От къде идва този парадокс в българското общество - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

От къде идва този парадокс в българското общество
преди: 10 месеца, 29 дни, прочетена 699 пъти
Защо в България сме крайно нетолерантни към сънародниците си, а сме толкова толерантни към политиците си? Замисляли ли сте се?

Ако не дай си, Боже, не вземеш да тръгнеш на първата секунда на зелен светофар, леле-мале, клаксони, псувни, ръкомахания може и бой да отнесеш. И това, защото си забавил някого с 1 секунда, сякаш точно тая секунда ще го оправи в живота.

Обаче политиците ежедневно го обират и няма никакъв проблем за това? Взимат му от залъка и той си мълчи. Най-много да се оплаче на комшията вечер на по ракия и това е. Ей го сега актулания пример как българина го направиха на глупак. Кирчо, който уж щеше да прави съдебни реформи, че да вкара Бойко в затвора и само седмица по-рано заяви, че няма да се коалира, взе, че се коалира с него. Обаче българина си мълчи, не търси сметка и единственото, което прави е да гласува за още по-големия маргинал Копейкин и си мисли, че с това си е изпълнил гражданския дълг и вече няма да го цакат.

С две думи - за една секунда закъснение голям проблем, а че всеки ден го крадат - какво толкова - на следващите избори Копейкин ще оправи работата и ще цъфнем и вържем. Какъв е тоя парадокс? Или може би защото на политика го е страх да се направи на мъж, понеже шефа му ще го изрита и на кого да си го изкара - ами на някой слаботелесен шофьор, че не е тръгнал още на жълто.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 7b0ece0cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Преклонена главица, сабя не я сече!
Българинът е силен и смел или с по-слабите от него (примерно когато реши да шамари детето) или зад монитора или в кръчмата.
Обаче да излезе на протест, да си отстоява правата, забрави. Шефът го осигурява на 4 часа, а той работи по 12, заплата му плаща веднъж на 2 месеца, обаче нашият си мълчи, щото знаеш ли колко трудно се намира работа? Обаче за сметка на това след 2 ракия в селската кръчма... леле, е няма такъв герой и ерудит, от всичко разбира и от политика и от футбол и от още какво ли не, обаче все някой друг му е виновен, че работи за селския таликат и няма пари сметките да си плати нищо, че се гърби по 12 часа.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 20e4a6550c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   "Защо в България сме крайно нетолерантни към сънародниците си, а сме толкова толерантни към политиците си? "

С някаква грешка си... Българинът е еднакво нетолерантен към всички. Само дето не правиш маааалката разлика, че когото някой ти е пред очите, можеш да го насметеш, ама като го гледаш само по телевизора, и го пази НСО, нещата са по-различни...

Принципно, ВСИЧКИ български партии са базирани на омраза. Не че хората ги харесват, ами гласуват, за да не са другите, които мразят още повече. Хората гласуваха срещу Кирчо, щото мразеха Бойко повече. Като видяхме и Кирчо, се върнаха да гласуват за Бойко, защото им се стори по-малкото зло. Тия от Възраждане пък си мислят, че Копейкина е някакъв начин да гласуват и срещу двамата. НЕ Е. Копейкина и той зелени гущери прибира, но му се плаща да се прави на шут и да увлича някакви наивни люде. Принципно всичките са за затвора, че даже и някои за бесилото. Ама за да стане това, трябва хората да се обединят в някакво движение, трябва да имат маса за да изринат тая паплач. А те не могат, затова само се карат помежду си - по-лесно е...

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 1f13a5196b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Кирчо не само че направи коалиция с Бойко, ами и двамата нарушават Конституцията и си правят някакви техни схеми с 'ротационно правителство на 6 месеца', което е абсолютно НЕЗАКОННО.

В България няма предвиден закон за такова ротационно правителство. Тези изроди нарушават Конституцията без да им мигне окото

На масовката обаче не им поука и докато не им вземеш яденето и пиенето от масата няма да изленат на протест.

Сега на 18, от 14:00 ще има пореден протест пред НДК. Миналия път бяхме няколко хиляди човека, ама нито медии ни отразиха като хората нито нищо? ! Точно против изстъпленията им сме и незаконните им правителства

Вместо да висите по кафетата идвайте, неделя 18 юни, 14 часа пред НДК.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 051f04782c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Защото народа е пасивен, и не е готов да се бори срещу 'големите', и излива недоволството си за дребните неща само.
Например аз пуснах тема 'Промените, които трябва да се случат в България'. Имаше няколко коментара, но хората явно стоят безучастни, не им се занимава да мислят по тези въпроси. Българинът изпитва досада стане ли въпрос за осмисляне на сложни казуси, обезверен е, и смята че е загуба на време, защото не вярва че нещо може да се промени. А реално народите, които прогресират, притежават точно обратният модел на мислене. 5-6 милионна държава не можем да си оправим, със сравнително малка територия, бихме могли да бъдем много богати и да живеем с един приличен стандарт. Народите след опустошителни войни и бедствия за нула време се възстановяват, ние сме спрели в съзнанието си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 84caae8978
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Интересно авторката заедно с номер едно и две какво направиха, днес, вчера и онзиден, против политиците които не харесват?
Колкото до зеленото на светофара авторке, всички спрели на светофар, би трябвало да чакат с нетърпение зеленото и да се забавяш, да не си се подготвил за тръгване по време на жълт сигнал че следва зелен, си заслужава наказание!!! Даже устните нападки са ти малко, защото никога не става въпрос за една секунда, на теб може да ти се струва една секунда да си оставиш телефона, но никога не е една!

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 11bca3af05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5, тръгнах да ти отговарям, ама като те гледам какъв буквалист си и дори сам си си решил, че съм жена, реших, че няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 922557826a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   В България живеят два вида души. БългарИНи и БъргарЯНи. Вторите идват от Орион и са левиатанов тип. Със силно доминиращ рептилски мозък. Те са най лошите хора на планетата. Най големите мерзавци, страхливци, тарикати и Ганьовци. В противовес тук се пращат и най добрите души на планетата, които умеят да търпят. Техните души са им от човеко-ангелски тип, това са българИНите.
Кой колко е българин няма значение. Но целта беше двата типа да се омешат. В резултат сме свидетели на Франкенщайни с биполярни и обсесивни разстройства. Масово.
Нищо не можеш да направиш, освен да обичаш всички. Такъв е плана свише.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: b170f9ff4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На това за светофара съм абсолютно съгласен. Даже на зелено трябва да изчакаш преди да тръгнеш и да се огледаш, защото на червено минават много австралопитеци. И ми дреме особено като съм с мотора докато не се огледам не минавам.
На Ганьо ебът жена му, дъщеря му е курва и накрая го ебе правителството. Няма нерви и е лабилен. Почти всеки се натиска да бибитка докато е зелено да се минава по-бързо. Клаксони се използват за предотвратяване на ПТП. Ганьо го използва да си отмъсти на нормалните хора за тъпия му наркомански и пропаднал. живот.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 9743f637d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Българина е много късоглед и много кратка памет има. Да не кажа пр*ст на квадрат. Върнах се от чужбина поради ред причини и съм в потрес. Тотално изкривено и изродено мислене. Дай му само разно събори да плюска скъпи меса и кебапчета, чалга да се наснима за фейса и ще е доволен.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: a2c867a27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Точно затова не гласувам и дори презирам всеки, който си мисли че влияе на нещо с мизерния си глас. Аз вярвам че всеки трябва да бута сам за себе си и когато има достатъчно качествени хора, които да гледат себе си и семействата си а не в паницата на другия тогава ще се оправим. Никога не съм гласувал и скоро няма да гласувам и не аз нямам право да се оплаквам понеже не съм гласувал, а точно тези които са гласували нямат право да се оплакват!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker