"...

Успех на осъзнатите и излезналите, извън ограничените рамки на обществото, матрицата и социалното програмиране, ще постигнете целите си. Останалите, които сте непросветени успех в намирането на истината...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 час
hash: fe3098fd53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Идеята на положителното мислене е да повярваш в себе си и да дадеш максимума, на който си способен. Иначе да си повтаряш едно и също като папагал е глупаво, разбира се.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: f82fb179c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   9, а ти колко милиона изкара с мислене?

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 82a500ac94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Много е относително.
Преди години много четях такива книги и години съм правил много техники.
Утвърдения, визуализации, благодарности и какво ли не.
Поне 5-6 години нон стоп съм правил тези техники.

Значи известен резултат има по отношение на характера - по- малко мрънкам от преди. Но става много бавно с годините.
Иначе за забогатяване
Не стана.

По-сложни са нещата явно - има все пак и съдба и изпитания. Животът не е само да сме богати и щастливи. Поне не за всички.

По- близо до истината е будизма, Дънов и т. н. Ако ти е интересно прочети тях и ще разбереш защо не всички желания се сбъдват, ако ще и 1 милион пъти да ги визуализираш

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker